מס' שאלות על כיוונים ואודיסי....
מצטרף למס' שאלות על כיול האודיסי:
1. זהו מסך כיוון התדרים לרמקולים, נכון עד כה? (תמונה 1)
עפ"י היצרן:
טווח תדרים קדמיים: 36-40000 HZ
סנטר: 80-24000 HZ
סאב: -6db ב-20HZ ו- 25/140HZ
מה הכוונים הנכונים לרמקולים (אחוריים איני יודע: חברת Celestion סדרה F1) כולל הסאב (תמונה 3)
2. מסך זה (תמונה 2) הוא לכיוון עוצמה של כל רמקול בנפרד, נכון? ההבדל בינו לראשון: תדרים / עוצמה ?
3. לאן נעלמו הגדרות הרמקולים כגדולים / קטנים (תמונה 4)? האם ניתן להגדירם כך רק פעם אחת בהתחלה?
***שאלה לא קשורה: בקרוב תהיה לי בעיה של מעיכת כבלים לקיר עקב תליה מסך, האם פתרון זה (תמונה 5) יהיה טוב או שמא יפגע באיכות בצורה כלשהי?
*** תמונות 4 ו-5 בהמשך...
1. זהו מסך כיוון התדרים לרמקולים, נכון עד כה? (תמונה 1)
עפ"י היצרן:
טווח תדרים קדמיים: 36-40000 HZ
סנטר: 80-24000 HZ
סאב: -6db ב-20HZ ו- 25/140HZ
מה הכוונים הנכונים לרמקולים (אחוריים איני יודע: חברת Celestion סדרה F1) כולל הסאב (תמונה 3)
2. מסך זה (תמונה 2) הוא לכיוון עוצמה של כל רמקול בנפרד, נכון? ההבדל בינו לראשון: תדרים / עוצמה ?
3. לאן נעלמו הגדרות הרמקולים כגדולים / קטנים (תמונה 4)? האם ניתן להגדירם כך רק פעם אחת בהתחלה?
***שאלה לא קשורה: בקרוב תהיה לי בעיה של מעיכת כבלים לקיר עקב תליה מסך, האם פתרון זה (תמונה 5) יהיה טוב או שמא יפגע באיכות בצורה כלשהי?
*** תמונות 4 ו-5 בהמשך...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אני מציע שהכיוון יהיה כזה:
FRONT: חיתוך ב80 הרץ
CENTER: חיתוך ב100 הרץ
REAR: חיתוך ב120 הרץ
SUB: חיתוך עד 80 הרץ
לגבי הבאלאנס ששמת בין הקדמיים לסנטר לא מאוזן, הקדמיים על 5- והסנטר על 8+... תשווה עוצמות ותכוון דווקא את הסנטר פחות בכמה DB מהקדמיים... לדוגמה 2+ לדקמי ו0 לסנטר. (הכיוון תלוי גם במרחק ישיבה ואקוסטיקת חדר).
ההבדל בין מסך ראשון לשני זה שהראשון זה תדר חיתוך של קרוס והשני זה שינוי DB לרמקולים.
האם היתה לך אפשרות של כיוון SMALL \ LARGE? לא מכיר ספציפית את המגבר אבל לדעתי אם יש לך אפשרות כיוון תדרים אז האופציה של בחירת קטן\גדול לא רלונטית... נראה לי זה, או זה או זה.
מחבר זווית HDMI לא פוגע באיכות.
לגבי הבאלאנס ששמת בין הקדמיים לסנטר לא מאוזן, הקדמיים על 5- והסנטר על 8+... תשווה עוצמות ותכוון דווקא את הסנטר פחות בכמה DB מהקדמיים... לדוגמה 2+ לדקמי ו0 לסנטר. (הכיוון תלוי גם במרחק ישיבה ואקוסטיקת חדר).
ההבדל בין מסך ראשון לשני זה שהראשון זה תדר חיתוך של קרוס והשני זה שינוי DB לרמקולים.
האם היתה לך אפשרות של כיוון SMALL \ LARGE? לא מכיר ספציפית את המגבר אבל לדעתי אם יש לך אפשרות כיוון תדרים אז האופציה של בחירת קטן\גדול לא רלונטית... נראה לי זה, או זה או זה.
מחבר זווית HDMI לא פוגע באיכות.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
למה שהסנטר יהיה נמוך יותר מהקדמיים? לפעמים אני לא שומע טוב את הדיבור גם כשהקדמיים והסנטר על 0DB.
JEXY שבת שלוםJEXY כתב:אני מציע שהכיוון יהיה כזה:
מחבר זווית HDMI לא פוגע באיכות....
מה שהצעת לדעתי כ"כ לא "נכון"...מפני שגודל החלל ואקוסטיקת החלל, המרחק בין הרמקולים למאזין, צורת החלל, ריבועי/מלבני/תקרה גבוהה/נמוכה...ועוד...יוצרים את המאפיינים הנכונים עבור הרמקולים ועל אחידות הסאונד...
אמת, רמקולים ללא אלמנט באס איכותי ואחד שיודע להדגיש low , מומלץ להשלימו ולפצותו ע"י שידוך סאב...
לגבי ההגברה, גם פה אתה מטעה...הקדמיים והסנטר חייבים להיות מאוזנים, אין דבר כזה אחד דינאמי ומודגש מהשני, שוב זה קשור לצורת החל אקוסטיקה ומרחק...לא סתם הקימו מערכת כיול כפי של audyssey שתוציא את ה-BEST בכל חלל במיוחד בעייתי...נכון לפעמים ה"נכון" והטעם האישי לא נפגשים...אבל עד כמה כבר הכיול הוא "לא נכון" במיוחד לאוזן לא מיומנת...
מה שכן, הייתי בהחלט מציע לפותח השרשור, להישמע להמלצותייך ולהתחיל משם כנקודת רפרנס
כיוון הסנטר לגבוה יותר נעשה במכוון לאחר מס' נסיונות, ראו שרשור לשאלות ששאלתי במיוחד על העניין:
http://www.hometheater.co.il/vt138534
כיוון הסאב לחיתוך ב-80 הרץ נעשה ע"י הגדרה במסך מס' 4 ל-80? ובסאב? ראה תמונה...
סיבוב הכפתור גם ל-80 ? (צילום מתוך המדריך)
http://www.hometheater.co.il/vt138534
כיוון הסאב לחיתוך ב-80 הרץ נעשה ע"י הגדרה במסך מס' 4 ל-80? ובסאב? ראה תמונה...
סיבוב הכפתור גם ל-80 ? (צילום מתוך המדריך)
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
כן גם בסאב תחתוך ב80...
איתי, הנתונים שרשמתי זה מספרים שאני מכיר מהרבה לקוחות ואני מסכים איתך שהם יכולים להיות נק' התחלתית לכיוון נכון ומדויק יותר.
במשפט של "הקדמיים והסנטר חייבים להיות מאוזנים, אין דבר כזה אחד דינאמי ומודגש מהשני, שוב זה קשור לצורת החל אקוסטיקה ומרחק" אתה סותר את עצמיך כי למעשה בכיוון אידיאלי מתחשבים גם באקוסטיקת החדר ולכן אם יש צורך לתת או לגרוע מהעוצמה עושים את הכיוון בהתאם.
דווקא בעבודה עם CROSS עובדים במקביל בשני מצבים עם BYPASS ובלי ותמיד משווים לFLAT.
איתי, הנתונים שרשמתי זה מספרים שאני מכיר מהרבה לקוחות ואני מסכים איתך שהם יכולים להיות נק' התחלתית לכיוון נכון ומדויק יותר.
במשפט של "הקדמיים והסנטר חייבים להיות מאוזנים, אין דבר כזה אחד דינאמי ומודגש מהשני, שוב זה קשור לצורת החל אקוסטיקה ומרחק" אתה סותר את עצמיך כי למעשה בכיוון אידיאלי מתחשבים גם באקוסטיקת החדר ולכן אם יש צורך לתת או לגרוע מהעוצמה עושים את הכיוון בהתאם.
דווקא בעבודה עם CROSS עובדים במקביל בשני מצבים עם BYPASS ובלי ותמיד משווים לFLAT.
עפ"י מה נקבע החיתוך (בקדמיים למשל)? הרי אם הם יורדים עד 36 הרץ מדוע לשים 80?
לא כדאי נתון קרוב יותר לתחום הנמוך של הרמקול?
השאלה תקפה עוד יותר לסנטר ולאחוריים שכן בחיתוך ב-120 הרץ האחוריים יקבלו הרבה פחות תדרי באס לא?
עפ"י הבנתי מקריאה באתר, ברגע שאגדיר לרסיבר לחתוך לסאב ב-80 הרץ, אין להגדרה הפיסית בסאב עצמו (סיבוב הכפתור) שום משמעות, נכון?
כלומר מומלץ לסובב את כפתור כיוון ההרץ בסאב עד הסוף (140 הרץ) ולתת לרסיבר לעשות את העבודה, נכון?
לא לשכוח: תודה לעונים עד כה ובהמשך......
השאלה תקפה עוד יותר לסנטר ולאחוריים שכן בחיתוך ב-120 הרץ האחוריים יקבלו הרבה פחות תדרי באס לא?
עפ"י הבנתי מקריאה באתר, ברגע שאגדיר לרסיבר לחתוך לסאב ב-80 הרץ, אין להגדרה הפיסית בסאב עצמו (סיבוב הכפתור) שום משמעות, נכון?
כלומר מומלץ לסובב את כפתור כיוון ההרץ בסאב עד הסוף (140 הרץ) ולתת לרסיבר לעשות את העבודה, נכון?
לא לשכוח: תודה לעונים עד כה ובהמשך......
Today is a good day to be a great day
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
1: החיתוך נקבע על פי חישוב של תדר דינאמי של רמקול ולא תדר קטימה, כמו כן עוצמה והפקת תדרים שונים באותו טווח לאורך זמן, מה שנקרא DAMPING FACTOR.Jackel כתב:עפ"י מה נקבע החיתוך (בקדמיים למשל)? הרי אם הם יורדים עד 36 הרץ מדוע לשים 80?
לא לשכוח: תודה לעונים עד כה ובהמשך.........
גם אם רשום 36, אני דיי משוכנע שזה לא תדר שהרמקול באמת משמיע ולא רק "רוקד"... בכל זאת זה וופר לא גדול.
2: הרמקולים אחוריים משמעים אפקטים שמלווים את הסרט אך בתדרי המיד בעיקר, כמו כן תפקיד גדול לוקח על עצמו גם הסאב... רמקולים אחוריים בנויים כמעט ללא יכולת לרדת נמוך יותר מ100 הרץ.
הסנטר למשל משמיע לך את הווקאל של הסרט, כלומר במידה ואתה תדגיש את התדרים הנמוכים והשחקן בסרט ידבר (קול באס גברי מאוד קשה לכיוון ולכן משתמשים בEQ ובפילטרים בכדי להגיע לדיוק) אתה בקלות תגיע לקטימה ואתה תשמע מהרמקול כמו שמדברים בטייפרקורדר של ילדים...
ברמת העיקרון אם חתכת את הסאב דרך הרסיבר רצוי להדגיש זאת גם בסאב עצמו כל זה בגלל שאינך יודע עד לאיזו רמת דיוק מגיע הרסיבר, למרות שקשה מאוד לבחין בין 80 הרץ ל82 הרץ.
ושוב אני אדגיש הכל תלוי באקוסטיקת החדר, אופי השימוש שלך וכיוון על פי האוזן שלך.
הנתונים יכולים להיות יבשים וכיוון בפועל יהיה טיפה שונה
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אם באונקיו יש - LF TEST אתה יכול לבד לכוון את בורר הווליום לעוצמה שבה אתה שומע סרטים ואז להריץ את הטסט ולהנחית כל פעם את התדר ידנית, כך תוכל לשמוע מתי הרמקול שלך "נחנק" בפועל ולראות על המסך באיזו מדרגת תדר אתה נמצא , לאחר מכן תוכל להשוות עם החיתוך שהאודיסי עושה ולתקן ידנית אם זה אפשרי
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
וואו...בחורה בענייני אודיו....איזה כיף! לא ידעתי שיש כאלו
JEXY קודם כל תודה על התשובות המפורטות.
מתוך מאמר בענייני חשמל:
"מעגלי קטימה -הגנה מפני פרצי זרם וייצוב מתח ניתן להשתמש בדיודות כדי להגן על מכשור עדין מפני פרצי זרם."
אני מבין כי קטימה (Clipping) הינה "בור" בתדרים בו הרמקול מעין קורס, כלומר מוציא צלילים מעוותים. מבין נכון?
מתוך מאמר בענייני חשמל:
"מעגלי קטימה -הגנה מפני פרצי זרם וייצוב מתח ניתן להשתמש בדיודות כדי להגן על מכשור עדין מפני פרצי זרם."
אני מבין כי קטימה (Clipping) הינה "בור" בתדרים בו הרמקול מעין קורס, כלומר מוציא צלילים מעוותים. מבין נכון?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
להגן על הרמקול בנוסף אין צורך,בשביל זה יש קרוסאובר שבתוך הרמקול.Jackel כתב:וואו...בחורה בענייני אודיו....איזה כיף! לא ידעתי שיש כאלו![]()
![]()
![]()
מתוך מאמר בענייני חשמל:
אני מבין כי קטימה (Clipping) הינה "בור" בתדרים בו הרמקול מעין קורס, כלומר מוציא צלילים מעוותים. מבין נכון?...
אכן, מצב "קטימה" הינו מצב שבו הרמקול לא מוציא את כל הגל אלא הגל נחתך בקצה העליון ו\או התחתון ולמעשה לא "משמיע" את הצליל במלואו.
2 שאלות נוספות:
1. די ברור אבל ליתר בטחון: כאשר אני שומע בסטריאו, ההגדרות (החיתוכים) נשארות כפי שהוגדרו ל-5 רמקולים רק חלות על שניים + סאב, נכון?
2. מה קורה כאשר הסאב כבוי? האם הרסיבר יודע להבחין בכך ומנתב את כל התדר לרמקולים? למרות הגדרות החיתוך?
או שבעצם צריך להגדיר לרסיבר שאין סאב?
1. די ברור אבל ליתר בטחון: כאשר אני שומע בסטריאו, ההגדרות (החיתוכים) נשארות כפי שהוגדרו ל-5 רמקולים רק חלות על שניים + סאב, נכון?
2. מה קורה כאשר הסאב כבוי? האם הרסיבר יודע להבחין בכך ומנתב את כל התדר לרמקולים? למרות הגדרות החיתוך?
או שבעצם צריך להגדיר לרסיבר שאין סאב?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
1.אתה צודקJackel כתב:שבת שלום לכולם
תשובות? מישהו?
במיוחד לשאלה 2...
2. צריך להגדיר ברסיבר