XMBC התרשמות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sbentin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

כמשתמש וותיק ב media portal, התקנתי אתמול לראשונה את הגרסה החדשה של XMBC (10).

ראשית, סך הכל ההתרשמות שלי מאוד טובה. להלן יתרונות / חסרונות מול Media Portal.

יתרונות
1. עליה מאוד מהירה
2. התקנת plugins פשוטה ביותר
3. צפייה בתכנים מהאינטרנט מצויינת. - onlinevideos מחוויר ליד היכולות ב XMBC
4. התעסקות עם קודקים לא נדרשת....

חסרונות
1. גרפיקה - למרות שה SKINS יפים מאוד גם ב XMBC, עדיין Medial Portal מציגה מבחר יפה יותר ומאפשרת דינאמיות (מה שלא ראיתי ב XMBC).
2. אופן ההצגה של סדרות טלויזיה לא משתווה ל myTV-Series המצויין של Media Portal. בעיקר, לא הצלחתי לראות עברית בשמות הסדרות והתיאורים.
3. יכולת שליטה - ב medial portal ניתן לשלוט בכל פיפס. XMBC מאפשרת לא מעט אבל לא הכל ניתן לשליטה. (אם כי חשוב לציין כי לא ראיתי משהו עקרוני שלמשתמש הרגיל יהיה חסר)

לסיכום... אהבתי. אם משהו כאן בפורום יודע לפתור את בעיית העברית מול TheTVDB עבור תוכניות טלויזיה (וכן, קינפגתי את השפה מהגדרות ה scraper) אני עובר ל XMBC.....

sbentin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

לגבי בעיית העברית ב Scraper של thetvdb.... הבעיה נובעת מכך שהסדרות בעברית אינן מוגדרות בפני עצמן אלא מופיע הסבר/ שם בעברית תחת הסדרה באנגלית. קביעת השפה העברית כברירת מחדל עדיין מעלה את הסדרה האנגלית. ה scraper לוקח את השפה מתוצאת החיפוש הזו ולכן ממשיך באנגלית.
מצאתי לכך פתרון פשוט (אם כי לא בטוח שהוא הנכון ביותר....) מאחר וע"פ ה API של TVDB, במידה ואין עברית תמיד יופיע האנגלית במקומו, ניתן להכניס את העברית כקבוע בתוך ה script של ה scraper וכך, לפחות עבור אלו שדוברים עברית ורוצים עברית או אנגלית במידה ואין עברית אפשר לבצע את הדבר הבא:

קוד: בחירת הכל

<GetSearchResults dest="1">
		<RegExp input="$$4" output="&lt;?xml version=&quot;1.0&quot; encoding=&quot;utf-8&quot; standalone=&quot;yes&quot;?&gt;&lt;results&gt;\1&lt;/results&gt;" dest="1">
			<RegExp input="$$1" output="&lt;entity&gt;&lt;title&gt;\3&lt;/title&gt;&lt;language&gt;\2&lt;/language&gt;&lt;url cache=&quot;\1.xml&quot;&gt;http&#58;//www.thetvdb.com/api/1D62F2F90030C444/series/\1/all/he.zip&lt;/url&gt;&lt;id&gt;\1&lt;/id&gt;&lt;/entity&gt;" dest="4">
				<expression repeat="yes">&lt;seriesid&gt;&#40;&#91;0-9&#93;*&#41;&lt;/seriesid&gt;&#91;^&lt;&#93;*&lt;language&gt;&#40;&#91;^&lt;&#93;*&#41;&lt;/language&gt;&#91;^&lt;&#93;*&lt;SeriesName&gt;&#40;&#91;^&lt;&#93;*&#41;&lt;/SeriesName&gt;</expression>
			</RegExp>
			<expression noclean="1"/>
		</RegExp>
	</GetSearchResults>
פשוט להעתיק ולהחליף את הקטע למעלה בתוך ה script של ה scraper.

tnadav
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מהניסיון שלי כל מה שצריך לעשות זה לתת לתיקייה של הסדרה את השם בעברית...

sbentin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

זה טוב אם אתה לא במבט "ספריה", וזה לחלוטין לא טוב אם המידע על הפרקים הוא בעברית כי אז הוא לא נמשך בשפה העברית

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #5 

sbentin - אין לי מושג על מה אתה מדבר
כל הסדרות שלי בXBMC מופיעות בעברית מלאה (אם הן בעברית בTVDB כמובן) ואין שום בעיה..
לשנות את הגדרות הסקאפר ל HE בשפה, ואז לתת לתיקיות שמות בעברית - והופ הכל טוב גבר.

sbentin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

באיזה גרסת XMBC אתה עובד. אצלי זה פשוט לא עובד.... גרסה 10.1

למשל יש לי את עספור בספריה ששמה "עספור" וזה מוצא רק אנגלית, אלא אם כן אני עושה את השינוי. כאשר אני מחפש הוא מחזיר לי להקלדה את השם כי הוא לא מקבל כלום עבור השם בעברית.
מוגדר אצלי בהגדרות של ה scraper שהשפה היא HE

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #7 

תסיר את עספור מהספריה לגמרי, כנס להגדרות של הסקראפר תראה שזה על HE, תראה שהתוכניות טלויזיה שלך באמת שואבות מידע מTHETVDB
כלומר כנס לוידאו - קבצים - ותעשה לחצן ימיני על התוכניות טלויזיה שלך, ותראה שזה שואב מTHETVDB, ואז תעשה CONFIGURE ותראה שזה גם על HE שם...
ואז תעשה סרוק מידע חדשה, ותראה אם זה מוסיף לך את עספור בעברית..
כי במקרה יש לי גם את עספור וכל הפרקים בעברית

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

לגבי יכולת השליטה שציינת , גם בXBMC ניתן להגיע ליכולת שליטה טובה כמו בMP ואפילו יותר , ההבדל הוא שבXBMC השינויים נעשים בקבצי קונפיגורציה ולא בתפריטים כמו בMP.

יתרון נוסף ואחד החשובים שיש לXBMC על MP הוא cross platform וניתן להתקין אותו על כל סוגי מערכות ההפעלה כולל mac os x ו - IOS של apple .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

מתי ל-XBMC תהיה סוף סוף תמיכה מובנית ב-DTS-HD ו-TrueHD כמו שיש ב-Boxee?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #10 

pixies כתב:מתי ל-XBMC תהיה סוף סוף תמיכה מובנית ב-DTS-HD ו-TrueHD כמו שיש ב-Boxee?
...
בגירסה 11 שנקראת עדן , הם הולכים לכתוב מחדש את מנוע הקול של התוכנה שיכלול תמיכה מובנית בפורמטי הקול החדשים.
אגב גירסה 12 הולכת להיקרא frodo על שם אחד מהמייסדים של XBMC ולימים הבחור שהמציא את מדיה פורטל.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #11 

giladk כתב:
pixies כתב:מתי ל-XBMC תהיה סוף סוף תמיכה מובנית ב-DTS-HD ו-TrueHD כמו שיש ב-Boxee?
...
בגירסה 11 שנקראת עדן , הם הולכים לכתוב מחדש את מנוע הקול של התוכנה שיכלול תמיכה מובנית בפורמטי הקול החדשים.
אגב גירסה 12 הולכת להיקרא frodo על שם אחד מהמייסדים של XBMC ולימים הבחור שהמציא את מדיה פורטל.
...
יש השערה מתי היא יוצאת?
ממש מחכה לזה.

psike
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 546
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #12 

זה יקח לפחות עוד כמה חודשים.
אבל יכול להיות שהתמיכה שאתה מחכה לה תיכנס כבר לגירסאות הניסיון שיוצאות כל יום הרבה לפני.
צריך להמשיך להישאר מעודכנים לגבי כל השינויים שהם עושים.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #13 

טיפ קטן לגבי מהירות ההפעלה של מדי פורטל.

זמן עליה של מדיה פורטל על כונן קשיח סטנדרטי יצא לי 2 דקות, אחרי כל מיני פלאגינים ושטויות שהתקנתי.

העברתי את כל החבילה לכונן 2GB יעודי שהקצתי מזכרון הRAM (מתוך 4 הקצתי 2)
ומדיה פורטל עולה ורצה ב-7 שניות :)

אפילו אין יותר מדי מאמץ בהגדרת ספריות, פשוט יוצרים Directory Junction (במידה ויש לכם כונן מפורמט NTFS) וזה לבד עובד.
צריך פשוט ליצור 2 ספריות בכונן RAM
Program Data
Program Files
ולהעתיק לתוכן את הספריה Team MediaPortal שנמצאת בתוך כל אחת מהספריות הנ"ל.

לאחר כל זה למחוק אותן מהכונן המקורי וליצור במקומן Directory Junction
כמובן לא לשכוח לגבות.

מי שעצלן ורוצה לשלם כסף שיקנה SSD :) לי אין...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”