אך מתי יעבור ערוץ 2 ל-16:9? לא הגיע הזמן להפסיק עם 4:3 ולהכריח אותנו לצפות בתמונה מתוחה?
שידורי ליגת האלופות בערוץ 2
הקטע הזה עם ה - 16:9 זה בזיון שפשוט מטריף אותי ומרתיח אותי כל פעם מחדש. למעלה מ-90% מהטלוויזיות בארץ הן 16:9, אין שום עלות כספית לערוצים 2 ו - 10 לשדר בפורמט הזה, כל ההפקות שלהם מצולמות ב - 16:9 ולכן משודרות עם הפסים השחורים למעלה, כשעל מסכים רחבים זה יוצר עוד עיוות של התמונה. איפה מועצת הרשות השניה? למה לא קם אף אחד שיעשה סוף לפיאסקו הזה?
הוכחה שכן משדרים 16:9 בערוץ 2 זה בפרסומות, חלק מהם משודרות במסך רחב כמו הפרסומת לאפריל עם אסתי גינצבורג או הפרסומת עם ג. יפית.
יכולת - יש.
מצלמים את כל התוכן במסך רחב.
אז למה לעזאזל לא משדרים את זה במסך רחב?!
אפרופו השידור אתמול- בושה שב2011 עדיין יש תקלות קול כאלה מביכות חשבתי לרגע שאולי טעיתי בערוץ וזה ערוץ 1.
יכולת - יש.
אפרופו השידור אתמול- בושה שב2011 עדיין יש תקלות קול כאלה מביכות חשבתי לרגע שאולי טעיתי בערוץ וזה ערוץ 1.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
האם פניתם לרשות השניה בנושא?
הם הגורם המשדר, הכל עובר דרכם.
הם הגורם המשדר, הכל עובר דרכם.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה לא מסך רחב.nati-va כתב:הוכחה שכן משדרים 16:9 בערוץ 2 זה בפרסומות, חלק מהם משודרות במסך רחב כמו הפרסומת לאפריל עם אסתי גינצבורג או הפרסומת עם ג. יפית.
יכולת - יש.
אפרופו השידור אתמול- בושה שב2011 עדיין יש תקלות קול כאלה מביכות חשבתי לרגע שאולי טעיתי בערוץ וזה ערוץ 1....
אה אוקייUserName כתב:זה לא מסך רחב.nati-va כתב:הוכחה שכן משדרים 16:9 בערוץ 2 זה בפרסומות, חלק מהם משודרות במסך רחב כמו הפרסומת לאפריל עם אסתי גינצבורג או הפרסומת עם ג. יפית.
יכולת - יש.
אפרופו השידור אתמול- בושה שב2011 עדיין יש תקלות קול כאלה מביכות חשבתי לרגע שאולי טעיתי בערוץ וזה ערוץ 1.......
אני לא זוכר שיש לי בעיות ראיה.
זה בלי הפולס. זה שידור 4:3 רגיל שפחסו לתוכו שידור רחב.nati-va כתב:אה אוקייUserName כתב:זה לא מסך רחב.nati-va כתב:הוכחה שכן משדרים 16:9 בערוץ 2 זה בפרסומות, חלק מהם משודרות במסך רחב כמו הפרסומת לאפריל עם אסתי גינצבורג או הפרסומת עם ג. יפית.
יכולת - יש.
אפרופו השידור אתמול- בושה שב2011 עדיין יש תקלות קול כאלה מביכות חשבתי לרגע שאולי טעיתי בערוץ וזה ערוץ 1.......
אני לא זוכר שיש לי בעיות ראיה....
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הוידאו במקור הוא ביחס 16:9, אך הוא מועבר אליך הביתה ב-4:3, כשזה יהיה מסך רחב תודיעו לי.nati-va כתב:אה אוקייUserName כתב:זה לא מסך רחב.nati-va כתב:הוכחה שכן משדרים 16:9 בערוץ 2 זה בפרסומות, חלק מהם משודרות במסך רחב כמו הפרסומת לאפריל עם אסתי גינצבורג או הפרסומת עם ג. יפית.
יכולת - יש.
אני לא זוכר שיש לי בעיות ראיה....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
אז הפרסומות ב- 16:9 על מסך מלא או 16:9 עם פסים שחורים למעלה ומטה?UserName כתב:הוידאו במקור הוא ביחס 16:9, אך הוא מועבר אליך הביתה ב-4:3, כשזה יהיה מסך רחב תודיעו לי.nati-va כתב:אה אוקייUserName כתב:זה לא מסך רחב.nati-va כתב:הוכחה שכן משדרים 16:9 בערוץ 2 זה בפרסומות, חלק מהם משודרות במסך רחב כמו הפרסומת לאפריל עם אסתי גינצבורג או הפרסומת עם ג. יפית.
יכולת - יש.
אני לא זוכר שיש לי בעיות ראיה.......
שידור 16:9
נתי, אתה צודק לגמרי. גם אני רואה חלק מהפרסומות בפורמט 16:9.
להוסיף לפחות גם את הפרסומת שמופיעים אור גרוסמן ועוז זהבי.
אילן.
להוסיף לפחות גם את הפרסומת שמופיעים אור גרוסמן ועוז זהבי.
אילן.
כולכם צודקים. הפרסומת (וחלק משידורי ערוץ 1 לאחרונה) משודרים במס רחב, אך ללא הסינגל של שידור רחב, כך שמתקבלת תמונת 4:3.
כיוון שכנראה המסך שלכם מוגדר על 16:9 , תמונת ה-4:3 נמתחת ונראה לכם שזה שידור רחב תקין.
אך אם לדוגמא ב-LCD שלי הגדרתי ששידורי 4:3 יהיו עם שוליים , גם הפרסומת הנ"ל תוצג כך ולא במסך רחב. בטלוויזיות CRT תהיה תמונה משובשת ולא "לטרבוקס" כפי שאמור להיות. הערוצים משדרים באופן לא תקני ללא הסיגנל המתאים. ערוצים אחרים כמו ספורט 5 וצרפת 24 משדרים באופן תקני.
כיוון שכנראה המסך שלכם מוגדר על 16:9 , תמונת ה-4:3 נמתחת ונראה לכם שזה שידור רחב תקין.
אך אם לדוגמא ב-LCD שלי הגדרתי ששידורי 4:3 יהיו עם שוליים , גם הפרסומת הנ"ל תוצג כך ולא במסך רחב. בטלוויזיות CRT תהיה תמונה משובשת ולא "לטרבוקס" כפי שאמור להיות. הערוצים משדרים באופן לא תקני ללא הסיגנל המתאים. ערוצים אחרים כמו ספורט 5 וצרפת 24 משדרים באופן תקני.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

asaf23,
תסלח לנו על כך שהסתנו את הדיון המקורי.
כרגע דיברתי עם מחבר לעבודה שנמצא ב- HOT.
HOT משדר את הערוץ הראשון ב- SD ב- 16:9 ואילו Yes משדרים ב- 4:3 למראת שהלוגו של הערוץ הראשון מכיל את הכיתוב 16:9.
פס המידע של הממיר מראה 4:3.
Yes פישלו
תסלח לנו על כך שהסתנו את הדיון המקורי.
כרגע דיברתי עם מחבר לעבודה שנמצא ב- HOT.
HOT משדר את הערוץ הראשון ב- SD ב- 16:9 ואילו Yes משדרים ב- 4:3 למראת שהלוגו של הערוץ הראשון מכיל את הכיתוב 16:9.
פס המידע של הממיר מראה 4:3.
Yes פישלו
- yaronkle
- חבר במועדון HT

מאד!asaf23 כתב:yaronkle
איך מסך הפיליפס? מרוצה?...
היא לא מושלמת, יש מקום לשיפור והיא לא מתאימה לכל אחד!
אבל התמונה מצויינת (לאחר כיול ארוך). אפילו אשתי אמרה שהתמונה יפה (לא האמנתי כששמעתי את זה).
אני עובד על המחשב, מרחק מטר שלושים מהמסך בזווית 45 מעלות. מסתובב אליה ונהנה.
צריך לעדכן את הסקירה, יש עוד מה לספר...
http://www.hometheater.co.il/vt134772