הסתרת כבלים , חיבור תעלות
אהלן,
אני שובר את הראש לא מעט איך להסתיר את הכבלים של הרמקולים יש כבל של 2.5 מ"מ לקידמיים
ועוד 2*0.75 לאחוריים שעוברים ביחד על אותו קיר (כלומר בולט מאוד).
קיבלתי הצעות להשתמש בסיליקון אך לא הבנתי בדיוק איך ומה השיטה.
קניתי גם תעלה הכי קטנה שמצאתי , איך מצמיד אותה לקיר? הדבקה עם דבק דו צדדי? ברגים?
אם יש רעיונות ו\או פתרונות נוספים אשמח לשמוע עליהם,
תודה ,
טל
אני שובר את הראש לא מעט איך להסתיר את הכבלים של הרמקולים יש כבל של 2.5 מ"מ לקידמיים
ועוד 2*0.75 לאחוריים שעוברים ביחד על אותו קיר (כלומר בולט מאוד).
קיבלתי הצעות להשתמש בסיליקון אך לא הבנתי בדיוק איך ומה השיטה.
קניתי גם תעלה הכי קטנה שמצאתי , איך מצמיד אותה לקיר? הדבקה עם דבק דו צדדי? ברגים?
אם יש רעיונות ו\או פתרונות נוספים אשמח לשמוע עליהם,
תודה ,
טל
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שתי האפשרויות הפשוטות (ללא חציבה):
1. חיבור התעלה לקיר באמצעות ברגים, השחלת הכבלים וסגירת התעלה.
2. חיבור הכבלים ישירות לקיר באמצעות מחברים פלסטיים (כאלו עם לולאת פלסטיק לבן ומסמר המחזיק אותה), כאשר לאזורים הגלויים יותר אפשר לפתור את העניין בצורה מעניינת יותר עם משהו כזה - http://www.artlook.co.il/item.asp?giftid=7&ItemId=2055 .
מומלץ להריץ את הכבלים בצמוד לפאנלים התחתונים של הקיר, ואם רוצים להחליק את המראה ניתן לצפות אותם בסיליקון לבן - אם עושים את זה כמו שצריך, זה כמעט בלתי נראה.
1. חיבור התעלה לקיר באמצעות ברגים, השחלת הכבלים וסגירת התעלה.
2. חיבור הכבלים ישירות לקיר באמצעות מחברים פלסטיים (כאלו עם לולאת פלסטיק לבן ומסמר המחזיק אותה), כאשר לאזורים הגלויים יותר אפשר לפתור את העניין בצורה מעניינת יותר עם משהו כזה - http://www.artlook.co.il/item.asp?giftid=7&ItemId=2055 .
מומלץ להריץ את הכבלים בצמוד לפאנלים התחתונים של הקיר, ואם רוצים להחליק את המראה ניתן לצפות אותם בסיליקון לבן - אם עושים את זה כמו שצריך, זה כמעט בלתי נראה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אפשרי להדביק עם דבק חם את הכבלים על הפאנלים ולאחר מכן לסגור עם דבק אקרילי (ניתן גם לצבוע עליו).
אפשרי בתעלות שכמובן מוברגות לקיר ולא עם דבק פשוט...
ממליץ להעזר בבעל מקצוע שיכול ליעץ לך גם להעביר את הכבלים בתשתיות אחרות או בחציבה...
אפשרי בתעלות שכמובן מוברגות לקיר ולא עם דבק פשוט...
ממליץ להעזר בבעל מקצוע שיכול ליעץ לך גם להעביר את הכבלים בתשתיות אחרות או בחציבה...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
השיקול הוא לא רק מה נראה יותר טוב ומה התועלת של כל השיפוץ אלא גם כלכלי, האם הוצעה של עוד 1000 ש"ח היא תשנה את התמונה..
במידה וכבר יש לך חומרים שהשקעת בהם, שווה לבדוק מה יותר שווה להחזיר אותם, להוסיף עוד קצת ולהשקיע בבעל מקצוע או לבצע את העבודה לבד.
במידה ותקבל החלטה לכאן או לכאן בהחלט אוכל לעזור בתכנון נכון וטיפים לביצוע עצמי.
במידה ותרצה לשכור שירותיו של בעל מקצוע תוכל לקבל עזרה בהתאם.
במידה וכבר יש לך חומרים שהשקעת בהם, שווה לבדוק מה יותר שווה להחזיר אותם, להוסיף עוד קצת ולהשקיע בבעל מקצוע או לבצע את העבודה לבד.
במידה ותקבל החלטה לכאן או לכאן בהחלט אוכל לעזור בתכנון נכון וטיפים לביצוע עצמי.
במידה ותרצה לשכור שירותיו של בעל מקצוע תוכל לקבל עזרה בהתאם.
-
- הסתרת כבלים על ידי חציבה בקיר
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אבק יש בכל מקרה...רוביןהוד כתב:JEXY
מסקרן לדעת עם איזה פטישון אתה חוצב או חורץ בקירות?
למה זה עבודה לא קלה,והמון אבק עם דיסק לבטון....
עם דיסק אכן מבצעים סימון אך בבטון לא חייבים לעשות זאת במידה ומשתמשים באיזמל שטוח 3...
לי יש פטישון מקיטה ובוש.
ראיתי באיזה אתר, מישהו שמתפאר שאצלן אין אבק בהתקנת נברשות עם שינוי במיקום בתקרה.
משום מה לא מצאתי את כלי ה"פלא".
אחוז גבוה מעבודת שיפוצים גורם לאבק סמיך שמתיישב בחדרייי מגורים ,אם יש דרך למנוע אותו ולהשכיר מישהו שגם
עובד עם שאיבה צמודה -מה טוב.
מה הייחודיות באיזמל שטוח 3?
האם הוא חורץ תעלה בקיר בטון או איטונג עבור צינור בקוטר חיצוני 16 מילמטר?
אחוז גבוה מעבודת שיפוצים גורם לאבק סמיך שמתיישב בחדרייי מגורים ,אם יש דרך למנוע אותו ולהשכיר מישהו שגם
האם הוא חורץ תעלה בקיר בטון או איטונג עבור צינור בקוטר חיצוני 16 מילמטר?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
יש מכשיר פטישון שעליו מתלבשת משאבה המופעלת על ידי המנוע של המקדחה, זה טוב לקידוח אך לא לחציבה...רוביןהוד כתב:ראיתי באיזה אתר, מישהו שמתפאר שאצלן אין אבק בהתקנת נברשות עם שינוי במיקום בתקרה.
האם הוא חורץ תעלה בקיר בטון או איטונג עבור צינור בקוטר חיצוני 16 מילמטר?...
לחציבות יש שואב אבק תעשיתי וסט של מפוחים ששואבים את האבק ממקום ביצוע הקידוח...
לא ישים לעבודה ביתית רגילה...
בכדי להניח צינור 16 ניתן להשתמש באיזמל SDS מעוגל או ראש שטוח ולבצע שני חריצים בצד ואחד מרכזי.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
כמו שכתב JEXY - אתה לא חייב להשתמש בדיסק ומנסיון אישי גם לא הייתי מציע לך. כמות האבק ואופן הפיזור שלו משימוש בדיסק פשוט זוועתי!
אם מדובר בקיר בלוקים אתה יכול לחצוב בבלוקים כל 20 ס"מ - בחיבור של הבלוקים ובמחיצה בתוך הבלוק.
תשחיל צינור שרשורי 16 ובתוכו תריץ את החוטים של הרמקולים.
הבעיה תהיה אם תגיע לעמוד. שם לא מומלץ\לא רצוי\אסור לחצוב יותר מדי (אני חצבתי עד כשניים שלושה ס"מ, עד שראיתי ברזל ובעדינות).
השימוש בתעלות הרבה יותר פשוט וקל אם זו עדיין אופציה.
אני מדביק את התעלות עם סופר 7 או הייטאק שהוא הרבה יותר קשה לשימוש אבל מתייבש משמעותית מהר יותר. השתמשתי בו (בהייטאק) לשימושים רבים ומגוונים שהייתי צריך להתקין דברים.
בכל אופן שיהיה המון בהצלחה
אם מדובר בקיר בלוקים אתה יכול לחצוב בבלוקים כל 20 ס"מ - בחיבור של הבלוקים ובמחיצה בתוך הבלוק.
תשחיל צינור שרשורי 16 ובתוכו תריץ את החוטים של הרמקולים.
הבעיה תהיה אם תגיע לעמוד. שם לא מומלץ\לא רצוי\אסור לחצוב יותר מדי (אני חצבתי עד כשניים שלושה ס"מ, עד שראיתי ברזל ובעדינות).
השימוש בתעלות הרבה יותר פשוט וקל אם זו עדיין אופציה.
אני מדביק את התעלות עם סופר 7 או הייטאק שהוא הרבה יותר קשה לשימוש אבל מתייבש משמעותית מהר יותר. השתמשתי בו (בהייטאק) לשימושים רבים ומגוונים שהייתי צריך להתקין דברים.
בכל אופן שיהיה המון בהצלחה
של כל דבר עם 4 גלגלים!