צריך ייעוץ...
שלום,
בטח כבר ענו על זה פה בעבר אך לא הצלחתי ממש להבין משוטטות בפורום איך אני משפר את
החולייה החלשה במערכת. אז ככה,
ברשותי מגבר Rotel RA-1062
רמקולים B&W 602 S2
המקור שלי כרגע הוא מחשב (שם נמצאים קבצי המוזיקה שלי), אני מעוניין לקבל המלצה איך לשפר את האיכות,
השימוש העיקרי שלי האזנה למוזיקה, ממה שכן הבנתי מומלץ לי CD ROM או DAC אבל האפשרות הראשונה כבר לא רלוונטית מבחינתי.
בתודה מראש, יאיר
בטח כבר ענו על זה פה בעבר אך לא הצלחתי ממש להבין משוטטות בפורום איך אני משפר את
החולייה החלשה במערכת. אז ככה,
ברשותי מגבר Rotel RA-1062
רמקולים B&W 602 S2
המקור שלי כרגע הוא מחשב (שם נמצאים קבצי המוזיקה שלי), אני מעוניין לקבל המלצה איך לשפר את האיכות,
השימוש העיקרי שלי האזנה למוזיקה, ממה שכן הבנתי מומלץ לי CD ROM או DAC אבל האפשרות הראשונה כבר לא רלוונטית מבחינתי.
בתודה מראש, יאיר
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
המגיבים הניחו שיש לך כרטיס קול (ממיר D/A) מובנה/זול, ובהינתן וזה נכון יש הגיון להשקיע ב - DAC חיצוני או כרטיס קול ברמה של המערכת שלך.
ותגדיר גם תקציב לנושא השידרוג.
ותגדיר גם תקציב לנושא השידרוג.
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
שים DAC. השינוי יהיה גדול מאוד.AUDIOFUN כתב:נצל"ש
כרגע מחובר אצלי רסיבר עם כבל PL למחשב.
למחשב יש כרטיס קול פנימי הסטנדרטי.
בכדי להעלות את האיכות בחיבור בין המחשב לרסיבר, מה עדיף לרכוש DAC חיצוני או כרטיס קול משופר ?...
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
כרטיסים של חברות כמו EMU הם יותר ממעולים, פשוט לא צריך לשכוח שאלה כרטיסים למוזיקה מקצועית שמטרתם העיקרית היא ההקלטה (A/D). לא מעט כרטיסים הנ"ל תומכים גם ביותר משני הערוצים (סטריאו) גם להקלטה או/וגם לניגון, אז זה כנראה קצת מייקר.PolarBear כתב:רגע, נגיד אם יש כרטיס קול חצי-מקצועי של ESI או EMU, שעולה איזה 800 שקל, עדיין DAC (במחיר סביר) יהיה עדיף בצורה משמעותית?...
יחד עם זאת נסיון של חברות הנ"ל יחד עם התפוצה יכולים להוות תחרות לחלק מ - DAC ים ברמת מחיר דומה, גם חרף הנ"ל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ראשית תודה למגיבים.
הכבלים בין המגבר לרמקולים:
MONSTER S16-XLN,
הרמקולים מונחים על סטנדים של ATACAMA.
הקבצים שברובם המוחלט קבצי FLAC
המגבר מחובר לכרטיס קול onboard (המחשב הוא מחשב מדיה)
בנוגע לאקוסטיקה, גובה התקרה הוא 3 מטר, המרחק מהרמקולים כ2.5 מטר (ובין קיר לקיר יש 3)
הכבלים בין המגבר לרמקולים:
MONSTER S16-XLN,
הרמקולים מונחים על סטנדים של ATACAMA.
הקבצים שברובם המוחלט קבצי FLAC
המגבר מחובר לכרטיס קול onboard (המחשב הוא מחשב מדיה)
בנוגע לאקוסטיקה, גובה התקרה הוא 3 מטר, המרחק מהרמקולים כ2.5 מטר (ובין קיר לקיר יש 3)
ראשית לפני שאתה קוטל את הרמקולים קח בחשבון שאלו רמקולים שצריכים מרחב...תשתדל שם יהיו רחוקים כחצי מטר מהקיר (גם מאחוריהם וגם מהצדדים)
דבר שני - אם אתה יכול תקרב את הרמקולים כי הרחקת אותם יותר מדי אחד מהשני (כנראה) , אלה רמקולים מדפיים אין להם אותה במה של רצפתיים.
אלה הדברים שאתה יכול לעשות בלי להוציא כסף
. מעבר לכך אתה תצטרך איכשהוא לשנות את האות (DAC/SOUND CARD) - אני הייתי בוחר בDAC
מכיוון שאם בעתיד תחליט להרחיב את המערכת ובמקום מחשב תשים לדוגמא סטרימר אז עדיין תוכל להשתמש בDAC שרכשת.
אני שמעתי בזמנו שילוב (רוטל +b&w) דומה מאוד לזה ואהבתי מאוד, אל תתייאש ותזכור שמה שחשוב שמה שאתה חושב ואם אתה מבסוט על הצליל של
הרמקולים זה מה שחשוב.
דבר שני - אם אתה יכול תקרב את הרמקולים כי הרחקת אותם יותר מדי אחד מהשני (כנראה) , אלה רמקולים מדפיים אין להם אותה במה של רצפתיים.
אלה הדברים שאתה יכול לעשות בלי להוציא כסף
מכיוון שאם בעתיד תחליט להרחיב את המערכת ובמקום מחשב תשים לדוגמא סטרימר אז עדיין תוכל להשתמש בDAC שרכשת.
אני שמעתי בזמנו שילוב (רוטל +b&w) דומה מאוד לזה ואהבתי מאוד, אל תתייאש ותזכור שמה שחשוב שמה שאתה חושב ואם אתה מבסוט על הצליל של
הרמקולים זה מה שחשוב.