קניתי מסך LED והתחרטתי...
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
http://www.consumers.org.il/category/refund-policies
תעבור על הקישור, להערכתי זו לא תהיה באמת משימה פשוטה,
אולי אם תוכל לשתף אותנו מה הסיבה לחרטה (זה לא חולצה ב 30 שקל מFOX),
אז צריכה להיות סיבה מהותית, כנראה שבהתאם לסיבה יהיה יותר קר לכוון אותך לכיוון הפעולה.
פגם? אי שביעות רצון? שתף

תעבור על הקישור, להערכתי זו לא תהיה באמת משימה פשוטה,
אולי אם תוכל לשתף אותנו מה הסיבה לחרטה (זה לא חולצה ב 30 שקל מFOX),
אז צריכה להיות סיבה מהותית, כנראה שבהתאם לסיבה יהיה יותר קר לכוון אותך לכיוון הפעולה.
פגם? אי שביעות רצון? שתף
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ההחזרת המוצר רק באריזה המקורית ובמידה ולא עברה התקופה שנקבעה בחוק.
ברגע שהמוצר נפתח לא ניתן להחזירו. לא נראה לי שזה ממש משנה אם זה נקנה בחנות מתמחה או לא.
ברגע שהמוצר נפתח לא ניתן להחזירו. לא נראה לי שזה ממש משנה אם זה נקנה בחנות מתמחה או לא.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
איזה מצחיק,איך נדע איכות המוצר בלי לפתוח ולנסות פיזית.בחנות זה תלוי במיקום גבוה וחוץ מימפרט אין אפשרות ,זה לא אבטיח.
גם אני התחרטתי בעבר,מה לעשות אני רק בן אדם והמסך חזר ללחנות תוך כמה שעות.
הנימוק להחזרה"לא היהממיר מובנה לשדורים דיגטאלים,למרות שהמוכרן ציין שייש אומנם בעל פה.
הגיהוץ של הכרטיס בוטל.
הנימוק להחזרה"לא היהממיר מובנה לשדורים דיגטאלים,למרות שהמוכרן ציין שייש אומנם בעל פה.
הגיהוץ של הכרטיס בוטל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אני מצחיק ? אתה מצחיק ..מושההשפיץ כתב:איזה מצחיק,איך נדע איכות המוצר בלי לפתוח ולנסות פיזית.בחנות זה תלוי במיקום גבוה וחוץ מימפרט אין אפשרות ,זה לא אבטיח.
הגיהוץ של הכרטיס בוטל....
אתה מפספס את מטרת החוק.. אתה באמת חושב שהמחוקק התכוון שאלפי מוצרים ירכשו, יפתחו, הציבור ישתמש בהם יחווה את דעתו ואז יחזיר ? תגיד מאיזה כוכב הגעת ?
מטרת החוק היתה להשלים חוק אחר ( הגנת הצרכן ) שבא להגן על הצרכנים הנמצאים בעמדה נחותה ביחס לבעלי העסקים מבחינת יכולת המיקוח והמידע. חוק הגנת הצרכן עוסק במקרים של הטעיה, ניצול מצוקה של צרכן ( למשל ביטוחי בריאות פרטיים, תרופות ), גילוי נאות, פרסום מוטעה או מטעה, הצגת מחירים, אחריות ושירות, רוכלות, עסקאות אשראי, וכיו"ב.
מכיוון שבמקרה שלפנינו מודה הצרכן שהוא התחרט וסיבותיו שמורות עימו, ומכיוון שאין פה כנראה לא הטעיה, לא ניצול מצוקה ולא אף אחד מהסעיפים שרשומים בחוק הגנת הצרכן, ומכיוון שבוצע שימוש במוצר והוא כבר לא באריזה המקורית שלו.. תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010, לא רלוונטיות פה.
ולא, אני לא עורך דין..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
Lior_M כתב:אני מצחיק ? אתה מצחיק ..מושההשפיץ כתב:איזה מצחיק,איך נדע איכות המוצר בלי לפתוח ולנסות פיזית.בחנות זה תלוי במיקום גבוה וחוץ מימפרט אין אפשרות ,זה לא אבטיח.
הגיהוץ של הכרטיס בוטל....
אתה מפספס את מטרת החוק.. אתה באמת חושב שהמחוקק התכוון שאלפי מוצרים ירכשו, יפתחו, הציבור ישתמש בהם יחווה את דעתו ואז יחזיר ? תגיד מאיזה כוכב הגעת ?![]()
מטרת החוק היתה להשלים חוק אחר ( הגנת הצרכן ) שבא להגן על הצרכנים הנמצאים בעמדה נחותה ביחס לבעלי העסקים מבחינת יכולת המיקוח והמידע. חוק הגנת הצרכן עוסק במקרים של הטעיה, ניצול מצוקה של צרכן ( למשל ביטוחי בריאות פרטיים, תרופות ), גילוי נאות, פרסום מוטעה או מטעה, הצגת מחירים, אחריות ושירות, רוכלות, עסקאות אשראי, וכיו"ב.
מכיוון שבמקרה שלפנינו מודה הצרכן שהוא התחרט וסיבותיו שמורות עימו, ומכיוון שאין פה כנראה לא הטעיה, לא ניצול מצוקה ולא אף אחד מהסעיפים שרשומים בחוק הגנת הצרכן, ומכיוון שבוצע שימוש במוצר והוא כבר לא באריזה המקורית שלו.. תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א-2010, לא רלוונטיות פה.
ולא, אני לא עורך דין..
ליאור...
מעבר לזה, החלפת/החזרת המסך תלויה בטוב לבו של המוכר בלבד.
מושההשפיץ, לא הייתי מתגאה בסיפור שלך במקומך. לשקר לחנות לדעתי זה ניצול.
עזוב,החוק יבש.
לא נכנס לחוק,יש הגיון.התחרטתי בלי סיבה ,בא לי "הגננה " שהתמונה לא מספיק איכותית לטעמי מאשר בחנות
למה שאתקע עם מסך לא מתאים בגלל מבנה או גודל החדר.
לא כל חנות או רשת צריכים לעבוד יבש-"חיבור הפתיל לחשמל-לא מחליפים".
ואם הusb לא תומך בקבצים ובכוננים שברשותי,איך אני אמור לנחש בלי לחבר?
לא נכנס לחוק,יש הגיון.התחרטתי בלי סיבה ,בא לי "הגננה " שהתמונה לא מספיק איכותית לטעמי מאשר בחנות
למה שאתקע עם מסך לא מתאים בגלל מבנה או גודל החדר.
לא כל חנות או רשת צריכים לעבוד יבש-"חיבור הפתיל לחשמל-לא מחליפים".
ואם הusb לא תומך בקבצים ובכוננים שברשותי,איך אני אמור לנחש בלי לחבר?
אבל בחלט,הצלחתה להסביר בצורה יפה,פשטנית וברורהLior_M כתב: ולא, אני לא עורך דין..
ליאור...
אני האחרון שאנסה להיות סניגורם של יבואנים בארץ.....אבל תשכחו ממצב שקיים בארה"ב,אי אפשר להשוות,כאן זה אחריות של יבואן,שם זה של יצרן וחוקים ברורים לשוק לגיטימי של refurbished
זה באחריותך,אם זה היה חשוב,וכל עוד לא הייתה הטעיה,מבחינתך הייתה צריך לבוא עם כונן עם הקבצים שלך ומנסה בתצוגה,הרי היה לך את האופציה הזאתמושההשפיץ כתב:ואם הusb לא תומך בקבצים ובכוננים שברשותי,איך אני אמור לנחש בלי לחבר?...
וברור לך שאפילו אם לא היה לך האופציה הזאת (רכישה באינטרנט),זאת לא הייתה סיבה מוצדקת להחלפה,מהר מאוד היו מפנים אותך ל"חוק היבש" ברגע שחיברתה כבר לחשמל את המוצר.
זכותך לקבל "ג'ננה",בשביל זה יש יד2,או "אולי" יהיה מוכנים לזכות אותך ב-30-40% פחות מערך הרכישה (באמת אתה נישען על חסדים של היבואן)
הסיבה להחזרת המסך היא שבחנות המוכר טען שהחיבור USB קורא קבצי MKV ובפועל זה ממש לא נכון.
סוני מאפשרת קריאת DIVX דרך יציאת הUSB רק של פורמט מאוד מסויים שאינו שכיח בכלל באינטרנט ועל
כן אל קנייה זו יצטרך להתווסף סטרימר...
לפי דעתי ואיך שאני רואה את זה, החוק הזה אינו מגן על הלקוח כלל וכלל מאחר ולקנות מסך בכמה וכמה אלפים
מבלי האפשרות להחזירו לאחר שנפתח זה נראה לי מגוחך. בסופו של יום מבחן התוצאה יכול להיקבע רק אחרי
פתיחת המכשיר ושימוש (גם אם הקל שבקלים, כולל הגבלת זמן) תחת התנאים של הבית ולא של החנות. אני סבור
וסמוך שאנשים עושים טעויות בכל הנוגע לגודל המסך בהתאמה לחלל החדר וניתן לראות זאת בקלות אחרי שרואים
סרט עם תרגום, או מבחינת כמות התאורה והשתקפויות וכדומה'...
חברות הטלוויזיה הם חברות רווחיות מאוד ככל הידוע לי ואם הם היו סומכים כל כך על המוצר שלהם אני לא מאמין שזו
הייתה בעייה כלל וכלל, נהפוך הוא, חברות מזרונים מציעות לעיתים שימוש במזרן שלהם עד כחודש ואז הלקוח יכול להחליט בבטחה.
אני חושב שזה רעיון מצויין אם יעשו מעיין טלוויזיות "טסטר" עם הגבלת זמן ללקוחות פוטנציאלים. מרוצה, קנה אותה.
קניתם פעם ג'ינס בלי אפשרות להחזרה אחרי מדידה???
סוני מאפשרת קריאת DIVX דרך יציאת הUSB רק של פורמט מאוד מסויים שאינו שכיח בכלל באינטרנט ועל
לפי דעתי ואיך שאני רואה את זה, החוק הזה אינו מגן על הלקוח כלל וכלל מאחר ולקנות מסך בכמה וכמה אלפים
מבלי האפשרות להחזירו לאחר שנפתח זה נראה לי מגוחך. בסופו של יום מבחן התוצאה יכול להיקבע רק אחרי
פתיחת המכשיר ושימוש (גם אם הקל שבקלים, כולל הגבלת זמן) תחת התנאים של הבית ולא של החנות. אני סבור
וסמוך שאנשים עושים טעויות בכל הנוגע לגודל המסך בהתאמה לחלל החדר וניתן לראות זאת בקלות אחרי שרואים
חברות הטלוויזיה הם חברות רווחיות מאוד ככל הידוע לי ואם הם היו סומכים כל כך על המוצר שלהם אני לא מאמין שזו
הייתה בעייה כלל וכלל, נהפוך הוא, חברות מזרונים מציעות לעיתים שימוש במזרן שלהם עד כחודש ואז הלקוח יכול להחליט בבטחה.
אני חושב שזה רעיון מצויין אם יעשו מעיין טלוויזיות "טסטר" עם הגבלת זמן ללקוחות פוטנציאלים. מרוצה, קנה אותה.
קניתם פעם ג'ינס בלי אפשרות להחזרה אחרי מדידה???
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

בשביל זה יש חנויות מתמחות .. אתה לא חייב לקנות שם אבל אתה תקבל את מלא תשומת הלב, תוכל להשוות בין המוצרים, לקבל חוות דעת מקצועית, תוכל אפילו להביא קבצים מהבית ולנסות לנגן אותם ויש לי תחושה שבסופו של דבר תקבל גם מחיר שהוא לא פחות טוב מהרשתות הגדולות.מושההשפיץ כתב:אין בחנויות את הספייס וזמן שיכלתי לבדוק תאימות.אני לא מבין איך אפשר בלחץ עם אנשים מסביב להתנסות עם מסך
בגובה של כ3 מטר שבחרתי....
aviadrubaviadrub כתב:הסיבה להחזרת המסך היא שבחנות המוכר טען שהחיבור USB קורא קבצי MKV ובפועל זה ממש לא נכון.
קניתם פעם ג'ינס בלי אפשרות להחזרה אחרי מדידה???...
החוק לא בא להחליף את הצרכן הנבון שבודק, משווה, קורא ומבין את היכולות, היתרונות והחסרונות של המוצר לפני הרכישה בפועל.
מטרת החוק היא אחרת לגמרי.
האנלוגיה שלך לענף המזרונים לא רלוונטית כאן. אנטומיה שונה בין בני אדם מחייבת במקרה של מזרונים ניסיון של כמה לילות על מנת לוודא את ההתאמת המזרן לגב. אין שום יכולת לנבא או להסיק לגבי התאמה כזו מקריאת נתוני המזרן.
במקרה של מוצר חשמלי הכל אמור להיות כתוב שחור על גבי לבן בדף המוצר של היצרן.
ועדיין, אנחנו לא יודעים מהו הדגם עליו אתה מדבר .. יכול להיות שנוכל לעזור לך .. מה אתה מנסה לנגן ?
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
איך בידיוק הגעתה למסקנה כזאת.....תזכורת כואבת לך,רק לפני זמן קצר פיליפס הודיע שיוצא משוק המסכים כי כבר 4 שנים מפסידה,ומוכרת 70% מהחטיבה הזאת....הלוואי והיה להם מאות % רווח כמו במיזרוניםaviadrub כתב: חברות הטלוויזיה הם חברות רווחיות מאוד ככל הידוע לי ואם הם היו סומכים כל כך על המוצר שלהם אני לא מאמין שזו הייתה בעייה כלל וכלל...
מכונית (שכמו שזכור לי,גם הכי זולה עולה לפחות משכורת שנתי של שכר בסיסי) אתה לא יכול לבדוק יותר מדי,חוץ מנסיעת מבחן קצרה,אני רוצה ליראות שאתה מחזיר אותו בגלל אי נוחות מסויימת אחרי שבוע,או עוד יותר גרוע,מכונית שכבר אחרי שבוע מתחיל לבלות במוסך.....גם אז ב-99.99% רק יתקנו לך,לא יחליפו לך.
...או כך למשל מחשב נייד שביצעתה אקטיויזציה,בחנות ניסיתה בקטנה,הכפתורים ניראו לך בסדר,אבל בבית התגלה לך,שממש לא נוח לך....מה אתה חושב תוכל להחליף
בקיצור שורש הבעיה זה סוג האחריות,יבואן/יצרן כמו שהסברתי בתגובה הקודמת שלי.
במקרה שלך אם תוכל להוכיח שהייתה הטעיה מבחינת יכולת ניגון MKV,אז יש לך עוד קייס (...גם אז לא פשוט)
בכל מקרה מצב שלך יותר טוב מאשר מישהו שקנה מאתר מכירות באינטרנט,שם דבר עם הלמפות...
לצרכים שלך פעם הבאה הייתי ממליץ לך לרכוש דרך חנות מתמחה....כי חוץ ממחיר יש עוד כמה דברים חשובים בחיים,מסתבר
נערך לאחרונה על ידי ocsi ב 30/04/2011 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
ocsi
אז קודם כל, קניתי את המסך בחנות חשמל שהיא חלק מרשת ידועה בארץ, לא קניתי דרך האינטרנט ותהיה בטוח
שלא שילמתי את המחיר הזול ביותר האפשרי על אף העובדה שאינני חושב כמוך וסלח לי על כך, שאם השגת עסקה
טובה יחסית מבחינת מחיר אז יש לך יותר גמישות ב"להידפק" בפרמטרים אחרים. קניית מסך של חברה מוכרת במחיר
זול לא אומר שליגיטמי שתהיה תקלה בזמן הלא סביר, אין קשר.
אגב, לא הייתי ממהר ב"לתרום" למנכ"ל פיליפס שקיות אורז יבש.
Lior_M
המסך המדובר הוא sony-ex600, ''40
לצערי, הייתי קצת פזיז ונמהר בקנייה והחלטתי להאמין למוכר שהמסך אכן קורא קבצי MKV, נכוויתי... יתרה מזאת, המסך
אינו קורא אפילו קבצי AVCHD שצולמו במצלמה ביתית של פאנאסוניק שאין ספק לגבי חוקיותם.
דבר נוסף, שאלת פעם צרכן ממוצע מה המשמעות של 100Hz? מה זה באמת LED? מהו יחס ניגודיות? מבחן המציאות
אצל רוב הלקוחות (אני מאמין), מסתכם באיך רואים את עתי מהאח הגדול? איך אני אראה ברצלונה נגד ריאל?
דבר נוסף, לא תמיד מפרט טוב מסמל על מסך טוב.
תודה.
אז קודם כל, קניתי את המסך בחנות חשמל שהיא חלק מרשת ידועה בארץ, לא קניתי דרך האינטרנט ותהיה בטוח
שלא שילמתי את המחיר הזול ביותר האפשרי על אף העובדה שאינני חושב כמוך וסלח לי על כך, שאם השגת עסקה
טובה יחסית מבחינת מחיר אז יש לך יותר גמישות ב"להידפק" בפרמטרים אחרים. קניית מסך של חברה מוכרת במחיר
זול לא אומר שליגיטמי שתהיה תקלה בזמן הלא סביר, אין קשר.
אגב, לא הייתי ממהר ב"לתרום" למנכ"ל פיליפס שקיות אורז יבש.
Lior_M
המסך המדובר הוא sony-ex600, ''40
לצערי, הייתי קצת פזיז ונמהר בקנייה והחלטתי להאמין למוכר שהמסך אכן קורא קבצי MKV, נכוויתי... יתרה מזאת, המסך
אינו קורא אפילו קבצי AVCHD שצולמו במצלמה ביתית של פאנאסוניק שאין ספק לגבי חוקיותם.
דבר נוסף, שאלת פעם צרכן ממוצע מה המשמעות של 100Hz? מה זה באמת LED? מהו יחס ניגודיות? מבחן המציאות
אצל רוב הלקוחות (אני מאמין), מסתכם באיך רואים את עתי מהאח הגדול? איך אני אראה ברצלונה נגד ריאל?
דבר נוסף, לא תמיד מפרט טוב מסמל על מסך טוב.
תודה.