סטרימר מקליט. באיכות HD?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

השאלה היא טכנית במהותה:

ישנם מספר סטרימרים עם יכולת הקלטה.

1. האם הם מסוגלים להקליט באיכות HD?

2. אם כן, אשמח לדעת כיצד זה מתבצע טכנית - הרי חיבור ה- HDMI רק יכול להוציא וידאו באיכות HD אבל אין HDMI IN, לא כך?

תודה.

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

חברים,

אני זקוק לתשובה טכנית פשוטה (לחלקכם).

תודה שוב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

מה אתה רוצה להקליט בדיוק?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

שאלה טובה...
ראשית, אני מעוניין בידע טכני. הבנתי כי ישנם מכשירים / כרטיסי טלוויזיה שמקליטים באיכות HD, אבל לא ברור לי כיצד אם אין להם HDMI IN ממה שהבנתי. האם זה אפשרי באמצעות חיבור הקומפוננט - RGB?
אני רוצה להקליט תוכניות HD משידורי HOT. אני יודע שקיימת איזו מגבלה טכנית לכך, אבל אולי בעתיד. בכל מקרה, ניתן להקליט מה - DTT (בהנחה שאין למכשיר עצמו פונקציית הקלטה).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

לא תמצא שום סטרימר המסוגל להקליט דרך ה HDMI את השידורים של הוט או יס בגלל שהם מוגנים ומוצפנים. כול הפתרונות האחרים שתמצא ידרשו ממך HTPC וכרטיס לכידה. האפשרות האחרת שיש לך זה להתחבר ל DTT אבל האמת שעם מבחר הערוצים שיש אני ממש לא רואה את ההצדקה לכך.

אתה יכול להמשיך ולברר אבל בסופו של דבר תגיע למסקנה שבשביל להקליט שידורים של יס או הוט אין פשוט תחליף לממירים המקליטים שלהם.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

אפשר לבצע הקלטה באיכות HD עם HTPC (מחשב) ו-Hauppauge HD PVR בחיבור Component שנכון להיום הוא ללא הגנה בממירי ה-HD של יס והוט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

catskinner ו- pixies (מהלהקות האהובות עלי :))

תודה על התשובות. הדברים ברורים. אגב, ל- Hauppauge HD PVR אין בכלל חיבור HDMI ממה שראיתי.

אם אני מבין נכון, חיבור קומפוננט יכול להעביר / להקליט איכות HD?

האם זו מוגבלת? ב- 720? ב- 1080i? או שהיא מסוגלת להגיע גם לרזולוציה של 1080p?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

לחיבור Component אין בעיה להעביר 1080p ואפילו רזולוציות גבוהות יותר.

כדי להבין מדוע אין מכשירים המקליטים דרך ה HDMI צריך לדעת להתנתק מהפרסומת השיווקית ולהיזכר קצת בהיסטוריה. כאן מגיעים למסקנה הלא נעימה שאחת הסיבות שהתעשיה התקבעה על HDMI הייתה בגלל שבחיבור זה איפשר ליישם פרוטוקולים של הגנת תוכן והצפנה שימנעו בדיוק את האפשרות להעתקת שידורים. ב HDMI הם קוראים לזה HDCP והוא גם אחת הסיבות לאיטיות הנוראית של HDMI בביצוע פונקציות מסוימות, כמו החלפת ניתוב בין מסך למכשירים אחרים כי בכל פעם צריך לחדש את ה HDCP Handshake בין המכשירים.

זאת בדיוק הסיבה מדוע אתה לא יכול לתקוע מכשיר מקליט בין הממיר לבין המסך ומדוע צריך לעקוף את הבעיה בכך שמשתמשים ביציאות הוידיאו האנלוגיות שחפות מהגנת תוכן.

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

catskinner,

חן חן על התשובה המפורטת. שמחתי ללמוד!

עכשיו ברור לי מדוע האקסטרימר אצלי תמיד קוטע את החצי שניה - שניה הראשונה, בהשמעת כל שיר דרך חיבור ה- HDMI.

לכן חיברתי אותו למגבר גם דרך ה- composite לשמיעת מוסיקה.

מן הסתם, בסרטים זה פחות חשוב.

מאחר ואין לי רצון להכניס מארז HTPC לסלון, אליו ניתן לחבר כאמור Hauppauge HD PVR, הפיתרון היחיד העומד בפני להקלטה איכותית (יחסית) הוא חיבור DVD מקליט או PVR של ARCHOS 5. כיום אני מקליט עם ARCHOS AV500 המצוין, אבל עם המעבר ל- LCD האיכות כבר לא משהו.

ju_ja_ju
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

לי היה Archos 5 ולמרות שבזמן שעבד - נתן יכולות מעולות. בילה יותר במעבדה מאשר אצלי בבית...
יכול להיות שאני "נפלתי" על מכשיר דפוק במיוחד, אך נראה לי מוזר שגם הסוללה/הארד-דיסק/הכרטיס האלקטרוני הראשי וה-docking שלו נדפקו - כל אחד בהפרש של מספר חודשים מהשני.
ללא שום קשר, גם האחריות שלו בארץ על הפנים (לפחות מניסיוני), כך שכל סבב של תיקון לוקח מינימום חודש ולא פעם אף יותר.

תודות לסוף שנת האחריות שלו ולקילקול נוסף בו, כיום המכשיר מעלה אבק באחד הארונות שלי ולי ברור שלא מתקרב יותר למוצרים של החברה הזו. (מישהו רוצה docking במחיר מציאה ?! :) )
שוב - יכול להיות שלי היה "מזל" רע במיוחד עם המכשיר, אך פשוט קיבלתי הרגשה שבקרת האיכות שלהם פשוט לא קיימת.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”