עזרה בשדרוג מערכת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
avipart פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם,
ברשותי רסיבר של חברת Yanaha מדגם rx-v795 (כבר שנים אצלי) וחמישה רמקולים פשוטים שעד עכשיו סיפקו את צרכי (בעיקר שמיעת רדיו\סטריאו מהממיר).
לפני מספר חודשים התחדשתי במסך 50V20 וסטרימר והשלב הבא הוא מערכת השמע.
התקציב שלי לא גבוה במיוחד (3000 ש"ח סה"כ), אני מעוניין לבחור סט רמקולים (5.1 או בודדים) ואני לא בטוח מאיפה כדאי להתחיל...
1. האם הרסיבר הזה יענה על צרכי כיום (סרטי HD, ממיר YES וקבצי MP3) או שיש להחליפו בחדש (מה שיקטין את התקציב לרמקולים)?
2. אילו רמקולים מומלצים לסלון (4*3), סטליטים או רצפתיים? (שמעתי מספר מערכות אך איני בטוח שהאיכות בחנויות תהה זהה לזו שבבית...)
הדגמים ששמעתי הם:
bose acoustimass 6 iii
Morel Primo
Polkaudio R300
לכל המערכות שציינתי האזנתי עם רסיברים שונים ולכן קשה לי להבין אם שלי יעשה את העבודה או שעלי להתחדש, כמו כן, האם בכלל מתאים מבחינת נתוני הספק?
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר...
תודה ושבוע טוב,
אבי

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

היי אבי
רמקולים גדולים או סטליטים לסלון זה שאלה של העדפה.
רבים יגידו ״גדולים נותנים סאונד טוב יותר״ אחרים יגידו ״לסלון עדיף סטליטים,זה יפה יותר ועושה את העבודה״.
כמו שרשמתי בהרבה שרשורים אחרים - בסלון גם האישה קובעת !!! צריך וכדא להתחשב בדעתה.

לשאלתך , הרסיבר שלך לא תומך בכל הפורמטים החדשים ובטח לא ב hd.
בתקציב שהגדרת ואולי עם מתיחה קצת לכיוון מעלה (ע״פ המלצתו של חברנו רן) אפשר להגיע למערכת שתספק.

המוראל פרימו ששמעת הם בעיני סט מדהים גם בשמע ובטח בנראות החיצונית.
אליהם הייתי מחבר את אחד מרסיברי הכניסה של החברות המובילות (כולם תומכים בתלת מימד ובכל הפורמטים החדשים) :
דנון 1311
אונקיו 308
ימהאה 367

תוכל לקפוץ לאחת החנויות המתמחות באזור מגוריך , בטוח שכולם מחזיקים את 3 הרסיברים הללו ולבקש לשמוע אותם עם אותם סטי רמקולים.
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #3 

סער - :lol: (Y)
רק תיקונון - אונקיו 309 כבר יצא לשוק. צריך לראות מה הבדלי המחיר ולהתבלט בינו לבין ה-308 בהתאם.

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ran_carney כתב:סער - :lol: (Y)
רק תיקונון - אונקיו 309 כבר יצא לשוק. צריך לראות מה הבדלי המחיר ולהתבלט בינו לבין ה-308 בהתאם.
...
היי רן :wink:
ההבדל במחיר בין ה 308 ל 309 בתמחור ״יבש״ הוא כ 500 ₪ , זה מביא את אבי לסגור לו כמעט 3/4 מהתקציב הראשוני שהגדיר.

אבי :מבולבל:
ע״פ רן וגם לדעי בשביל הפרש של 500 ₪ עדיף ללכת על דגם חדיש יותר, הבעיה פה שה 500 ₪ מהווים חלק נכבד מהתקציב הכללי שהגדרת לכל המערכת (כ 30%-40% מהרסיבר). תצטרך אתה לקבל ההחלטה.

אני באופן אישי כן הייתי מכוון לימהאה 365 או לדנון 1611, גם לא יביאו אותך לחריגה תקציבית וג יתנו מענה לצרכים שהגדרת.

בכל מקרה תעדכן אותנו מה החלטת

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

התכוונתי כמובן ימהאה 367 ולא 365 שאינו תומך ב 3d ובחלק מהפורמטים החדשים האחרים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”