חיבור רסיבר rx-v371bl לסאב peerless
היי,
קיבלתי במתנה רסיבר RX-V371BL, לפי מה שקראתי פה רצוי לחבר סאב אקטיבי לרסיבר.
רכשתי סט רמקולים של peerless PR75100 עם סאב אקטיבי.
אני משתמש רק ב 2 רמקולים אחוריים אותם אחבר לרסיבר (לא לסאב כמובן)
את הסאב אני רוצה לחבר לרסיבר ושיקבל הגברה מעצמו ולא מהרסיבר כמו בהמלצתכם.
אבל לסאב יש 2 כניסות RCA IN וברסיבר יש רק RCA בודד לסאב.
אשמח לעזרתכם.
אגב עדיין לא קיבלתי את הרסיבר. הבנתי שיש לו bluetooth האם אני צריך לחבר לו בסיס או שהבסיס שידור נמצא בפנים??
ומה דעתכם על הרסיבר הזה??
קיבלתי במתנה רסיבר RX-V371BL, לפי מה שקראתי פה רצוי לחבר סאב אקטיבי לרסיבר.
רכשתי סט רמקולים של peerless PR75100 עם סאב אקטיבי.
אני משתמש רק ב 2 רמקולים אחוריים אותם אחבר לרסיבר (לא לסאב כמובן)
את הסאב אני רוצה לחבר לרסיבר ושיקבל הגברה מעצמו ולא מהרסיבר כמו בהמלצתכם.
אבל לסאב יש 2 כניסות RCA IN וברסיבר יש רק RCA בודד לסאב.
אשמח לעזרתכם.
אגב עדיין לא קיבלתי את הרסיבר. הבנתי שיש לו bluetooth האם אני צריך לחבר לו בסיס או שהבסיס שידור נמצא בפנים??
ומה דעתכם על הרסיבר הזה??
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
קנה כבל דיגיטלי לסאבוופר, חבר לכניסה ברסיבר ובסאב ליציאה הימנית מבין השתיים.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אין שום הבדל בין הכבלים: אתה יכול להשתמש בכבל RCA רגיל. הכבל הדיגיטלי הוא כבל להעברת המידע באופן דיגיטלי בין הנגן לרסיבר. לסאב אפשר להשתמש בכבל RCA פשוט (שגם יכול לשמש ככבל דיגיטלי בעת הצורך).
- ran_carney
-
- חבר ותיק

מוזר, כתבתי הודעה. נמחקה. באסה.
בקיצור - אכן, לאדום.
מההתרשמות שלי דווקא יש הבדל בין כבל דיגיטלי לכבל RCA רגיל. ה-RCA הרגיל מנחית את התדרים, הם חלשים יותר. כשהחלפתי בין הכבלים (לכבל דיגיטלי גנרי לחלוטין) הרגשתי הבדל מובחן מאוד בעוצמה.
בקיצור - אכן, לאדום.
מההתרשמות שלי דווקא יש הבדל בין כבל דיגיטלי לכבל RCA רגיל. ה-RCA הרגיל מנחית את התדרים, הם חלשים יותר. כשהחלפתי בין הכבלים (לכבל דיגיטלי גנרי לחלוטין) הרגשתי הבדל מובחן מאוד בעוצמה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא לאדום, ללבן! החיבור הלבן משמש כברירת מחדל לחיבור מונו יחיד, ולא החיבור האדום!
ההבדל המשמעותי היחיד שאני מכיר בין כבל קואקס לכבל RCA "רגיל" הוא בסיכוך, וזה יבוא לידי ביטוי בעיקר בכבלים ארוכים מאוד או כאלה שעוברים ליד כבלי חשמל...
ההבדל המשמעותי היחיד שאני מכיר בין כבל קואקס לכבל RCA "רגיל" הוא בסיכוך, וזה יבוא לידי ביטוי בעיקר בכבלים ארוכים מאוד או כאלה שעוברים ליד כבלי חשמל...
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

האות המועבר לסאב הוא אנלוגי לא דיגיטלי, לכן אני סבור שאם הוא ישים כבל RCA רגיל, לא *** אלא משהו נורמלי אז זה יעשה לו את העבודה, מה שמאפיין כבל דיגיטלי זה שהסיכוך שלו אמור להיות איכותי יותר והעכבה שלו היא 75 אוהם, דבר שלא משחק תפקיד בהעברת אודיו אנלוגי.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

אני יודע שההמלצה היא בחיבור לצד ימין. מעבר לזה, יודע ששמעתי אצלי בבית הבדל מאוד משמעותי בעוצמות של הצליל. לא מתווכח עם מה שאמור להיות או לא, אבל השינוי היחיד שנעשה הוא בהחלפת הכבל לדיגיטלי.
מעבר לזה, אם כך, למה אם מחפשים כבל סאבוופר מקבלים כבל דיגיטלי? מה עומד מאחורי זה?
מעבר לזה, אם כך, למה אם מחפשים כבל סאבוופר מקבלים כבל דיגיטלי? מה עומד מאחורי זה?
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

כי בסה"כ הקונקטורים של שניהם הם RCA סטנדרטיים. איך אתה יכול לבדוק אלקטרונית האם הכבל הוא RCA פשוט או כבל דיגיטלי?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

אין לי מושג איך אני יכול לבדוק את העניין אלקטרונית, רק יודע שההמלצה וגם ממה שאני הבחנתי בו, יש הבדל בין אחד לשני.
מקווה שמישהו אחר יוכל לאשר או להכחיש את אחת הטענות, באמת מעניין אותי מה עומד מאחורי זה.
מקווה שמישהו אחר יוכל לאשר או להכחיש את אחת הטענות, באמת מעניין אותי מה עומד מאחורי זה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אין דבר כזה כבל דיגיטאלי !!!!!!!!!!!CRAZYDIAMOND כתב:כי בסה"כ הקונקטורים של שניהם הם RCA סטנדרטיים. איך אתה יכול לבדוק אלקטרונית האם הכבל הוא RCA פשוט או כבל דיגיטלי?...
כבל קואקסיאלי עם זוג מחברי RCA מיציאת SUB OUT של הרסיבר לכניסת INPUT (לבנה) של הסאב...
כבל כזה עולה 20 ש"ח
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אין דבר כזה כבל דיגיטאלי !!!ran_carney כתב:קנה כבל דיגיטלי לסאבוופר, חבר לכניסה ברסיבר ובסאב ליציאה הימנית מבין השתיים....
אין דבר כזה כבל לסאב...
כל כבלי COAX מיועדים גם לאודיו אלנוגי וגם לאודיו דיגיטאלי, ניתן להשתמש בהם גם לחיבורי סאב, חיבורי אודיו, חיבורי וידאו ומתח נמוך...
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

זאת כל הנקודה שלי: אם הכבל בנוי בצורה סבירה ומעלה עם סיכוך נורמלי הוא יכול לשמש ככבל קואקסיאלי וככבל לסאב או כל דבר אחר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אתה טועה ומטעה...CRAZYDIAMOND כתב:![]()
זאת כל הנקודה שלי: אם הכבל בנוי בצורה סבירה ומעלה עם סיכוך נורמלי הוא יכול לשמש ככבל קואקסיאלי וככבל לסאב או כל דבר אחר....
כבל קואקס בנוי בצורה מסוימת, אחידה ולא "סבירה". לכבל, לצורת הבנייה שלו יש יתרונות על פני כבלים אחרים ולכן הוא מתאים ביותר לשימוש בתחום תשדורת RF, גלי קול ואותות וידאו.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

ג'קסי, הצלחת לבלבל אותי 
האם יש עדיפות לכבל RCA מסוים על כבל RCA אחר?
ממה שאני יודע, לא כל כבל RCA יודע להעביר צליל דיגיטלי, ויש עדיפות לכבל שיודע להעביר צליל דיגיטלי על פני כבל שמעביר כבל אנלוגי כשמחברים סאבוופר לרסיבר.
אשמח להבהרה מסודרת. אני בכל מקרה לומד, זה אף פעם לא רע.
האם יש עדיפות לכבל RCA מסוים על כבל RCA אחר?
ממה שאני יודע, לא כל כבל RCA יודע להעביר צליל דיגיטלי, ויש עדיפות לכבל שיודע להעביר צליל דיגיטלי על פני כבל שמעביר כבל אנלוגי כשמחברים סאבוופר לרסיבר.
אשמח להבהרה מסודרת. אני בכל מקרה לומד, זה אף פעם לא רע.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני יודע מה ההבדל בין כבל קואקסיאלי לכבל RCA רגיל, הכוונה שלי היתה אך ורק לשימוש הפשוט יחסית של כבל לסאב או ככבל דיגיטלי, ניסיתי כמה סוגי כבלים להעברת אות דיגיטלי ולא הרגשתי בהבדלים.
כמובן שכבל קואקס יותר איכותי ויותר מוקפד מבחינת ההרכבה שלו וגם יש כמה דגמים של כבלי קואקס בעלי התנגדויות שונות.
כמובן שכבל קואקס יותר איכותי ויותר מוקפד מבחינת ההרכבה שלו וגם יש כמה דגמים של כבלי קואקס בעלי התנגדויות שונות.
עכשיו אני מבין.
אוקיי אז בעניין הכבילה אני מאד בעניינים.. קורס תקשורת נתונים 3 שנים עוזר מאד
ראשית אין דבר כזה מוליך שמסוגל להעביר אנלוגי/דיגיטאלי. מוליך מעביר זרם חשמלי וזהו!
המשדר יעביר לפי קצב שעון ולפי קידוד מסויים. אגב, דוגמא לתקשורת דיגיטאלית על כבל לא מסוכך ופשוט לחלוטין:
ADSL
הרסיבר/מגבר (output) שולח ללא ספק אותות חשמליים אנלוגיים אל הרמקול (INPUT)..
אולי במקרה שלך, הכבל ה"דיגיטלי" הוא פשוט כבל מסוכך טוב יותר או יותר נכון ממוליך טוב יותר.
לא כל סוג של הפרעה אלקטרומגנטית תפריע.. אלא רק אם עוברים על 2 כבלים או יותר - כאשר הם צמודים, אותן אותות חשמליים. נוצר בעצם השראה.
אגב RCA זה השם של הקונקטור עצמו.
בקיצור חברה, אני ממש מודה לכולכם. מדהים איך כולם עוזרים אחד לשני.
אוקיי אז בעניין הכבילה אני מאד בעניינים.. קורס תקשורת נתונים 3 שנים עוזר מאד
ראשית אין דבר כזה מוליך שמסוגל להעביר אנלוגי/דיגיטאלי. מוליך מעביר זרם חשמלי וזהו!
המשדר יעביר לפי קצב שעון ולפי קידוד מסויים. אגב, דוגמא לתקשורת דיגיטאלית על כבל לא מסוכך ופשוט לחלוטין:
ADSL
הרסיבר/מגבר (output) שולח ללא ספק אותות חשמליים אנלוגיים אל הרמקול (INPUT)..
אולי במקרה שלך, הכבל ה"דיגיטלי" הוא פשוט כבל מסוכך טוב יותר או יותר נכון ממוליך טוב יותר.
לא כל סוג של הפרעה אלקטרומגנטית תפריע.. אלא רק אם עוברים על 2 כבלים או יותר - כאשר הם צמודים, אותן אותות חשמליים. נוצר בעצם השראה.
אגב RCA זה השם של הקונקטור עצמו.
בקיצור חברה, אני ממש מודה לכולכם. מדהים איך כולם עוזרים אחד לשני.