אני לא נהנה מהמהירות העלאה שיש למשתמש פרטי, אז החלטתי לנסות משהו.
גיששתי באתר של בזק והגעתי לכאן:
http://www.bezeq.co.il/Pages/contactmanager.aspx
באתר הנ"ל ניתן לרשום מכתב להנהלת בזק.
שלחתי מכתב לדובר בזק, מנכל בזק, שיווק, מחלקת הנדסה-רשת וללקוחות פרטיים, שבו רשמתי (תמצית) שאני מאוד לא מרוצה ממהירות השליחה שהם מציעים למרות שבלי שום בעיה הם יכולים לספק מהירות העלאה גבוהה יותר בתשתית VDSL. (במיוחד אחרי שראיתי שאני בוודאות מקבל גם 5 מגה העלאה- בסוף רשום)
למחרת בבוקר קיבלתי טלפון מבזק שרצתה לברר שאולי אני לא מקבל את המהירות העלאה שאני אמור לקבל, הסברתי לה שאני מקבל את מה שאני משלם עליו וזה לא המצב והסברתי לה את מה שכתבתי, היא אמרה לי שאני אקבל מכתב במייל עם תשובה תוך מספר ימים.
באותו יום בדקתי מספר דברים במודם, ראיתי משהו מוזר אז אתחלתי את המודם, ולהפתעתי סונכרנתי על 2 מגה העלאה.
בדקתי מהירות הורדה וכו'
הנה דוגמא שבדקתי בספיד טסט.

שלחתי קובץ לחבר דרך MSN וראיתי שאני שולח על 250KB\s בקצב קבוע, ככה שהאיכות הייתה טובה. (הספק לא הגביל לי שליחה)
מיד אחרי שראיתי שאני מקבל 2 מגה, אתחלתי את המודם ועדיין סונכרנתי על 2 מגה, רק לאחר שבוע אתחלתי את המודם ואז סונכרנתי על 1 מגה.
מה שאומר שבגלל ששלחתי להם את המכתבים קיבלתי את המהירות הנ"ל.
שהתקשרתי לתמיכה בשביל לשאול מדוע קיבלתי 2 מגה העלאה, הבחור לא ידע לענות לי.
בכל אופן באותו שבוע קיבלתי מכתב מבזק בחזרה:

בכל מקרה ממה שאני מסיק הוא שהם חושבים שאנחנו הצרכנים לא מעוניים לקבל מהירות העלאה גבוהה יותר למרות שבאף מדינה בעולם בחבילות גבוהות קרי 20 מגה+ בבזק בוחרים לתת מהירות העלאה של 1 מגה ביט. ובהוט רק ב100 מגה אתה מקבל העלאה של 2 מגה ביט.
לכן מה שאני מציע זה שאנשים פשוט יכנסו ללינק שנתתי בתחילת העמוד וירשמו מכתב קצר על זה שהם מעוניים במהירות העלאה גבוהה יותר, אולי רק אז הם יבינו שהם לא "מותאמות לצורכי הלקוחות".
ודבר נוסף רשום במכתב שהנושא ייבחן בעתיד בהתאם לצורך, אז כל המכבתים שנשלח יגרמו לכך, שהם ישקלו זאת ואף יעשו זאת.
אם יש עדיין אנשים שלא ממש סגורים שקיבלתי 2 מגה העלאה, שבוע לפני ששלחתי להם את המכתב, התקשרתי לשירות הטכני לראות אם אני יכול להסתנכרן על 30 מגה, ומה שקרה שאותו תומך שדיברתי איתו אמר לי שאי אפשר לשים אותי על 30 אלא על 50, אז כשהוא שם אותי על 50 מגה, משום מה קיבלתי 33 הורדה ו5 מגה העלאה.
אבל בגלל שיש מערכת שמגבילה בבזק לא יכלתי לקבל יותר ממה שהחבילה שלי מוגדרת בשירות לקוחות (20 מגה).
אך שבדקתי ב@2 קיבלתי את התוצאה הנ"ל: (הוספתי גם תמונה מהמודם שמראה על כמה אני הייתי מסונכרן).
[img2=550x649]http://www.up2me.co.il/images/31777658.jpg[/img2]
אם יצא לכם לקרוא גם מנכל הוט טוען שמהירות העלאה נמצאת במצב טוב ולכן הם לא מציעים.
בכל אופן הנקודה שלי היא שאתם שקוראים זאת, תכנסו לכתובת בתחילת העמוד ותשלחו מכתבים לאנשים המתאימים על כך שאתם רוצים יותר מהירות העלאה.


