לאחר קריאה מרובה כמה שאלות מסכמות - אשמח לדעתכם

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
נעול
mclaren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני בקרוב רוכש מסך LCD ככל הנראה 46 אינטש (אני בעיקר צופה בסרטי HD דרך מחשב). מהמסך הקודם שהיה מעולה ונרכש ב 2007 הדבר שהכי הפריע לי היא תופעת ה"היבהוז" (תופעה של מריחה בזמן תנועה). אחרי שקראתי הבנתי שיש הרבה פתרונות לתופעה זו והשאלות שלי בנושא הן:

1: האם התופעה הזו קיימת בכלליות עדיין במסכי LCD שיוצרו בשנה, שנתיים האחרונות?
2: הבנתי שברגע שמעלים את התדר התופעה נעלמת (כמעט) אם כך האם להתעקש לרכוש מסך של לפחות 100 הרץ?
3: הבנתי שלכל חברה יש פטנט משל עצמה שמכונה בשם אחר. והרבה עושות שימוש ב50 הרץ אך מכפילות אותו בצורה טכנולוגית ומציגות את המסך כ 100 הרץ. האם אני צריך לחשוש ממסכים שכאלו ?

תודה מראש

blknom1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון, מה התקציב?
ולמה 46''? מהו מרחק הצפייה שלך?

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

אני ממליץ להמתין קצת, שכן דגמי 2011 של החברות המובילות יגיעו להערכתי בחודשים הקרובים.

יש חברות שמתהדרות ב-400 הרץ, אך לעיתים זה לא מורגש. זה כמו הניגודיות הדינאמית, שכל חברה בודקת באופן שונה ומציגה נתונים שאינם תואמים את הביקורות. כל מסך הוא בפני עצמו, ואני מציע לראות אותו בחנות לפני הרכישה.

mclaren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

המרחק הוא 3 מטרים. אני מודע לעובדה ש 46 אינטש הוא גדול ממה שצריך. במידה ולא ארכוש 46 אינטש. ארכוש 42 אינטש.
התקציב הוא בערך 6000 שקלים.
אשמח אם תדבקו בלעזור לי לגבי השאלות אותן שאלתי.

תודה על העזרה

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

46 אינץ זה לא גדול מדי ל-3 מטר, ויש כאלה שיגידו שזה קטן מדי.

אם אתה לא רוצה לחכות, לך על הסמסונג C650 (תוודא רק שאתה רוכש את הפאנל האיכותי. תחפש בפורום ותראה שרשורים ארוכים על זה).

mclaren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

קודם כל תודה על העזרה.
האם להערכתכם הדגמים החדשים בהכרח יכלו יותר מצורה משמעותית מאותם הדגמים שאותם הם מחליפים?
איפה ניתן לגשת ולראות מבחר גדול של טלויזיות בו זמנית על מנת להתרשם מאיכות הטלויזיה?

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

זו שאלה טובה. למשל, דגמי ה-LED של סמסונג של השנה (2011) עשו קפיצת דרך משמעותית באיכות התמונה ובפיצ'רים לעומת 2010. לגבי דגמי ה-LCD, כרגע עוד לא כל כך פורסמו ביקורות והתרשמויות, אז קשה להגיד.

אם תרצה לראות את הדגמים של סמסונג, והרבה, לך לא.ל.מ.

mclaren פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה שוב. אבל אשמח לקבל תשובות לגבי השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #9 

LinkMattan כתב:זו שאלה טובה. למשל, דגמי ה-LED של סמסונג של השנה (2011) עשו קפיצת דרך משמעותית באיכות התמונה ובפיצ'רים לעומת 2010. לגבי דגמי ה-LCD, כרגע עוד לא כל כך פורסמו ביקורות והתרשמויות, אז קשה להגיד.

...
איך אתה יודע שהדגמים החדשים של סמסונג עשו קפיצת מדרגה רצינית השנה . הרי היבואן הרשמי עדיין לא השיק אותם בארץ .

ואתה עוד שולח אותו לראות אותם באלמ .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

sivimassivi
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 26
נתן תודות: 0

שליחה #10 

[interest]
הודעה מבעל עיניין - מרטין
[/interest]

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

9000es כתב:
LinkMattan כתב:זו שאלה טובה. למשל, דגמי ה-LED של סמסונג של השנה (2011) עשו קפיצת דרך משמעותית באיכות התמונה ובפיצ'רים לעומת 2010. לגבי דגמי ה-LCD, כרגע עוד לא כל כך פורסמו ביקורות והתרשמויות, אז קשה להגיד.

...
איך אתה יודע שהדגמים החדשים של סמסונג עשו קפיצת מדרגה רצינית השנה . הרי היבואן הרשמי עדיין לא השיק אותם בארץ .

ואתה עוד שולח אותו לראות אותם באלמ .
...
אם היית לך הבנת הנקרא, והיית ממשיך לקרוא את המשפט, טענתי שלגבי LCD של 2011 קשה לי להגיד בגלל שלא פירסמו ביקורות. אז קצת לוגיקה, וקצת הבנת הנקרא, ומה ניתןם להסיק? שדגמי הלד עשו קפיצת דרך משמעותית לפי ביקורות באינטרנט.

ולגבי הטענה השניה: שוב, אם היית קורא כמה הודעות לפני זה, היית רואה שאמרתי שהדגמים החדשים עדיין לא יצאו בארץ. שלחתי אותו לא.ל.מ. בלי שום קשר, כי הוא לחוץ לקנות.

יש לי הרגשה שסימנת אותי בכל הנוגע ליבוא פרללי, אז פעם אחרונה בבקשה. אחרת נתחיל לבחון את ההמלצות שלך לטלוויזיות והקשר ההדוק לסוני.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #12 

שוב שרשור על יבוא מקביל יוצא מכלל שליטה. האמת? נמאס לי לחלוטין לנעול שרשורים ואני על סף הקפאה של מספר משתמשים שמדרדרים כאן כל דיון.

קחו בחשבון.

נעול

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”