מקרנים מגיעים לרמה של מסך LCD ?
-
matan5165
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 617
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אני מצטער מראש על הבורות, אין לי נסיון עם מקרנים בכלל.
אני רואה שמדברים על מקרנים שהם FHD, 3D ושאר הירקות.
מקרן טוב במחיר סביר (5,000-6,000 ש"ח) יכול לשדר ברמה של מסך LCD טוב ?
כמו שאמרתי, אין לי ניסיון בכלל עם מקרנים אבל מהמעט ניסיון שיש לי בעבר הרחוק (כמה שנים טובות)
לא התרשמתי בכלל מהיכולת של המקרנים.
תודה מראש ושוב סליחה על הבורות.
אני רואה שמדברים על מקרנים שהם FHD, 3D ושאר הירקות.
מקרן טוב במחיר סביר (5,000-6,000 ש"ח) יכול לשדר ברמה של מסך LCD טוב ?
כמו שאמרתי, אין לי ניסיון בכלל עם מקרנים אבל מהמעט ניסיון שיש לי בעבר הרחוק (כמה שנים טובות)
לא התרשמתי בכלל מהיכולת של המקרנים.
תודה מראש ושוב סליחה על הבורות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
עושה רושם שמעולם לא נתקלת במקרן קולנוע אלא במקרן רגיל או לחלופין - נתקלת באחד כזה בתקופה שבה טלוויזיית LCD בקושי הוציאה תמונה נורמאלית.
יש המון פרמטרים שמשפיעים, אבל אם אתה משדר תוכן באיכות מתאימה (גבוהה, HD) וצופה בתנאים מתאימים (חדר חשוך לגמרי) ולא מגדיל את המסך לגודל לא מתאים או מוגזם, אז לדעתי מקרן יספק לך איכות וחווית תמונה הרבה יותר גבוהה מאשר LCD במחיר לא יקר. במקרני קולנוע טובים מסוג LCD ניתן להקטין את התמונה לגודל של טלוויזיה (42-50 אינטשים) והאיכות פשוט מדהימה, אבל הגדולה האמיתית היא שצופים בתנאים נכונים עם תוכן מתאים על מסך גדול, קשה להאמין כמה פרטים אפשר להכניס לכל הגודל הזה ועד כמה הוא בעל תחושת עומק עם מקרן טוב. כמובן שאנו מדברים על מקרן קולנוע FULL HD או אחד שהוא 720P איכותי.
לגבי המחיר, אם אתה מדבר על מחירי הארץ אז במחיר שהצעת אי אפשר ממש להשיג מקרן קולנוע נורמלי, בקושי ניתן להשיג מקרני קולנוע במחיר הזה, צריך לפחות להכפיל למשהו ממש טוב. אם זה בארה"ב - אז במחיר הנ"ל כבר אפשר להשיג דברים איכותיים מאוד.
אם אתה מחפש מקרן שהוא תחליף לטלוויזיה בארץ - לא מומלץ בכלל. החוק לאיכות טובה במקרני קולנוע הוא מינימום שידור HD איכותי, צפייה בתנאים כמה שיותר חשוכים, וחשוב גם לזכור שהפעלה ממושכת להמון שעות כל יום פשוט הורגת אותם - הם לא מיועדים לזה (וזה גם המון כסף על נורות).
יש המון פרמטרים שמשפיעים, אבל אם אתה משדר תוכן באיכות מתאימה (גבוהה, HD) וצופה בתנאים מתאימים (חדר חשוך לגמרי) ולא מגדיל את המסך לגודל לא מתאים או מוגזם, אז לדעתי מקרן יספק לך איכות וחווית תמונה הרבה יותר גבוהה מאשר LCD במחיר לא יקר. במקרני קולנוע טובים מסוג LCD ניתן להקטין את התמונה לגודל של טלוויזיה (42-50 אינטשים) והאיכות פשוט מדהימה, אבל הגדולה האמיתית היא שצופים בתנאים נכונים עם תוכן מתאים על מסך גדול, קשה להאמין כמה פרטים אפשר להכניס לכל הגודל הזה ועד כמה הוא בעל תחושת עומק עם מקרן טוב. כמובן שאנו מדברים על מקרן קולנוע FULL HD או אחד שהוא 720P איכותי.
לגבי המחיר, אם אתה מדבר על מחירי הארץ אז במחיר שהצעת אי אפשר ממש להשיג מקרן קולנוע נורמלי, בקושי ניתן להשיג מקרני קולנוע במחיר הזה, צריך לפחות להכפיל למשהו ממש טוב. אם זה בארה"ב - אז במחיר הנ"ל כבר אפשר להשיג דברים איכותיים מאוד.
אם אתה מחפש מקרן שהוא תחליף לטלוויזיה בארץ - לא מומלץ בכלל. החוק לאיכות טובה במקרני קולנוע הוא מינימום שידור HD איכותי, צפייה בתנאים כמה שיותר חשוכים, וחשוב גם לזכור שהפעלה ממושכת להמון שעות כל יום פשוט הורגת אותם - הם לא מיועדים לזה (וזה גם המון כסף על נורות).
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
-
matan5165
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 617
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
תודה רבה על התשובה המפורטת.ice2k כתב:עושה רושם שמעולם לא נתקלת במקרן קולנוע אלא במקרן רגיל או לחלופין - נתקלת באחד כזה בתקופה שבה טלוויזיית LCD בקושי הוציאה תמונה נורמאלית.
אם אתה מחפש מקרן שהוא תחליף לטלוויזיה בארץ - לא מומלץ בכלל. החוק לאיכות טובה במקרני קולנוע הוא מינימום שידור HD איכותי, צפייה בתנאים כמה שיותר חשוכים, וחשוב גם לזכור שהפעלה ממושכת להמון שעות כל יום פשוט הורגת אותם - הם לא מיועדים לזה (וזה גם המון כסף על נורות)....
ממש עזרת לי
להכפיל את התקציב כרגע אני לא יכול, אני אנסה לבדוק אופציות באזור המחיר הזה.
מה שכן, אני לא לחוץ כרגע אין לי בעיה להמתין עם זה עוד קצת.
שוב תודה על ההסבר והעזרה.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

מתן,
האופציות ברמת המחיר הזאת או קצת יותר הן:
1080P:
OPTOMA HD20 - מאוד מומלץ.
VIVITEK 1080HD (לא לפחד מהחברה - היא מגיעה מהשוק המקצועי).
כולם מקרני DLP שחשוב להכיר את החסרונות שלהם לפני.
720P (שאולי גם יכנס לתקציב):
OPTOMA HD66
------
יש גם דגמים נוספים באזור המחיר של 6-8 אלף אבל אותם אני מכיר פחות לעומק.
1080P:
OPTOMA HD66
------
יש גם דגמים נוספים באזור המחיר של 6-8 אלף אבל אותם אני מכיר פחות לעומק.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
אני רוצה להזכיר קצת,מה עם דגם אופטומה HD65, היא גם לא רעה? לא כך?ice2k כתב:מתן,
1080P:
OPTOMA HD66
------
יש גם דגמים נוספים באזור המחיר של 6-8 אלף אבל אותם אני מכיר פחות לעומק....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

מה זה "לא רע" ? 
דגם די נחמד, מאוד מהנה למי שרק נכנס לעולם המקרנים ולא רגיל למקרני קולנוע HD, לא ממש מספק מה שמספקים מקרנים מודרניים אבל לדעתי בהחלט ייתן את אפקט הWOW למי שרגיל רק לטלווזית 42".
דגם די נחמד, מאוד מהנה למי שרק נכנס לעולם המקרנים ולא רגיל למקרני קולנוע HD, לא ממש מספק מה שמספקים מקרנים מודרניים אבל לדעתי בהחלט ייתן את אפקט הWOW למי שרגיל רק לטלווזית 42".
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

התכוונת ל "לא ממש מספק", זה לחלוטין שונה מ "ממש לא מספק"
.
ניתן לראות בבירור את ההבדלים באיכות התמונה בין הדורות השונים של המקרנים (עד שיגיעו לנקודת רוויה). בערך כל 3 שנים יש שיפור משמעותי בערך מ2004 יש מרדף של שיפור האיכות והתגברות על מכשולים שמאפיינים מקרנים מבחינת איכות התמונה. הHD65 - בהחלט רואים שהוא דור קודם כשאתה שם אותו ליד מקרן מודרני. אבל אם תקרא שוב את מה שרשמתי - בהחלט יש למקרן הזה יכולות. זה שזה 720P אומר בעיקר שזה 720P
זה לא שכל מקרני ה720P זהים.
אם מישהו היה קונה היום מקרן חדש ומוציא כמה אלפי שקלים טובים, פחות הייתי ממליץ לו על HD65, זה הכל.
ניתן לראות בבירור את ההבדלים באיכות התמונה בין הדורות השונים של המקרנים (עד שיגיעו לנקודת רוויה). בערך כל 3 שנים יש שיפור משמעותי בערך מ2004 יש מרדף של שיפור האיכות והתגברות על מכשולים שמאפיינים מקרנים מבחינת איכות התמונה. הHD65 - בהחלט רואים שהוא דור קודם כשאתה שם אותו ליד מקרן מודרני. אבל אם תקרא שוב את מה שרשמתי - בהחלט יש למקרן הזה יכולות. זה שזה 720P אומר בעיקר שזה 720P
אם מישהו היה קונה היום מקרן חדש ומוציא כמה אלפי שקלים טובים, פחות הייתי ממליץ לו על HD65, זה הכל.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לפני שהיה לי את ה-8500 היה לי HC1100 (שמקביל ל-HD65).
לשני חברים שלי יש את ה-HD65.
יש הבדל ברור בין ה-HD65 למקרני FHD טובים כמו 8350 ו-HC4000.
האם מדובר בהבדל משמעותי שמצדיק את ההפרש במחיר בינהם (כמעט כפול) - סוביקטיבי.
בגדול אם מדובר במקרן הראשון שלך אני ממש לא בטוח שתחשוב שההבדל מצדיק את ההפרש בעלות.
לסיכום:
אם התקציב שלי היה עד 5,000 ש"ח הולך על יד שנייה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=35361
במידה והמוכר מוכן לרדת ל-3,500 ש"ח.
לשני חברים שלי יש את ה-HD65.
יש הבדל ברור בין ה-HD65 למקרני FHD טובים כמו 8350 ו-HC4000.
האם מדובר בהבדל משמעותי שמצדיק את ההפרש במחיר בינהם (כמעט כפול) - סוביקטיבי.
בגדול אם מדובר במקרן הראשון שלך אני ממש לא בטוח שתחשוב שההבדל מצדיק את ההפרש בעלות.
לסיכום:
אם התקציב שלי היה עד 5,000 ש"ח הולך על יד שנייה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=35361
במידה והמוכר מוכן לרדת ל-3,500 ש"ח.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אפשר להגיע לתוצאות מדהימות עם מקרנים שישאירו אותך עם פה פעור.
צריך כמובן להחשיך לחלוטין את איזור הצפיה, צריך מקרן טוב, מסך טוב ומקור טוב.
אם יש את כל המרכיבים הללו, תקבל תמונה גדולה משמעותית ממה שתוכל להרשות לעצמך עם מסך רגיל ובאיכות מדהימה.
ברגע שמתחילים להתפשר על חלק מהפרמטרים כאן, כאן יורדת האיכות.
צריך כמובן להחשיך לחלוטין את איזור הצפיה, צריך מקרן טוב, מסך טוב ומקור טוב.
אם יש את כל המרכיבים הללו, תקבל תמונה גדולה משמעותית ממה שתוכל להרשות לעצמך עם מסך רגיל ובאיכות מדהימה.
ברגע שמתחילים להתפשר על חלק מהפרמטרים כאן, כאן יורדת האיכות.
לדעתי LCD איננו תחליף למקרן ולהפך
קולנוע זה מקרן מבחינתי.
רכשתי כבר לפני מספר שנים מקרן, במקרה שלי סניו Z4 אשר כיום נחשב למיושן בשל היותו 720P ולא FHD ועדיין לא חסר מבחינתי כלום. חווית הצפיה בסרט על מסך 100 אינץ היא ללא תחליף גם כיום שכן ההוצאה על מסך פלזמה בגודל כזה היא אדירה.
השילוב הטוב ביותר הוא מקרן לסרטים וטלויזיה לחדשות, במקרה שלי SONY 34 FQ75 בתצורת CRT.
וכמו שעופר אמר חשיבות גבוה היא למקור, תרם עידן ה MKV היתי צופה דרך DVD של דנון מסדרה גבוהה (3910) ואיכות התמונה היתה פשוט מדהימה. לשידורי טלויזיה היתה משתמש בטרנסקוד מSCART ל קומפוננט שעשה עבודה נהדרת.
בקיצור אם אתה יכל לייצר מכלול מוחשך (את הסלון שלי סדרתי כך שאפשר להחשיכו גם ביום בעזרת וילון גלילה גדול) לך על מקרן, זה מדהים.
רכשתי כבר לפני מספר שנים מקרן, במקרה שלי סניו Z4 אשר כיום נחשב למיושן בשל היותו 720P ולא FHD ועדיין לא חסר מבחינתי כלום. חווית הצפיה בסרט על מסך 100 אינץ היא ללא תחליף גם כיום שכן ההוצאה על מסך פלזמה בגודל כזה היא אדירה.
השילוב הטוב ביותר הוא מקרן לסרטים וטלויזיה לחדשות, במקרה שלי SONY 34 FQ75 בתצורת CRT.
וכמו שעופר אמר חשיבות גבוה היא למקור, תרם עידן ה MKV היתי צופה דרך DVD של דנון מסדרה גבוהה (3910) ואיכות התמונה היתה פשוט מדהימה. לשידורי טלויזיה היתה משתמש בטרנסקוד מSCART ל קומפוננט שעשה עבודה נהדרת.
בקיצור אם אתה יכל לייצר מכלול מוחשך (את הסלון שלי סדרתי כך שאפשר להחשיכו גם ביום בעזרת וילון גלילה גדול) לך על מקרן, זה מדהים.