שאלה עקרונית בקשר לחיבור ממיר HD של הוט

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
MiC פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי עכשיו ממיר HD של הוט הביתה ואני רוצה לחבר אותו לטלוויזית LCD שיש לי.
אציין שהזמנתי אותו לא כדי לצפות בשידורי HD אלא כדי לשפר את האיכות של שידורי הSD.

השאלה - ברור לי שחיבור HDMI הוא האיכותי ביותר, אבל האם חיבור דרכו אינו מבטל בעצם את עיבוד הוידאו שהמסך מבצע בכדי לשפר את איכות התצוגה (כך שהתצוגה היא 1:1 ממה שהממיר מוציא)? אם ככה, האם לא יותר טוב בעצם לחבר את הממיר בחיבור קומפוננט איכותי כך שעיבוד הוידאו ימשיך לפעול ותצוגת הSD תהיה טוב עוד יותר?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

1. חיבור HDMI אינו בהכרח איכותי יותר מחיבור אנלוגי. זה הכל שאלה של יישום בחומרה של המסך והממיר.

2. חיבור ב HDMI אינו מבטל את אפשרויות עיבוד התמונה במסך, מלבד אלו הקשורות ספציפית בעיבוד אנלוגי (כמו טיפול בגיאומטריה וכו')

3. אם השאלה שלך בנוגע לעיבוד התמונה מתיחסת למתיחה חכמה של תמונה 4:3 ל 16:9 אז התשובה היא שאין תשובה מוחלטת. זה תלוי במעבד הוידיאו הנמצא בממיר ובזה הנמצא במסך. אתה תצטרך לבצע את הנסיונות בעצמך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MiC פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על תגובתך!

אני יודע שהמסך מבצע מן UPSCALING כדי שאיכות השידורים הביזיונית בארץ תיראה איכשהו בסדר על מסך LCD גדול. האם העיבודים כאלה נכנסים להגדרת "טיפול בגיאומטריה"?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

לא. הטיפול בגיאומטריה זה אוסף פונקציות המיועדות לתקן תופעות של קוים לא ישרים, זויות לא ישרות וגלישה של פיקסלים לפיקסלים שכנים. אלו הן תופעות הקורות רק בשידור אנלוגי ושאים אותן בשידור דיגיטלי שבו הפיקסלים ממופים לפי קוארורדינטות אבסולוטיות.

עיבוד תמונה כולל פונקציות של טיפול בצבעים, קוי מתאר, מתיחה חכמה, תיקון Overscan/Underscan, איתור ותיקון טעויות בקצב החלפת הפריימים, deinterlace, טיפול ברעשי רקע, חידוד או ריכוך פרטים וכדומה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”