רנציליו סילביה ורוקי למתחיל?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
קופי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני חדש בתחום מכונות הקפה ורוצה לקנות מכונה ידנית ומטחנה.
מספר שאלות בבקשה:
1) האם ממליצים למתחיל על רנצ'יליו סילביה ורוקי או שזה קשה מדי? תוך כמה זמן אדע להכין קפה טוב אם אכין 3-4 כוסות ביום? ממליצים על משהו אחר?
2) כמה זמן (דקות) ייקח לי מהרגע שהתחלתי ועד שאקבל אספרסו עם חלב מוקצף? ולשתי כוסות (לאישה גם מגיע לא?)?
3) כמה תחזוקה דורשות המכונה והמטחנה?
4) האם מי אוסמוזה מתאימים לקפה?
5) אני וחבר רוצים לקנות (זאת אומרת שתי רוקי ושתי סילביות) - מה המחירים לסט בשורה התחתונה (ולא בפרסומים)?
6) כמה זמן צריך להדליק את המכונה מראש שתהיה מוכנה וחמה?

מה עוד כדאי לדעת? התקשרתי לספורה גבעתיים ולא היה להם במלאי. איפה יש?

תודה,
קופי

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

1. מאוד, כן. אבל צריך לבוא מוכנים עם הרבה כוח רצון. אני מעריך שכחודש תגיע למנה סבירה, ומשם העליה דיי מהירה.
רוב הזמן היא ללמוד את הבסיס, את התיקונים הקטנים כבר לומדים מהר מאוד ובעיקר מהקהילה הנפלאה כאן.
2. לי לוקח 6-7 דק' ל2 כוסות. (מדוד בקצב רגיל)
3. כמעט כלום, ניקיון חודשי או פעם בחודשיים, תלוי בכמות השימוש.
5. תעשה סקר שוק, אצל אמיגו, קאסטלו, וכו'.
6. 15 דק' זה בסיסי, כמה שיותר יותר טוב (30 דק' זה כבר המהדרין)

תתחדש והכי חשוב, תהנה.
מקנא בך על הכיף של ההתחלה, מאוד אהבתי ללמוד את כל הנושא הזה.
מקווה שלא תחלה במחלה חשוכת המרפא שכל הפורום חולה בה כבר :)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

קופי כתב:שלום,

אני חדש בתחום מכונות הקפה ורוצה לקנות מכונה ידנית ומטחנה.
מספר שאלות בבקשה:
1) האם ממליצים למתחיל על רנצ'יליו סילביה ורוקי או שזה קשה מדי? תוך כמה זמן אדע להכין קפה טוב אם אכין 3-4 כוסות ביום? ממליצים על משהו אחר?
2) כמה זמן (דקות) ייקח לי מהרגע שהתחלתי ועד שאקבל אספרסו עם חלב מוקצף? ולשתי כוסות (לאישה גם מגיע לא?)?
3) כמה תחזוקה דורשות המכונה והמטחנה?
4) האם מי אוסמוזה מתאימים לקפה?
5) אני וחבר רוצים לקנות (זאת אומרת שתי רוקי ושתי סילביות) - מה המחירים לסט בשורה התחתונה (ולא בפרסומים)?
6) כמה זמן צריך להדליק את המכונה מראש שתהיה מוכנה וחמה?

מה עוד כדאי לדעת? התקשרתי לספורה גבעתיים ולא היה להם במלאי. איפה יש?

תודה,
קופי
...
מה שאני עוד יכול להוסיף מנסיוני הדל:
מה שממש כיף למתחיל במכונה הזו הוא שהפוטנציאל שלה מאוד גבוה בהקשר של איכות הקפה והפעולות שאתה עושה כמשתמש באמת משפיעות על המנה שתצא מה שמאוד מאתגר וגם אם ההתעסקות יותר ארוכה ועקומת הלימוד יותר מתונה לפחות יש הנאה מאוד גדולה מהתהליך ולכן זו מכונה שהיא מאוד מומלצת ואפשר להגיד שהיא "בית ספר לקפה".
מחיר טוב מאוד לסט כזה הוא למטה מ-4000. מחיר סביר עד 4500.
יש שוק יד שניה למכונה הזו בגלל הפופולריות שלה ובגלל שהקפה שהיא מוציאה הוא ברמה מאוד גבוהה אבל כמו שאמרו היא מצריכה הרבה התעסקות שיש מי (כמוני למשל) שמוצא אותה כיפית ומאתגרת, היא עושה חשק להשתדרג.
מחיר טוב למכונה יד שניה בין 1600-2500 תלוי בדגם, גיל ומצב תחזוקתי.
מחיר טוב למטחנה יד שניה בין 700 - 1000.
שים לב שבעוד שבגזרת המכונה אין הרבה מתחרות מבחינת עלות-תועלת (למעט אולי אסקסו בייסיק) דוקא במטחנה יש מתחרות מצויינות שיכולות לחסוך במחיר כמו IMINI, LELIT, NEMOX LUX ועוד שאת חלקן אתה יכול למצוא גם במחירים יותר נמוכים מהרוקי.
לגבי אוסמוזה - גם לי יש מטהר אוסמוזה והתלבטתי אם להשתמש במים למכונה. השמועות פה אומרות משהו לגבי החומציות ופגיעה במכונה, בדקתי את הנושא והשויתי את החומציות עם מים רגילים מהברז וההבדל ממש לא משמעותי אפילו לטובת האוסמוזה. מה שבטוח שמבחינת אבנית ומליחים שונים תקבל מים יותר נקיים מכל מרכך\מטהר.
לגבי הטעם: אנחנו מתעסקים פה בסופו של דבר בדקויות מאוד קטנות ולכן למים יש פה תפקיד משמעותי. אני מוצא את המים מהאוסמוזה פחות טעימים (בשתיית מים קרים רגילים כמו ביום יום זה פחות מורגש) ולכן החלטתי שלא להשתמש בהם להכנת קפה.
ועוד משהו אחרון, אני קניתי את המכונה שלי מיד שניה ולאחר גמר האחריות, למרות זאת החבר'ה מנני (היבואן) עזרו לי ככל יכולתם ותמיד ברוח טובה ואפילו מבלי לגבות תשלום על דברים שבאמת מגיעים להם - לכן זו עוד נקודה לטובת הציוד של רנציליו.
מקווה שעזרתי מעט.
בהצלחה!

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #4 

מסכים עם מה שנכתב למעלה.
מכונה מעולה, ואחרי כמעט שנה של שימוש אני יכול לומר שאין לי שאיפות שדרוג לעתיד הקרוב (כמובן שהכל עניין של תקציב, אבל אני מספיק מרוצה ממנה כדי לא להשתגע ולהוציא עוד אלפים על מכונה אחרת).
בעניין המטחנה - אם אתה יכול לגרד עוד כמה מאות קנה קומפאק K3. מאינספור השוואות שנעשו היא טובה יותר ואחריה אין צורך להחליף. רוקי היא מטחנה מעולה, אבל עדיין פשרה מסויימת. הK3 עולה 1600-1800 ש"ח ואת הסילביה לבד בד"כ אפשר למצוא במחירים 2900-3200 (כנראה שתלוי בעונה כמו גם בחנות ובמצב הרוח של המוכר :wink: )
תתחדש

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

אני חושב שהסילביה היא קצת אובר-רייטד (אבל רק קצת).

כן, מדובר במכונה מצויינת עם קפה טוב, אבל היא לא נוחה לשליטה והקפה שהיא מנפקת הוא לא טוב באופן עקבי.

Chura שהגיב כאן ראשון הלך וטרח ושיפר את המכונה שלו (http://www.htcafe.co.il/article01791) והיום הוא מקבל קפה הרבה יותר טוב. אבל השיפור הזה הוא גם לא פשוט כ"כ וגם לא זול כ"כ.

אם הסילביה היתה מתומחרת זול יחסית, אז הייתי יכול להמליץ עליה בלב שלם. אבל במחירה, לדעתי שווה כבר להוסיף עוד כמה גרושים ולקחת אוסקר.

אני לא אכנס כאן להשוואה בין אוסקר לסילביה (כי דיברנו על זה המון, עשה חיפוש, יש הרבה מידע) - אבל ההבדל המיידי ביניהן הוא שבאוסקר אפשר לחלוט קפה ולהקציף חלב בו-זמנית, ובסילביה צריך להזיז סוויץ' ולהמתין עד שהטמפ' הפנימית עולה או יורדת בהתאם (ענין של 1-2 דק' לחימום ופרק זמן דומה לקירור).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

moti_r כתב: Chura שהגיב כאן ראשון הלך וטרח ושיפר את המכונה שלו (http://www.htcafe.co.il/article01791) והיום הוא מקבל קפה הרבה יותר טוב. אבל השיפור הזה הוא גם לא פשוט כ"כ וגם לא זול כ"כ.
...
אכן ביצעתי את השדרוג, אך אני חושב שבמחיר שלה הסילביה עדיין אין לה מתחרים.
כשהיה את המבצע של האוסקר, בלב שלם היית אומר לו ללכת על זה, ואם הוא יוכל להשיג באמת בכמה גרושים אז כמובן.
השאלה בכמה גרושים מדובר ואם לפתוח האשכול יש יכולות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

BUY YOUR SECOND MACHINE FIRST
כמובן שזה ענין של מחיר, אבל עקרונית - הסילביה היא מכונה שניה קלאסית לאוהבי קפה ורבים לא מוצאים סיבה לשדרגה. האספרסו בפוטנציאל הוא בליגה של הגדולים באמת. היא גם מקציפה מצויין למרות המועקה שבהמתנה.וגם אמינה מאוד, בתחזוקה נכונה היא תחיה שנים רבות. מעניין מאוד אגב שאין לה מתחרה אמיתית - מה שחוסך התלבטות ומעלה מחיר...
לא יודע אם האוסקר עדיפה, מפריעה לי מאוד העובדה שאין בה OPV ושובר ואקום. אמנם, ניתן לשפצר כאלה. היתרון העיקרי - הקצפה מיידית ואפשרות להכין הרבה כוסות ברצף.
מעל מחיר מסויים עדיף כבר לפזול ל E61.
אגב, כדאי לדעת שגם הגאגיות הן דיל מצויין באזור האלף שח. איכות הקפה גבוהה מאוד (בצירוף מטחנה כמובן). בעבור שליש מחיר תיאלץ להתפשר על הקצפה איטית יותר וקפה מעט פחות טוב משל סילביה. האם זה מתאים לך או לא - אם אתה רוצה קפה, בכיף, הגאגיה בצירוף מטחנה זו לא פשרה. אם אתה מתעניין בתחום, ובפנים אתה יודע שבסופו של דבר תשתדרג -
BUY YOUR SECOND MACHINE FIRST
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

לדעתי עם מעט מיקוח עדיין אפשר להשיג את המחיר של האוסקר כפי שהיא היתה במבצע.

קופי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה על התגובות.

מה המחיר של האוסקר במבצע?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #11 

אפשר למצוא היום יד שניה - אוסקר במחיר 2500 שח
זו עסקה משתלמת במיוחד, במחיר הזה אין לאוסקר תחרות
אגב, באוסקר אפשר לכוון את ה OPV של הראש ל 9 באר ולחסוך גם את ההתקנה של ה OPV לפני המחליף. לא אידיאלי אבל עובד.

קופי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

מה זה OPV ושובר וואקום?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #13 

OPV - over pressure valve - תפקידו לווסת את לחץ החליטה, זה מעין שסתום שנפתח ברגע שהלחץ מגיע לגובה מסוים (וניתן לכיוונון) וברגע שיש יותר לחץ הוא נפתח ומאפשר שיחרור לחץ לצורך יצירת לחץ חליטה קבוע.
בלי רכיב זה הלחץ יהיה גבוה מידי ולא אחיד וזה יגרום לחליטה פחות טובה.

שובר ואקום (Vaccum breaker) - מורכב על הדוד ותפקידו לשחרר אוויר בעת חימום ראשוני עד שהדוד מגיע לטמפ' מסוימת ואז הוא נסגר ומאפשר בנית לחץ באופן תקין.
הפרסוסטאט שמורכב במרבית המכונות המקצועיות (לדוגמה אוסקר) מווסת את הטמפ' בדוד על ידי לחץ וכשאין שובר ואקום בעת החימום הראשוני כשהמכונה קרה נוצר לחץ "מזויף" בדוד כי האוויר הכלוא אינו משתחרר בתחילת תהליך החימום וזה גורם לעצירת תהליך החימום מוקדם מידי ולמעשה לא יהיה לחץ תקין בדוד של המכונה.
מכונה בלי שובר ואקום לא ניתן לחבר לטיימר כי למעשה כך היא לא תתחמם טוב ויש לשחרר את הלחץ בעת החימום מצינורית הקיטור ואז להמשיך את תהליך החימום (לא סוף העולם אבל לא ממש נוח).

שובר ואקום ו OPV זה חלקים מכאניים זולים ואמינים שעולים דולרים בודדים ויש דוגמאות של אנשים שהרכיבו (כולל באוסקר) את הרכיבים הללו.

אפשר גם לבקש ממעבדה לבצע עבורך את ההתקנה בעלות של כמה מאות שקלים אבל זה כנראה יבטל את האחריות ...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

מצד ימין למעלה יש תיבת חיפוש.
חפש "OPV" ו-"שובר ואקום". המונחים האלו הוסברו הרבה פעמים בעבר, תמצא המון מידע.

קופי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אז באסקר אין OPV מה שאומר שהתוצאה תפגע?
נניח שלפחות בשנה הראשונה אני לא עושה למכונה שינויים בכדי לא לפגוע באחריות.

ראיתי את זה:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/415791
לא נראה נורא קשה.

המטחנה שבאה עם האוסקר עושה עבודה סבירה? איך היא ביחס לרוקי לדוגמה?

חברים,
תודה על התשובות,
איכותיות ומהירות.
כבר קראתי המון מידע בפורום, יופי של פורום!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

זו מטחנה טובה מאוד ומאוד דומה לרוקי מבחינת איכות טחינה - לשתיהן דיסקיות טחינה שטוחות 50 מ"מ.

בעקרון כל מטחנה ברמה הזו תעשה עבודה מצוינת וגם אם תיקח מטחנה עם דיסקיות טחינה קוניות 38 מ"מ כמו לליט ואסקסו מיני זו תהיה בחירה מצוינת וזה עניין של העדפה אישית שלך.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

לגבי האוסקר - יש טענות ולכאן ולכאן, אבל אף אחד לא בדק באמת.

אני טוען שלאוסקר יהיה יתרון גדול בכוס כי היא הרבה יותר יציבה מהסילביה ולכן קל יותר להוציא ממנה שוטים טובים באופן עקבי. הסילביה הרבה יותר קופצנית, ולכן הרבה מאוד שוטים יהיו לך לא טעימים - על שתלמד את כל הרזים והדקויות של המכונה הזו (וגם אז, זה מאוד קשה). חוצמזה שלדעתי גם השוט הכי טוב של האוסקר יהיה טוב יותר מהשוט הכי טוב של הסילביה או לפחות זהה לו, כי היציבות התרמית של המכונה עדיפה, למרות שאין לה OPV.

יש אחרים שטוענים שה-OPV משחק תפקיד חשוב יותר ממה שנדמה לי ולכן הסילביה תתן קפה עדיף.

אבל הדיון הזה לא נסמך על בדיקה בשטח. אנחנו מדברים, אחת לכמה שבועות, על זה שיאללה הולכים לעשות בדיקה כזו, אבל איכשהו זה תמיד מתמסמס.

השלב הבא יהיה למצוא מישהו להאשים, עדיף מישהו שלא קשור לזה בכלל ושלא עשה שום דבר רע לאף אחד מימיו, כדי שנוכל כולנו להטפל אליו די בקלות.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

OK, אתה אשם :wink:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”