כיול LG PX4 ע"י טכנאי LG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היום התקינו לי את המסך החדש שלי LG PX4.
התכנאי שהתקין אותו, הביא איתו LAPTOP שהתחבר לטלוויזיה דרך חיבור USB-VGA או USB-HDMI או USB למשהו לא הצלחתי לראות, בקיצור אני לא בטוח.
הוא הריץ תוכנה של LG משהו כמו IDS אבל אני ממש לא סגור על שם התוכנה.
התוכנה הריצה סוגים שונים של פעולות שלפי מה שראיתי אחת מהם נקראה WHITE WASH.
התוכנה הזאת לא עבדה בשום צורה שהיא על כיול הצפייה במסך מכיוון שהמסך עצמו בזמן החיבור לא הציג תמונה (הוא הציג NO INPUT).
שאלתי היא מה הכינפוג הנ"ל עושה, הייתי בטוח שהכיול קשור רק לכיוון של הפרמטרים הקשורים לצפייה.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לא נראה לי שזה היה כיול, אולי זה היה break in כלשהו?
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

כנראה בדיקת תקינות, זה ממש לא נשמע כמו כיול.

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

התכנאי אמר שזו תוכנת כיול.
ודרך אגב, לאחר שקראתי את "הרצה בכל מחיר" כמה פעמים אתם ממליצים להריץ את קובץ ה PPS? האם פעם אחת מספיקה?
נערך לאחרונה על ידי bhecht ב 24/05/2006 17:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

YANSH
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41

אותו סיפור אצלי

שליחה #5 

גם LG וגם היום.
שאלתי אותו והוא אמר שהוא מבצע עדכון תוכנה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #6 

עדכון תוכנה נשמע טיפה יותר הגיוני באמת.

לגבי 100 שעות, אתה בהחלט לא "חייב" לעשות את זה. זה אמור להפחית את הסיכון לצריבה ומשפר טיפה את ה-UNIFORMITY, אבל זה כמובן לא הכרחי אלא רק למשוגעים בתחום (מה עוד שגם אין הוכחות שהיצרנים לא עושים משהו דומה עוד במפעל).

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

עדכון תוכנה?
לא ידעתי שניתן לעדכן FIRMWARE על מסכים, האם מישהו יודע?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

bhecht כנס בבקשה לתפריט טכנאי בפלאזמה ותגיד לי איזה גירסת תוכנה יש לך זה כתוב למעלה ולפי הגירסה שלך אני יגיד לך מה השינויים שיש בגירסה החדשה.
כניסה לתפריט טכנאי מתבצעת כאשר אתה לוחץ על כפתור ה MENU בשלט ומשאיר אותו לחוץ ובמקביל אתה לוחץ על כפתור ה MENU בפלאזמה וומשאיר את שניהם לחוצים כ 5 שניות ואז יופיע לך תפריט הטכנאי במסך.
באותה הזדמנות תראה גם כמה שעות עבד הפאנל לפני שקיבלת את הפלאזמה.
ודרך אגב הוא התחבר דרך כניסת ה RS-232 רק משם אפשר לעשות עדכון תוכנה לפלאזמה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

זה ממש לא כיול.
קרא את המאמר על כיול ותוכל להבין שללא סנסור, לא יכול להיות לו שום פידבק על האם הכיול "נכון".
לכל הפחות פילטרים ו-TEST PATERNS...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0

שליחה #10 

bhecht,

כיום, רב מוצרי embedded, במיוחד כאשר מדובר במוצרים בעלי תוכנה מורכבת ומתקדמת (ככל שהמורכבות גדלה יש יותר באגים...) יאפשרו firmware upgrade בדרך זו או אחרת.
השאלה הצרכן הביתי חשוף לupgrade: בממירים, מחליפים לך את התכנה מתחת לאף מדי פעם... גם במכשירים סלולריים ניתן לבצע עדכון online... במכשירים כמו DVD וראוטרים, המשתמש הביתי יכול להחליף התכנה.

לכן, נשמע לי שהוא עדכן תוכנה, או לחילופין עדכן אזשהם factory settings שנמצאים על ה flash - באמצעות החיבור הסריאלי.

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

ל orenhazan

MF-056A
cortez-version: 5.00
hudson version: 5.01

(מה זה אומר האם זו הגירסה העדכנית ביותר?)

היית בשימוש 5 שעות (שהם 5 שעות שהיא אצלי ומריצה את קובץ ה BREAK IN)

דרך אגב יש אפשרות לאפס את זמן השימוש של המכשיר נניח בזמן עידכון קושחה ולימכור מכשיר שהיה בשימוש מבלי שהקונה ידע מכך?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

bhecht טוב לי יש את הפלאזמה כבר 8 חודשים וזאת אותה גירסת תוכנה כמו שלי אני יודע שקיימת גירסה חדשה שנקראת MF-061A חשבתי שבזה מדובר לכן הוא לא ביצע עידכון קושחה. אני מנסה להשיג את העדכון לבד אבל אני מאמין שתהיה בעיה של אחריות ברגע שאני יתקין את העדכון בעצמי לכן אני קצת מהסס בעניין למרות שהשינויים בגירסה החדשה לפי מה שקראתי פותרים כמה בעיות שקיימות כרגע.
העדכון בפועל מתבצע על ידי חיבור לפ טופ לכניסת ה RS-232 בפלאזמה בניגוד לעידכוני קושחה אחרים גם אם יש הפסקת חשמל באמצע לא קורה כלום אתה פשוט מעדכן מחדש אני חבר באיזה שהוא פורום באתר באנגליה ששם יש כמה חברים שעידכנו את ה LG PX4 בעצמם. העדכון הגיע לרשת לא יודע איך.
לגבי איפוס מונה השעות בעבר סברתי שאי אפשר לאפס אותו היום אני יודע שכן לכן יש מצב שהם מאפסים אותו לפני מסירת המכשיר ללקוח לאו דווקא בעידכון קושחה ששם דווקא זה לא מאפס את המונה אני לא יודע שהם עושים את זה בוודאות. הייתה לי בעיה כזו איתם בהתחלה המכשיר הראשון שקיבלתי היה עם 750 שעות עבודה הטכנאי היה בהלם שאיך שהוא הביא את הפלאזמה נכנסתי לתפריט טכנאי והראתי לו שהמכשיר עבד המון שעות הוא אפילו לא ידע על אופציה כזו באותו רגע הוא לקח את הפלאזמה ולמחרת קיבלתי מכשיר חדש עם 2 שעות עבודה להגיד לך אם המכשיר עבר איפוס אני לא יכול להיות בטוח ב 100 אחוז אבל אני מאמין שהפלאזמה השניה שקיבלתי הייתה חדשה.
אם אתה שואל אותי לפי דעתי הפלאזמות עוברות איזו שהיא הרצה אצל היצרן ואחרי ההרצה הזאת המונה מאופס למרות שאין הוכחה חד משמעית לכך.

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

אשמח לשמוע איזה תוספות מוסיפה הגירסה החדשה או איזה תיקון באגים יש בה.
ואשמח לקבל את העידכון כך שאוכל להתקינה במידה והצלחת לעשות זאת ללא בעייה.
כמו כן, יש מצב שעידכון הגירסה שהתכנאי הריץ לא סיים את ריצתו. אני עכשיו ניזכר שנראה לי שה PROGRESS BAR של העדיכון לא הגיע לסופו (אלי נתקע באחד השלבים או משהוא) ונראה לי שהוא פשוט סגר התוכנה, אבל אני לא נעול על זה בכלל.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

bhecht אני מבין שסיקרנתי אותך לגבי העדכון עדיין אין לי אותו לפני שאני ינסה אותו אני רוצה להשיג גם את הגירסה הנוכחית כדי שאים תהיה בעיה תמיד אני יוכל לחזור אחורה שלא תהיה בעיית אחריות או משהו דומה.
לגבי התוספות מה שאני יודע וזה רק ממשתמשים שהתקינו זה פותר את בעיית הצפייה ב FULL יש איזה בעיה בצפייה עם DVD עם פסים שחורים הוא פותח את המסך מלמעלה אבל הבעייה היא למטה כאשר הכתוביות יוצאות מהמסגרת מה שהמסך עושה כל פעם שהכתוביות נעלמות הוא פותח את המסך ואז כשהכתוביות חוזרות לוקח לו זמן לחזור בחזרה ואז נוצר מצב שאתה מפספס את הכתוביות וזה מאוד מעצבן מה שהוסיפו בגירסה החדשה זה אפשרות לנעול את פתיחת המסך לכל אורך הסרט ואז אין שום בעייה.
יש עוד תוספת שאפשר בחיבור רגיל לא רק בחיבור מחשב לשחק עם כיוון המסך למעלה למטה ולצדדים כיום אתה יכול לעשות את זה רק בכניסת ה VGA שזה חיבור למחשב בשאר החיבורים האופציה הזאת מנוטרלת בניגוד למשל בפאנסוניק ששם האפשרות הזאת קיימת בכל הכניסות.
יש גם תוספות בתפריט מצבי כיול חדשים וכדומה.
זה בגדול התוספות שאני יודע עליהם ממה שאני יודע נכון לעכשו הפלאזמות PX4 החדשות שנמכרות בארץ עדיין קיימת בהם הגירסה הישנה אני חושב שב PX5 יש כבר את גירסת התוכנה החדשה.
לגבי העידכון שהטכנאי ביצע אצלך אני בטוח שזה לא עדכון תוכנה מכיוון שאם היה כך הם היו מבצעים את העדכונים אצלם לפני שהפלאזמה הייתה מגיעה אלייך עוד דבר ברגע שאתה עוצר עדכון תוכנה באמצע אתה חייב להתקין שוב כי ברגע שאתה מתחיל לעדכן אז זה קודם כל מוחק את הקושחה הישנה ואז מתקין את החדשה לכן זה לא הגיוני כי אם כך המכשיר שלך היה צריך להיות ללא תוכנה כלשהיא במכשיר.
שלחתי מכתב ל ח.י היבואן של LG בארץ לגבי הסיפור של הטכנאי עם הלפ טופ ומה זה בדיוק כי בזמני זה לא היה קיים נראה לי שזאת בדיקת תקינות מסוימת כדי לראות שהמכשיר תקין ולא קיבל מכה בהובלה שהשפיעה על תיפקוד התקין של הפלאזמה מה שבטוח זה לא עדכון תוכנה.

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

שוב, תודה רבה על המידע.
דרך אגב, לחיצה ארוכה על כפתור ה MENU במסך פותחת שדה סיסמה עבור 4 תווים. לאן החלון הזה מוביל ומאיפה אמורים להשיג את הסיסמה? (ממש משחק מחשב פה)

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

זאת עוד אופציה להיכנס לתפריט טכנאי רק דרך השלט בלי להשתמש בכפתורים שבפאנל של הפלאזמה אתה מגיע בדיוק לאותו הדבר.
לגבי הסיסמה מצרף לך קישור.http://www.bruzzi.ws/plasma-faq/showthread.php?t=157

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

תודה ללינק.
ועוד כמה שאלות
1) חיברתי מסילת פלסטיק כדי להעביר את כל הכבלים בתוכה. האם יש בעיה שבתוכה יעבור גם כבל החשמל?
2) יש לי רעש סטטי של חשמל שיוצא מאזור הכפתורים על המסך, זה נורמאלי או שאולי שקע החשמל שאליו מחובר הטלוויזיה (מפצל) בעייתי?

3) הלכתי השקעתי וקניתי כבל COMPONENT-COMPONENT שיחליף חיבור SVIDEO.
יש לי DVD מעפאן של MARATON, חיברתי את הכבלים הגדרתי ב DVD שיציאת ה VIDEO תהיה ל YUV, אבל כשאני עובר בטלוויזיה ל COMPONENT או לה RGB אני לא רואה תמונה. רק ה SVIDEO וה COMPOSITE עובדים לי. אני יכול גם לכנפג ה DVD שיהיה על RGB (מה ההבדל בין RGB ל YUV) אבל אין שינוי. משהו לא בסדר ביציאה הזאת ב DVD?

4) היכן ניתן למצוא רשימת קודים לשלט. אני צריך קוד לDVD מרטון ונגן דיסקים של ROTEL

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

1. אין בעיה, אם הכבלים מסוככים כמו שצריך ואתה לא רואה הפרעות על התמונה (פסים לבנים רצים על התמונה). אולם רצוי להימנע מזה מטעמי בטיחות.
2. מה זה "רעש סטטי של חשמל" ? אתה שומע את זה ? רואה את זה?
3. לא ברור מה עשית ובמה תומך כל מכשיר.
יש מאמר שמסביר מה ההבדל בין RGB לקומפוננט. תריץ חיפוש.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

כנראה שיציאת הCOMPONENT ב DVD סגורה יש אופציה כזו כאשר אתה בפלאזמה נמצא ב INPUT RGB זה רק לכניסת מחשב דרך כניסת VGA לכן אתה לא תוכל לראות את ה DVD בכניסה הזו אתה צריך לראות ב COMPONENT לא צריכה להיות בעיה.
לגבי הקודים שני המכשירים שציינת לא קיימים ברשימת הקודים אתה צריך לנסות כל מיני קודים שונים אוליי אחד מהם מתאים.
לא רצוי להעביר כבל חשמל ביחד עם שאר הכבלים עדיף שיעבור לבד.
לגבי הרעש הסטטי של החשמל שיש לך זאת בעיה של הארקה גם לי הייתה את אותה בעייה יכול להיות שהמפצל לא טוב או משהו כזה תנסה להחליף.
נערך לאחרונה על ידי orenhazan ב 27/05/2006 10:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

bhecht פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

את הרעש הסטטי אני שומע (לא דרך הרמקולים אלא ממש מאיזור הכפתורים, מין זמזום סטטי). אורן כנראה צודק ואולי זה בעיית הארקה. אנסה מחר לחבר את המסך ישירות לשקע חשמל. חוץ מזה, אורן אהבתי מאוד את הגדרות הכיול לצפייה בטלוויזיה. אשמח לקבל את אותם ההגדרות שלך עבור צפייה ב DVD.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”