ASCASO I MINI ALUMINIUM או OSCAR GRINTA GRINDER
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כן אבל אני מניח שהבחור שואל כי הוא קונה דיל של מכונה ומטחנה ואין בחנות קומפאק...
תראה שתיהן טובות מאוד ולכלאחת יתרונות וחסרונות ותלך לפי נטית הלב שלך מה יותר יפה ונוח לך ביד.
אני באופן אישי הייתי לוקח את האסקסו כי אני מעדיף כיוון רציף לטחינה עם הבורג במיוחד לאספרסו וגם לטעמי האסקסו הרבה יותר יפה ופחות פלסטיקית.
מצד שני הגרינטה סוס עבודה והסטפים שלה נוחים בהתחלה וגם נוח לעבור מרמות שונות של טחינה כי יודעים בקלות מאיזו נקודה יצאנו.
תשחק עם שתיהן בחנות ותראה מה אתה מעדיף...
תראה שתיהן טובות מאוד ולכלאחת יתרונות וחסרונות ותלך לפי נטית הלב שלך מה יותר יפה ונוח לך ביד.
אני באופן אישי הייתי לוקח את האסקסו כי אני מעדיף כיוון רציף לטחינה עם הבורג במיוחד לאספרסו וגם לטעמי האסקסו הרבה יותר יפה ופחות פלסטיקית.
מצד שני הגרינטה סוס עבודה והסטפים שלה נוחים בהתחלה וגם נוח לעבור מרמות שונות של טחינה כי יודעים בקלות מאיזו נקודה יצאנו.
תשחק עם שתיהן בחנות ותראה מה אתה מעדיף...
אם אתה מתכוון למטחנת grinta של נובה סימונלי,אז כן עדיף אותה,היא עולה על מטחנת אסקסו בכל פרמטר,חיסרון אחד,היא מייצרת קצת גושים,שמבחינתי זוהי בעיה שולית.
יש לי אותה כשנתיים,יכולה להוות אתגר להרבה מטחנות איכותיות אחרות.
אגב,כמי שעסק עשרות שנים בפלסטיקה,מבחינתי זה לא בעיה,ואפילו יתרון,נכון שפלסטיק לא מרשים כמו מתכת (מבחינת אשליית העמידות),אבל הוא מספיק חזק ואמין.
יש לי אותה כשנתיים,יכולה להוות אתגר להרבה מטחנות איכותיות אחרות.
אגב,כמי שעסק עשרות שנים בפלסטיקה,מבחינתי זה לא בעיה,ואפילו יתרון,נכון שפלסטיק לא מרשים כמו מתכת (מבחינת אשליית העמידות),אבל הוא מספיק חזק ואמין.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מסכים כשמדובר באספרסו אבל זה נוח כשרוצים גם לטחון למקינטה ופילטר.pup26 כתב:ובנוסף זה די מבאס שהיא לא סטפלס, זה לא נוח שיש סטפים קבועים....
לגבי כמות הגושים אני מעדיף את האסקסו ולדעתי לא יהיה שום הבדל בטעם לטובת הגרינטה ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני הייתי לוקח גרינטה.
לא אוהב כיוון בורג והאסקסו עוד יותר פלסטיקית מהגינטה הפלסטיקית
לא אוהב כיוון בורג והאסקסו עוד יותר פלסטיקית מהגינטה הפלסטיקית
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני היתי דווקה ממליץ על ה-grinta
ולו רק בגלל איכות הסכינים.
באסקסו הסכינים קוניות בעלות קוטר קטן,לכן מהירות הסיבוב שלהם צריכה להיות גבוה,דבר שגורם לשריפה של הפולים.
ב-grinta יש סכינים שטוחות עם קוטר גדול,המשמעות,סיבובים איטיים של המנוע והסכינים,דבר שימנע את השריפה של הפולים,והגנה על המנוע.
אגב,נראה לי שהמנגנון של האסקסו זהה למנגנון של ה-nemox lux.
באסקסו הסכינים קוניות בעלות קוטר קטן,לכן מהירות הסיבוב שלהם צריכה להיות גבוה,דבר שגורם לשריפה של הפולים.
ב-grinta יש סכינים שטוחות עם קוטר גדול,המשמעות,סיבובים איטיים של המנוע והסכינים,דבר שימנע את השריפה של הפולים,והגנה על המנוע.
אגב,נראה לי שהמנגנון של האסקסו זהה למנגנון של ה-nemox lux.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כי אין פה נכון או לא נכון - זה עניין של העדפה אישית.קופי כתב:האסקסו שמציעים היא מאלמיניום.
למה יש כאלה שכ"כ אוהבים בורג וייקחו רק בורג ויש כאלה שממש לא?...
לדעתי בורג לא כל כך נח כי לא רואים איפה נמצאים - זה לא נח כשרוצים להחליף טחינה בין בודדת לכפולה או בין מכונות.
אבל, זה נותן שליטה בצורה הכי טובה וזה מתאים למי ששותה נגיד כפולים כל הזמן (והוא גם לא מתחיל אלא עם קצת יותר ניסיון)
זאת הגישה שלי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אני אוהב בורג, השליטה ממש נוחה, אם אתה לא משנה דרגות טחינה ועובר בין סלסילה כפולה לבודדת אז זה ממש נוח.קופי כתב:האסקסו שמציעים היא מאלמיניום.
למה יש כאלה שכ"כ אוהבים בורג וייקחו רק בורג ויש כאלה שממש לא?...
אם אתה מחפש לטחון גם למקינטה או מכשירים אחרים תשכח מהבורג.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני מעדיף מאוד בורג (או כל דרך אחרת לכיוון טחינה רציף).
אפילו המאצר לא מספיק טובה בנקודה הזו, כי קשה להזיז את ידית הכיוון באופן עדין. הבורג של המאקאפ הוא הפתרון האולטימטיבי, לדעתי.
אפילו המאצר לא מספיק טובה בנקודה הזו, כי קשה להזיז את ידית הכיוון באופן עדין. הבורג של המאקאפ הוא הפתרון האולטימטיבי, לדעתי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -