עזרה בשיפור הסאוונד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
tomey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן
ברשותי כרגע זוג רמקולים וויאנה אקוסטיק היידן גרנד מחוברים על ידי כבל וואן דר הול cs-122 למגבר פרימר a30.1
מקור איכותי אין לי כרגע .
אני מעוניין לשדרג קצת את המערכת .
הבעיה שלי היא דבר ראשון שהרמקול יחסית לא נציל 89 על התנגדות 4 וצריך לתת לו לפחות 45 וואט בשביל שהוא יפתח ושאני שומע בווליום נמוך אני לא נהנה ממנו .
דבר שני, יש קצת חוסר של פירוט ופתיחות בתחום הוואקל ועוד יותר בווליום נמוך.
מחפש המלצה לכבל רמקול שיכול אולי לתת יותר פירוט בוואקל ואולי פתיחות בווליום נמוך אם יש דבר כזה (למיטב ידיעתי אין)
הרמקול במקורו חם ולא בהיר כמו שאני אוהב אבל חסר לי טיפה פירוט בעיקר בוואקל......
המקור הוא לא העניין, הוואקל נשאר אותו דבר על מקורות שונים, למרות ששדרוג המקור גם בא בחשבון כרגע אך נראה לי שכבל בעדיפות, מחפש המצלצה גם לכבל אינטרקונקט לאותו פיתרון .

שאלה שניה , במידה ואני קונה VDAC של פידלתי , האם הוא יכול להוות פיתרון גם לסטרימר וגם לנגן DVD פשוט ובכך לסגור את הפינה של המקור, אני דיי מעדיף להשקיע ב- dac מאשר במקור כי אני שומע גם מסטרימר גם מדיסקים ובעתיד גם פטיפון ומעדיף DAC אחד.

תודה על העזרה .....

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

תגדיר קודם תקציב ל-DAC. את ההתעסקות עם כבלים תשאיר לסוף.

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

yairf כתב:תגדיר קודם תקציב ל-DAC. את ההתעסקות עם כבלים תשאיר לסוף.
...
(Y) (Y) (Y)
DAC ישפר משמעותית 8)
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

עד שלא תשים הגברה שתדחוף כמו שצריך את הרמקול, כל הנגנים, הממירים והכבלים יישמעו בערך אותו הדבר.

tomey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

עד שלא תשים הגברה שתדחוף כמו שצריך את הרמקול, כל הנגנים, הממירים והכבלים יישמעו בערך אותו הדבר
...
נראה לך שהמגבר הזה בשווי 14K בארץ לא מספיק לדחוף זוג מדפיים .....?
הבעיה ממש לא יכולתו של המגבר !
אני נוטה להסכים איתכם שנחוץ dac אבל חושב שדווקא בנושא זה הישועה תבוא דבר ראשון משינוי החיווט

בכל מקרה התקציב שלי הוא 2K ל- DAC שיוכל להתחבר לכמה מקורות בו זמנית ואפשרי יד שניה

תודה

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

שים הגברה חזקה וטובה יותר ותיווכח.
ויינה אקוסטיק צריכים המון כח.

MrSound
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

לא מכיר את הציוד שלך, אבל יש לי ניסיון עבר עם CS122, הכבל אצלי נועד לרסן רמקול חריף ובהיר, והוא עמד במשימה בהצלחה,
מאחר שהמערכת שלך כדברך כבר חמה, הייתי מנסה להחליף את הCS122, אפילו עם חוט זול ממנו, רק בשביל הבדיקה,

כל זאת כמובן מבלי לגרוע בהמלצת קודמי לגבי DAC ראוי למערכת.

בנוגע לV-DAC קח בחשבון שיש לו 3 כניסות USB,אופטי,COAX , אבל יש לו רק בורר אחד,
או אופטי\COAX או USB, והמעבר הוא בעזרת מפסקון קטן מאחורה,
במידה וגם הCOAX וגם האופטי מחוברים ודלוקים, הוא ינגן את המכשיר שהודלק ראשון ולא תוכל להעביר למכשיר השני עד אשר תכבה את הראשון.

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

tomey כתב:
עד שלא תשים הגברה שתדחוף כמו שצריך את הרמקול, כל הנגנים, הממירים והכבלים יישמעו בערך אותו הדבר
...
אני נוטה להסכים איתכם שנחוץ dac אבל חושב שדווקא בנושא זה הישועה תבוא דבר ראשון משינוי החיווט

בכל מקרה התקציב שלי הוא 2K ל- DAC שיוכל להתחבר לכמה מקורות בו זמנית ואפשרי יד שניה

תודה
...
טומי
לא רוצה לאכזב אותך אך בתקציב של 2,000 ש"ח ל-DAC זה לא ישנה מאום.
האמן לי חרשתי מספר לא מועט.
המסקנה המתבקשת,השקעה נכבדה בסכום גבוה עושה זאת טוב (Y)
בסכום שהזכרת....פשוט חבל"ז :?
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #9 

tomey כתב:
...

תודה
...
נראה לי שהנתונים שבקישור לא יכולים להצביע האם המגבר הזה נחשב מספיק או לא לרמקולים.

100 ואט זה נחמד אבל קישקוש, שלא אומר כלום, כי בתכלס אחרי 8 ואט נקי אתה תברח מהחדר .

השאלה היא מה הזרם שהוא מספק ומה הדמפינג פאקטור שלו. הנתונים הללו לא מוצגים בקישור שנתת.

הוינה רמקול קשה לדחיפה שדורש מגבר עם יכולת אספקת זרם גבוהה ודאמפינג פאקטור מכובד.

tomey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

נראה לי שהנתונים שבקישור לא יכולים להצביע האם המגבר הזה נחשב מספיק או לא לרמקולים.

100 ואט זה נחמד אבל קישקוש, שלא אומר כלום, כי בתכלס אחרי 8 ואט נקי אתה תברח מהחדר .

השאלה היא מה הזרם שהוא מספק ומה הדמפינג פאקטור שלו. הנתונים הללו לא מוצגים בקישור שנתת.

הוינה רמקול קשה לדחיפה שדורש מגבר עם יכולת אספקת זרם גבוהה ודאמפינג פאקטור מכובד.
...
אלו הנתונים :
Output power per channel 2 x 100W into 8Ω, 2 x 180W into 4Ω
Speaker terminals 4 –16Ω
Output impedance <0.06&#937;
DC offset <3mV
Balanced inputs 560mV
Line inputs 280mV
Tape outputs 280mV
Frequency response <10Hz – 100kHz, -3dB
THD <0.07% at full power
Signal-to-noise, line -100dB (A-weighted)
Mains 100/115/230V
Power consumption 600W max
Peak current ±40A
Dimensions (WxDxH) 430 x 375 x 100mm
Weight 15.5k

אין את הנתון שאמרת ברשת
בכל מקרה במחקרון קטן שעשיתי באינטרנט נראה כי ככה הוא בנוי - נפתח אחרי 40-45 בווליום תצוגה ואני לא יודע באמת כמה וואט זה אומר המספר הזה, אני רק יודע שמעל 40 זה נשמע נהדר אבל לפעמים בא לשמוע יותר חלש כמו לפני שינה וכ"ו
מעבר לכך מחשיבים אותו כמגבר חזק מאוד

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

עזרה בשיפור הסאוונד

שליחה #11 

יש לך מגבר מצוין האפשרויות האחרות לשדרוג הם הממיר וגם הכבלים לממיר חשוב כבל דיגיטלי איכותי ללא כבל מתאים לא תגיע לתוצאה סופית נכונה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”