מחפש סאב וופר בתקציב דל להשלים מערכת של Onkyo TX-SR507 + Jamo S506HCS3

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום!
ברשותי המערכת הנ"ל (Onkyo TX-SR507 + Jamo S506HCS3), שנקנתה לפני שנה וממנה אני מאוד מרוצה יחסית למחיר ששילמתי, והיא מחוברת לטלויזיה דנדשה LG 47LE5500, עם HTPC חזק וחרישי, וכל מה שחסר זה וופר - להעצים את האפקטים גם כשהסרט בווליום נמוך כי הילדה ישנה בחדר סמוך....
הסלון לא גדול, בערך 35 מ"ר. התקציב, כאמור - דל, וחשבתי להשקיע עד 2500 שקלים.

השיקולים הם כמובן סאונד והתאמה למערכת הקיימת, אבל לאשתי חשוב מאוד לא לחרוג מהתקציב ושהרמקול יתאים למערכת הקיימת בצבע BLACK ASH, ולא יחרוג מ-30X30X30 ס"מ.
בתחילה חשבתי לקנות JAMO SUB250, אך הוא לא זמין יותר.
הציעו לי את ה JAMO SUB 210 במקום במחיר נמוך מאוד - 1500 שקלים.
האם העסקה משתלמת ותתאים לי? האם יש לכם הצעות אחרות?

בעיקר ישמש לקולנוע ביתי, המוסיקה שאני שומע לא עתירה בבאס בכלל. אני לא צריך למוטט את הבניין, וחשוב לי יותר דיוק מעוצמה. הבנתי שבסאבים בתקציבים נמוכים לפעמים יש DELAY בתדרים הנמוכים?

אופציות נוספות שחשבתי עליהן בתקציב -
POLK AUDIO PSW10\PSW110, KEF C4, WHARFEDALE PC8\PC10, KLIPSCH KSW10

תודה רבה מראש!

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

בכמה הציעו לך את ה POLK AUDIO PSW10\PSW110
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

כדאי שקודם כל תלך למקום שמחזיק כמה מאלו בתצוגה ותאזין להם (בווליום חופשי מה שנקרא) ובאותו הזדמנות
תראה אם הם קולעים וויזואלית למה שאתה מחפש.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #4 

מה דעתך על הסאב הזה..?

http://www.stereoscope.co.il/156973/%D7 ... 7%99%D7%94

12 אינץ' במחיר כזה (אומנם יד שניה)

אבל אני לא הייתי פוסל.. ואפילו תישאר עם עודף..!

כמובן שצריך לשמוע ולראות ולהתרשם..

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

את הPSW110 הציעו לי ב1790 שקלים, המחיר הכי נמוך בזאפ הוא אלף שקל יותר.
תאכלס הם כולם וופרים ב200-300$ בארה"ב, לא אמורים להיות בינהם כאלה הפרשי מחיר... אז לא הפתיע אותי שמצאתי אותו כל כך נמוך.

אפשר דרך אגב להוסיף לרשימת הלבטים שלי את הWHARFEDALE SW150.

כמובן שאין תחליף ללכת ולראות את הוופרים בעיניים ולשמוע אותם, אם אפשר עם אותו סטאפ שיש לי בבית ולהחליט.
אבל אני רוצה קודם כל לקבל כיוון כללי - איזה דגם מיושן? באיזה יש בעיות ידועות? האם למישהו בפורום היה ניסיון חיובי עם אחד הדגמים? האם יש המלצות נוספות שכדאי לי לבחון בתקציב?

דרך אגב, אני לא מעוניין ביד שניה כלל.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

dr_n00b כתב:
דרך אגב, אני לא מעוניין ביד שניה כלל.
...
OK, כמובן זכותך ולגיטימי... למרות שאני לא הייתי פוסל יד-2 כלל.. אבל כל אחד ודעתו..

אני את הסאב שלי B&W ASW650 עם וופר בגודל "12 רכשתי כיד-2 מאדם ששידרג,

וקניתי אותו ב 1700 שקל... והוא במצב מצוין, ואם תבדוק תראה שהוא כחדש "קצת" יותר יקר.

אבל כמובן שזו דעתך ואני מכבד אותה!

חבל רק שעניתי לי ב"דרך אגב" ואפילו לא התייחסת להצעתי...
(בכל זאת ביקשת שנעלה אלטרנטיבות בטווח המחירים שציינת)

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אל תעלב, לא משהו אישי. הצעה מעולה אולי למישהו אחר, אבל אני לא צריך את העוצמה של הקליפש הזה, והוא גם לא מתאים לי אסתטית - הוא שחור מאט. מה גם שעקרונית, אני רוצה מוצר חדש באחריות כבחירה אישית.

טוב, בינתיים - צמצמתי את כל האופציות ל-4:

1) Jamo Sub 210:

שחור מאט ולא BLACK ASH כמו שאני רוצה.
הקטן בקטגוריה שזה יתרון.
עולה בחו"ל 200$.
ערוץ היורה למטה בלבד.
8" 150 וואט.
הציעו לי אותו ב1500 שקלים בסינמה טופ.

יתרון - אמור להתאים כמו כפפה לסט הקיים שלי לפי היצרן.
ביקורת חיובית:
http://www.home-entertainment-news.co.u ... -body.html

2) פולק אודיו PSW110:
שחור מאט ולא BLACK ASH.
עצום מימדים, כמעט קוביה של 40X40X40.
עולה בחו"ל 250$.
ראיתי אותו במחסני חשמל מול קניון אילון ב1800 שקלים
ערוץ קדימה וערוץ למטה.
10" 200W.
ביקורות חיוביות מאוד:
http://www.electronicsme.com/product_re ... p?pid=4469
http://hometheaterreview.com/polk-psw11 ... ed/?page=2

3) KEF C4:

BLACK ASH כמו שאני רוצה.
8" 200 וואט.
ערוץ היורה קדימה בלבד.
גודל בינוני 33X33X37
היקר בחו"ל - 360$.
ראיתי אותו רק בוואלה שופס, מחירו נע סביב 1600 שקלים.

ביקורות:
http://www.retrevo.com/s/KEF-C4-Subwoof ... 067/t/1-2/
וכחלק מסט - http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 009/review

4) WHARFEDALE SW150:

BLACK ASH כמו שאני רוצה.
10" 150 וואט.
ערוץ היורה קדימה בלבד.
גודל בינוני 33X33X37
עולה בחו"ל 300$.
בזאפ מחיר נע סביב 1800 שקלים.
ביקורות משתפכות בטירוף -
http://www.whathifi.com/review/wharfedale-diamond-sw150

זהו בערך, חפירה לא פשוטה..
יש למישהו הצעות אחרות או דרך למקד אותי? או שמא פשוט אלך לחנות המחזיקה בתצוגה את המערך הקיים שלי, ויש בה את כל 4 הסאבים הנ"ל בתצוגה גם כן, שאוכל לשמוע בהשוואה ולהחליט?
מישהו מכיר חנות כזאת?

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

קפוץ לאחת החנויות המתמחות באזור מגורייך ותבקש לראות ולשמוע מספר סאבים שתואמים קודם כל ויזואלית את הדרישות שלך.

איפה אתה גר ?
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

גבעת שמואל.
יש המלצה לחנויות באיזור או תגובות על רשימת הדגמים?
כי זה שאצטרך ללכת ולהאזין ולבחון אותם בעיניים ובאוזניים בעצמי אני כבר מבין... קיוויתי לפידבק קצת יותר מאמין. בשביל "לך תשמע בחנות ותחליט מה טוב לך" לא צריך פורום

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מבין ה-4 שציינת,

ה-פולק אודיו PSW110, (לדעתי) הוא ה BEST VALUE 4 MONEY, הדרייבר שלו הוא גם 10 אינץ' ולא 8.

ובדגמים האלה - ה-10 אינץ' נותן באס "עוצמתי" יותר (לא מחייב אגב בדגמים אחרים - כלומר יכול להיות 8 אינץ' חזק מ-10 אינץ').

את הפולק גם שמעתי והוא לא פראייר, את השאר פחות מכיר.

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

dr_n00b כתב:גבעת שמואל.
יש המלצה לחנויות באיזור או תגובות על רשימת הדגמים?
כי זה שאצטרך ללכת ולהאזין ולבחון אותם בעיניים ובאוזניים בעצמי אני כבר מבין... קיוויתי לפידבק קצת יותר מאמין. בשביל "לך תשמע בחנות ותחליט מה טוב לך" לא צריך פורום
...
בסופו של דבר כל המלצה שתקבל כאן תתבסס על העדפה מוסיקלית אישית ו/או העדפה כזו או אחרת של הממליץ.
הכסף שלך ואתה זה שתצטרך להנות מהרמקול.

תהנה בכל מקרה מכל בחירה שתחליט
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אני לא כלכך מסכים... כלומר בסופו של דבר אני אגבש דעה ואגש לחנות לשמוע בעצמי ולצאת עם הרמקול ביד, אבל אין תחליף לעבודת שטח מקדימה, כדי לעזור לצרכן לדעת שהוא קונה מוצר איכותי מתוך מבחר איכותי, ושלא דוחפים לו ***.

לקבל דעה של אחרים בעלי ניסיון זה הכרחי מכיוון ש:
1) בלי זה, הופך כל הקיום של הפורום למיותר - כל הרעיון של להמליץ ולייעץ מתגמד ל"לך תשמע בעצמך".
2) אין ניסוי אמפירי מוצלח בלשמוע רמקולים בחנות. גם אם מראים לך את סצנת הקרב בסוף אווטר, שראית מיליון פעם קודם, על אותו מערך שיש לך בבית - עדיין ההגדרות שלהרסיבר יכולות להיות שונות, הכיוון של הוופר יכול להיות שונה, ואפשר לגרום לך לקנות מוצר נחות. מה גם שלרוב זה לא יהיה אותו מערך שיש לי בדיוק, וזה יהיה איזה סרטון הדגמה שרץ בלופ.
3) דברים שנשמעים מרהיבים בחנות (כי החיתוך של הצליל חד, כי הרמקול צובע את הצליל בגוונים יותר עזים) יכולים להרשים קונה ולגרום לו לקנות רמקול שבבית ישמע לו צורם ומוגזם. יש יצרנים שחיים מזה, כמו סרווין וגה וכו'.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #13 

מחזק את gechts
הפולק בהחלט סאבוופר טוב לתקציב שלו, יצא לי לשמוע אותו והוא נותן בראש יחסית לסאבוופרים אחרים בתקציב.(אפילו שמעתי אותו מול סרווין אחד, ולדעתי הוא היה יותר טוב ממנו)

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

קודם כל תוודה רבה על הייעוץ.
שמעתי המון רמקולים, ולבסוף אחרי לבטים, לקחתי הבייתה את WHARFEDALE PC10+.

קצת פרטים לגבי ההחלטה -
הגעתי לפיוז, ושמעתי בהתחלה את הפולק 111. מדוייק ומוסיקלי להפליא, קטן מידות, לא מכוער אבל שחור מט. חלש מאוד יחסית למחיר שלו. לא הצליח להרעיד חדר מאוד קטן.
אחר כך שמעתי את הJAMO SUB 200 הישן. הצליל היה בסדר,קצת מרוח, קצת התעכב, אבל סביר. מאורך ומכוער,שחור מט. עוצמה סבירה.
לאחר מכן שמעתי את הקליפש - KSW10. אחלה אחלה צליל, מאוד מוסיקלי ומדוייק, טיפה פחות מהפולק. הוא היה ממש ממש מכוער. גבוה בצורה קיצונית, אשתי לא הייתה מוכנה להסתכל עליו. אחרי חיפושים כשהגעתי הבייתה הבנתי שמדובר בדגם מיושן מאוד, וקצת פחות הצטערתי.
לבסוף, שמעתי את הWHARFEDALE SW150. הצליל היה זוועה! עיוות נוראי גם בווליום נמוך, אני לא מבין איך השתפכו עליו בביקורות בצורה כזאת. מישהו קיבל שוחד. בנוסף, הוא לא היה מאוד מכוער, אבל איכות הגימור שלוהייתה מתחת לכל ביקורת - הדביקו עליו טפט בצבע עץ. הוא נראה כמו ארון מטייבה.

כמעט קניתי את הקליפש בגלל המחיר הנמוך,אבל אשתי הפעילה וטו. חזרתי הבייתה מתוסכל, ולמחרת חזרתי לאיזור קניון איילון, והייתי בחשמל נטו, אודיוקלאב, ביג בוקס.
חשמל נטו לא החזיקו מלאי תצוגה גדול, שמעתי שם רק את הפולק 110. היה הרבה יותר חזק ומרשים מה111, ועדיין מדוייק ומוסיקלי. תענוג אמיתי, לא זייף לרגע. הוא היה בצ'רי טפט, כמו הוורפדייל, אבל באיכות גימור יותר גבוהה.עדיין הוא היה גדול מידות במיוחד, אבל לפחות הצליל הצדיק את זה. נתנו לי לשחק איתו קצת בעצמי, והוא באמת אחלה. אני לא חושב שיש סאב שנשמע טוב יותר בתקציב הזה, גם אחרי שכבר קניתי מוצר אחר.

לאודיוקלאב לא היה מלאי תצוגה של וופרים בכלל. הציעו לי מורל, לא אהבתי את איך שהוא נשמע או נראה , הציעו לי להגיע לאלנבי - שזה קצת רחוק וכבר רציתי לצאת עם וופר.
הגעתי לביגבוקס - יש שם בחור מקצועי למדי שנותן שירות טוב, והמלאי תצוגה שם די גדול. היו להם את כל הרמקולים שהתלבטתי לגביהם, כולל הסט שיש לי בבית והתחלתי לשמוע וופר אחרי וופר -
הJAMO SUB 210 היה מאוד מעודן, מדוייק, מוזיקלי, חיתוכים ברורים, ועלה רק 1500 שקל. הוצג בWHITE ASH, והמוכר נשבע לי שהוא מגיע בBLACK ASH ולא שחור מט. והוא ממש קטנצ'יק
הKEF C4 היה חלש, לא מורגש, ולא הוסיף ריגוש למוסיקה או קולנוע. לפחות הוא היה יפה.
הפולק 110 הוצג בשחור מט. נראה יותר טוב מהצ'רי, היה חזק מכל האחרים ועדיין נשמע טוב. חבל שהוא כל כך גדול, חבל שלא מגיע בASH.
ולבסוף היה אתהPC10+, העדכון לדגמים הישנים. 10", 100W, BLACK ASH עם PIANO BLACK למעלה. הוא היה ברמה של הJAMO, לא של הפולק, עלה 1920 שקל לפני מיקוח, וקצת יותר עוצמתי. לא גדול מדי ולא קטן מדי - ממש זהבה ושלושת הדובים.

אתם יודעים עםמה יצאתי? עם הJAMO. ואז פתחתי את הקופסא, וזה היה שחור מט! המוכר אמר לי שהוא לא מאמין, שהוא מכר את הרמקול לשניים אחרים שביקשו ASH והם לא החזירו אותו, ושהיבואן אמר שהוא מגיע בASH. אחרי בירורים - זה מה יש.
אז לקחתי את הPC10+. עלה 1750 שקלים.
ובבית - משתלב נהדר, נראה נהדר, והתלונה היחידה שלי היא שהלד שלו ירוק ולא כחול :D
בסצנת הקרב בסוף אווטר ירדו לי דמעות של אושר. אשתי אמרה לי שאני אינפנטיל, אבל למי אכפת!

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

dr_n00b כתב: בסצנת הקרב בסוף אווטר ירדו לי דמעות של אושר. אשתי אמרה לי שאני אינפנטיל, אבל למי אכפת!
...
:lol: :lol: :lol:

תתחדש ותהנה, וכמובן תמונות! (f) (Y)

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #16 

ת.ת.ת

כיף לשמוע שיש מלאי גדול ושירות אדיב גם בחנות שהיא רשת חשמל כמו ביג בוקס.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #17 

ת.ת.ת. (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”