עזרה בביאור מושגים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Ilanm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
ישנם מספר מושגים בתחום שהייתי מבקש לקבל עבורם הסברים במילים פשוטות וכן מה היתרונות/חסרונות שהמצאותם או אי המצאותם נותנים למגבר.

THX
HDMI PassThrough
Audio Return Channel
Powered Zone2
Multi-Channel Input

כמו כן, אשמח אם תסבירו מתי וכיצד באים לביטוי הפונקציות של
1080p Upscaling
Analog To HDMI Upconversion

תודה,
שבת שלום

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

THX-תקן בק"ב - ניתן למסכים , רמקולים , מגברים , רסיברים , כבלים ונגנים - קובע אמות מידה ל"איכות" שאתה מקבל מהמוצר.יש לו 4 דרגות .
אם אתה רוצה מידע טכני ממשי לגבי מה התקן כולל עבור כל מכשיר תכנס לאתר שלהם.אי הימצאות של התקן לא אומרת שום דבר לגבי איכות המגבר,לעומת זאת הימצאות מבטיחה לך עמידה בדרישות התקן ומוסיפה עוד כמה מצבי סראונד של החברה.
HDMI passthrough - במערכת אתה מחבר בדר"כ HDMI לרסיבר וממנו למסך . התכונה הזו נותנת לך את האפשרות למעבר אות דרך הרסיבר ללא "התערבות" מצדו ,כלומר הוא לא יעשה UPSLCALE למשל...לדעתי זה גם אומר שהאות עובר גם אם הרסיבר כבוי כך שאם למשל אתה רוצה לצפות בתכנית בכבלים אבל אתה לא רוצה להדליק את הרסיבר אתה יכול לעשות את זה.
Powered zone 2 -נותן לך אפשרות להשתמש בערוצי ההגברה הנוספים (בדר"כ) מעבר ל5.1 הבסיסיים ע"מ להגביר רמקולים באיזור אחר בבית ללא הצורך לקנות עוד מגבר.דוגמא : אתה קונה רסיבר 7.1 אבל מחבר לו 5.1 , בשני הערוצים הנותרים אתה מחבר מערכת סטריאו בחדר השינה ואתה לא צריך שם מגבר.
multi-chanel input - כניסה אנלוגית לכל ערוץ בנפרד , נותן לך אפשרות להשתמש ברסיבר כמגבר ללא כל עיבוד וכך בעצם אתה יכול למשל לנגן את הפורמטים החדשים ברסיבר שלא קורא אותם (בתנאי שהמקור שלך מאפשר זאת).
1080P upscale - לקיחת תוכן ברזולוציה נמוכה והמרתו לתוכן ברזולוציית 1080P .
analog to HDMI UPconversion - המרה של אות אנלוגי לאות HDMI - נותן לך את האפשרות לחבר כבל אחד בלבד בין הרסיבר למסך ,ולרסיבר אתה מחבר כבלים מסוגים שונים והוא ממיר לבד את האותות לHDMI ומשם משדר למסך (חוסך לך המון כבלים,לא משנה אתה איכות האות - רק את הסוג)

בבקשה - בהצלחה :)

Ilanm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה. אז אם אני מבין נכון

שליחה #3 

אני יכול לחלק את התכונות לפי החלוקה הבאה:
THX - לא הכרחי
Powered Zone 2 - לא הכרחי
Upscale 1080P - רצוי אם אני צופה בערוצים או סרטים שלא משדרים ב HD או שהאיכות שלהם נמוכה
analog to HDMI UPconversion - רצוי מאד
multi-chanel input - לא הכרחי

האם זה נכון?

לגבי HDMI passthrough - אם אין את הפנוקציה, זה אומר שכדי לראות טלוויזיה אני אצטרך להדליק את המגבר?

שוב תודה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #4 

לגבי THX - אני נמנע מלקבוע כי יש המון דעות בנושא . אין ספק כי החותמת שלהם לא אומרת כלום לגבי אם תאהב את הסאונד או לא.
POWERED ZONE 2 - רק אתה יודע , כנראה שלך זה לא הכרחי.
UPSCALE - אכן רצוי מאוד מכיוון שמסך יכול להציג תמונה מדהימה בHD ותמונה נוראית בSD ואז אם אין לך את זה אתה נדפק
HDMI CONVERSION - הכרחי אלא אם כן לא מפריע לך להריץ הרבה כבלים מהרסיבר למסך
MULTI CHANEL INPUT - מאוד אבל מאוד הכרחי!!!רגעית זה לא תמיד תורם אבל ברגע שיש פורמט חדש או משהו בסגנון הרסיבר שלך הופך לחתיכת אלומיניום חסרת תועלת אלא אם כן יש לך את זה ויעידו כל בעלי הרסיברים מהדור הקודם שלא יכולים לשמוע DTS HD וכו'.אם יש לך כזו כניסה אתה פשוט מחליף את המקור (הרבה יותר זול מלהחליף רסיבר בדר"כ) ואתה מסודר.
HDMI PASSTHROUGH - אני חושב שאתה צודק , בלי זה לדעתי תצטרך להדליק רסיבר כדי לראות טלויזיה ,אני לא בטוח בזה במאה אחוז אבל לדעתי זה נכון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”