אפשר לעשות בכלל כסף ממסכים?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
חברות רבות צמצמו את עסקי המסכים הדקים שלהם בשני האחרונות. ירידות מחירים מקשות לעשות רווחים בשוק הקשה הזה ובמקרים רבים זה גורם להפסדי ענק למי שמנסה. Nec, פוג׳יטסו, ופיוניר הן דוגמאות קיצוניות.
אבל גם חברות כמו סוני מתקשות להרוויח ממסכים דקים וכעת מתגלה שחטיבת המסכים של LG הפסידה המון כסף ברבעון האחרון (זה בוואנים קוריאנים אז קשה לדעת במה מדובר). פיליפס מצאה שיתוף פעולה מהונג קונג בכדי לשפר רווחיות.
אז השאלה המתבקשת היא האם זו תעשייה שמרוב תחרותיות מתחי המחירים שלה נשחקו עד לכדי הפסדים?
מה יהיה בשנים הקרובות לדעתכם?
אבל גם חברות כמו סוני מתקשות להרוויח ממסכים דקים וכעת מתגלה שחטיבת המסכים של LG הפסידה המון כסף ברבעון האחרון (זה בוואנים קוריאנים אז קשה לדעת במה מדובר). פיליפס מצאה שיתוף פעולה מהונג קונג בכדי לשפר רווחיות.
אז השאלה המתבקשת היא האם זו תעשייה שמרוב תחרותיות מתחי המחירים שלה נשחקו עד לכדי הפסדים?
מה יהיה בשנים הקרובות לדעתכם?
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
בסוף יקרה למסכים הדקים מה שקרה ל - CRT. השוק נשלט על ידי יצרני מדבקות ויצרני מוצרים נחותים ביותר, מלבד מספר חברות בודדותחברות (כמו סוני\טושיבה \מיצובישי ועוד כמה בודדות) שהמשיכו בקווי הפרימיום שלהם. המגוון יצטמצם וישארו מסכים ברמת כלום ומסכי עילית. הקווים הבינוניים יעלמו...
סתם דעתי.
סתם דעתי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
למסכי CRT לקח מעל ל 60 שנה כדי להגיע מחידוש מהפכני במחיר פרמיום לפח הזבל של הטכנולוגיות המיושנות. למסכי LCD זה יקח פחות מ 15 שנים. אני מתחיל להשתכנע שריי קורצוויל צדק בנושא הסינגולאריות ושקצב ההתקדמות הטכנולוגי מתקדם באמת בתור לוגריטמי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אם זה נכון אז זה רק מאחורי הקלעים כי היצרנים כלפי חוץ מציגים "עסקים כרגיל" עם דגמים חדשים כל שני וחמישי.אז השאלה המתבקשת היא האם זו תעשייה שמרוב תחרותיות מתחי המחירים שלה נשחקו עד לכדי הפסדים?...
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
רק אנחנו מפסידים מזה. אפילו הבינוניות לא תשלוט... מסכי כלום, ימכרו ב200 שקל למי שעושה ביטוח ישיר... בשופרסל על קנייה ב500 שח מסך ב50
כנראה שהשוק הגיע לרווייה, פחות או יותר כולם יישרו קו ועכשיו משחקים במי יכול לעשות זאת יותר זול.
אל דאגה, תמיד יהיה מישהו שיעדיף לרכוש מותג איכותי על פני מדבקה עם כניסת USB, בדיוק כמו שקורה (או בעצם קרה) עם נגני ה-DVD .
אל דאגה, תמיד יהיה מישהו שיעדיף לרכוש מותג איכותי על פני מדבקה עם כניסת USB, בדיוק כמו שקורה (או בעצם קרה) עם נגני ה-DVD .
מבחינת הDVD הגענו למצב שנגן DVD איכותי של פיוניר 120, עולה כמו מוצר מדבקה, 200 ש"ח.נדב כתב:כנראה שהשוק הגיע לרווייה, פחות או יותר כולם יישרו קו ועכשיו משחקים במי יכול לעשות זאת יותר זול.
אל דאגה, תמיד יהיה מישהו שיעדיף לרכוש מותג איכותי על פני מדבקה עם כניסת USB, בדיוק כמו שקורה (או בעצם קרה) עם נגני ה-DVD ....
מסכים.blueye כתב:יש אנשים שקנו מסכים לפני 5 שניים כמוני שילמתי פי 5 מהיום אבל אני לא מצטער כי מי שמחפש טכנולגיה תמיד ישלם הרבה כסף כי טכנולגיה אי אפשר לקנות בגרושים...
בדגש על הדגמים היותר איכותיים מתוך המגוון הקיים
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
יש פה בעייה לא פשוטה, מצד אחד השוק רווי ומצד שני יש עדיין דרישה גדולה למסכים זולים.
כמו כן מכיוון שלסינים יש היום עודף יכולת ייצור אני מעריך שכל היצרנים הגדולים יעברו לייצור בעיקר בסין ויתכן כי רק דגמי היוקרה ימשיכו עדיין לייצר ביפן קוריאה ואירופה צריך גם לקחת בחשבון כי יכולת הייצור היפנית נפגעה
ויקח ליפנים לפחות 5 שנים כדי לחזור ליכולת הייצור הקודמת אם בכלל ירצו בכך או יהיה להם כדאי כלכלית.
אגב שמתי לב כי גם איכות התמונה בדגמים הזולים הולכת ומשתפרת ככל שעובר הזמן....
ולא אני לא מחליף את הפלזמה שלי בנתיים
כמו כן מכיוון שלסינים יש היום עודף יכולת ייצור אני מעריך שכל היצרנים הגדולים יעברו לייצור בעיקר בסין ויתכן כי רק דגמי היוקרה ימשיכו עדיין לייצר ביפן קוריאה ואירופה צריך גם לקחת בחשבון כי יכולת הייצור היפנית נפגעה
ויקח ליפנים לפחות 5 שנים כדי לחזור ליכולת הייצור הקודמת אם בכלל ירצו בכך או יהיה להם כדאי כלכלית.
אגב שמתי לב כי גם איכות התמונה בדגמים הזולים הולכת ומשתפרת ככל שעובר הזמן....
ולא אני לא מחליף את הפלזמה שלי בנתיים