הפיתרון לבעיית העומס ברשת לפי kpn: כסף לפתיחת סקייפ

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לספקית הסלולרית kpn מהולנד ונקודות נוספות באירופה נמאס שהלקוחות שלה עברו לסקייפ ושירותי מסג׳ינג במקום שיחות קוליות וסמסים. מה הפיתרון שלה? לחסום את כל השירותים הבעייתיים על ידי deep packet inspection וגביית מחיר נפרד לשימוש בשירותים הללו.

דובר החברה הסביר. לשירותים כמו סקייפ, יוטיוב ודומיהם יש מחיר שלא מגולם רק במידע שהם מעבירים. בעתיד, לוידאו, שיחות וידאו ואודיו ותכנים אחרים: לכל אלה יהיה תג מחיר שונה.

בקרוב בשאר העולם?

http://arstechnica.com/tech-policy/news ... -video.ars

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

אני בטוח שסקייפ ימצאו Workaround...

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215

שליחה

אני בטוח ש deep packet inspection נמצא בשימוש נרחב גם פה בארץ, אומנם לא גובים על זה תעריף שונה אבל סתם מורידים את הרוחב סרט לאפליקציות מסוימות...

האם יעשו את זה בשאר העולם? להערכתי על כל חברה שתחסום תהיה אחת שלא תחסום על מנת לזכות בלקוחות...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

לדעתי זאת חוצפה , הם לא אמורים להתערב בתוכן , חוץ מזה כמה כבר שיחה בסקייפ צורכת נתונים ? אפשר לדבר שעות עם חבילת גלישה ממוצעת והמהירות שצריך בשביל סקייפ היא לא גבוהה ,עוד דרך לגבות כסף מהצרכנים למרות הסכומים העצומים שגם ככה משלמים להם על חבילות הלישה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

psyshush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187

שליחה

אין לזה שום קשר לבעיית העומס ברשת. שימוש בסקייפ לא גורם ליותר תעבורה מגלישה רגילה באינטרנט. הבעיה של החברה עם סקייפ ושירותי Voip ושליחת הודעות היא שהם פשוט גורמים לירידה ברווחים משיחות טלפון וsms.

כל עוד זה נעשה בצורה שקופה, ובאירופה זה יעשה בצורה שקופה, אני לא רואה בזה בעיה גדולה. במקום שיש תחרות תמיד יהיה מישהו שיציע תחליף...

צריך לזכור גם שלסקייפ, יוטיוב ודומיהם גם יש צד בעניין ואם הם ירגישו שהם יכולים להיפגע מהמהלך יש להם דרך מאוד פשוטה להתמודד עם זה: מה kpn תגיד ללקוחותיה אם יום אחד יוטיוב יחליטו פשוט לחסום גישה לכל לקוחות kpn?

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה

מה שלא הבנתי האם KPN רוצה לחסום את השימוש במסנג'ר וICQ גם?

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

אני חושב שעשו את זה בארץ לפני כמה שנים, סלקום ואורנג.

זה לא היה חוקי אז ביטלו את זה, או ששר התקשורת התערב או משהו כזה.

כל הרעיון של האינטרנט זה שהוא יהיה חופשי ודווקא בארופה קשה לי לראות מהלך כזה עובר בקלות....

המהלך הזה רק מראה לאן העתיד הולך, החברה הזאת כנראה לא יודעת להתמודד טוב ומהפחד עושה מהלכים מטומטמים...
כל הכיוון הולך להיות האינטרנט ובסופו של דבר השיחות יעברו דרך האינטרנט.. wifi יהיה בכל מקום וכך נדבר ולא יהיה צורך באנטנות הסלולריות המפגרות האלה...
כל המודל הסלולרי כמו שהוא היום ישתנה בסופו של דבר כי ואנחנו נשלם מחיר קבוע על אינטרנט סלולרי וזהו...

kpn רואה רווחים עצומים שהיא הרוויחה וקשה לה לקבל את זה אבל משקיעים חדשים שרוצים להקים חברה רואים פוטנציאל רווח אחר,קטן יותר אבל רווח והם יקימו איזה חברה שתספק רק את שרותי האינטרנט.
ברגע שטכנולוגיות כמו wi-max יהיו זמינות זולות ויספקו אזורי קליטה נרחבים יותר הסלולר יעלם.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

סלקום חסמות את סקייפ לגמרי בעבר ושר התקשורת שם לזה קץ. היום אני מתאר לעצמי הם סתם מנסים לעכב את הpackets כדי שיהיה דיליי משמעותי שיפריע לשיחה.
אני באופן אישי שולח את 80 אחוז ההודעות שלי דרך whatsapp ומקווה שיותר אנשים מהרשימה שלי יעברו ל viber/skype כדי שגם שם אני לא אצטרך להוציא כסף לספק. זה העתיד והחברות צריכות או להוריד משמעותית את המחירים שלהן או לשאת בתוצאות.
Need more cowbell

חזור אל “חדשות HT”