שלום לכולם,
אני נמצא לקראת רכישה של מחשב לסלון. המפרט הבא מבוסס בעיקר על המלצות ששזורות פה בפורום בנושאים שונים, אבל אני רוצה לוודא שהחיבור בין הרכיבים האלה הוא כדאי ומומלץ ואני לא מפספס משהו חשוב.
המפרט :
מעבד
[left]Intel Core i3-2100 Box (641 ₪)[/left]
לוח אם
[left]Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3 (652 ₪)[/left]
כונן קשיח
[left]Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EARS (299 ₪)[/left]
זיכרון
[left]2X Kingston DDR3 2048MB 1600Mhz Cl 9-9-9-27 (299 ₪)[/left]
כונן Blu-Ray
[left]משולב צורב LG GBC20L DVD (382 ₪)[/left]
מארז
[left]Antec NSK2480 Black 380W (544 ₪)[/left]
כרטיס טלוויזיה
[left]HAUPPAUGE WinTV-HVR-1700 Media Center (560 ₪)[/left]
הרכבת מחשב חדש הכוללת פתרונות קירור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים (99 ₪)
סה"כ מחיר : 3476 ש"ח
כמה שאלות :
1. האם יש טעם ברכישת מעבד Tray ולא Box וברכישת קירור נפרד למעבד (אם כן - איזה מומלץ ?)
2. אני רואה שבדרך-כלל לא ממליצים על כונן Blu-Ray. מלבד התוספת של המחיר בהשוואה לרכיב שהוא רק צורב DVD האם יש סיבה מיוחדת לכך?
3. האם יש טעם ברכישת כרטיס טלוויזיה שמסוגל להקליט HD, גם אם יש כרגע בעיות עם הקלטת HD ממירי HOT ? מבחינת המחיר אני לא רואה הבדל.
תודה לעוזרים.
חוות דעת על מפרט HTPC
-
orenussbaum
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. מאוורר חלופי יהיה בד"כ שקט יותר מהמקורי המגיע עם המעבד. ההמלצה שלי היא ללכת על מאוורר של Scythe, למשל, ה-Big Shuriken.
2. שום סיבה מיוחדת. רובנו פשוט לא קונים מדיות בלו ריי. מי שרוצה לנגן מדיות בלו ריי מקוריות כדאי לו כמובן לקנות כונן כזה.
3. למה אתה חושב שיש בעיות בהקלטת HD? ההתקנה וההגדרה אולי קצת יותר מורכבות, אבל זה עובד יפה.
לגבי המעבד, שווה לך לשקול מעבד זהה עם סיומת T, שהוא בעל הספק נמוך יותר (35W).
בסה"כ מפרט מצויין ונכון.
2. שום סיבה מיוחדת. רובנו פשוט לא קונים מדיות בלו ריי. מי שרוצה לנגן מדיות בלו ריי מקוריות כדאי לו כמובן לקנות כונן כזה.
3. למה אתה חושב שיש בעיות בהקלטת HD? ההתקנה וההגדרה אולי קצת יותר מורכבות, אבל זה עובד יפה.
בסה"כ מפרט מצויין ונכון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
orenussbaum
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה על ההתייחסות.pixies כתב:1. מאוורר חלופי יהיה בד"כ שקט יותר מהמקורי המגיע עם המעבד. ההמלצה שלי היא ללכת על מאוורר של Scythe, למשל, ה-Big Shuriken.
בסה"כ מפרט מצויין ונכון....
1. האם אתה מכיר מקום שבו ניתן למצוא את המאוורר שציינת ? לא מצליח לאתר אותו בחנויות המוכרות.
3. אם כך, האם כדאי לקחת כרטיס טלוויזיה כמו AVerMedia AVerTV CaptureHD ? האם שימוש בכרטיס כזה יחייב תוכנה נפרדת ויהפוך את כל תהליך ההקלטה לסבוך ?
תודה על הסיוע
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. יש אותו באתר של החנות IQPC, אבל לדעתי בכל חנות מחשבים אפשר לשאול על המעבד והם יזמינו בשבילך.
3. הכרטיס הזה פחות מומלץ כי נכון להיום הוא נתמך רק בתוכנה מיוחדת המגיעה איתו. ה-Hauppauge HD PVR נתמך בכמה תוכנות מדיה סנטר כמו המדיה סנטר של מיקרוסופט ו-SageTV.
3. הכרטיס הזה פחות מומלץ כי נכון להיום הוא נתמך רק בתוכנה מיוחדת המגיעה איתו. ה-Hauppauge HD PVR נתמך בכמה תוכנות מדיה סנטר כמו המדיה סנטר של מיקרוסופט ו-SageTV.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"