אז לא באמת הבנתי מה עדיף...אשמח לעזרה דיי במהרה
עד שכמעט החלטתי איזו טלויזיה אני רוצה בילבל אותי מוכר מקצועי (נדיר באיכותו יש לציין) עם הידע שצברתי.
ההתלבטות היא כרגע בשלב הטכנולוגיה LED או פלאזמה.
90 אחוז מהזמן אני אצפה בסרטי HD ממחשב, בשאר אצפה בשידורי טלויזיה דיגיטליים.
אני הייתי בטוח ש LED מתאים יותר לתחום הזה. המוכר אמר לי שבאופן חד משמעי ה פלאזמה שהיא Full HD יותר מתאימה בשביל הדברים הבאים:
תמונה יותר חלקה (בפלאזמה 600 הרץ אל מול 100 או 200 בLED)
קונטרסט יותר גבוה (רמת שחור שהלד לא מסוגלת להגיע)
החסרונות של הפלאזמה ממה שציין המוכר הם:
1) אורך חיים ואיכות תמונה שהולכים ויורדים בעקבות עייפות החומר (גז).
2) חסרון נוסף הוא שבפלאזמה יש פחות גוונים של צבעים אל מול הלד.
3) לפלאזמה יש בעיות השתקפות בשל מסך הזכוכית.
המסכים בהם אני מתלבט הם:
Samsung plazma c550 המסך הראשון הוא 50 אינטש
Sharp Led le810 100 hz המסך השני הוא 46 אינטש
אשמח לדעתכם עם נימוק (לרוב יש נטיה בפורום להטות את הבקשה לעזרה לדיון שונה לחלוטין, אשמח אם תתמקדו בשאלתי)
תודה מראש
ההתלבטות היא כרגע בשלב הטכנולוגיה LED או פלאזמה.
90 אחוז מהזמן אני אצפה בסרטי HD ממחשב, בשאר אצפה בשידורי טלויזיה דיגיטליים.
אני הייתי בטוח ש LED מתאים יותר לתחום הזה. המוכר אמר לי שבאופן חד משמעי ה פלאזמה שהיא Full HD יותר מתאימה בשביל הדברים הבאים:
תמונה יותר חלקה (בפלאזמה 600 הרץ אל מול 100 או 200 בLED)
קונטרסט יותר גבוה (רמת שחור שהלד לא מסוגלת להגיע)
החסרונות של הפלאזמה ממה שציין המוכר הם:
1) אורך חיים ואיכות תמונה שהולכים ויורדים בעקבות עייפות החומר (גז).
2) חסרון נוסף הוא שבפלאזמה יש פחות גוונים של צבעים אל מול הלד.
3) לפלאזמה יש בעיות השתקפות בשל מסך הזכוכית.
המסכים בהם אני מתלבט הם:
Samsung plazma c550 המסך הראשון הוא 50 אינטש
Sharp Led le810 100 hz המסך השני הוא 46 אינטש
אשמח לדעתכם עם נימוק (לרוב יש נטיה בפורום להטות את הבקשה לעזרה לדיון שונה לחלוטין, אשמח אם תתמקדו בשאלתי)
תודה מראש
בתור הבעלים של פלזמה (PANASONIC) בת שנתיים.. רואים מדהים, אין ספק (אז בחדשות בכלל אני מניח)
לאחרונה רכשנו לאחי LED, ואין מילים...
מדהים רואים....
אבל אתה צודק, הפלזמה מבחינת קצב ריענון תמונה משפר את הצפייה בשידורים חיים, בעיקר בתזוזות מהירות כמו ספורט... אבל בLED רואים חדות וצבעים כמו שלא תאמין!
אני אישית רואה בעיקר סרטים (מחשב ובלוריי) ומשחק בקונסולות... היתר אני רואה כדורגל.. לכן, בשבילי LED!
אם טלויזיה שולטת בלפחות 50% מזמנך, לך על PLASMA בלי חשש, אתה לא "תסבול" מהבחירה! אבל אם יותר סרטים בHD, לך על LED, כי ההפסד שלו בשידורים חיים הוא מינורי לעומת הרווח בכללי...
דרך אגב, אולי זה חורג מהתקציב שלך, אבל יש גם LED עם קצב ריענון 400HZ שזה כבר כמו פלזמה כמעט!
בהצלחה!
לאחרונה רכשנו לאחי LED, ואין מילים...
אבל אתה צודק, הפלזמה מבחינת קצב ריענון תמונה משפר את הצפייה בשידורים חיים, בעיקר בתזוזות מהירות כמו ספורט... אבל בLED רואים חדות וצבעים כמו שלא תאמין!
אני אישית רואה בעיקר סרטים (מחשב ובלוריי) ומשחק בקונסולות... היתר אני רואה כדורגל.. לכן, בשבילי LED!
אם טלויזיה שולטת בלפחות 50% מזמנך, לך על PLASMA בלי חשש, אתה לא "תסבול" מהבחירה! אבל אם יותר סרטים בHD, לך על LED, כי ההפסד שלו בשידורים חיים הוא מינורי לעומת הרווח בכללי...
דרך אגב, אולי זה חורג מהתקציב שלך, אבל יש גם LED עם קצב ריענון 400HZ שזה כבר כמו פלזמה כמעט!
בהצלחה!
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4809
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
אתה צריך לראות את שני המסכים אחד ליד השני כדי להחליט ובכמה צורות שידור.
לפני שנה הייתי בהתלבטות דומה. אך למרות היתרונות של LED, לא יכולתי לסבול את מריחות התמונה בתזוזה מהירה על המסך. לא ב LED ולא ב LCD. לכן הלכתי על פלזמה. אך יש אנשים שזה לא מפריע להם. גם עניין העומק תמונה יותר טוב בפלזמה.
בנושא הצבעים, הפלזמות של סמסונג מעולות. כך שלא תוכל ליפול...
לפני שנה הייתי בהתלבטות דומה. אך למרות היתרונות של LED, לא יכולתי לסבול את מריחות התמונה בתזוזה מהירה על המסך. לא ב LED ולא ב LCD. לכן הלכתי על פלזמה. אך יש אנשים שזה לא מפריע להם. גם עניין העומק תמונה יותר טוב בפלזמה.
בנושא הצבעים, הפלזמות של סמסונג מעולות. כך שלא תוכל ליפול...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אכן המוכר מכר לך אוסף קשקושים.
כל שלושת החסרונות של פלזמה מכוסים ב ״מיתוסים לא מבוססים״, ספר ההדרכה הלא רשמי של מוכרני ישראל...
ועכשיו ברצינות, אורך חיי מסכי פלזמה הוא בין 60-100 אלף שעות למחציץ בהירות. המספר דומה מאוד גם ב lcd ו-led.
חוץ משארפ, ששם יש באמת יתרון בנושא הצבעים, כל השאר פחות או יותר אותו דבר במגוון הצבעים (רזולוציית צבע).
החזרי האור זהים בין כל מסכים מבריקים עם יתרון למודלים עם ציפויים מונעי החזר.
אם אתה משתמש כבד ב htpc, אז led או lcd עדיפים. חשוב במצב זה גם ללכת על full hdבלי קשר לסוג התוכן. כדאי לוודא שעוצמת הבהירות תואמת את צרכי הצפיה שלך.
ממליץ לקרוא עוד על מודלים ספציפיים וסביר להניח שיהיו בחודש-חודשיים הקרובים השקות של המודלים החדשים בארץ (לידיעתך).
כל שלושת החסרונות של פלזמה מכוסים ב ״מיתוסים לא מבוססים״, ספר ההדרכה הלא רשמי של מוכרני ישראל...
ועכשיו ברצינות, אורך חיי מסכי פלזמה הוא בין 60-100 אלף שעות למחציץ בהירות. המספר דומה מאוד גם ב lcd ו-led.
חוץ משארפ, ששם יש באמת יתרון בנושא הצבעים, כל השאר פחות או יותר אותו דבר במגוון הצבעים (רזולוציית צבע).
החזרי האור זהים בין כל מסכים מבריקים עם יתרון למודלים עם ציפויים מונעי החזר.
אם אתה משתמש כבד ב htpc, אז led או lcd עדיפים. חשוב במצב זה גם ללכת על full hdבלי קשר לסוג התוכן. כדאי לוודא שעוצמת הבהירות תואמת את צרכי הצפיה שלך.
ממליץ לקרוא עוד על מודלים ספציפיים וסביר להניח שיהיו בחודש-חודשיים הקרובים השקות של המודלים החדשים בארץ (לידיעתך).
מסכי פלאזמה, על אף כל החידושים, השיפורים וההגנות שבהם, עלולים להגיע למסך צריבה / צבירה של תמונה סטטית שמוצגת על המסך לאורך זמן. זה תרחיש נפוץ יותר כאשר מחברים לHTPC, ולכן יש כאלה שימליצו על LED / LCD שלא יכול להיצרב.mclaren כתב:לא הבנתי את הסיבה שמסך לד מתאים יותר עבור עבודה עם מחשב HTPC מאשר מסך פלאזמה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
MovieBit, רק שאותם אנשים שוכחים שגם לאלמנטי התאורה האחורית של מסכי LCD, בין אם מדובר ב CCFL או ב LED יש אורך חיים משלהם ושגם במסכי LCD יש תופעה של צריבת תמונה או היתקעות פיקסלים.
הסיבה היחידה להעדפת מסך LCD עם תאורת LED על פני פלזמה היא שהפיקסלים בפלזמה מהבהבים בקצב ההטענה והפריקה שלהם. זה מורגש בעיקר אם עומדים ממש קרוב למסך ורק אם מדובר באנשים שרגישים במיוחד לכך, כמו אותם אנשים שמקבלים כאב ראש מהבהוב מנורות חוסכות אנרגיה.
הסיבה היחידה להעדפת מסך LCD עם תאורת LED על פני פלזמה היא שהפיקסלים בפלזמה מהבהבים בקצב ההטענה והפריקה שלהם. זה מורגש בעיקר אם עומדים ממש קרוב למסך ורק אם מדובר באנשים שרגישים במיוחד לכך, כמו אותם אנשים שמקבלים כאב ראש מהבהוב מנורות חוסכות אנרגיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.