זה העתק מפורום תפוז:
בזמן האחרון אני חושב איך לשדרג את הק"ב השלי,
ושמתי לב שכמעט בכל מקום יש המלצה גורפת קודם כל לשדרג את המגבר (שלי ישן, ללא פיצ'רים מיוחדים - YAMAHA RX-V450),
בכל שרשור שבו אני מוצא הזכרה לשדרוג המגבר יש תזכורת לזה שכל המגברים החדשים מבצעים כיול אוטומטי (אודסי וכו'),
האם זה באמת נכון? האם השדרוג הראשוני שלי אמור להיות הרסיבר? האם אי אפשר להגיע לתוצאות כיוון טובות למגבר ללא כיול אוטו'?
בכל אופן, אשמח לטיפים בנושא, מאיפה להתחיל, אם זה ברסיבר, אם זה ברמקולים וכו'.
פרטים נוספים:
הסטאפ הנוכחי כולל את המפרט הנל.
1. טלויזיה 50" פנסוניק HDR
2. סנטר וסאב של חברת HECO - שהבנתי שרק לא מזמן חזר יבוא של המותג לארץ. (לא זוכר את הסדרות והדגם, כשאגיע הביתה אוסיף אותם) (מהם אגב אני מרוצה)
3.שאר הרביעיה - היא ZBALTECH.COM, או במילים אחרות רמקולים של מוצר מדבקה בשם WESTRA SYMPHONY
הנגן הוא מחשב - שמחובר ישירות לטלויזיה בHDMI - שמנגן רק 720P ו1080P.
מה אני רוצה לשפר - לקרב את הסטאפ להרגשה קולנועית, בלי שום תלות באיך שזה נשמע בדו ערוצי.
שיטות פענוח חדשות נראה לי מוקדם מדי לשפר - כי עדיין רוב הסרטים הם ב5.1 ערוצים (לפחות אלו שאני מוריד)
החדר עצמו - בינתיים זה הסלון (עד שאחליט שכדאי להעביר את כל הק"ב לחדר קטן יותר בבית), הסלון ענק 7 מטר על 3.3 ותקרה 3 מטר
התקציב ישתנה בהתאם למה / מי / מו אני צריך לשנות בשביל להגיע לתוצאה מספקת.
רב תודות על תגובה.
התייעצות בנושא שדרוג הק"ב
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
האמת שלמיטב נסיוני והבנתי הדבר הכי חשוב בכל מערכת הוא הרמקולים, והמגבר בא רק אח"כ (אבל בד"כ יחד איתם או מייד אחריהם).
ברוח זו, אני במקומך הייתי מתחיל בשדרוג הקדמיים, רצוי לרמקולים מאותה הסדרה של הסנטר, כלומר מתוצרת HECO (שאכן עושה רושם שהם חזרו ליבוא מסודר בישראל: www.livesound.co.il/heco.asp)
בכל מקרה הקדמיים אחראיים לכ"כ הרבה מהתוכן המוזיקלי והקולנועי שתשמע שלדעתי הכי חשוב לשדרג אותם מה-"זבלה" שיש לך בסלון עכשיו (אם לצטט אותך
)
ברוח זו, אני במקומך הייתי מתחיל בשדרוג הקדמיים, רצוי לרמקולים מאותה הסדרה של הסנטר, כלומר מתוצרת HECO (שאכן עושה רושם שהם חזרו ליבוא מסודר בישראל: www.livesound.co.il/heco.asp)
בכל מקרה הקדמיים אחראיים לכ"כ הרבה מהתוכן המוזיקלי והקולנועי שתשמע שלדעתי הכי חשוב לשדרג אותם מה-"זבלה" שיש לך בסלון עכשיו (אם לצטט אותך