מהם תדרי חיתוך?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nangel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

מדי פעם אני רואה כאן התייחסות לתדרי חיתוך בהקשר של רמקולים. מישהו יכול לתת הסבר פשוט על הנושא?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

nangel כתב:מדי פעם אני רואה כאן התייחסות לתדרי חיתוך בהקשר של רמקולים. מישהו יכול לתת הסבר פשוט על הנושא?
...
הכוונה היא החל מאיזה תדר הרסיבר מעביר את האות לסאב.

נניח והגדרת ברסיבר תדר חיתוך של 80HZ לרמקולים הקידמיים הוא יעביר את כל התדרים מ 80HZ ומטה לסאב.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

istarmini כתב:
nangel כתב:מדי פעם אני רואה כאן התייחסות לתדרי חיתוך בהקשר של רמקולים. מישהו יכול לתת הסבר פשוט על הנושא?
...

נניח והגדרת ברסיבר תדר חיתוך של 80HZ לרמקולים הקידמיים הוא יעביר את כל התדרים מ 80HZ ומטה לסאב.
...
האם אתה קובע את זה בהתאם לתדר הנמוך ביותר של הרמקול המדובר?
ז"א, לרמקול שיורד ל-60HZ תקבע תדר חיתוך של 60HZ או שיש איזשהו טווח אחר (למשל לאותו רמקול להגדיר 70HZ כדי להיות בטוח)?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

כדאי לציין שיש קרוסאובר גם בתוך הרמקולים, ותדרי החיתוך כאשר הם ניתנים עבור רמקולים מציינים איך מתחלק טווח התדרים השלם המטופל ע"י הרמקול בין האלמנטים השונים (טוויטר, מיד, באס וכד'...)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

epony כתב:כדאי לציין שיש קרוסאובר גם בתוך הרמקולים, ותדרי החיתוך כאשר הם ניתנים עבור רמקולים מציינים איך מתחלק טווח התדרים השלם המטופל ע"י הרמקול בין האלמנטים השונים (טוויטר, מיד, באס וכד'...)
...
אבל זה לא בשליטת המשתמש, ככה שזה לא ממש רלוונטי לשאלתו :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

theAman כתב:
istarmini כתב:
...

...
האם אתה קובע את זה בהתאם לתדר הנמוך ביותר של הרמקול המדובר?
ז"א, לרמקול שיורד ל-60HZ תקבע תדר חיתוך של 60HZ או שיש איזשהו טווח אחר (למשל לאותו רמקול להגדיר 70HZ כדי להיות בטוח)?
...
בדיוק.
נהוג לקבוע אותו קצת גבוה יותר לא יודע להגיד בכמה גבוה זה ענין של ניסוי בשטח אבל זה הרעיון.
התדר הנמוך של הרמקול הוא נניח 45 אז קובעים סביב ה 50 ,כלומר מ 50 ומטה הסאב מטפל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

istarmini כתב:
epony כתב:כדאי לציין שיש קרוסאובר גם בתוך הרמקולים, ותדרי החיתוך כאשר הם ניתנים עבור רמקולים מציינים איך מתחלק טווח התדרים השלם המטופל ע"י הרמקול בין האלמנטים השונים (טוויטר, מיד, באס וכד'...)
...
...
ממליץ לך לקרוא שוב את ההודעה המקורית... :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

epony כתב:
istarmini כתב:
...
...
ממליץ לך לקרוא שוב את ההודעה המקורית... :lol:
...
קראתי ועדין מאחר והוא כותב שמידי פעם הוא רואה פה דיונים על תדרי חיתוך של הרמקולים ההגיון הבריא אומר, שמדובר על תדרי החיתוך של הרסיברים כי לא זכור לי שדובר פה בפורום ,מידי פעם ובכלל , על תדרי החיתוך של הקרוסים בתוך הרמקול.

אבל אולי אני טועה אבל אולי גם לא :)

nangel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #9 

נראה לי שהבנתי (לפחות חלקית): זה התדר שמתחתיו הרסיבר מפנה את הסאונד לסאב.
אם אני משתמש באודיסי זה מוגדר אוטומטית או שאני צריך לשנות משהו ידנית? יש לי רמקולים JBL 200.5

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

nangel כתב:נראה לי שהבנתי (לפחות חלקית): זה התדר שמתחתיו הרסיבר מפנה את הסאונד לסאב.
אם אני משתמש באודיסי זה מוגדר אוטומטית או שאני צריך לשנות משהו ידנית? יש לי רמקולים JBL 200.5
...
האודסי קובע לבד אבל לעיתים הוא מפספס ולכן חשוב לקרוא ולהבין את מה שהוא קבע והאם יש הגיון.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #11 

Selecting the Right Crossover for Your System
Selecting the right crossover for your system is a process that involves much listenign and experimentation. Sometimes it can be easy (such as when a loudspeaker manufacturer tells you where to set it) and sometimes it can be more difficult. On systems that offer a flexible bass management system, shoot for setting the crossover frequency for at least 10Hz above the lowest frequency your main speakers can reproduce cleanly.

There are a whole host of caveats we have to mention here, and we recommend looking at our other articles dealing with loudspeaker setup and configuration. In essence, you are trying to attain a smooth transition from the lower capabilities of your main speakers to the subwoofer. The goal is to not accentuate, or bump, the frequencies in teh crossover setting location, but arrive at a seamless blend from mains to sub. In addition, we prefer crossover settings below 80Hz whenever possible so that the subwoofer frequencies are not directional. On some satellite systems, you may find that you have to set the crossover to 100Hz. This is OK, provided it nets you the best overall response.
...
נלקח מ:
http://www.audioholics.com/tweaks/get-g ... erformance

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אמרת בכללי? האמת קשה להסביר בכללי כי נושא התדרים הוא רחב מאוד...
תגיד מה אתה מבין מהשרטוט ואז נראה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

מפנה קישור לשרשור אשר פתחתי באותו עניין
אשמח לקבל ייעוץ נכון לחיתוך התדרים כולל כיוון בסאב עצמו (תשובות 6 ו-9)

תודה מראש לעונים

http://www.hometheater.co.il/vt139777
Today is a good day to be a great day

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”