htpc, ממיר yes ו-שיהוי של 5 שניות בהעברת ערוצים
כמו שכתוב בנושא, שיהוי של כ- 5 שניות בהעברת ערוצים בממיר של yes. יש לי pvr של האופאג MCE150. אני משתמש בשלט של הממיר של yes ומשום מה יש שיהוי של שניות רבות ארוכות בין הלחיצה על השלט ועד שמועברת תחנה בטלויזיה. יש לי ממיר נוסף שמחובר לכרטיס נוסף במחשב, ממיר topfield שהשינוי שם לא יותר משניה-שתיים. אגב, כשמפסיקים את הצפיה ומתחילים מחדש, הפער מצטמצם, אבל בחלוף הדקות, נוצר שוב השיהוי של כ-5 שניות.ראיתי כבר שאלות דומות/קרובות אבל לא חושב שראיתי משהו זהה וגם בהתחשב בכך שיש לי ממיר אחר שלא משתהה כך. יש למישהו מענה??
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
אני פותר את זה במקרו של השלט שלי על ידי הוספת פקודה בסוף של פרטי התוכנית (אני חושב שזה ? בשלט של יס).
זה גורם להעברת ערוץ מיידית.
זה גורם להעברת ערוץ מיידית.
לא בטוח שהבנתי. אתה מתכוון אם נכנסים לפרטי התוכנית אז...משהו כמו "?", תלוי בשלט?. ומה עם אני עובר בין הערוצים בעזרת כפרות ch+/- ? מה גם שכדי להגיע לחלון של פרטי התוכנית צריך לחכות 5 שניות וגם כדי לעבור בין תכניות שונות. כל לחיצה על השלט - 5 שניות לתגובה בטלויזיה!!!
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
אבל... אם מפסיקים את הצפיה ב-stop בשלט mce וחוזרים שוב, זה מסתדר לזמן קצר. חוץ מזה, לא דרך ה-HTPC זה בסדר. האם יש משהו בהגדרות של הכרטיסים שיכול לשנות (יש את התוכנה שמשנה כמה מפרמטרים שלא ממש הבנתי מה כ"א מהם)
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
- orenfe
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אם "הבעיה" היא רק בצפיה בשידורי טלויזיה דרך ה HTPC ולא מתרחשת בצפיה ישירה אז הסיבה היא ברורה: Time shifting.
תוכנת ה PVR שלך מבצעת Time Shifting על מנת שתוכל לבצע פעולות כגון pause בטלויזיה, אם אתה קם לשירותים לדוגמה, בעת צפיה בתוכנית.
תוכנת ה PVR למעשה מקליטה את השידור הנקלט במבוא כרטיס הטלויזיה שלך על גבי הדיסק הקשיח ומציגה לך על מסך הטלויזיה ניגון של ההקלטה מן הדיסק הקשיח של מה שהוקלט לפני חמש שניות בערך. כשאתה מחליף ערוצים דרך השלט של הממיר התוכנה משדרת לך את ההקלטה של החלפת הערוץ רק כחמש שניות לאחר שזה קרה.
דרך אגב, בדרך כלל משנים ערוצים עם השלט של ה PVR ולא של הממיר על מנת שה PVR שלך ידע באיזה ערוץ הוא נמצא. זה חשוב מאוד כדי להציג את שם התוכנית שאתה צופה בה כעת וגם להקלטות. אם תוכנת ה PVR שלך חושבת שהיא נמצאת בערוץ 22 לדוגמא והיא מתוכננת להקליט משם את התוכנית הבאה, במידה והחלפת את הערוץ דרך השלט של הממיר, התוכנה לא מודעת לכך ולכן תקליט את התוכנית מן הערוץ הלא נכון.
אז אם אתה לא רוצה לפספס הקלטות כדאי שתתחיל להשתמש בשלט של ה PVR בעת צפיה דרך ה HTPC.
אורן.
תוכנת ה PVR שלך מבצעת Time Shifting על מנת שתוכל לבצע פעולות כגון pause בטלויזיה, אם אתה קם לשירותים לדוגמה, בעת צפיה בתוכנית.
תוכנת ה PVR למעשה מקליטה את השידור הנקלט במבוא כרטיס הטלויזיה שלך על גבי הדיסק הקשיח ומציגה לך על מסך הטלויזיה ניגון של ההקלטה מן הדיסק הקשיח של מה שהוקלט לפני חמש שניות בערך. כשאתה מחליף ערוצים דרך השלט של הממיר התוכנה משדרת לך את ההקלטה של החלפת הערוץ רק כחמש שניות לאחר שזה קרה.
דרך אגב, בדרך כלל משנים ערוצים עם השלט של ה PVR ולא של הממיר על מנת שה PVR שלך ידע באיזה ערוץ הוא נמצא. זה חשוב מאוד כדי להציג את שם התוכנית שאתה צופה בה כעת וגם להקלטות. אם תוכנת ה PVR שלך חושבת שהיא נמצאת בערוץ 22 לדוגמא והיא מתוכננת להקליט משם את התוכנית הבאה, במידה והחלפת את הערוץ דרך השלט של הממיר, התוכנה לא מודעת לכך ולכן תקליט את התוכנית מן הערוץ הלא נכון.
אז אם אתה לא רוצה לפספס הקלטות כדאי שתתחיל להשתמש בשלט של ה PVR בעת צפיה דרך ה HTPC.
אורן.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
תודה לכולם. ל orenfe - יש לי בעיה עם שימוש בשלט של מיקרוסופט ששולט על ה-PVR. אין לו כפתורים שונים לשליטה על הממיר של Yes אלא רק העברת ערוצים (אין את ה-OK, אין הסבר על התוכניות, אין עוד דברים). כל מה שיש זה העברת ערוצים וזה מה שמיקרוסופט חשבו שטוב לשלט לעשות. חוץ מזה יש לי ילד קטן שאוהב למשוך את העינית של האינפרא מהממיר... וחוץ מאלה יש לי שני ממירים וכבל אינפרא אחד שבא עם השלט של מיקרוסופט (למרות שיש שני חיבורים מאחור), אז לא רציתי שאף אחד מהממירים ייפגע שאני בוחר דווקא בשני...