המלצה: WRT54GL
-
udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
למי שלא פוחד "ללכלך" את הידיים:
מסתבר שהתחילו למכור בארץ את ה- WRT54GL ב- 479 ש"ח.
ה- WRT54GL למי שלא יודע זה שם חדש ל- WRT54G הוותיק בגרסה 4.
ה- WRT54G הוא ראוטר אלחוטי 54 מגה-ביט של חברת לינקסיס. הראוטר המקורי התבסס על לינוקס ולכן צצו לו המון גרסאות firmware צד ג' עם תכונות נוספות רבות.
בניגוד לגרסאות firmware ל- DVD כמו שעושה sickboy666 שמבוססות על תיקונים ידניים ל-firmware קיים, כאן מדובר בכך שקוד המקור של הראוטר הופץ חופשי ולכן היה חופש פעולה עצום להאקרים לעשות שינויים מאסיביים בתוכנה המקורית.
מכיון שלינקסיס כל הזמן משפרת את המוצר ורוצה להוזיל את המחיר, היא ממשיכה למכור את אותו דגם (WRT54G) עם מספרי גרסאות שכתוביםם בקטן (או לא כתובים כלל, וניתנים להסקה רק מהמספרים הסידוריים). מטרת הגרסאות השונות היא בעיקר הוזלת מחיר ע"י אינטגרציה (הקטנת מספר הרכיבים) ומעבר לרכיבים זולים יותר.
במעבר מגרסה 4 לגרסה 5 לינקסיס "חתכה" לינקיס את כמות הזכרון ב- 50%. הצעד התאפשר ע"י "נטישת" לינוקס ושימוש ב- VxWorks למערכת ההפעלה של הראוטר. הבעיה היא שהקוד ב- vxWorks אינו קוד פתוח ולא ניתן לעשות שינויים בראוטר החל מגרסה 5.
בעקבות תלונות של קהילת הקוד הפתוח, המשיכה לינקסיס למכור את גרסה 4 של הראוטר כ- WRT54GL, ומחירו גבוה יותר מאשר ה- WRT54G הרגיל בעל הזכרון המוקטן (כיום גרסה 5 או 6).
עד היום לא נמכר בארץ ה- WRT54GL. בעבר נמכר כאן ה- WRT54G בגרסאותיו הישנות אבל הוא נמכר בכמויות קטנות במחיר גבוה (אני קניתי את גרסה 1.1 בארץ). הראוטר החל להיות נפוץ רק לאחר הוזלת מחירו ומעבר לגרסה 5.
למי שרוצה עוד אינפורמציה כדאי להכנס ל- www.linksysinfo.org
אני אישית משתמש בקושחה בשם DD-WRT (כיום בגרסה v23)שמוסיפה תכונות רבות לראוטר. עוד פרטים ב- http://wrt-wiki.bsr-clan.de/index.php?t ... _Docu_(EN)
גילוי נאות:
אני עובד סיסקו, שלינקסיס בבעלותה. הראוטר שברשותי נרכש במחיר מוזל לעובדים. מעבר לכך:
אין לי שום רווח אישי ממכירות לינקסיס בארץ או בחו"ל
לינקסיס מנוהלת עצמאית כחברת בת של סיסקו, ולא כחלק מסיסקו עצמה
הקבוצה בה אני עובד רחוקה מלינקסיס כמרחק מזרח ומערב (המוצר שאנחנו מוכרים יכול לעלות כמו כל מכירות לינקסיס בארץ ביחד...)
כל מה שפורסם כאן למדתי מהאינטרנט ולא משום מידע פנימי בסיסקו.
מסתבר שהתחילו למכור בארץ את ה- WRT54GL ב- 479 ש"ח.
ה- WRT54GL למי שלא יודע זה שם חדש ל- WRT54G הוותיק בגרסה 4.
ה- WRT54G הוא ראוטר אלחוטי 54 מגה-ביט של חברת לינקסיס. הראוטר המקורי התבסס על לינוקס ולכן צצו לו המון גרסאות firmware צד ג' עם תכונות נוספות רבות.
בניגוד לגרסאות firmware ל- DVD כמו שעושה sickboy666 שמבוססות על תיקונים ידניים ל-firmware קיים, כאן מדובר בכך שקוד המקור של הראוטר הופץ חופשי ולכן היה חופש פעולה עצום להאקרים לעשות שינויים מאסיביים בתוכנה המקורית.
מכיון שלינקסיס כל הזמן משפרת את המוצר ורוצה להוזיל את המחיר, היא ממשיכה למכור את אותו דגם (WRT54G) עם מספרי גרסאות שכתוביםם בקטן (או לא כתובים כלל, וניתנים להסקה רק מהמספרים הסידוריים). מטרת הגרסאות השונות היא בעיקר הוזלת מחיר ע"י אינטגרציה (הקטנת מספר הרכיבים) ומעבר לרכיבים זולים יותר.
במעבר מגרסה 4 לגרסה 5 לינקסיס "חתכה" לינקיס את כמות הזכרון ב- 50%. הצעד התאפשר ע"י "נטישת" לינוקס ושימוש ב- VxWorks למערכת ההפעלה של הראוטר. הבעיה היא שהקוד ב- vxWorks אינו קוד פתוח ולא ניתן לעשות שינויים בראוטר החל מגרסה 5.
בעקבות תלונות של קהילת הקוד הפתוח, המשיכה לינקסיס למכור את גרסה 4 של הראוטר כ- WRT54GL, ומחירו גבוה יותר מאשר ה- WRT54G הרגיל בעל הזכרון המוקטן (כיום גרסה 5 או 6).
עד היום לא נמכר בארץ ה- WRT54GL. בעבר נמכר כאן ה- WRT54G בגרסאותיו הישנות אבל הוא נמכר בכמויות קטנות במחיר גבוה (אני קניתי את גרסה 1.1 בארץ). הראוטר החל להיות נפוץ רק לאחר הוזלת מחירו ומעבר לגרסה 5.
למי שרוצה עוד אינפורמציה כדאי להכנס ל- www.linksysinfo.org
אני אישית משתמש בקושחה בשם DD-WRT (כיום בגרסה v23)שמוסיפה תכונות רבות לראוטר. עוד פרטים ב- http://wrt-wiki.bsr-clan.de/index.php?t ... _Docu_(EN)
גילוי נאות:
אני עובד סיסקו, שלינקסיס בבעלותה. הראוטר שברשותי נרכש במחיר מוזל לעובדים. מעבר לכך:
אין לי שום רווח אישי ממכירות לינקסיס בארץ או בחו"ל
לינקסיס מנוהלת עצמאית כחברת בת של סיסקו, ולא כחלק מסיסקו עצמה
הקבוצה בה אני עובד רחוקה מלינקסיס כמרחק מזרח ומערב (המוצר שאנחנו מוכרים יכול לעלות כמו כל מכירות לינקסיס בארץ ביחד...)
כל מה שפורסם כאן למדתי מהאינטרנט ולא משום מידע פנימי בסיסקו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לאט לאט
מרטין, מנסיוני (לאוו דווקא עם הדגם הזה):
"If it ain't broken, don't fix it"
אגב ממה שקראתי העדכון קושחה לא משפר את יציבות הרואטר מבחינת ניתוקים וכו' (ואף לפעמים מרע אותה) אלא מוסיף די הרבה פונקציות שימושיות...
"If it ain't broken, don't fix it"
אגב ממה שקראתי העדכון קושחה לא משפר את יציבות הרואטר מבחינת ניתוקים וכו' (ואף לפעמים מרע אותה) אלא מוסיף די הרבה פונקציות שימושיות...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
udif
-
- חבר ותיק

העדכונים מוסיפים תכונות רבות, לא בהכרח משפרים יציבות.MartinHSabag כתב:לי יש את הראוטר הזה, לדעתי גירסא ראשונה שלו שנקנה לפני כ-4 שנים.
אתה אומר שיש מצב שהוא יעבוד יותר טוב אם אחליף לו קושחה?...
מצד שני אני חייב לציין שהעדכון שהרצתי לא פגע ביציבות.
הגורמים לבעיות ביציבות ראוטרים הם בעיקר תוכנות P2P כמו Bittorrent ו- eMule.
הסיבה לכך היא ששימוש ב- NAT מחייב את הראוטר לעקוב אחרי החיבור שלך כדי "לזייף" שדות כך ששידור ממחשב ברשת המקורית יראה כאילו הוא יצא מהראוטר, וכדי שהראוטר ידע לאן להחזיר תשובה כאשר זו תגיע.
תוכנות P2P עשויות לפתוח מאות חיבורים במקביל, ומעמיסות מאד את הראוטרים.
בקושחה כמו DD-WRT יש גישת SSH לתוך הראוטר וקל מאד לשנות פרמטרים כדי לעזור בפתרון הבעיה.
http://www.hanselman.com/blog/LinksysFi ... tions.aspx
בכל מקרה, המעבר הראשוני שלי מקושחה של לינקסיס ל- DD-WRT לא היה קל, ולקח לי כשעה עד שהצלחתי (צריך להתחיל עם גרסת "מיני" ורק לאחר מכן לשדרג לגרסה המלאה). בשלב מסוים הייתי בטוח שהרסתי את הראוטר, ונאלצתי לבצע טריק שאילץ אותו לקחת קושחה חיצונית ע"י פתיחת הראוטר וקיצור 2 פינים באחד מרכיבי הזכרון.
בקיצור, רק למי שמוכן להרפתקה.
בדיעבד, בהחלט היה שווה מבחינתי.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
עובד עם הנתב הזה למעלה מ 4 שנים , גירסה 2.0 , התקנתי אצל לקוחות רבים וקינפגתי עם FIRMWARE של DD_WRT
עדכנתי לגירסה 23 לפני כמה ימים , ראוטר מעולה!!! יציב בצורה בלתי רגילה ואמינות מעבר למצופה
הפעולה שלך של קיצור ההדקים מסוכנת! אבל אני מניח שניסית את כל האפשרויות לפני שביצעת כזה דבר....
בקיצור ,ממליץ בחום!!! , מי שלא מספיק מנוסה שלא יעשה עידכוני תוכנה
תוספות נחמדות הם כמו ניהול HOTSPOT עם חיוב , QOS , כתיבת סקריפיטים ועוד - ADVANCED USERS ONLY!!!
עדכנתי לגירסה 23 לפני כמה ימים , ראוטר מעולה!!! יציב בצורה בלתי רגילה ואמינות מעבר למצופה
הפעולה שלך של קיצור ההדקים מסוכנת! אבל אני מניח שניסית את כל האפשרויות לפני שביצעת כזה דבר....
בקיצור ,ממליץ בחום!!! , מי שלא מספיק מנוסה שלא יעשה עידכוני תוכנה
תוספות נחמדות הם כמו ניהול HOTSPOT עם חיוב , QOS , כתיבת סקריפיטים ועוד - ADVANCED USERS ONLY!!!
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אני גם עובד עם הנתב כבר שנה ומשהו גירסא 3.0 עם FIRMWARE של DD-WRT
נתב מעולה אין ספק
בזמנו היה קצת יקר בארץ אז קניתי מחו"ל
קיצור פינים אומנם מסוכן אבל ביצעתי אותו כבר בשני מודמים של חברים והצלתי אותם מלקנות חדש.
חשוב לפני עדכון הגירסא להחזיר את כל ההגדרות לDEFAULT
נתב מעולה אין ספק
בזמנו היה קצת יקר בארץ אז קניתי מחו"ל
קיצור פינים אומנם מסוכן אבל ביצעתי אותו כבר בשני מודמים של חברים והצלתי אותם מלקנות חדש.
חשוב לפני עדכון הגירסא להחזיר את כל ההגדרות לDEFAULT
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

-
udif
-
- חבר ותיק

אולי תקרא לפני שאתה מגיב?Nissim כתב:ואני מזהיר אתכם לא לקנות את הראוטר הזה !!
הגרסאות בארץ שנמכרות עם Firmware 5 מתנתקות כל הזמן בחיבור ADSL
אין לזה עדיין פתרון כמו שצריך.
אני מכיר כמה אנשים שהחזירו אותו לחנות....
כל השרשור הארוך התחיל בגלל שנודע לי שהתחילו למכור בארץ את ה- WRT54GL שזה בעצם WRT54V v4 עם זכרון כפול, ותמיכה בכל קושחות הלינוקס למודל הנ"ל.
ה- L בשם המודל נועד לציין Linux
אתה רגוע, נכון ?
אני לא חושב שהייתי ממליץ לקנות מוצר של חברה שלא היססה לשחרר מוצרים שלא תקינים.
אני ועוד כמה אנשים "שרפנו" כמה שעות טובות בזכות המוצר הקלוקל הזה.
אני יכול מנגד להמליץ על ראוטר של סיסקו אם זה ישפר לך את ההרגשה.
אני לא חושב שהייתי ממליץ לקנות מוצר של חברה שלא היססה לשחרר מוצרים שלא תקינים.
אני ועוד כמה אנשים "שרפנו" כמה שעות טובות בזכות המוצר הקלוקל הזה.
אני יכול מנגד להמליץ על ראוטר של סיסקו אם זה ישפר לך את ההרגשה.
-
udif
-
- חבר ותיק

אוקי, הבנתי את הנקודה שלך.
אני חולק עליך בנקודה הזו. אם אני יודע שלחברה מסוימת ישנו מוצר טוב ומוצר אחר גרוע, אני לא אחרים את החברה באופן גורף, אלא אקנה רק את המוצרים הטובים. סביר להניח שאזהיר אנשים אחרים לא לקנות אותם.
בעצם לא רק סביר, גם עשיתי את זה - מישהו בעבודה ביקש שאקנה לו WRT54G ב-Frys בארה"ב וקנתי לו במיוחד את ה- GL בגלל שרציתי שיקבל משהו יותר אמין, אפילו שיצא הפרש של $20 בגלל שה WRT54G הרגיל הוזל מאד באותה תקופה ולא היתה שום הנחה על ה- GL.
אני חולק עליך בנקודה הזו. אם אני יודע שלחברה מסוימת ישנו מוצר טוב ומוצר אחר גרוע, אני לא אחרים את החברה באופן גורף, אלא אקנה רק את המוצרים הטובים. סביר להניח שאזהיר אנשים אחרים לא לקנות אותם.
בעצם לא רק סביר, גם עשיתי את זה - מישהו בעבודה ביקש שאקנה לו WRT54G ב-Frys בארה"ב וקנתי לו במיוחד את ה- GL בגלל שרציתי שיקבל משהו יותר אמין, אפילו שיצא הפרש של $20 בגלל שה WRT54G הרגיל הוזל מאד באותה תקופה ולא היתה שום הנחה על ה- GL.
מה זה "קיצור ההדקים" הזה? יש לי BEFW11S4 תקול בבית אחרי שניסיתי לקנפג אותו ל WPA...
היה סבבה אם הייתי יכול השמיש אותו איכשהו...
אפרופו לינקסיס - מצטרף לדעתו של ניסים. חברה קיקיונית ברמות גבוהות. בנוסף לראוטר התקול הנ"ל יש לי גם את ה WRT54Gv5 שקניתי בארה"ב כי היה זול. *** אורגני - ניתוקים, ריסוטים, בעיות קינפוג, וכו'. יש לי עוד ראוטר של LEVEL 1. דווקא עובד מצויין וגם זול, רק הטווח שלו לא משהו. סה"כ מומלץ.
היה סבבה אם הייתי יכול השמיש אותו איכשהו...
אפרופו לינקסיס - מצטרף לדעתו של ניסים. חברה קיקיונית ברמות גבוהות. בנוסף לראוטר התקול הנ"ל יש לי גם את ה WRT54Gv5 שקניתי בארה"ב כי היה זול. *** אורגני - ניתוקים, ריסוטים, בעיות קינפוג, וכו'. יש לי עוד ראוטר של LEVEL 1. דווקא עובד מצויין וגם זול, רק הטווח שלו לא משהו. סה"כ מומלץ.
-
udif
-
- חבר ותיק

כתבתי תגובה ארוכה אתמול, אבל האתר נתקע בדף התגובות וסרב להכניס הודעה חדשה לשרשור, הנה תקציר של מה שכתבתי אז:
הכוונה בקיצור הדקים היא קיצור של 2 פינים ספציפיים ברכיב ה- ROM של הראוטר. קיצור הפינים האלו גורם לכך ששני פינים בפס הנתונים יוציאו אותו ערך, ובפועל פשוט משבש את הנתונים במוצא של ה- ROM. הראוטר מזהה את המצב הזה ונכנס למוד גיבוי שבו בוא מנסה לקרוא עותק חיצוני של ה-ROM דרך חיבור הרשת.
במקרים בהם נצרב IMAGE תקין אבל לא מתאים הראוטר לא יכול לזהות זאת בעצמו, ולכן יש לבצע את ה-hack הנ"ל על מנת לאלץ להכניס אותו למוד גיבוי.
"הטריק" הנ"ל עובד על ה- WRT54G בגלל שהוא תוכנן עם מוד הגיבוי הנ"ל. זה לא יעבוד על ראוטר שלא תוכנן לכך.
מה קרה בדיוק ל- BEFW11S4 שלך? האם ניסית לעדכן קושחה? מאיזה גרסה לאיזה גרסה?
באופן כללי לגבי לינקסיס:
כל אחד זכאי לחוות דעה לגבי החברה. אני דיברתי ספציפית לגבי WRT54GL (או לגבי הגרסאות הישנות של המוצר לפני גרסה 5), ולא לגבי אף מוצר אחר. יש לי גם מתאם טלפוניה שלהם (PAP2) שקניתי ב-eBay ואני מרוצה ממנו מאד (המוצר המקורי דרך אגב הוא של חברת Sipura שנקנתה ע"י לינקסיס).
בכל מקרה לגרסה 5 ממשיכים להתפרסם עדכוני קושחה באתר של לינקסיס.
הכוונה בקיצור הדקים היא קיצור של 2 פינים ספציפיים ברכיב ה- ROM של הראוטר. קיצור הפינים האלו גורם לכך ששני פינים בפס הנתונים יוציאו אותו ערך, ובפועל פשוט משבש את הנתונים במוצא של ה- ROM. הראוטר מזהה את המצב הזה ונכנס למוד גיבוי שבו בוא מנסה לקרוא עותק חיצוני של ה-ROM דרך חיבור הרשת.
במקרים בהם נצרב IMAGE תקין אבל לא מתאים הראוטר לא יכול לזהות זאת בעצמו, ולכן יש לבצע את ה-hack הנ"ל על מנת לאלץ להכניס אותו למוד גיבוי.
"הטריק" הנ"ל עובד על ה- WRT54G בגלל שהוא תוכנן עם מוד הגיבוי הנ"ל. זה לא יעבוד על ראוטר שלא תוכנן לכך.
מה קרה בדיוק ל- BEFW11S4 שלך? האם ניסית לעדכן קושחה? מאיזה גרסה לאיזה גרסה?
באופן כללי לגבי לינקסיס:
כל אחד זכאי לחוות דעה לגבי החברה. אני דיברתי ספציפית לגבי WRT54GL (או לגבי הגרסאות הישנות של המוצר לפני גרסה 5), ולא לגבי אף מוצר אחר. יש לי גם מתאם טלפוניה שלהם (PAP2) שקניתי ב-eBay ואני מרוצה ממנו מאד (המוצר המקורי דרך אגב הוא של חברת Sipura שנקנתה ע"י לינקסיס).
בכל מקרה לגרסה 5 ממשיכים להתפרסם עדכוני קושחה באתר של לינקסיס.
תודה רבה. אתה יכול אולי לצרף לינק שמסביר בפירוט מה עושים? אולי אני אנסה את זה על BEFW11S4 כי אין לי מה להפסיד.
בקיצור, אצלי הם מחוקים. למרות זאת קניתי את ה WRT54Gv5 פשוט כי היה כ"כ זול בביקור האחרון בארה"ב (בערך $35). הסתקרנתי גם לראות האם בעיות האיכות יחזרו גם בראוטר הנפוץ ביותר שלהם. הבעיות אכן לא אחרו לבוא, כמו, למשל, ההתקנה האוטומטית באמצעות הכפתור פשוט לא עובדת! המכשיר, כידוע, לא יודע לדבר עם שרתי ה PPTP, L2TP ו PPPoE בארץ. כמו שאמרתי, חברה קיקיונית.
ה BEFW11S4 לא עולה - מחברים לחשמל ו NADA. עידכנתי קושחה פעם או פעמיים במטרה להשמיש WPA במקום WEP. המכשיר עשה לי המון בעיות לפני העדכונים, ויותר בעיות אחרי העידכונים כמו למשל, המחשב לא מזהה את הראוטר 50% מהזמן; פרמטרים שקינפגתי לא תפסו; הראוטר נתקע לאחר כמה זמן וצריך לרסט ידנית; WPA לא עובד; הראוטר נתקע בעת קינפוג. בפעם האחרונה פשוט הראוטר נתקע לאחר נסיון נוסף להשמיש את ה WPA, אלא שהוא לא יצא מהתקיעה. ריסוטים, כולל HARD RESET לא עזרו. גם התמיכה הטכנית של Linksys לא הועילה (למרות איומי תביעה משפטית מצידי).udif כתב:מה קרה בדיוק ל- BEFW11S4 שלך? האם ניסית לעדכן קושחה? מאיזה גרסה לאיזה גרסה?...
בקיצור, אצלי הם מחוקים. למרות זאת קניתי את ה WRT54Gv5 פשוט כי היה כ"כ זול בביקור האחרון בארה"ב (בערך $35). הסתקרנתי גם לראות האם בעיות האיכות יחזרו גם בראוטר הנפוץ ביותר שלהם. הבעיות אכן לא אחרו לבוא, כמו, למשל, ההתקנה האוטומטית באמצעות הכפתור פשוט לא עובדת! המכשיר, כידוע, לא יודע לדבר עם שרתי ה PPTP, L2TP ו PPPoE בארץ. כמו שאמרתי, חברה קיקיונית.
לי יש את wrt54gs גירסה 2.2, קניתי לפני כשנה בעקבות המלצה של חבר.
בהתחלה התקנתי את הfirmware של sveasoft (החינמי ואחרי מספר חודשים את זה שעולה כמה דולרים - אבל עם תמיכה)
שניהם היו יציבים מאוד (ללא תקיעות בכלל, חודשים בין איתחול).
עקב צורך בתכונות נוספות (openVPN במקום PPTP SERVER - לא קשור בכלל להתחברות של הADSL - מדובר על שרת PPTP)
שדרגתי ל-DD-WRT גירסה 23 לפני מספר חודשים. התקנתי גם wrt54g גירסה 3 (פחות זכרון מ-GS) אצל המנכ"ל שלי.
מכשיר מאוד יציב. כשעובדים הרבה עם emule למינהם, יש בעיה שה-DNS מפסיק לתפקד. קורה אחת לכמה זמן (זה בטח באג
שיתוקן בגרסה הבאה), אבל מצאתי פתרון - יש לו אפשרות של reboot מתוזמן, אז שמתי שאחת לכמה ימים באמצע הלילה יעשה
reboot ומאז שכחתי שהוא קיים... דא"ג אכן צריך להתקין את גירסת מיני לפני הגרסה הרגילה. לא היו לי בעיות בכלל.
משה
בהתחלה התקנתי את הfirmware של sveasoft (החינמי ואחרי מספר חודשים את זה שעולה כמה דולרים - אבל עם תמיכה)
שניהם היו יציבים מאוד (ללא תקיעות בכלל, חודשים בין איתחול).
עקב צורך בתכונות נוספות (openVPN במקום PPTP SERVER - לא קשור בכלל להתחברות של הADSL - מדובר על שרת PPTP)
שדרגתי ל-DD-WRT גירסה 23 לפני מספר חודשים. התקנתי גם wrt54g גירסה 3 (פחות זכרון מ-GS) אצל המנכ"ל שלי.
מכשיר מאוד יציב. כשעובדים הרבה עם emule למינהם, יש בעיה שה-DNS מפסיק לתפקד. קורה אחת לכמה זמן (זה בטח באג
שיתוקן בגרסה הבאה), אבל מצאתי פתרון - יש לו אפשרות של reboot מתוזמן, אז שמתי שאחת לכמה ימים באמצע הלילה יעשה
reboot ומאז שכחתי שהוא קיים... דא"ג אכן צריך להתקין את גירסת מיני לפני הגרסה הרגילה. לא היו לי בעיות בכלל.
משה