זקוק לעזרה ברכישת מגבר!
היי,
אחרי ימים רבים של חיפושים, הגעתי לפורום הזה בעקבות המלצה.
אני לא אודיופיל אבל בכל זאת מנסה להשיג את ה- Best Bang for the Buck.
התקציב עומד על 2000 ש"ח אבל לא אכפת לי להוסיף קצת אם מדובר במשהו באמת (אבל באמת) משתלם.
למגבר יחוברו רמקולים (5.1 עם סאב רציני), PS3 וטלוויזיה (שעוד לא קניתי, כך שמדובר באחת חדשה לגמרי).
אני לא מעוניין לשרשר מגברים או דברים כאלה, או לחבר עוד דברים למגבר (אולי מחשב, אבל גם זה בספק).
הייתי מעוניין ביכולת ה- 3D כי כנראה שהמגבר הזה יישאר איתי די הרבה זמן, אבל לא קריטי.
הטבלה עם מחירים מעודכנים היא:
חברה דגם מחיר
Yamaha RXV467 2290
Denon AVR-1311 1660
Onkyo TX-SR308 1800
Onkyo TX-SR508 2170
כרגע אני מכוון אל ה- RXV467 או ה- TX-SR508.
וה- AVR-1311 מאוד קורץ בגלל המחיר.
אם אין הבדל גדול בניהם, אקח את ה- AVR-1311 שהוא הזול ביותר.
לפי כל הסקרים והביקורות שקראתי RXV467 לוקח בגדול מבין הדגמים שציינתי לפי אתרים כמו:
http://www.testfreaks.co.uk/a-v-receivers
אבל אני לא יודע אם אכן כך הדבר, או שהאתרים האלה לא אמינים....
אשמח לשמוע כל חוות דעת, אבל מאוד חשוב לי שתהיה חוות דעת מנומקות.
"יותר טוב בהרבה" לא אומר לי כלום, אני צריך לדעת למה (חלק מהפרמטרים לא חשובים לי בכלל, כמו: עיצוב, עוד כניסות, שרשור רכיבים וכד').
תודה מראש על העזרה - אני מעריך את זה מאוד!
אחרי ימים רבים של חיפושים, הגעתי לפורום הזה בעקבות המלצה.
אני לא אודיופיל אבל בכל זאת מנסה להשיג את ה- Best Bang for the Buck.
התקציב עומד על 2000 ש"ח אבל לא אכפת לי להוסיף קצת אם מדובר במשהו באמת (אבל באמת) משתלם.
למגבר יחוברו רמקולים (5.1 עם סאב רציני), PS3 וטלוויזיה (שעוד לא קניתי, כך שמדובר באחת חדשה לגמרי).
אני לא מעוניין לשרשר מגברים או דברים כאלה, או לחבר עוד דברים למגבר (אולי מחשב, אבל גם זה בספק).
הייתי מעוניין ביכולת ה- 3D כי כנראה שהמגבר הזה יישאר איתי די הרבה זמן, אבל לא קריטי.
הטבלה עם מחירים מעודכנים היא:
חברה דגם מחיר
Yamaha RXV467 2290
Denon AVR-1311 1660
Onkyo TX-SR308 1800
Onkyo TX-SR508 2170
כרגע אני מכוון אל ה- RXV467 או ה- TX-SR508.
וה- AVR-1311 מאוד קורץ בגלל המחיר.
אם אין הבדל גדול בניהם, אקח את ה- AVR-1311 שהוא הזול ביותר.
לפי כל הסקרים והביקורות שקראתי RXV467 לוקח בגדול מבין הדגמים שציינתי לפי אתרים כמו:
http://www.testfreaks.co.uk/a-v-receivers
אבל אני לא יודע אם אכן כך הדבר, או שהאתרים האלה לא אמינים....
אשמח לשמוע כל חוות דעת, אבל מאוד חשוב לי שתהיה חוות דעת מנומקות.
"יותר טוב בהרבה" לא אומר לי כלום, אני צריך לדעת למה (חלק מהפרמטרים לא חשובים לי בכלל, כמו: עיצוב, עוד כניסות, שרשור רכיבים וכד').
תודה מראש על העזרה - אני מעריך את זה מאוד!
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
היי
האונקיו 508 הוא היחידי מבין ה-4 שציינת שהוא 7.1
מעבר לזה ההגברה שלו היא החזקה מבין כולם
מלבד זה לצרכים שאתה מציין גם הדנון 1311 יעשה אצלך עבודה מצויינת למרות
שהוא קצת חלש יותר.
לא ככ הבנתי האם יש לך כבר את הרמקולים ? אם כן איזה סט ?
שהוא קצת חלש יותר.
לא ככ הבנתי האם יש לך כבר את הרמקולים ? אם כן איזה סט ?
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״
כרגע יש לי סט 5.1 של חברת מדבקה כלשהי (נראה לי PENTAX), ואני לא יודע אם יהיה לי 7.1.Saar_m כתב:היי
שהוא קצת חלש יותר.
לא ככ הבנתי האם יש לך כבר את הרמקולים ? אם כן איזה סט ?...
הסאב נורמלי לפחות (של Cerwin Vega). ייתכן שאחליף את הרמקולים למשהו אחר, אני לא יודע עם כמה זה ישתלם.
גם החדר די קטן (4.5X5).
אני בטוח שגם מגבר חלש יותר יתאים כרגע, אבל אני מעוניין באפשרות להוסיף בעתיד דברים אחרים כמו למשל להחליף רמקולים ולנצל אותם כמו שצריך, לחבר TV משוכללת, PS3 וכד'..
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

בעיניי צריך להסתכל קדימה
הרי באיזהו שלב ואולי מוקדם מהצפוי תרצה גם לשדרג הרמקולים
שווה עכשיו להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקחת את האונקיו 508 או דנון 1611 (ולא ה 1311 שציינת) או ימהאה 476.
לגבי החיבורים העתידיים כולם תומכים בתלת מימד וכנל לגבי כל המפענחים החדשים כך שעם זה אני לא צופה בעיה.
לכולם גם אין יציאות פרה-אאוט אם תרצה לחבר בעתיד מקור כוח נוסף.
ההעדפה האישית , והאישית שלי בלבד , היא לימהאה. סאונד מעולה,יבואן רציני,מכשירים אמינים,ויזואליות טובה.
במידה ותרצה המלצה על חנות מתמחה טובה באזור הצפון שלח לי הודעה בפרטי ואתן לך פרטים.
תתחדש בכל מקרה ועדכן על מה החלטת.
סער
הרי באיזהו שלב ואולי מוקדם מהצפוי תרצה גם לשדרג הרמקולים
שווה עכשיו להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקחת את האונקיו 508 או דנון 1611 (ולא ה 1311 שציינת) או ימהאה 476.
לגבי החיבורים העתידיים כולם תומכים בתלת מימד וכנל לגבי כל המפענחים החדשים כך שעם זה אני לא צופה בעיה.
לכולם גם אין יציאות פרה-אאוט אם תרצה לחבר בעתיד מקור כוח נוסף.
ההעדפה האישית , והאישית שלי בלבד , היא לימהאה. סאונד מעולה,יבואן רציני,מכשירים אמינים,ויזואליות טובה.
במידה ותרצה המלצה על חנות מתמחה טובה באזור הצפון שלח לי הודעה בפרטי ואתן לך פרטים.
תתחדש בכל מקרה ועדכן על מה החלטת.
סער
לאחרונה קניתי את הדנון 1611 ואני מאוד מרוצה. המוזיקה נשמעת בדנון יותר לטעמי לעומת היאמהה. מבחינתי הדגם הזה היה שווה יותר מאשר ה 1311 בעיקר בגלל נוחות השימוש (ממיר את החיבורים האנלוגיים לדיגיטליים כך שרק כבל אחד יוצא לטלוויזיה) והמיקרופון שמכייל את הרסיבר לפי צורת החדר.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
שווה לשקול גם את ה-309 החדש של אונקיו, מחליפו של ה-308...
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

כפי שרשמתי , הדנון 1611 בעיני מאוד מוצלח ושווה להתכוונן אליו.nangel כתב:לאחרונה קניתי את הדנון 1611 ואני מאוד מרוצה. המוזיקה נשמעת בדנון יותר לטעמי לעומת היאמהה. מבחינתי הדגם הזה היה שווה יותר מאשר ה 1311 בעיקר בגלל נוחות השימוש (ממיר את החיבורים האנלוגיים לדיגיטליים כך שרק כבל אחד יוצא לטלוויזיה) והמיקרופון שמכייל את הרסיבר לפי צורת החדר....
החזקתי באחד כזה עד לפני כשבוע עד שהשתדרגתי.
המחיר שלו קצת יותר גבוה מהיתר (כ 2700-2900 אני מעריך לאחר מיקוח).
האונקיו 309 הוא מכשיר הכניסה של אונקיו לעומת ה 1611 שהוא כבר מכשיר אחרי הכניסה (אחרי 1311).
אחטא שוב ואגיד שתוכל לחפש את המכשירים האלו גם ביד 2 , יש ״משוגעים״ , כמוני למשל , שמכרו גם מכשירים מהשנתונים החדשים האלו במחירים סופר אטרקטיבים ועדיין עם אחריות יצרן מקורית.
אם תרצה עזרה בחיפוש תרשום לי הודעה בפרטי.
- epony
- חבר במועדון 10K

פותח השרשור ציין את ה-308 כמכשיר שמעניין אותו, אז מצאתי לנכון לעדכן לגבי ה-309 החדש יותר שנעשה זמין בארץ זה לא מכבר. הוא גם ציין את ה-508, שמקביל ברמה ל-1611 ועולה משמעותית פחות בשל כניסתו לשוק של מחליפו, ה-509.Saar_m כתב: כפי שרשמתי , הדנון 1611 בעיני מאוד מוצלח ושווה להתכוונן אליו.
החזקתי באחד כזה עד לפני כשבוע עד שהשתדרגתי.
המחיר שלו קצת יותר גבוה מהיתר (כ 2700-2900 אני מעריך לאחר מיקוח).
האונקיו 309 הוא מכשיר הכניסה של אונקיו לעומת ה 1611 שהוא כבר מכשיר אחרי הכניסה (אחרי 1311)....
במחיר שהגדרת ל-1611, אפשר כבר למצוא היום את ה-578 וה-608 של האונקיו (האחרון נבחר לרסיבר השנה בעולם ב-2010), שמחיריהם הולכים ויורדים בימים אלה לקראת החלפתם ע"י ה-579 וה-609 שהם דגמי 2011 של אונקיו...
- epony
- חבר במועדון 10K

אונקיו וימאהה נחשבים למוצלחים יותר מפיוניר ברמות הכניסה ויש הטוענים שגם ברמות הביניים - ברמות הגבוהות פיוניר בהחלט נותנים פייט יותר משמעותי...
בכל מקרה חושב שלזכור שתמיד עדיף משמע אזניים, כך שאם אתה חושב על שדרוג שווה לקפוץ לחנות מתמחה עם כמה דיסקים וסרטים שאתה מכיר היטב ולהקשיב למבחר רסיברים (אפילו פיוניר
) בשילוב עם רמקולים דומים לשלך!
בכל מקרה חושב שלזכור שתמיד עדיף משמע אזניים, כך שאם אתה חושב על שדרוג שווה לקפוץ לחנות מתמחה עם כמה דיסקים וסרטים שאתה מכיר היטב ולהקשיב למבחר רסיברים (אפילו פיוניר
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

epony כתב:אונקיו וימאהה נחשבים למוצלחים יותר מפיוניר ברמות הכניסה ויש הטוענים שגם ברמות הביניים - ברמות הגבוהות פיוניר בהחלט נותנים פייט יותר משמעותי...
בכל מקרה חושב שלזכור שתמיד עדיף משמע אזניים, כך שאם אתה חושב על שדרוג שווה לקפוץ לחנות מתמחה עם כמה דיסקים וסרטים שאתה מכיר היטב ולהקשיב למבחר רסיברים (אפילו פיוניר) בשילוב עם רמקולים דומים לשלך![/
מסכים לכל מילה![]()
בנודע לאונקיו - ציינתי שהעדפה האישית שלי , ודגש על אישית , היא ימהאה...
- matan5165
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 617
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
תודה על ההסבר.epony כתב:אונקיו וימאהה נחשבים למוצלחים יותר מפיוניר ברמות הכניסה ויש הטוענים שגם ברמות הביניים - ברמות הגבוהות פיוניר בהחלט נותנים פייט יותר משמעותי...
בכל מקרה חושב שלזכור שתמיד עדיף משמע אזניים, כך שאם אתה חושב על שדרוג שווה לקפוץ לחנות מתמחה עם כמה דיסקים וסרטים שאתה מכיר היטב ולהקשיב למבחר רסיברים (אפילו פיוניר) בשילוב עם רמקולים דומים לשלך!
...
כן, אני חושב על שדרוג, העניין שאני עדיין לא סגור על הסכום שאני מעוניין להשקיע כרגע (יש עוד מספר דברים שאני צריך לשדרג).
אני יודע שזאת שאלה כללית מידי, בטח שאני לא נותן דוגמאות לדגמים אבל אני אשמח אם תענו לי פחות או יותר.
עד כמה יש הבדל אם אני ארכוש מגבר בסביבות 2000 ש"ח או בסביבות 3000 ?
1000 ש"ח משמעותיים בטווח מחיר הזה ?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
ב-3000 ש"ח, עם מתיחה קטנטנה ניתן לרכוש את האונקיו 608 - הרסיבר המומלץ ביותר ברמות הביניים של השנה האחרונה (קח בחשבון שמאוד בקרוב יגיע לארץ המחליף שלו, אונקיו 609).
ב-2000 ש"ח אתה עדיין מסתובב באזור רמות הכניסה.
ככה שכן, בגדול - ל-1000 ש"ח יש השפעה, השאלה היא עד כמה היא תבוא לידי ביטוי - מה שמוביל לשאר המערכת שלך כמשמעותית לרמות ההבדל שתבחין בהן.
ככה שכן, בגדול - ל-1000 ש"ח יש השפעה, השאלה היא עד כמה היא תבוא לידי ביטוי - מה שמוביל לשאר המערכת שלך כמשמעותית לרמות ההבדל שתבחין בהן.
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

במקרה הנוכחי מחזק את רן , עדיף ללות מדרגה אחת לפחות מעל רסיברי הכניסה .ran_carney כתב:ב-3000 ש"ח, עם מתיחה קטנטנה ניתן לרכוש את האונקיו 608 - הרסיבר המומלץ ביותר ברמות הביניים של השנה האחרונה (קח בחשבון שמאוד בקרוב יגיע לארץ המחליף שלו, אונקיו 609).
ככה שכן, בגדול - ל-1000 ש"ח יש השפעה, השאלה היא עד כמה היא תבוא לידי ביטוי - מה שמוביל לשאר המערכת שלך כמשמעותית לרמות ההבדל שתבחין בהן....
אונקיו 608 יכול להיות בחירה מוצלחת אבל לדעתי הוא יותר בכיוון של 3,500 ₪ עדיין.
הדנון 1611 או ימהאה 567 שניתן להשיג אותם היום בסביבות 3,000 ₪
- matan5165
- חבר פעיל במיוחד

אז אולי כדאי לי לשדרג קודם כל את הרמקולים ועוד חודשיים-שלוש ללכת על המגבר ?ran_carney כתב:ב-3000 ש"ח, עם מתיחה קטנטנה ניתן לרכוש את האונקיו 608 - הרסיבר המומלץ ביותר ברמות הביניים של השנה האחרונה (קח בחשבון שמאוד בקרוב יגיע לארץ המחליף שלו, אונקיו 609).
ככה שכן, בגדול - ל-1000 ש"ח יש השפעה, השאלה היא עד כמה היא תבוא לידי ביטוי - מה שמוביל לשאר המערכת שלך כמשמעותית לרמות ההבדל שתבחין בהן....
חבל לי לקנות את ה 608 אם בקרוב יגיע הדגם החדש.
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

מתן,matan5165 כתב:אז אולי כדאי לי לשדרג קודם כל את הרמקולים ועוד חודשיים-שלוש ללכת על המגבר ?ran_carney כתב:ב-3000 ש"ח, עם מתיחה קטנטנה ניתן לרכוש את האונקיו 608 - הרסיבר המומלץ ביותר ברמות הביניים של השנה האחרונה (קח בחשבון שמאוד בקרוב יגיע לארץ המחליף שלו, אונקיו 609).
חבל לי לקנות את ה 608 אם בקרוב יגיע הדגם החדש....
איך אתה ומוצרים יד-2 מסתדרים ?
אל תפסול אפשרות למצוא גם רסיברים יחסית חדשים במחירים טובים ועדיין עם אחריות ביד 2.
כך תוכל לא להתפשר ולהחליף גם וגם
דבר ראשון, כולכם עוזרים לי מאוד - תודה!
לפי מה שראיתי אין הבדל משמעותי בין ה- 308 וה- 309. וקישוריות אלחוטית (תכונה שעלולה לעניין אותי) הוסיפו רק ל- 509 וה- 609 שהם מחוץ לטווח המחיר שלי כרגע.
כך לפי מה שאני שומע מכם, ולפי דברים אחרים שקראתי אני רואה שהכיוון שלי כרגע הוא ה- 508 והימאה.
אני מקווה שעוד השבוע אלך לשמוע איך הם נשמעים בחנות, ואדע סופית מה אני לוקח.
לפי מה שראיתי אין הבדל משמעותי בין ה- 308 וה- 309. וקישוריות אלחוטית (תכונה שעלולה לעניין אותי) הוסיפו רק ל- 509 וה- 609 שהם מחוץ לטווח המחיר שלי כרגע.
כך לפי מה שאני שומע מכם, ולפי דברים אחרים שקראתי אני רואה שהכיוון שלי כרגע הוא ה- 508 והימאה.
אני מקווה שעוד השבוע אלך לשמוע איך הם נשמעים בחנות, ואדע סופית מה אני לוקח.
- matan5165
- חבר פעיל במיוחד

אנחנו הולכים טוב בדרך כלל, העניין שכרגע יש לי הנחות ממש רציניות על כל הציוד הזה, ככה שחבל לי להפסיד את האופציה.Saar_m כתב:מתן,matan5165 כתב:אז אולי כדאי לי לשדרג קודם כל את הרמקולים ועוד חודשיים-שלוש ללכת על המגבר ?ran_carney כתב:ב-3000 ש"ח, עם מתיחה קטנטנה ניתן לרכוש את האונקיו 608 - הרסיבר המומלץ ביותר ברמות הביניים של השנה האחרונה (קח בחשבון שמאוד בקרוב יגיע לארץ המחליף שלו, אונקיו 609).
חבל לי לקנות את ה 608 אם בקרוב יגיע הדגם החדש....
איך אתה ומוצרים יד-2 מסתדרים ?
אל תפסול אפשרות למצוא גם רסיברים יחסית חדשים במחירים טובים ועדיין עם אחריות ביד 2.
כך תוכל לא להתפשר ולהחליף גם וגם...
בכל מקרה, גנבתי לבחור פה את הדיון.
אני אבדוק קצת כיוונים ואפתח דיון בנפרד.
בכל מקרה תודה על העזרה והכוונה