קומפקט דיסק cd dvd mp3
תגידו,
בקניית מערכת חדשה אפשר כבר לוותר על נגן דיסקים ולהשתמש ב dvd לשמיעת מוסיקה?
האיכות אותה איכות?
יש חסרונות?
---
האם שמירת דיסקים ב mp3 על ה htpc יכולה להיות תחליף ראוי לנגן cd או dvd גם יחד?
---
על מה מאלה ללכת בקנייה של מערכת חדשה? על מה לא לוותר?
השאלה מתרכזת כמובן במקור להשמעת מוזיקה.
בקניית מערכת חדשה אפשר כבר לוותר על נגן דיסקים ולהשתמש ב dvd לשמיעת מוסיקה?
האיכות אותה איכות?
יש חסרונות?
---
האם שמירת דיסקים ב mp3 על ה htpc יכולה להיות תחליף ראוי לנגן cd או dvd גם יחד?
---
על מה מאלה ללכת בקנייה של מערכת חדשה? על מה לא לוותר?
השאלה מתרכזת כמובן במקור להשמעת מוזיקה.
השאלה היא לאיזה רמה אתה מתכוונן?
אם לרמת הLOW-MID אז כן בהחלט ..קנה מכשיר ב1000 שח ותקבל איכות סאונד סבירה בהחלט
כאשר אתה מחובר באנלוגית....
ברמות ההיי האנד מכשיר יעודי יתן תוצאות טובות יותר בחיבור אנלוגי..
אם לרמת הLOW-MID אז כן בהחלט ..קנה מכשיר ב1000 שח ותקבל איכות סאונד סבירה בהחלט
כאשר אתה מחובר באנלוגית....
ברמות ההיי האנד מכשיר יעודי יתן תוצאות טובות יותר בחיבור אנלוגי..
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
MP3 הוא פורמט Lossy, כלומר בתמורה לדחיסה שלו אתה מאבד איכות בהשוואה ל CD, אם כי יש MP3 ים בדגימה איכותית, אבל הם גם פחות דחוסים בהתאם. בתכל'ס, CD הוא הפורמט האיכותי ביותר (אם נתעלם לרגע מ DVD-Audio ו- SACD שפשוט אין הרבה מהם למכירה), ו- MP3 יהווה פשרה לעומתו. יש פורמטים כמו APE, WMA, FLAC- כל אלו ועוד דוחסים מבלי לאבד איכות, או תוך אובדן קטן ביותר. אז אם כבר מהמחשב, רצוי באלו או ב MP3 איכותי (אישית, MP3 מ- 256 Kbps ומעלה כבר נשמע טוב מאוד אם זו הקלטה טובה, אבל קח בחשבון שהקידוד של CD הוא בערך ב- 1440 אם אני זוכר נכון, רק לצורך ההשוואה).
לגבי המכשיר- כאן מדובר בהמרה של המידע הדיגיטלי בקובץ (בין אם CD, MP3 או כל דבר אחר) לאות אנלוגי, שעובר הגברה ומגיע לרמקולים. כאן תמצא הבדלים בין מכשירים, כאשר DVD בד"כ יעשו את זה פחות טוב, אלא אם אתה מוכן לשלם על DVD יקר. לנגן CD ייעודי יהיה בד"כ ממיר D/A יותר מושקע (יש חריגים כמובן, אבל כך בד"כ).
אממה, כיום, ההמרה הזו אינה דבר מסובך או יקר, וכמעט כל המכשירים מצויידים בממיר D/A של 192/24 ביט. השאלה היא האם זה ממיר 192/24 טוב ומושקע, או פחות, אבל בבסיס כולם עושים בדיוק את אותו הדבר. התוצאה היא, שכיום, ההבדלים בין נגני CD ו DVD הם יותר בדקויות, ואינם בליגה של הבדלים בין רמקולים או מגברים.
שורה תחתונה: קח DVD ו CD לבדיקה, ותבדוק אם ההבדל שווה לך את ההשקעה.
לגבי המכשיר- כאן מדובר בהמרה של המידע הדיגיטלי בקובץ (בין אם CD, MP3 או כל דבר אחר) לאות אנלוגי, שעובר הגברה ומגיע לרמקולים. כאן תמצא הבדלים בין מכשירים, כאשר DVD בד"כ יעשו את זה פחות טוב, אלא אם אתה מוכן לשלם על DVD יקר. לנגן CD ייעודי יהיה בד"כ ממיר D/A יותר מושקע (יש חריגים כמובן, אבל כך בד"כ).
אממה, כיום, ההמרה הזו אינה דבר מסובך או יקר, וכמעט כל המכשירים מצויידים בממיר D/A של 192/24 ביט. השאלה היא האם זה ממיר 192/24 טוב ומושקע, או פחות, אבל בבסיס כולם עושים בדיוק את אותו הדבר. התוצאה היא, שכיום, ההבדלים בין נגני CD ו DVD הם יותר בדקויות, ואינם בליגה של הבדלים בין רמקולים או מגברים.
שורה תחתונה: קח DVD ו CD לבדיקה, ותבדוק אם ההבדל שווה לך את ההשקעה.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לי, אגב, יש CD ייעודי טוב וגם די יקר, והיה שווה לי את ההבדל מה- DVD ומ CD ישן שיש לי.
אני עומד לקנות מערכת חדשה
את הרמקולים אני משאיר,
מנסה לחסוך תקציב
ובודק את האפשרות לוור על ה cd
רסיבר כנראה ימהה rxv 557
מנסה לחסוך תקציב
ובודק את האפשרות לוור על ה cd
רסיבר כנראה ימהה rxv 557
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
FLAC ו- APE הם פורמטים lossless ודוחסים מבלי לאבד איכות. FLAC דוחס טיפה פחות טוב, אבל הוא open source וקיים לכל הפלטפורמות כולל לינוקס. APE קיים רק לווינדוס.logankungfu כתב:יש פורמטים כמו APE, WMA, FLAC- כל אלו ועוד דוחסים מבלי לאבד איכות, או תוך אובדן קטן ביותר....
WMA כולל כמה קודקים (למיטב ידיעתי) - אחד מהם הוא lossless אבל רובם הם lossy.