הפיתרון לבעיית העומס ברשת לפי kpn: כסף לפתיחת סקייפ
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
לספקית הסלולרית kpn מהולנד ונקודות נוספות באירופה נמאס שהלקוחות שלה עברו לסקייפ ושירותי מסג׳ינג במקום שיחות קוליות וסמסים. מה הפיתרון שלה? לחסום את כל השירותים הבעייתיים על ידי deep packet inspection וגביית מחיר נפרד לשימוש בשירותים הללו.
דובר החברה הסביר. לשירותים כמו סקייפ, יוטיוב ודומיהם יש מחיר שלא מגולם רק במידע שהם מעבירים. בעתיד, לוידאו, שיחות וידאו ואודיו ותכנים אחרים: לכל אלה יהיה תג מחיר שונה.
בקרוב בשאר העולם?
http://arstechnica.com/tech-policy/news ... -video.ars
דובר החברה הסביר. לשירותים כמו סקייפ, יוטיוב ודומיהם יש מחיר שלא מגולם רק במידע שהם מעבירים. בעתיד, לוידאו, שיחות וידאו ואודיו ותכנים אחרים: לכל אלה יהיה תג מחיר שונה.
בקרוב בשאר העולם?
http://arstechnica.com/tech-policy/news ... -video.ars
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- rib
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 215
אני בטוח ש deep packet inspection נמצא בשימוש נרחב גם פה בארץ, אומנם לא גובים על זה תעריף שונה אבל סתם מורידים את הרוחב סרט לאפליקציות מסוימות...
האם יעשו את זה בשאר העולם? להערכתי על כל חברה שתחסום תהיה אחת שלא תחסום על מנת לזכות בלקוחות...
האם יעשו את זה בשאר העולם? להערכתי על כל חברה שתחסום תהיה אחת שלא תחסום על מנת לזכות בלקוחות...
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
לדעתי זאת חוצפה , הם לא אמורים להתערב בתוכן , חוץ מזה כמה כבר שיחה בסקייפ צורכת נתונים ? אפשר לדבר שעות עם חבילת גלישה ממוצעת והמהירות שצריך בשביל סקייפ היא לא גבוהה ,עוד דרך לגבות כסף מהצרכנים למרות הסכומים העצומים שגם ככה משלמים להם על חבילות הלישה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- psyshush
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
אין לזה שום קשר לבעיית העומס ברשת. שימוש בסקייפ לא גורם ליותר תעבורה מגלישה רגילה באינטרנט. הבעיה של החברה עם סקייפ ושירותי Voip ושליחת הודעות היא שהם פשוט גורמים לירידה ברווחים משיחות טלפון וsms.
כל עוד זה נעשה בצורה שקופה, ובאירופה זה יעשה בצורה שקופה, אני לא רואה בזה בעיה גדולה. במקום שיש תחרות תמיד יהיה מישהו שיציע תחליף...
צריך לזכור גם שלסקייפ, יוטיוב ודומיהם גם יש צד בעניין ואם הם ירגישו שהם יכולים להיפגע מהמהלך יש להם דרך מאוד פשוטה להתמודד עם זה: מה kpn תגיד ללקוחותיה אם יום אחד יוטיוב יחליטו פשוט לחסום גישה לכל לקוחות kpn?
כל עוד זה נעשה בצורה שקופה, ובאירופה זה יעשה בצורה שקופה, אני לא רואה בזה בעיה גדולה. במקום שיש תחרות תמיד יהיה מישהו שיציע תחליף...
צריך לזכור גם שלסקייפ, יוטיוב ודומיהם גם יש צד בעניין ואם הם ירגישו שהם יכולים להיפגע מהמהלך יש להם דרך מאוד פשוטה להתמודד עם זה: מה kpn תגיד ללקוחותיה אם יום אחד יוטיוב יחליטו פשוט לחסום גישה לכל לקוחות kpn?
- singera
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 834
מה שלא הבנתי האם KPN רוצה לחסום את השימוש במסנג'ר וICQ גם?
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
אני חושב שעשו את זה בארץ לפני כמה שנים, סלקום ואורנג.
זה לא היה חוקי אז ביטלו את זה, או ששר התקשורת התערב או משהו כזה.
כל הרעיון של האינטרנט זה שהוא יהיה חופשי ודווקא בארופה קשה לי לראות מהלך כזה עובר בקלות....
המהלך הזה רק מראה לאן העתיד הולך, החברה הזאת כנראה לא יודעת להתמודד טוב ומהפחד עושה מהלכים מטומטמים...
כל הכיוון הולך להיות האינטרנט ובסופו של דבר השיחות יעברו דרך האינטרנט.. wifi יהיה בכל מקום וכך נדבר ולא יהיה צורך באנטנות הסלולריות המפגרות האלה...
כל המודל הסלולרי כמו שהוא היום ישתנה בסופו של דבר כי ואנחנו נשלם מחיר קבוע על אינטרנט סלולרי וזהו...
kpn רואה רווחים עצומים שהיא הרוויחה וקשה לה לקבל את זה אבל משקיעים חדשים שרוצים להקים חברה רואים פוטנציאל רווח אחר,קטן יותר אבל רווח והם יקימו איזה חברה שתספק רק את שרותי האינטרנט.
ברגע שטכנולוגיות כמו wi-max יהיו זמינות זולות ויספקו אזורי קליטה נרחבים יותר הסלולר יעלם.
זה לא היה חוקי אז ביטלו את זה, או ששר התקשורת התערב או משהו כזה.
כל הרעיון של האינטרנט זה שהוא יהיה חופשי ודווקא בארופה קשה לי לראות מהלך כזה עובר בקלות....
המהלך הזה רק מראה לאן העתיד הולך, החברה הזאת כנראה לא יודעת להתמודד טוב ומהפחד עושה מהלכים מטומטמים...
כל הכיוון הולך להיות האינטרנט ובסופו של דבר השיחות יעברו דרך האינטרנט.. wifi יהיה בכל מקום וכך נדבר ולא יהיה צורך באנטנות הסלולריות המפגרות האלה...
כל המודל הסלולרי כמו שהוא היום ישתנה בסופו של דבר כי ואנחנו נשלם מחיר קבוע על אינטרנט סלולרי וזהו...
kpn רואה רווחים עצומים שהיא הרוויחה וקשה לה לקבל את זה אבל משקיעים חדשים שרוצים להקים חברה רואים פוטנציאל רווח אחר,קטן יותר אבל רווח והם יקימו איזה חברה שתספק רק את שרותי האינטרנט.
ברגע שטכנולוגיות כמו wi-max יהיו זמינות זולות ויספקו אזורי קליטה נרחבים יותר הסלולר יעלם.
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
סלקום חסמות את סקייפ לגמרי בעבר ושר התקשורת שם לזה קץ. היום אני מתאר לעצמי הם סתם מנסים לעכב את הpackets כדי שיהיה דיליי משמעותי שיפריע לשיחה.
אני באופן אישי שולח את 80 אחוז ההודעות שלי דרך whatsapp ומקווה שיותר אנשים מהרשימה שלי יעברו ל viber/skype כדי שגם שם אני לא אצטרך להוציא כסף לספק. זה העתיד והחברות צריכות או להוריד משמעותית את המחירים שלהן או לשאת בתוצאות.
אני באופן אישי שולח את 80 אחוז ההודעות שלי דרך whatsapp ומקווה שיותר אנשים מהרשימה שלי יעברו ל viber/skype כדי שגם שם אני לא אצטרך להוציא כסף לספק. זה העתיד והחברות צריכות או להוריד משמעותית את המחירים שלהן או לשאת בתוצאות.
Need more cowbell