HDMI - מה הקשר בין רזולוציית הוידיאו להעברת סאונד :מבולבל:
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
שלום,
שאלה שעלתה במוחי מספר פעמים עקב בעיות מהן "סבלתי" במערכת הביתית (HTPC מחובר לרסיבר ומשם למסך).
מדוע ברזולוציות מסך מסויימות המחשב לא מוציא סאונד לרסיבר (מופיע ברסיבר "No Signal") ואילו ברזולוציות אחרות (720*1280 וכן 1060*1920)הכל בסדר?
אני מניח שיש קשר לכך שהרזולוציות ה"טובות" הן משהו תקני וכל היתר הן סתם אופציות שהמחשב מאפשר לי, בלי קשר לתקנים?
שאלה שעלתה במוחי מספר פעמים עקב בעיות מהן "סבלתי" במערכת הביתית (HTPC מחובר לרסיבר ומשם למסך).
מדוע ברזולוציות מסך מסויימות המחשב לא מוציא סאונד לרסיבר (מופיע ברסיבר "No Signal") ואילו ברזולוציות אחרות (720*1280 וכן 1060*1920)הכל בסדר?
אני מניח שיש קשר לכך שהרזולוציות ה"טובות" הן משהו תקני וכל היתר הן סתם אופציות שהמחשב מאפשר לי, בלי קשר לתקנים?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אני מניח שיש הבדלים בפורמטי האודיו כיוון שSD בד"כ מגיעים עם פורמטי אודיו שונים מHD.
איזה קובץ לא מנגן אצלך ? תן צילום מסך של MEDIAINFO שלו.
איזה קובץ לא מנגן אצלך ? תן צילום מסך של MEDIAINFO שלו.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

אני חושש שהבנת לא נכון את הבעיה.
אין קשר לסוג הקובץ ואין קשר לתכני SD.
אותו קובץ (HD) ישמע מצויין כאשר המחשב מכוון לרזולוציה מסויימת, ולא ישמע בכלל כאשר המחשב מכוון לרזולוציה אחרת. הבעיה קשורה לאחד או יותר מהגורמים הבאים: תקן HDMI, יכולות כרטיס מסך/צ'יפסט, ווינדוס ויסטה, מסך.
אין קשר לסוג הקובץ ואין קשר לתכני SD.
אותו קובץ (HD) ישמע מצויין כאשר המחשב מכוון לרזולוציה מסויימת, ולא ישמע בכלל כאשר המחשב מכוון לרזולוציה אחרת. הבעיה קשורה לאחד או יותר מהגורמים הבאים: תקן HDMI, יכולות כרטיס מסך/צ'יפסט, ווינדוס ויסטה, מסך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני אישית חושב שזו יותר בעיה ברסיבר מאשר במחשב. מה גרם לך להאמין שהוא מוכן לקבל דרך ה HDMI כל דבר שאינו במסגרת הרזולוציות לוידיאו התקניות?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. אני אנסה להסביר:Catskinner כתב:אני אישית חושב שזו יותר בעיה ברסיבר מאשר במחשב. מה גרם לך להאמין שהוא מוכן לקבל דרך ה HDMI כל דבר שאינו במסגרת הרזולוציות לוידיאו התקניות?...
כאשר המחשב ברזולוציות מסווימות (720, 1080), הרסיבר מסתנכרן על ה-HDMI ומראה בצג שהכל תקין (עוד לפני שבכלל אני מנסה לנגן משהו).
במצב הזה, כל קובץ מתנגן כראוי, כל החיווים של פורמטים מופיעים על הרסיבר והכל נפלא.
כאשר אני משנה לכל רזולוציה שאינה מהשתיים לעיל, ברגע שאני לוחץ APPLY מתוך ווינדוס, הרסיבר מראה על הצג סמך מהבהב של HDMI ואחרי 10 שניות מופיע חיווי No Signal.
כמובן שבמצב זה לא שומעים כלום מהמחשב, אע"פ שהתמונה מופיעה תקין.
עריכה:
באיחור קל הבנתי מה שאלת. בדקתי עכשיו בחוברת של הרסיבר (Onkyo 606). מצאתי שבוודאות הוא מקבל ומוציא 720P וכן 1080P, אולם לא ראיתי שרשום שאלו הרזולוציות היחידות שהוא יודע לעבוד מולן.
נערך לאחרונה על ידי Trip ב 30/04/2011 16:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הרסיבר לא מוכן לקבל רזולוציה שאינה 720p 1080i 1080p 480i 480p 576i 576p. אני בטוח שזה גם כתוב לך בדף הנצונים הטכניים שלו בחוברת המשתמש
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

ערכתי את ההודעה למעלה.
ב-SPEC לא מופיעות רזולוציות נתמכות או משהו כזה. כן מופיעה טבלה שאומרת "אם נכנסת רזולוציה X הרסביר יודע להוציא אותה כ-Y1\Y2\...".
אכן לא מופיעות שם רזולוציות "חריגות" ואני מניח שכוונת המשורר הייתה שרזולוציות כאלו לא נתמכות.
תודה!
ב-SPEC לא מופיעות רזולוציות נתמכות או משהו כזה. כן מופיעה טבלה שאומרת "אם נכנסת רזולוציה X הרסביר יודע להוציא אותה כ-Y1\Y2\...".
אכן לא מופיעות שם רזולוציות "חריגות" ואני מניח שכוונת המשורר הייתה שרזולוציות כאלו לא נתמכות.
תודה!