אוקי אחרי שהתגבשתי על טופולגית הרשת שלי בדירה החדשה (אודות לפורום) ואיזה ציוד אני צריך עצה ברכישה...
תזכורת: דאגתי לתשתית כפולה בדירה יש לי 7 נקודות כפולות (כבלירשת שמגיעים לארון תקשורת)
רשת אחת תשמש להזרמת מדיה (HD) בין הנקודות ו-storage שיחובר לאחד הנקודות
רשת שניה תשתמש לאינטרנט לכול נקודות (האמת חלק אני אבטל כדי לקבל קו טלפון)
בארון התקשורת אני מתקוון לשים מודם שיחובר לראוטר 10\100 עם 8 port-ים + 1WAN, אחת הכניסות של הראוטר תחובר ל-switch 1G עם 8 port-ים והכול מסודר....
מצאתי אתר עם מבחר גדול של ראטורים ו-switch-ים אבל כגודל המבחר הקושי בבחירה. טווחי המחירים יכול לנוע מ-90שח ל-3000 שח.
קישור:http://www.plonter.co.il/main.tmpl?cart ... 6&lang=heb
בראוטר נראה שאין לי בחירה כי יש רק אחד עם 8 port-ים מסוג TP-LINK - TL-R860 האם משהו מכיר? יש המלצה?
מה לגבי switch 1G מה מומלץ? לא ברור באתר רשום רכזת\מתג ולדעתי אין התיחסות שם להבדל בנוסף מה הכוונה למנוהלת ולא מנוהלת האם זה חשוב לצרכים ביתיים?
שני דגמים שנמכרים שם:
Netgear - GS108T - יקר יותר
Cisco - SD2008T
מה מומלץ?
האם יש אתר אחר
תודה
התשתית מוכנה השאלה מה לקנות?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני לא מבין במיוחד בדגמי הראוטר השונים, אבל אם אתה רוצה שהרשת תהיה במהירות ג'יגה-ביט אז לא הבנתי למה אתה רוצה לקנות ראוטר עם 8 יציאות במהירות 10/100.
קנה ראוטר עם מספר סטנדרטי של יציאות (4-5) ובמהירות 10/100 (למרות שיש את האדימקס 6574 שהוא במהירות ג'יגה-ביט ולא יקר), ואל אחת היציאות שרשר סוויץ' אחד או שניים של ג'יגה-ביט לפי הצורך.
קנה ראוטר עם מספר סטנדרטי של יציאות (4-5) ובמהירות 10/100 (למרות שיש את האדימקס 6574 שהוא במהירות ג'יגה-ביט ולא יקר), ואל אחת היציאות שרשר סוויץ' אחד או שניים של ג'יגה-ביט לפי הצורך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הסיבה העיקרית היא מקום, אני מעוניין להכניס הכול לתוך ארון תקשורת (סה"כ - מודם, ראוטר ו-switch + שנאי.חשמל)
התכוונתי לצרף תמונה אבל לא יודע איך, אני חושב שאבנה תבנית גדולה יותר מפרספק עם פתחי איורור (במקום מה שיש היום)
הראוטר 10\100 ישמש לאינטרנט (מחשבים, laptop) גלישה בעיקר לכן אין צורך ב-1G כי זה בקצב של הספק (כרגע 1.5M) ל-7 נקודות
הרשת השנייה תהיה למדייה (סטרימינג) לכן תחובר ל-switch 1G
בגדול אני לא חושב שלצרכיים ביתיים זה ממש משנה במיוחד שקשה לי להאמין עומס על הרשת שבו זמנית יהיה הרבה משתמשי קצה...אבל אולי אני טועה
תמיד אני יכול גם להחליף
ה- CISCO נראה מספק,
מה אני מפסיד בין מנוהל ולא מנוהל?
התכוונתי לצרף תמונה אבל לא יודע איך, אני חושב שאבנה תבנית גדולה יותר מפרספק עם פתחי איורור (במקום מה שיש היום)
הראוטר 10\100 ישמש לאינטרנט (מחשבים, laptop) גלישה בעיקר לכן אין צורך ב-1G כי זה בקצב של הספק (כרגע 1.5M) ל-7 נקודות
הרשת השנייה תהיה למדייה (סטרימינג) לכן תחובר ל-switch 1G
בגדול אני לא חושב שלצרכיים ביתיים זה ממש משנה במיוחד שקשה לי להאמין עומס על הרשת שבו זמנית יהיה הרבה משתמשי קצה...אבל אולי אני טועה
תמיד אני יכול גם להחליף
ה- CISCO נראה מספק,
מה אני מפסיד בין מנוהל ולא מנוהל?