מציאת וחיבור תוכן למקרן HD (אפסון 8350)

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
liorophir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

בשעה טובה התחדשתי במקרן אפסון 8350. הוא הותקן, עובד, ומשמח!
כרגע החיבורים הם:
מקרן + DVD על מדף מעל לראשינו
מסך (80'), רסיבר (denon מלפני כ-5 שנים ללא כניסת HDMI), ושאר עניני אודיו בסמוך לקיר ההקרנה.
מרחק הקרנה כ-4 מטר
ה-DVD (דגם oppo digital שהיה מאוד מומלץ כשנקנה לפני איזה 5 שנים, upscaling ל-720p ואולי גם ל-1080p) עם יציאת DVI לכניסת ה-HDMI של המקרן לוידאו (טרם בדקתי עם עדיף לתת ל-DVD לעשות upscaling או למקרן), ואודיו מיציאת coax של ה-DVD כבל coax ארוך לאורך הקיר לכניסת הרסיבר.
* אגב הרסיבר מוציא אודיו L+R למגבר הסטריאו של NAD שמשמש במקרה זה כמין post amplifier והוא שמחובר לזוג הרמקולים שלי, כי לא רציתי לותר עליו לעניני המוסיקה (CD וכד').
יש אפשרות לחבר הלפטופ (יש windows ו-mac) עם RGB למקרן (וידאו) אך עדין צריך לפרוס כבל אודיו ארוך כדי לחבר יציאת האודיו של הלפטופ ("האוזניה") למגבר.
עד כאן הפרטים. עכשיו השאלות.

אז DVDלמרות upscaling זה לא HD. ואני רוצה תוכן HD. ורוצה לחברו למקרן ולרסיבר. ותוהה איך, איפה, מה, וכמה. אז:
1. תוכן - איפה מוצאים סרטי HD איכותיים (מבחינת איכות צפיה :-)). ההורדות למיניהן שאני פוגש הן בדחיסה כזו שמעצבן לצפות על מסך גדול. אני מבין שיש אתרי "ספריות וידאו וירטואליות" שמאפשרות הורדת סרטים בתשלום, וחלקם רק בארה"ב (איך זה יכול להיות?) וחלקם יפעלו גם בחיבור האינטרנט שלי (המהיר אגב, 12M). ואולי יש אתרים ישראליים שיאפשרו לי להוריד גם עם כתוביות (ויאפשרו לראות את הלהיט הקוריאני התורן) ואולי אפילו אתרים חינמיים (אבל כדאי שסרט יהיה כ-50GB ולא 5GB). תודה.
2. נגן התוכן - אני מבין שיש היום מה שנקרא streamer שיודע לאחסן ולנגן מדיה. מנחש שיכול להתחבר ב-HDMIלמקרן ואולי ביציאת coax למגבר (וישב גם הוא ליד המקרן), ובטח באופן אלחוטי לשאר מחשבי ויחידות האחסון שלי. אשמח להמלצות - מה כדאי, כמה עולה, וכד'. חיפשתי טיפה באמזון, אבל אודה לטיפים מהמנוסים. ובפרט - האם כדאי להשקיע בדבר כזה, או אולי מספיק לחבר הלפטופ.
3. וגם בקשר לאפשרות חיבור לפטופ. משער שאז אני מפסיד האודיו 5.1 (אולי אם מפצל את ה-display port של ה-mac אני יכול להעביר אותו למקרן ולמגבר אבל זה נראה לי מסובך ויקר). אשמח לדעתכם..
4. וכנ"ל לגבי קניית נגן Blu-ray. זה כדאי? המלצות וכד'. (תחושה שלי - זו טכנולוגיה גוססת לאור כל התוכן שמסתובב ברשת).

אם קראתם עד כאן - תודה.
ואם תענו ותחכימו אותי - תודה כפולה.
חג שמייח,
ליאור

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

התשובות לשאלות ששאלת יכולות למלא כמה שרשורים בכמה פורומים.
כנס לפורום של מזרימי מדיה, שם יש השוואות בין המכשירים השונים.
לגבי תוכן, עשה חיפוש של המושגים NEWSGROUPS או USENET , ישנם מדריכים מפורטים.
כתחזור עם שאלות יותר ספציפיות ישמחו לעזור לך.
No place like home.......... Theater

liorophir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה.

לאחר שיטוט בפורם מזרימי מדיה, ובאתרים שונים - עדיין נותרו לי שתי שאלות עיקריות:
1. המסתובבים כאן, בעלי מקרני HD, איך ומה אתם מחברים למקרן? DVD עם Upscaler? או Bluray? או ממיר (שלי אין ולא נראה שיהיה)? או מחשב? או מזרימדיה? אשמח לדעת.
2. ובקשר לתוכן - לאחר שהחכמתי קצת בעניני Usenet עדין נראה לי שהאיכות היא כמו זו של טורנטים שמסתובבים - שמנסיוני אולי נחמד לצפות בהם במסך מחשב (או iphone ) אבל מבאס במקרן HD במסך גדול. אז עדין השאלה - איפה מוצאים תוכן איכותי? (כאמור אשמח לשלם! אבל netflix ו-apple נראה שמסרבים להשכיר לי תוכן בגלל ישראליותי)...

ליאור

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

1) כל התשובות נכונות, אני חושב שבאתר הזה יש הרבה שמשתמשים בסטרימר
2) אתה מפספס. אתה יכול למצוא במקורות האלו ריפים שזהים למקור הבלוריי, וגם אלה ששוקלים פחות בגרסאת MKV נותנים איכות מאוד קרובה למקור. חפש באתרים כמו NZBMATRIX NZBS .

אגב, אני מכיר מישהו בשם ליאור אופיר. איזה מקרן היה לך לפני ה8350?
No place like home.......... Theater

liorophir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

:-)
היה sharpvision xvz10000 ששבק חיים ללא שוב.
אור? is that you?
מייל : [email protected]
???

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

liorophir כתב::-)
היה sharpvision xvz10000 ששבק חיים ללא שוב.
אור? is that you?
מייל : [email protected]
???
...
וואי ליאור, זה אתה!

liorophir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

נועם - שלחת לי הודעה אישית, וכמשתמש חדש איני יכול לענות לך... אז הנה התשובה:

,תודה.
נראה לי שאתה צודק. איזה מזרימדיה היית ממליץ? והחיבור אני מנחש יהיה ג"כ - HDMIלמקרן ו-coax למגבר לאודיו.
מנסיוני הטורנטים (שאכן הולכים מהר) באיכות לא כ"כ טובה. אבל אשמח להתגלות כטועה...
בקשר לקניה:
קניתי באמזון 1169 דולר
מכס 1350 ש"ח (בערך).
חבר הביא לי מארה"ב - התגלה כטעות כי המקרן גדול וזה סיבך אותו. המקרן בדיוק בגודל המכס' להעלות למטוס כמטען יד, לכן הוא זרק הקופסא והביא לי בשקית :-) הגיע בשלום
בדיעבד עדיף לשלם 200 דולר למשלוח
בקשר לאחריות בינ"ל - אני במגעים עם MACKעל קניית אחריות.
תליה - על מדף מעל לראשי הצופים.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”