שלושה מנכ"לים המשתכרים כל אחד למעלה ממיליון שקלים בשנה הפכו לעובדים מהמניין

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
רוביןהוד פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

יורדים לשטח: המנכ"לים מצטרפים לעובדים
http://news.nana10.co.il/Article/?Artic ... =1&sid=126
עודכן 22:38 25/04/2011
חגית ברונסקי
שלושה מנכ"לים המשתכרים כל אחד למעלה ממיליון שקלים בשנה עזבו לכמה שעות את הלשכות המפנקות שלהם והצטרפו לעובדים • מנכ"ל "יס" נהפך לנציג במחלקת שירות לקוחות, מנכ"ל "הריבוע הכחול" נהיה קצב מן השורה ומנכ"ל "תנובה" קם השכם בבוקר לחלק גבינות וחלב במרכולים • מה הם חושבים על התפקיד שביצעו שעות מעטות ועל השכר שמקבלים עובדיהם?

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #2 

תוכן שיווקי מבית היוצר של מחלקות יחסי הציבור של החברות והעיתונות ה"חוקרת" הישראלית :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

hrox כתב:תוכן שיווקי מבית היוצר של מחלקות יחסי הציבור של החברות והעיתונות ה"חוקרת" הישראלית :lol:
...
(Y) +1

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #4 

לפי דברי מנכ"ל יס השכר ביס מתאים לסטודנטים בלבד והעבודה לא מתאימה לבעלי משפחה-
"משפחה ומשכנתא לטווח 30 שנה לא מתאים לעובד ביס,זאת האמת לצערי"
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

זורו44 כתב:לפי דברי מנכ"ל יס השכר ביס מתאים לסטודנטים בלבד והעבודה לא מתאימה לבעלי משפחה-
"משפחה ומשכנתא לטווח 30 שנה לא מתאים לעובד ביס,זאת האמת לצערי"
...
הוא שכח את המשך המשפט:
"...זאת על מנת לאפשר לי (ולעוד כמה בכירים בחברה) למשוך שכר עתק."

או לחילופין:
"...אלא אם כן אתה המנכ"ל, ואז אתה ילדיך ונכדיך לא תדעו לעולם מה זה משכנתא."

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

בא לי להקיא!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

הוא שכח את המשך המשפט:
"...זאת על מנת לאפשר לי (ולעוד כמה בכירים בחברה) למשוך שכר עתק."
...
בא לי להקיא!
...

(Y)

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

יש מנכלים שמרוויחים יותר,גליה מאור היתה מוכנה לעבוד באשנב ביום של תשלום ביטוח לאומי?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

מושההשפיץ כתב:יש מנכלים שמרוויחים יותר,גליה מאור היתה מוכנה לעבוד באשנב ביום של תשלום ביטוח לאומי?
...
בא נתחיל מזה שגליה מאור הוכיחה את עצמה , כי אותה לא היו צריכים לחלץ מניירות בעייתיים כמו את כול הבנקים בישראל .
יש מעט מנהלים שבאמת שווים את הכסף שלהם כי הוכיחו את עצמם , גם בזמנים קשים , כול השאר זו פשוט תחרות למי יש יותר

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #10 

כתבה מרתקת , ואהבתי את הכנות של מנכ"ל YES

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

קצת תמוה שמנכ"ל יס (ש כולה 11 שנה קיימת ורק 1700עובדים ) מרוויח יותר ממנכ"ל תנובה והריבוע הכחול שלהם יחד12000עובדים
150000אלף לחודש לעומת 110000שח בתנובה.

רוביןהוד פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #12 

ענין כמות העובדים לא משחק,זה תלוי בדריקטוריון שקובע את השכר.
אבל הפואנטה האמיתית בסרטון זה ששלושה חברות אלה משרתות אותנו לטוב או לרע ,יש ישראלי שיכול לוותר על "קוטג"
בבוקר,או"שניצל ואוסובוקו "ו"הסופרנוס" ,המנכליםמתעשריםומ תחלפים אך העובדים בקרקעית נשארים.

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

truejoker כתב:
מושההשפיץ כתב:יש מנכלים שמרוויחים יותר,גליה מאור היתה מוכנה לעבוד באשנב ביום של תשלום ביטוח לאומי?
...
בא נתחיל מזה שגליה מאור הוכיחה את עצמה , כי אותה לא היו צריכים לחלץ מניירות בעייתיים כמו את כול הבנקים בישראל .
יש מעט מנהלים שבאמת שווים את הכסף שלהם כי הוכיחו את עצמם , גם בזמנים קשים , כול השאר זו פשוט תחרות למי יש יותר
...
עזוב,המנכלים האלה מרוויחים כסף קטן לעומת הטייקונים מהבנקים וחברות נדלן והשקעות,מי שמשלם דוידנדים וובונוסים
זה רק חברות ריווחיות ובריאות כלכלית:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4042626,00.html

נטו לכיס: כמה באמת מרוויחים הבכירים
מועדון המיליון: כמה כסף המנהלים הבכירים מביאים הביתה בסוף החודש. המספרים האמיתיים מאחורי טבלאות השכר
אלי שמעוני
פורסם: 15.03.11, 15:31

שתף
אפי רוזנהויז, נשיא רשת שופרסל, מוביל נכון להיום את רשימת בעלי השכר הגבוה בחברות הציבוריות ל-2010. עלות שכרו של רוזנהויז ב-2010 הסתכמה ב-8.72 מיליון שקל, אלא שהסתכלות על עלות השכר הכוללת מעוותת את המציאות.

הוועדה אמרה את דברה
נאמן ממליץ: "לא להתערב בשכר המנהלים" / תני גולדשטיין
ועדה בראשות שר המשפטים מתנגדת לחקיקה שתגביל שכר בכירי החברות הבורסאיות. נאמן: התערבות ישירה לא מוכרת בעולם, ועלולה להביא לנזק העולה על תועלת ריסון השכר
לכתבה המלאה
עלות השכר המדווחת על ידי החברות כוללת הטבות שלא ניתנות בכסף, כמו אופציות או תגמול במניות. כמו כן הסכום כולל הפרשות סוציאליות ורכיבים נוספים.

בשוק ההון זכור היטב הסיפור של איליק רוז'נסקי, לשעבר מנכ"ל דלק נדל"ן. רוז'נסקי כבש בשנים 2006 ו-2007 את צמרות מועדון המיליונרים. בשנת 2006 עלות שכרו עמדה על 25.4 מיליון שקל. בפועל, דלק נדל"ן הידרדרה, רוז'נסקי לא מימש את האופציות, ולמעשה הוא לא קיבל את הסכומים שעליהם דווח.

דוגמה נוספת לעיוות שכר היתה בבנק הפועלים ב-2009. המשנה למנכ"ל, בארי בן זאב, הוצב במקום גבוה בטבלאות השכר עם עלות שכר של 5.27 מיליון שקל. בפועל, רוב מוחלט של הסכום, כ-5 מיליון שקל, מיוחסים להפרשות לפנסיה שקיבל עד 2018.

שיאני השכר בחברות הציבוריות (לפי עלות שכר שנתית)
שם ותפקיד
עלות שכר שנתית
במיליוני שקלים
שכר שנתי נטו במיליי שקלים כמה מקבל בחודש נטו באלפי שקלים(אומדן) תשלום במניות ובאופציות במיליוני שקלים
אפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל
8.72
אבי גבאי, מנכ"ל בזק 8.53
גיל שרון, מנכ"ל פלאפון 8.48
הרצל עוזר, מנכ"ל הוט 7.54
איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה 6.70
יקי ודמני מנכ"ל, אלקטרה צריכה 6.37
שלמה רודוב, יו"ר בזק 6.36
דב קוטלר, מנכ"ל ישראכרט 6.02
מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס 5.80
אלן גלמו, משנה למנכ"ל בזק 5.49

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

הרצל עוזר, מנכ"ל הוט 7.54 מיליון בשנה מרוויח פי 6 מימנכ"ל יס -
אין פרופרציה בכלל בחברות שמעסיקות לרוב סטודנטים ,לא פלא שייש כסף למנהלים לקחת בנדיבות.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #15 

זורו44 כתב:הרצל עוזר, מנכ"ל הוט 7.54 מיליון בשנה מרוויח פי 6 מימנכ"ל יס -
אין פרופרציה בכלל בחברות שמעסיקות לרוב סטודנטים ,לא פלא שייש כסף למנהלים לקחת בנדיבות.
...
באמת בא לי להקיא, חמדנות חסרת תקדים. :evil:
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #16 

דיי כבר עם הצביעות

כל אחד ואחד מהמגיבים כאן אם היו מציעים לו להשתכר את המשכורות הנ"ל היה לוקח בשני ידיים ולא מביט אחורה

חמדנות , גזל , גועל נפש .... דיי בחייאת אנשים , יש היצע ויש ביקוש , בעלי החברות הם לא אנשים טיפשים ואם הם רואים לנכון באמצעות חברי דירקטוריון לשלם כאלה משכורות , אולי , רק אולי יש סיכוי שהם יודעים מה שהם עושים.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

כמו שהבנקים למשכנתאות בארה"ב ידעו מה שהם עושים לפני שהם קרסו אחד אחרי השני כאילו היו אבני דומינו? הנקודה שלי היא שלא תמיד מה שאנשים פרטיים (וגם דירקטוריונים) עושים עומד באיזשהו מבחן של הגיון ולוגיקה. מעבר לכך רדיפת הצע היא תכונה אנושית בסיסית שמשפיעה ומעוותת הרבה מההחלטות.
הנה ציטוט מויקיפדיה לנשוא העבודה עליה קיבל פרופסור אומן פרס נובל לכלכלה בשנת 2005:
בשנת 2005 זכה, ביחד עם פרופ' תומאס שלינג (מאוניברסיטת מרילנד בארצות הברית), בפרס נובל לכלכלה, על "הגברת ההבנה בנושאי עימות ושיתוף פעולה במסגרת תורת המשחקים". בנימוקיה למתן הפרס הסבירה הוועדה שבעקבות עבודותיהם של אומן ושלינג הושגה הבנה רחבה יותר של מושג הרציונליות, והתנהגויות שקודם לכן נחשבו לבלתי רציונליות ניתנות עכשיו להסבר רציונלי. אומן קיבל את פרס הנובל לכלכלה שלוש שנים לאחר שחוקר ישראלי נוסף, דניאל כהנמן, קיבל את הפרס בזכות מחקריו שהראו כי במקרים רבים השיפוט האנושי מוטעה, ומוביל להחלטות לא רציונליות.
...
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7% ... 7%9E%D7%9F

וזה שאולי כל אחד מהאנשים פה לא היה מתנגד לשכר כזה לא משנה את העובדה שמשהו פה לא בסדר.

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בוא נגדיר "משהו לא בסדר" זה מתכון להתרסקות כלכלית.
אבל בפועל החברות שורדות,העובדים ממשיכים להתגלגל ושורדים כלכלית,המנכלים מתחלפים כמו קצינים בצבא אחריי קדנציה.סה"כ הפטנט הזה עובד כך בכל העולם,תראו לי מנכל שמשתכר ברמת סמנכ"לים?

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

זה שהפטנט "עובד" (אני לא בטוח מה הכוונה "עובד" - עבור מי? ולאיזה טווח זמן?) לא אומר שזה מוסרי, או נכון מבחינה חברתית. לדעתי זה לא. כמובן שהעיניין סוביקטיבי לגמרי ונובע מתפישת עולם חברתית בסיסית.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #20 

stinki כתב:דיי כבר עם הצביעות

כל אחד ואחד מהמגיבים כאן אם היו מציעים לו להשתכר את המשכורות הנ"ל היה לוקח בשני ידיים ולא מביט אחורה

חמדנות , גזל , גועל נפש .... דיי בחייאת אנשים , יש היצע ויש ביקוש , בעלי החברות הם לא אנשים טיפשים ואם הם רואים לנכון באמצעות חברי דירקטוריון לשלם כאלה משכורות , אולי , רק אולי יש סיכוי שהם יודעים מה שהם עושים.
...
האם הייתי מוכן לקבל סכומים כאלה? כן, אני לא אכחיש שזה היה קוסם לי. אבל בגלל שלא באתי מכסף אני הייתי יודע את הקשיים והייתי עושה הכל כדי לשפר את המצב של אלה שמתחתיי ולא רומס אותם.

לדעתי זה עיוות אדיר שבחברה אחת אלה שלמעלה מסוגלים בלי שום נקיפות מצפון לגרוף חודשית סכומים בשווי משכורת שעשרות עובדים שלהם עושים יחד בחודש. גם לא ממש אכפת להם להיטיב את התנאים של העובדים אלא רק לסחוט מהם יותר תמורת כמעט 0 תמורה. לא היה אכפת לי כמה הם מרוויחים כל עוד העובדים גם מרוויחים יחסית בצורה שמאפשרת חיים נוחים ויכולת לחסוך ולא לחיות מחודש לחודש וחישוב של כל שקל שיוצא.

וזה שהדירקטוריונים מאשרים משכורות כאלה, זה רק בגלל שהם לא רוצים להסתכסך עם המנכל. ובאמת למה להם? יד לוחצת יד, הם פשוט בונים על זה שבעתיד זה ישתלם להם.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”