HD באיכות נמוכה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי זה עתה טלויזיה Philips 46PFL5605H.

אני מחבר אליה PC עם המפרט הבא:
מעבד Intel Core2Duo E7200 2.53GHz
כרטיס גרפי ATI Radeon HD 3450.
מערכת הפעלה WinXP SP3.

החיבור באמצעות כבל DVI-to-HDMI זול (30 ש"ח) מ-KSP.

שילוב הרזולוציות הנתמכות על ידי המסך והכרטיס אמור לאפשר כמעט כל רזולוציה. הנה מידע מתוך האתר של Philips לגבי הטלויזיה שלי:

Computer formats

640x480 60Hz
800x600 60Hz
1024x768 60Hz
1280x768 60Hz
1280x1024 60Hz
1360x768 60Hz
1600x1200 60Hz
1920x1080 60Hz

Video formats

480i 60Hz
480p 60Hz
576i 50Hz
576p 50Hz
720p 50, 60Hz
1080i 50, 60Hz
1080p 24, 25, 30, 50, 60Hz

ואכן אפשרויות הרזולוציה שעובדות רבות. בעיקר עבדתי עם 1280x1024.

אולם, בעת ניגון סרט (MKV) באיכות 720p, איכות התמונה טובה, אך לא מעולה. לא ממש נראה כמו HD.
לעומת זאת, בניגון אותו קובץ סרט ישירות לטלויזיה על ידי חיבור USB Flash Drive האיכות מעולה.
מלבד הבעיה האמורה אין בעיות נוספות - הסרט רץ חלק, ללא קפיצות, וה-CPU לא עמוס.

שינוי הרזולוציה ב-Display של ה-PC לא שינה דבר.
ניסיתי עם מספר נגנים: Crystal, BS.Player Pro, VLC. התוצאה דומה - פגם באיכות.

במחשב מותקן DivX Plus.
התקנתי בנוסף קודקים Cole2k; אין שינוי.

אשמח לעזרה או לטיפים. לאחר חיפוש קצר בפורומים לא מצאתי בעיה דומה, אך אני מניח שהמידע קיים בין חברי הפורום. אני מקווה שנתתי כאן מספיק מידע על ה-Setup.
הקורא המיומן ודאי שם לב כי אני די טירון בענייני HD, למרות שהמחשב מחובר אצלי לטלויזיה (SD) זה זמן רב. אני מתנצל מראש על מינוחים לא מדוייקים ופרטי מידע חסרים.

תודה רבה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
תוריד ותתקין דרייבר עדכני לכרטיס המסך מהאתר של ATI (ה-Catalyst המלא).
תגדיר את המחשב על רזולוציה של 1920 על 1080, שים את קצב הרענון (כפתור "מתקדם" בחלון של הגדרות הרזולוציה) על 24Hz, ותוודא שהטלוויזיה במצב זום שבו תמונת הדסקטופ בדיוק על כל המסך.
כמו כן, נסה את הנגן MPC HC. תתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", ותוודא שאתה מגיע למצב שהוא כותב Playing DXVA ולא רק Playing.
אגב, חבילת המקודדים Cole2k לא מומלצת ועושה קצת בלגן במערכת ההפעלה. גם המקודד DivX Plus מיותר לחלוטין.
אם כל זה לא עוזר, הייתי שוקל לנסות להתקין Windows 7 32 bit (נקרא גם x86).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

לא ברור איך על 1280 אתה רוצה להריץ 720?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #4 

1280*1024 זה יותר גדול מ720 בגובה, אז זה בסדר.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
תוריד ותתקין דרייבר עדכני לכרטיס המסך מהאתר של ATI (ה-Catalyst המלא).
תגדיר את המחשב על רזולוציה של 1920 על 1080, שים את קצב הרענון (כפתור "מתקדם" בחלון של הגדרות הרזולוציה) על 24Hz, ותוודא שהטלוויזיה במצב זום שבו תמונת הדסקטופ בדיוק על כל המסך.
כמו כן, נסה את הנגן MPC HC. תתקין ותגדיר אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", ותוודא שאתה מגיע למצב שהוא כותב Playing DXVA ולא רק Playing.
אגב, חבילת המקודדים Cole2k לא מומלצת ועושה קצת בלגן במערכת ההפעלה. גם המקודד DivX Plus מיותר לחלוטין.
אם כל זה לא עוזר, הייתי שוקל לנסות להתקין Windows 7 32 bit (נקרא גם x86).
...
תודה רבה רבה על העזרה!!!
עשיתי כל מה שכתבת - דרייברים עדכניים, רזולוציה 1920X1080, רענון 24Hz. התקנתי MPC HC והגדרתי בדיוק לפי המדריך. את Core2k ואת DivX הסרתי.
(לגבי מצב זום, הטלוויזיה במצב "Wide Screen", ושיניתי בהגדרות ב-Catalyst ל-Overscan של 0% כדי שהדסקטופ ימלא את המסך.)
בניגון הסרט המדובר (the.borgias.s01e04.720p.hdtv.x264-orenji.mkv) ב-MPC HC, מופיע הכיתוב "[Playing [DXVA" (ראה תמונה מצורפת).
הבעיה כרגע: במסך מלא התמונה קופצת ומתפקסלת כל כמה שניות.
בחלון רגיל התמונה יציבה, אך בבירור לא HD.
(ב-VLC וב-BS Player המצב כמו קודם - במסך מלא תמונה יציבה אך לא ב-HD).
בתמונה המצורפת אפשר גם לראות שבדקתי ב- DXVA Checker, והתוצאה היא שיש לי תמיכה בהאצת חומרה, לפחות כך נראה לי.
בניגון סרט שכנראה אינו HD ב-MPC-HC התמונה לא קופצת. ניסיתי עם קובץ בשם Treme.S02E01.Accentuate.the.Positive.HDTV.XviD-FQM.avi, שדי ברור מגודלו שהוא לא ב-HD. הנגן לא כותב "[Playing [DXVA".
גם בניגון הקובץ The.Kings.Speech.2010.720p.BRRip.XviD.AC3-TiMPE.avi, שמשמו ומגודלו (3GB) אני מניח שהוא כן HD, הנגן לא כותב "[Playing [DXVA".
בשני המקרים התמונה בסדר גמור (בשני היא מצויינת, אך לא HD).
האם השלב הבא הוא התקנת Win7? למה?

שוב תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

נראה שבאמת עשית כל מה שצריך והכל מוגדר אצלך נכון.
היו כמה וכמה גולשים שדיווחו על שיפור משמעותי באיכות וחלקות התנועה לאחר שדרוג לווינדוס 7.
אבל לפני כן, בדוק את הדברים הבאים:
1. האם הקבצים מאוחסנים בכונן מקומי ולא מתנגנים ממחשב אחר ברשת הביתית? ואם כן מהרשת, החיבור של 2 המחשבים הוא קווי או אלחוטי?
2. האם תוכנה כלשהי לשליטה מרחוק (VNC, LogMeIn, TeamViewer, Remote Desktop וכו) פעילה (כלומר מחשב אחר ממש מחובר כרגע)?
3. כאשר MPC HC נמצא ברקע על מסך מלא, הפעל את ה-Task Manager (מנהל המשימות, פתיחה מתפריט כפתור ימני על מקום ריק בשורת המשימות למטה) ופתח אותו בלשונית ה-Performance. תבדוק שאין לך באף ליבה קפיצות פתאומיות ל-80-100% במהלך הנגינה. כל הליבות אמורות להיות "רגועות" יחסית באזור ה-3-20 אחוז וללא קפיצות עצבניות לכיוון ה-80-100%.
4. ייתכן שרצות לך ברקע תוכנות או רוגלות הגוזלות לך משאבים של המעבד או הכונן הקשיח. נסה לבדוק בלשונית ה-Processes של מנהל המשימות אם יש תוכנות (מלבד System Idle וה-MPC HC) שאתה רואה שהן מבצעות קפיצות עצבניות בצריכת משאבי המעבד (בצע מיון לפי CPU).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

עוד משהו: לפני הכל, נסה גם קצב רענון של 60Hz ותראה אם יש שינוי או שיפור.

Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

pixies כתב:נראה שבאמת עשית כל מה שצריך והכל מוגדר אצלך נכון.
היו כמה וכמה גולשים שדיווחו על שיפור משמעותי באיכות וחלקות התנועה לאחר שדרוג לווינדוס 7.
אבל לפני כן, בדוק את הדברים הבאים:
1. האם הקבצים מאוחסנים בכונן מקומי ולא מתנגנים ממחשב אחר ברשת הביתית? ואם כן מהרשת, החיבור של 2 המחשבים הוא קווי או אלחוטי?
2. האם תוכנה כלשהי לשליטה מרחוק (VNC, LogMeIn, TeamViewer, Remote Desktop וכו) פעילה (כלומר מחשב אחר ממש מחובר כרגע)?
3. כאשר MPC HC נמצא ברקע על מסך מלא, הפעל את ה-Task Manager (מנהל המשימות, פתיחה מתפריט כפתור ימני על מקום ריק בשורת המשימות למטה) ופתח אותו בלשונית ה-Performance. תבדוק שאין לך באף ליבה קפיצות פתאומיות ל-80-100% במהלך הנגינה. כל הליבות אמורות להיות "רגועות" יחסית באזור ה-3-20 אחוז וללא קפיצות עצבניות לכיוון ה-80-100%.
4. ייתכן שרצות לך ברקע תוכנות או רוגלות הגוזלות לך משאבים של המעבד או הכונן הקשיח. נסה לבדוק בלשונית ה-Processes של מנהל המשימות אם יש תוכנות (מלבד System Idle וה-MPC HC) שאתה רואה שהן מבצעות קפיצות עצבניות בצריכת משאבי המעבד (בצע מיון לפי CPU).
...
שוב תודה!
בדקתי את כל הנקודות שציינת: הקובץ בכונן מקומי, אין תוכנה לשליטה מרחוק, ואין בעיות performance.
שיניתי ל-60Hz ואין שינוי.
שדרגתי ל-Win7 (סוף סוף יש לי סיבה) והתקנתי שוב MPC-HC לפי ההנחיות. כעת נעלמה הבעיה שהתמונה קופצת ומתפקסלת כל כמה שניות, אבל HD - שוב לא. מה שהשתנה לעומת זאת זה שמאז השדרוג ל-Win7 אני לא מצליח לעבור ל-24Hz ונשאר על 60Hz. אולי זו הבעיה? או שזה מצביע על משהו?
מה דעתך? היכן הסיכוי הטוב ביותר להימצאות הבעיה? בהגדרות הטלויזיה שיחקתי עד שהשלט כבר נשחק, כך שלא נראה לי שזה שם. החלפתי בין 2 יציאות ה-DVI של כרטיס המסך וגם ניסיתי כניסות HDMI שונות של הטלויזיה. אז מה הכי הגיוני? כרטיס מסך תקול? אולי הכבל??? או שייתכן שהבעיה במקום אחר ב-PC? אני מסרב להאמין שהבעיה היא בטלוויזיה שעלתה 6500 ש"ח.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

האם הורדת והתקנת את ה-Catalyst במלא של ATI? הדרייבר המגיע עם ה-Windows הוא לא מספיק טוב, ואולי הוא הסיבה שאין לך 24Hz.
מה הכוונה "HD - שוב לא"? אולי זה רק עניין של כיול החדות והצבעים בטלוויזיה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #10 

אתה מוכן להסביר בדיוק במה התמונה לא טובה? האם זו בעיה של גרעון, חדות, יחס תמונה, איכות הצבע או פרמטר אחר ששמת לב שאינו תקין?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

pixies כתב:האם הורדת והתקנת את ה-Catalyst במלא של ATI? הדרייבר המגיע עם ה-Windows הוא לא מספיק טוב, ואולי הוא הסיבה שאין לך 24Hz.
מה הכוונה "HD - שוב לא"? אולי זה רק עניין של כיול החדות והצבעים בטלוויזיה?
...
Catskinner כתב:אתה מוכן להסביר בדיוק במה התמונה לא טובה? האם זו בעיה של גרעון, חדות, יחס תמונה, איכות הצבע או פרמטר אחר ששמת לב שאינו תקין?
...
התקנתי את ה-Catalyst המלא, לא ברור לי למה זה לא עובר ל-24Hz.
לגבי התלונה שלי ש"אין HD", הבעיה היא של חדות ללא ספק. כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי, כשאני מנגן את אותו סרט מ-USB Flash Drive שמחובר ישירות לטלויזיה, התמונה חדה כמו שאי אפשר לפספס ב-HD.
אני כן צריך לציין עוד עניין: לטלויזיה יש שני settings מעניינים, האחד "HD Natural Motion" והשני "100 Hz Clear LCD", שניהם grayed-out בזמן שהטלוויזיה מציגה את התמונה מהמחשב. לעומת זאת, כשאני מחבר את ה-USB Flash Drive, וגם כשהתמונה מגיעה בכבל RF מחיבור הכבלים האנלוגיים (!) שיש לי בבית, שני ה-settings האלה אפשריים (גם אם בחיבור האנלוגי אין להם שום השפעה). לא ברור לי מה הסיבה ואם יש בזה הגיון, או שאולי זה באג, או שזה מצביע על בעיה כלשהי בחיבור. שלחתי שאלה ל-Philips בתחילת השבוע ואני עדיין מחכה לתשובה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

קודם כל תוודא שאתה משדר מהמחשב לטלביזיה ברזולוציה הטבעית שלו. אני מתאר לעצמי שבמקרה שלך זה צריך להיות 1920x1080/50Hz ושהמסך מוגדר על 1:1.

תוודא שהכיתוב בשולחן העבודה חד וברור ושהיחס של התמונה נכון ושאתה רואה את כל שולחן העבודה.

וודא שגם המחשב וגם המסך מכוונים לאותו תחום RGB. חוסר התאמה יגרום לצבעים דהויים ולאובדן פרטים.

אחר כך תפנה לבדוק את הגדרות הנגן ומהקודדים שלך כי אם אתה לא רואה וידיאו כמו שצריך הבעיה נמצאת שם. בניגוד ל pixies אני לא מחזיק הרבה מ DXVA כי לדעתי איכות התמונה המתקבלת בפענוח בחומרת כרטיס המסך היא טובה פחות ממה שאפשר לקבל מפענוח בתוכנה. אבל זה לכשעצמו אינו הבדל מספיק כדי לגרום לתמונה להיראות רע.

Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

ראשית, שוב תודה!
קודם כל תוודא שאתה משדר מהמחשב לטלביזיה ברזולוציה הטבעית שלו. אני מתאר לעצמי שבמקרה שלך זה צריך להיות 1920x1080/50Hz ושהמסך מוגדר על 1:1.
...
כמו שכתבתי בהודעה המקורית, באתר של Philips מציינים לגבי הטלויזיה שלי שהיא תומכת ברזולוציות הבאות:

Computer formats

640x480 60Hz
800x600 60Hz
1024x768 60Hz
1280x768 60Hz
1280x1024 60Hz
1360x768 60Hz
1600x1200 60Hz
1920x1080 60Hz

Video formats

480i 60Hz
480p 60Hz
576i 50Hz
576p 50Hz
720p 50, 60Hz
1080i 50, 60Hz
1080p 24, 25, 30, 50, 60Hz

האם זה לא אומר שרזולוציה "טבעית" היא למשל 1920x1080 60Hz, ולא 50Hz כמו שכתבת? בכל אופן אני אנסה גם 50Hz.
תוודא שהכיתוב בשולחן העבודה חד וברור ושהיחס של התמונה נכון ושאתה רואה את כל שולחן העבודה.
...
אכן כך.
וודא שגם המחשב וגם המסך מכוונים לאותו תחום RGB. חוסר התאמה יגרום לצבעים דהויים ולאובדן פרטים.
...
לא יודע מה זה, תוכל לכוון אותי מעט יותר? איפה מכוונים תחום RGB?
אחר כך תפנה לבדוק את הגדרות הנגן ומהקודדים שלך כי אם אתה לא רואה וידיאו כמו שצריך הבעיה נמצאת שם. בניגוד ל pixies אני לא מחזיק הרבה מ DXVA כי לדעתי איכות התמונה המתקבלת בפענוח בחומרת כרטיס המסך היא טובה פחות ממה שאפשר לקבל מפענוח בתוכנה. אבל זה לכשעצמו אינו הבדל מספיק כדי לגרום לתמונה להיראות רע.
...
אוקיי, דעה נוספת זה תמיד טוב :-) .
ההגדרות שלי הן בדיוק לפי המדריך שהופניתי אליו. לאחר השדרוכ ל-Win7 לא התקנתי מקודדים בכלל, אני עובד רק עם MPC-HC.
יש לך רעיון מה עוד לבדוק? אילו הגדרות?
...
לגבי החתימה שלך, במקרה אני גם בלשן (MA בבלשנות בתור תחביב), וכהחזרת טובה על העזרה אומר לך זאת: אכן עילגות היא תופעה מעצבנת, אבל קח בחשבון שהעילגות של אתמול היא השפה של היום. אתה בעצמך דובר שפה שהתפתחה ממשהו שונה לגמרי בעקבות "עילגות", שהיתה תוצאה של צרכים שונים של דוברי השפה בדורות קודמים. זו תופעה שאי אפשר לעצור, ועדיף פשוט לקבל. בעברית ישראלית, מזמן כבר אין אל"ף כעיצור בתחילת מלים כמו "אלך", "אקנה", יותר ויותר אנשים מדברים כך - ודאי גם אתה. הגלישה מ"אלך" ללא אל"ף לעבר "ילך" היא סבירה מבחינה פונולוגית. ובסופו של דבר, השפה המדוברת משתקפת גם בכתב, וכך צריך להיות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

קלוד, מסכים איתך שפענוח תוכנה נותן תמונה קצת יותר טובה, ה-DXVA היה יותר כדי להיפטר מהקרטועים בתמונה שהוא התלונן עליהם באיזשהו שלב, ומשם להתקדם בנושא איכות התמונה.
שוב, מבחינת חדות תמונה ב-DXVA אמורים לקבל תמונה חדה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

אם זה מסך FHD המיועד לשוק האירופאי אז הרזולוציה הטבעית שלו היא 1920x1080/50Hz והשידור שהוא מצפה לקבל דרך ה HDMI הוא 1080p/50. את זה אפשר לוודא בקלות אם מנגנון הכפלת התמונה עובד במכפלות של 25 אז מדובר במסך שהקצב הפנימי שלו הוא 50Hz.

בתחום הוידאו הדיגיטלי לכל ערוץ צבע מעניקים 255 ערכים אפשריים והשילוב של שלושת ערוצי הצבע היסודיים (אדום, ירוק וכחול שהם הפרוש של קיצור ה RGB) נותנים את הצבע הסופי. מחשבים משתמשים בכל התחום מ 0 ועד 255. ממירים ללויין או לכבלים, נגני DVD ויתר המכשירים לשוק הצרכני הביתי של וידיאו משתמשים בתחום מצומצם יותר של ערכים 16-235 . זהו גם התחום שבו מוקלטים סדרות טלביזיה תקליטורי DVD וכו'. ברגע שאתה מחבר מחשב למסך טלביזיה מבלי להתאים את תחום ה RGB הוא ישדר בכל התחום ואילו המסך יקטע כל דבר מעל ומתחת לתחום המצומצם יותר שהוא מצפה לקבל. התופעה הנראית ביותר לעין היא איבוד פרטים ודהיית התמונה. יש לכך שני פתרונות.

הפתרון הראשון הוא לגשת להגדרות הדרייבר של כרטיס המסך ולהגדרות הנגן ולבדוק איפה יש שם התיחסות לתחום ה RGB המשודר החוצה ולהתאים אותו ל 16-235. הפתרון השני הוא לגשת להגדרות הטלביזיה ולבדוק אם אפשר להגדיר לכניסה של ה HDMI אליה אתה מתחבר שתקבל תחום של 0-255.

דבר שני שצריך לזכור הוא שהמחשב לא משמש רק כנגן טיפש אלא הוא גם מבצע עיבוד תמונה משלו לפני שהוא שולח אותה למסך ושבמסך שלך יש מעבד תמונה נוסף. בדרך כלל ביצוע עיבוד על גבי עיבוד לא תורם הרבה לאיכות התמונה. אני למשל מותיר את עיבוד התמונה במסך למינימום האפשרי ומשתמש באפשרויות שיש במחשב כדי לבצע את העיבוד. זו גם הסיבה שאני לא משתמש בכלל ב DXVA היות ולעיבוד תמונה בחומרת הכרטיס יש מגבלות לגבי מה ניתן לעשות וקשה להתאים בדיוק את מה שניתן לבצע לפי הרצון והצורך. זו כנראה גם הסיבה מדוע אתה טוען שניגון אותו סרט ישירות מהטלביזיה נותן תוצאה טובה - העיבוד הנוסף שאתה מבצע במחשב, סלח לי על הביטוי, דופק לך את התמונה.

אם תבדוק את שרשור סדר ההתקנה המומלץ לגבי Windows 7 תוכל לראות שם גם התיחסות לשיטה שלי והייתי מציע לך לנסות אותה אם לא איכפת לך להשתמש בנגן המדיה המובנה של Windows כדי לבדוק את התוצאות. את כל ההתאמות והעיבודים אני מבצע באמצעות ffdshow tryout שהוא למעשה גם מפענח וידיאו ואודיו וגם מעבד וידיאו עצמאי ואני יכול להבטיח לך שאיכות התמונה יוצאת בסדר גמור.זה כמובן דרש ממני להגיע למצב שבו החלטתי שעיבוד התמונה הוא מספק ואז להריץ דרך המחשב דיסק כיול למסך שאיתו בצעתי התאמה סופית של הפרמטרים במסך. זה דורש נסיון ולא לכל אחד יש את הסבלנות לזה.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 29/04/2011 10:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

pixies, אין בעיה עם קרטועים בניגון בתוכנה כשזה מוגדר כהלכה. להעביר ל DXVA בגלל התופעה הזו זה פחות או יותר כמו לנסות לרפא כאב ראש בירית אקדח.

הבעיה הבסיסית היחידה שיש עם ניגון סרטים דרך מחשב לטלביזיה היא הבעיה של tearing הנובעת מחוסר סנכרון עם השעון הפנימי שלכרטיס הוידיאו וקושי בהחלפה דינמית של קצב הסריקה תוך שמירה על VSYNC למסך ולזה אין פתרון מספק בשום שיטה שאני מכיר.

Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

הבעיה נפתרה!

קודם כל שוב תודה על העזרה Catskinner ו- pixies, אם כי הפתרון בא לבסוף ממקום אחר:

לטלוויזיה (כמו לאחרות של פיליפס) יש setting בשם "PC Mode" שאמור לשפר את התמונה בחיבור ל-PC. כשמחברים את המחשב ל-PC וגם מגדירים את החיבור כ"חיבור PC", המוד הזה מופעל אוטומטית ואי אפשר לבטל אותו. לא ברור לי לגמרי מה הוא עושה, אבל מה שבטוח, הוא מוריד את חדות התמונה בסרט. חשבתי גם קודם ששם הבעיה, אבל לא ידעתי איך לבטל. לבסוף אתמול ניסיתי להגדיר את החיבור הזה של המחשב כ-"DVD" במקום PC, והוקוס פוקוס, "PC Mode" מבוטל והתמונה חדה בהרבה!
כמו שכתבתי באחד הפוסטים בעניין, לטלויזיה יש שני settings מעניינים, האחד "HD Natural Motion" והשני "100 Hz Clear LCD", שניהם היו grayed-out במצב "PC Mode". כעת גם אותם אני יכול להפעיל.

למרות זאת, אני עדיין לא 100% מרוצה מהאיכות. התמונה חדה והצבעים מעולים, אבל התנועה לא לגמרי רציפה, בכל אופן פחות מאשר בחיבור USB ישיר לטלוויזיה. אני אשמח לעצה איך לשפר את זה. אולי זה עניין של עיבוד בחומרה/בטלוויזיה לעומת תוכנה? איך אני מבטל את מוד DXVA או משהו אחר שיגרום לעיבוד בתוכנה? האם אני צריך לעבוד לפי השיטה של Catskinner או שיש אפשרויות אחרות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

שמח שהבעייה נפתרה אצלך.
תתקין FFDShow לפי השיטה של Catskinner, וב-External Filters של MPC HC, כפי שמוסבר בנספח מספר 1 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", תוסיף את ה-ffdshow video decoder כך שהוא יהיה במצב Prefer (ולא Block).
זה יפעיל לך אותו כמקודד וידאו חיצוני ב-MPC HC במקום המקודדים הפנימיים שלו.

Eyal504 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

pixies כתב:שמח שהבעייה נפתרה אצלך.
תתקין FFDShow לפי השיטה של Catskinner, וב-External Filters של MPC HC, כפי שמוסבר בנספח מספר 1 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", תוסיף את ה-ffdshow video decoder כך שהוא יהיה במצב Prefer (ולא Block).
זה יפעיל לך אותו כמקודד וידאו חיצוני ב-MPC HC במקום המקודדים הפנימיים שלו.
...
התקנתי FFDShow ונדמה לי שאכן יש שיפור נוסף באיכות, שוב תודה! החלוקים של הבורג'ס נראים נפלא.
עכשיו, כשהחדות מצויינת ובסך הכול רואים מעולה, במקום לקפוא על שמריי השוויתי שוב לניגון ישירות מ-USB. עדיין יש הבדל ברור, רק שעכשיו נדמה לי שהעדיפות היא לניגון מהמחשב. בניגון מ-USB יש את התופעה הזו שגורמת לסרטים להיראות כמו צילום וידאו. יש לכם מושג למה בניגון מהמחשב זה לא מופיע? ה-settings של הטלוויזיה זהים בשני המקרים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

שמח שוב שאפילו יותר טוב... (Y)
יכול להיות שקצב הרענון (ה-Refresh Rate) שונה ביניהם?
תלחץ על כפתור ה-info של הטלוויזיה בזמן ניגון הקובץ מה-USB, ותראה מהו ה-Refresh Rate לעומת זה של המחשב.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”