בשעה טובה התחדשתי במקרן אפסון 8350. הוא הותקן, עובד, ומשמח!
כרגע החיבורים הם:
מקרן + DVD על מדף מעל לראשינו
מסך (80'), רסיבר (denon מלפני כ-5 שנים ללא כניסת HDMI), ושאר עניני אודיו בסמוך לקיר ההקרנה.
מרחק הקרנה כ-4 מטר
ה-DVD (דגם oppo digital שהיה מאוד מומלץ כשנקנה לפני איזה 5 שנים, upscaling ל-720p ואולי גם ל-1080p) עם יציאת DVI לכניסת ה-HDMI של המקרן לוידאו (טרם בדקתי עם עדיף לתת ל-DVD לעשות upscaling או למקרן), ואודיו מיציאת coax של ה-DVD כבל coax ארוך לאורך הקיר לכניסת הרסיבר.
* אגב הרסיבר מוציא אודיו L+R למגבר הסטריאו של NAD שמשמש במקרה זה כמין post amplifier והוא שמחובר לזוג הרמקולים שלי, כי לא רציתי לותר עליו לעניני המוסיקה (CD וכד').
יש אפשרות לחבר הלפטופ (יש windows ו-mac) עם RGB למקרן (וידאו) אך עדין צריך לפרוס כבל אודיו ארוך כדי לחבר יציאת האודיו של הלפטופ ("האוזניה") למגבר.
עד כאן הפרטים. עכשיו השאלות.
אז DVDלמרות upscaling זה לא HD. ואני רוצה תוכן HD. ורוצה לחברו למקרן ולרסיבר. ותוהה איך, איפה, מה, וכמה. אז:
1. תוכן - איפה מוצאים סרטי HD איכותיים (מבחינת איכות צפיה
2. נגן התוכן - אני מבין שיש היום מה שנקרא streamer שיודע לאחסן ולנגן מדיה. מנחש שיכול להתחבר ב-HDMIלמקרן ואולי ביציאת coax למגבר (וישב גם הוא ליד המקרן), ובטח באופן אלחוטי לשאר מחשבי ויחידות האחסון שלי. אשמח להמלצות - מה כדאי, כמה עולה, וכד'. חיפשתי טיפה באמזון, אבל אודה לטיפים מהמנוסים. ובפרט - האם כדאי להשקיע בדבר כזה, או אולי מספיק לחבר הלפטופ.
3. וגם בקשר לאפשרות חיבור לפטופ. משער שאז אני מפסיד האודיו 5.1 (אולי אם מפצל את ה-display port של ה-mac אני יכול להעביר אותו למקרן ולמגבר אבל זה נראה לי מסובך ויקר). אשמח לדעתכם..
4. וכנ"ל לגבי קניית נגן Blu-ray. זה כדאי? המלצות וכד'. (תחושה שלי - זו טכנולוגיה גוססת לאור כל התוכן שמסתובב ברשת).
אם קראתם עד כאן - תודה.
ואם תענו ותחכימו אותי - תודה כפולה.
חג שמייח,
ליאור