שאלת תם, רשת אלחוטית, בבקשה עזרה.
שלום,
האם ניתן לחבר דונגל של WIFI למחשב ושהוא יהפוך ל ACCESS POINT למוצרים אלחוטיים אחרים?
כלומר, יש לי מחשב שמחובר כל הזמן לאינטרנט ברשת קוית, ואני רוצה לחבר את הפלאפון שלי דרך WIFI, השאלה היא האם מספיק לקנות דונגל פשוט או צריך נתב אלחוטי?
תודה לעונים.
האם ניתן לחבר דונגל של WIFI למחשב ושהוא יהפוך ל ACCESS POINT למוצרים אלחוטיים אחרים?
כלומר, יש לי מחשב שמחובר כל הזמן לאינטרנט ברשת קוית, ואני רוצה לחבר את הפלאפון שלי דרך WIFI, השאלה היא האם מספיק לקנות דונגל פשוט או צריך נתב אלחוטי?
תודה לעונים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה ניתן אם אתה רוכש דונגל שתומך בכך ואם אתה מוכן לקנפג את המחשב להפעיל ICS אבל אין בזה שום הגיון כשנתבים אלחוטיים עולים כל כך מעט כסף
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם המחשב שלך כבר מחובר לאינטרנט אז מספיק דונגל USB...
אם המחשב שלך לא מחובר לאינטרנט אז אתה צריך נתב אלחוטי שיחבר את המחשב לאינטרנט בחיבור קווי (חוטי) ועל הדרך יהיה לך גם אפשרות אלחוט.
יש אנשים שמעדיפים דווקא להחליף את הראוטר שלהם לאחד שיש לו גם אפשרות אלחוט
אם המחשב שלך לא מחובר לאינטרנט אז אתה צריך נתב אלחוטי שיחבר את המחשב לאינטרנט בחיבור קווי (חוטי) ועל הדרך יהיה לך גם אפשרות אלחוט.
יש אנשים שמעדיפים דווקא להחליף את הראוטר שלהם לאחד שיש לו גם אפשרות אלחוט
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי אתה לא יכול להתחבר למחשב שיש לו דונגל USB אם אותו דונגל מסוגל להיות רק קליינט ברשת.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש ראוטרים שיש להם גם מודם ADSL מובנה ויש שאין להם. באלו שאין להם אתה צריך לחבר אליהם את המודם ליציאה המתאימה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא נראה לי שכרטיס הרשת האלחוטי צריך לתמוך במשהו מיוחד (מה גם שאם צריך אני בטוח שכל החדשים תומכים), צריך רק להגדיר במחשב שהרשת היא AD-HOC (מחשב למחשב) ולשתף את החיבור לאינטרנט (אם יש כזה)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

AD-HOC לא יוציא אותך החוצה. כדילעשות שיתוף שיאפשר יציאה לאינטרנט צריך להפעיל את ה ICS .
ICS גם לא מתאים כשרוצים לשתף הרבה מחשבים בחיבור אחד. הדרך הטובה ביותר לכך היא עדיין רכישת ראוטר אלחוטי עם מודם ADSL. זה פתרון זול (כ 500 שקלים), מאובטח, אמין, ניתן לחבר דרכו הרבה מחשבים ומכשירים אחרים ואינו דורש שהמחשב שבו מפעילים את ה ICS ישאר דלוק כל הזמן.
ICS גם לא מתאים כשרוצים לשתף הרבה מחשבים בחיבור אחד. הדרך הטובה ביותר לכך היא עדיין רכישת ראוטר אלחוטי עם מודם ADSL. זה פתרון זול (כ 500 שקלים), מאובטח, אמין, ניתן לחבר דרכו הרבה מחשבים ומכשירים אחרים ואינו דורש שהמחשב שבו מפעילים את ה ICS ישאר דלוק כל הזמן.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
במידה והוא קליינט, לא ניתן לבצע BRIDGE?Catskinner כתב:לדעתי אתה לא יכול להתחבר למחשב שיש לו דונגל USB אם אותו דונגל מסוגל להיות רק קליינט ברשת....
אם יש לפותח השרשור ראוטר חוטי ויש לו יציאת רשת פנויה ניתן לרכוש גם AP.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לזה בדיוק התייחסתי כשאמרתי "שיתוף החיבור לאינטרנט", ולמה זה לא מתאים לשיתוף למכשירים מרובים?Catskinner כתב:AD-HOC לא יוציא אותך החוצה. כדילעשות שיתוף שיאפשר יציאה לאינטרנט צריך להפעיל את ה ICS ....