איך מחברים את ה-ONKYO 609?
לקראת בואו של הרסיבר (במהרה בימינו) רציתי רק לדעת איך להתכונן ברמת הכבלים והחיבורים.
אל הרסיבר יחוברו -
1. ממיר YES MAX (לאחר מכן ישודרג ל-HD)
2. מחשב HTPC עם יציאות אופטיות או HDMI
3. LCD עם כניסות HDMI
4. 2 רמקולים קדמיים מדפיים + 2 אחוריים סטליטיים + 1 סנטר + 1 סאב וופר אקטיבי (POLK AUDIO PSW111)
איך הולכים החיבורים פה? איזה כבלים כדאי/צריך לקנות?
[imgbig]http://www.sightandsounduk.com/images/D ... 9-rear.jpg[/imgbig]
אל הרסיבר יחוברו -
1. ממיר YES MAX (לאחר מכן ישודרג ל-HD)
2. מחשב HTPC עם יציאות אופטיות או HDMI
3. LCD עם כניסות HDMI
4. 2 רמקולים קדמיים מדפיים + 2 אחוריים סטליטיים + 1 סנטר + 1 סאב וופר אקטיבי (POLK AUDIO PSW111)
איך הולכים החיבורים פה? איזה כבלים כדאי/צריך לקנות?
[imgbig]http://www.sightandsounduk.com/images/D ... 9-rear.jpg[/imgbig]
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בנתיים אתה יכול לחבר את הממיר עם כבל COMPOSITE לרסיבר (יש לו המרה לHDMI).
מחשב בHDMI לרסיבר
מיציאת OUT כבל HDMI למסך.
כבלי רמקול בעובי 2.5 או 1.5 מ"מ (תלוי בסוג הרמקול)
כבל RG59 לסאב
זהו...
בכל מקרה את כל המידע יש לך בחוברת ההדרכה
מחשב בHDMI לרסיבר
מיציאת OUT כבל HDMI למסך.
כבלי רמקול בעובי 2.5 או 1.5 מ"מ (תלוי בסוג הרמקול)
כבל RG59 לסאב
זהו...
בכל מקרה את כל המידע יש לך בחוברת ההדרכה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
3 כבלי HDMI
2 זוגות חוטי רמקול לקדמיים 2.5 מ"מ
2 זוגות חוטי רמקול לאחוריים 1.5 מ"מ
1 כבל רמקול לסנטר 2.5 מ"מ אם הוא גדול או 1.5 מ"מ אם הוא קטן
1 כבל RCA לסאב
2 זוגות חוטי רמקול לקדמיים 2.5 מ"מ
2 זוגות חוטי רמקול לאחוריים 1.5 מ"מ
1 כבל רמקול לסנטר 2.5 מ"מ אם הוא גדול או 1.5 מ"מ אם הוא קטן
1 כבל RCA לסאב
בואו נעשה קצת סדר ...
קודם כל כרגע ש לי רסיבר זמני שאמור לדמות את ה-609 (עד שיגיע), כרגע חיברתי את הרמקולים האחוריים (Polk Audio RM7) והסנטר (Polk Audio CSi A4) ישירות לרסיבר בכבלים עבים של Lexus (לא יודע מה עוביים המדוייק...) את הקדמיים (Polk Audio RTi A3) חיברתי דרך הסאב (Polk Audio PSW110) בעזרת אותם כבלים לרסיבר ליציאות הקדמיים.
(על הכבלים רשום Lexus Cable 16GA 0.035, יכול להיות שהם בעובי 3.5מ"מ?)
שאלות ממוקדות יותר -
קודם כל, האם חיברתי נכון את סט הרמקולים?
האם יש יתרון/חיסרון לחיבור ישירות של כל הרמקולים לרסיבר עם חיבור הסאב בנפרד?
מהו הכבל שהומלץ לחיבור הסאב פה למעלה (RG59)? האם הוא מעביר גם מתח או רק אודיו?
איך הולכים החיבורים לטלוויזיה על מנת לבצע UPSCALE ועל מנת לראות ממשק משתמש של הרסיבר בטלוויזיה?
קודם כל כרגע ש לי רסיבר זמני שאמור לדמות את ה-609 (עד שיגיע), כרגע חיברתי את הרמקולים האחוריים (Polk Audio RM7) והסנטר (Polk Audio CSi A4) ישירות לרסיבר בכבלים עבים של Lexus (לא יודע מה עוביים המדוייק...) את הקדמיים (Polk Audio RTi A3) חיברתי דרך הסאב (Polk Audio PSW110) בעזרת אותם כבלים לרסיבר ליציאות הקדמיים.
שאלות ממוקדות יותר -
איך הולכים החיבורים לטלוויזיה על מנת לבצע UPSCALE ועל מנת לראות ממשק משתמש של הרסיבר בטלוויזיה?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
RG59 (שהוא בסופו של יום כבל קואקס כמו שהיו משתמשים פעם לחיבור TV לאנטנה או ממיר) לא מעביר מתח לסאב אלא רק DATA. לסאב צריך להיות חיבור סטנדרטי לחשמל.
הדבר היחיד שצריך כדי לראות את ממשק הרסיבר על ה-TV הוא לחבר את הרסיבר ל-TV בכבל HDMI (לפחות עפ"י נסיוני עם ה-608...)
היות ול-609 יש UPSCALE ו-UPCONVERSION בדומה ל-608 (אבל באיכות גבוהה יותר בזכות מעבד הווידאו העדיף שלו), יכול להיות שתצטרך לבצע שינויי הגדרות ברסיבר בהתאם למדריך למשתמש, אבל בכל מקרה הדבר היחיד שצריך לחבר את הרסיבר ל-TV זה כבל HDMI בודד.
הדבר היחיד שצריך כדי לראות את ממשק הרסיבר על ה-TV הוא לחבר את הרסיבר ל-TV בכבל HDMI (לפחות עפ"י נסיוני עם ה-608...)
היות ול-609 יש UPSCALE ו-UPCONVERSION בדומה ל-608 (אבל באיכות גבוהה יותר בזכות מעבד הווידאו העדיף שלו), יכול להיות שתצטרך לבצע שינויי הגדרות ברסיבר בהתאם למדריך למשתמש, אבל בכל מקרה הדבר היחיד שצריך לחבר את הרסיבר ל-TV זה כבל HDMI בודד.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1: 3.5 לא יכול להיות, אלא 2.5 שזה נפוץ יותר. ברסיבר אין לך חיבורי FRONT שבגלל זה חיברת את הקדמיים דרך הסאב? איזה מגבר זה?lironH כתב:בואו נעשה קצת סדר ...![]()
שאלות ממוקדות יותר -
איך הולכים החיבורים לטלוויזיה על מנת לבצע UPSCALE ועל מנת לראות ממשק משתמש של הרסיבר בטלוויזיה?...
2: קשה להגיד האם זה יתרון או חסרון, זה תלוי במגבר ובמגבר של הסאב, מה שנשמע יותר טוב...
3: כבל RG59 מעביר רק אות אודיו לסאב, את החשמל אתה צריך לחבר בנפרד (במידה וזה סאב אקטיבי).
4: בכדי לראות את הממשק אתה צריך לחבר את אחת היציאות של הרסיבר למסך ולהפעיל את אופציית OSD.
אני מציע לך שלא תקפוץ יותר מדי קדימה, יחד עם המגבר יש ספר הוראות, תשב בנוח, תקרא, תבצע את כל מה שרושמים לך כאן ואם יהיה משהו שלא תבין תחזור לכאן.
בהצלחה
- טלHD
- גורו

התחלת בזה שאתה מחבר אונקיו 609 ורק עכשיו נזכרת שמדובר בפיוניר 518?lironH כתב:אז ככה, כרגע קיבלתי מגבר קצת מאפן (Pioneer VSX-518) שיש לו חיבור אופטי (גם במחשב יש לי יציאה כזו ...) ואני מנסה איכשהו לשמוע משהו ולא מצליח ...![]()
מישהו יכול לעזור לי פה?...
אם קיבלת אותו כזמני מחנות כל שהיא, אולי תבקש ממנה גם את המניואל שלו ....כי הוא ממש לא יכול לדמות שום 609 ששונה ומתקדם ממנו בהרבה בצורת החיבורים.
http://www.simetric.co.uk/sigauge.htmlironH כתב: (על הכבלים רשום Lexus Cable 16GA 0.035, יכול להיות שהם בעובי 3.5מ"מ?)...
16 Gauge = 1.5mm
לצערי זה מה שקיבלתי ... אני כרגע (לפחות לשבוע שבועיים הקרובים) רוצה לנסות לשמוע SURROUND או אודיו באיכות טובה יותר מכבל RCA, אשמח אם אוכל לקבל עזרה מה אני מגדיר איפה (גם במחשב דרך אגב), האם ניתן בכל תוכנה למשל להריץ סרט או קובץ מוזיקה ולשמוע דרך היציאה הזו?טלHD כתב:התחלת בזה שאתה מחבר אונקיו 609 ורק עכשיו נזכרת שמדובר בפיוניר 518?lironH כתב:אז ככה, כרגע קיבלתי מגבר קצת מאפן (Pioneer VSX-518) שיש לו חיבור אופטי (גם במחשב יש לי יציאה כזו ...) ואני מנסה איכשהו לשמוע משהו ולא מצליח ...![]()
אם קיבלת אותו כזמני מחנות כל שהיא, אולי תבקש ממנה גם את המניואל שלו ....כי הוא ממש לא יכול לדמות שום 609 ששונה ומתקדם ממנו בהרבה בצורת החיבורים....
- טלHD
- גורו

אם אתה רוצה סראונד האופציה היחידה שלך ברסיבר הזמני שקיבלת היא לחבר אליו כבל אופטי ממקור עם יציאה אופטית...(DVD או סטרימר או אם יש לך כזו בכרטיס קול במחשב לדוגמא)lironH כתב:לצערי זה מה שקיבלתי ... אני כרגע (לפחות לשבוע שבועיים הקרובים) רוצה לנסות לשמוע SURROUND או אודיו באיכות טובה יותר מכבל RCA, אשמח אם אוכל לקבל עזרה מה אני מגדיר איפה (גם במחשב דרך אגב), האם ניתן בכל תוכנה למשל להריץ סרט או קובץ מוזיקה ולשמוע דרך היציאה הזו?טלHD כתב:התחלת בזה שאתה מחבר אונקיו 609 ורק עכשיו נזכרת שמדובר בפיוניר 518?lironH כתב:אז ככה, כרגע קיבלתי מגבר קצת מאפן (Pioneer VSX-518) שיש לו חיבור אופטי (גם במחשב יש לי יציאה כזו ...) ואני מנסה איכשהו לשמוע משהו ולא מצליח ...![]()
אם קיבלת אותו כזמני מחנות כל שהיא, אולי תבקש ממנה גם את המניואל שלו ....כי הוא ממש לא יכול לדמות שום 609 ששונה ומתקדם ממנו בהרבה בצורת החיבורים.......
יש לי יציאה כזו במחשב, וחיברתי, לא שומע כלום כרגע ... יש משהו שאני מפספס?טלHD כתב:אם אתה רוצה סראונד האופציה היחידה שלך ברסיבר הזמני שקיבלת היא לחבר אליו כבל אופטי ממקור עם יציאה אופטית...(DVD או סטרימר או אם יש לך כזו בכרטיס קול במחשב לדוגמא)lironH כתב:לצערי זה מה שקיבלתי ... אני כרגע (לפחות לשבוע שבועיים הקרובים) רוצה לנסות לשמוע SURROUND או אודיו באיכות טובה יותר מכבל RCA, אשמח אם אוכל לקבל עזרה מה אני מגדיר איפה (גם במחשב דרך אגב), האם ניתן בכל תוכנה למשל להריץ סרט או קובץ מוזיקה ולשמוע דרך היציאה הזו?טלHD כתב:התחלת בזה שאתה מחבר אונקיו 609 ורק עכשיו נזכרת שמדובר בפיוניר 518?lironH כתב:אז ככה, כרגע קיבלתי מגבר קצת מאפן (Pioneer VSX-518) שיש לו חיבור אופטי (גם במחשב יש לי יציאה כזו ...) ואני מנסה איכשהו לשמוע משהו ולא מצליח ...![]()
אם קיבלת אותו כזמני מחנות כל שהיא, אולי תבקש ממנה גם את המניואל שלו ....כי הוא ממש לא יכול לדמות שום 609 ששונה ומתקדם ממנו בהרבה בצורת החיבורים..........
אפילו הרסיבר זיהה שמשהו מחובר אליו דיגיטלית ולא אנלוגית אבל לא שומעים כלום ...
- טלHD
- גורו

תבדוק הגדרות של הכרטיס קול במחשב....זה צריך לעבוד.