למי שלא מכיר,רנו גרסיה-פונס יכול להחשב כיום כנגן הקונטרה באס הגדול בעולם או לפחות הוורסטילי ביותר.אפשר גם לומר שהוא המציא מחדש את הקונטרה באס כאשר הוסיף עוד מיתר חמישי גבוה והוא מנגן עליו עם קשת(שזה בעצם ממש נשמע כמו צ'לו)
פונס עבר כבר את הכל,כל סגנון וההשפעה מוזיקלית שהוא חווה נשמעת דרך המוזיקה שלו וזה פשוט מדהים!
עד היום לא הכרתי את הבחור ותוך שעה פשוט התאהבתי בו ובמוזיקה שלו בזכות הCD+DVD החדש שלו שיצא השבוע בארץ(בהפצת הד ארצי ומחיר של 90 ש"ח +-)
הטריו של פונס כולל את kiko ruiz על הגיטרה הספרדית שלו ו-negrito trasante על כלי ההקשה
ה-CD/DVD הוקלט בהופעה חיה כי הם חשבו שהופעה תתן למוזיקה יותר חופש ותשוקה מאשר דיסק אולפן קלניקאי כמו שפונס אוהב אז לטכנאים הייתה עבודה קשה כי הם היו צריכים להוציא את מיטב האיכות באווירה לא הכי נוחה שיש אבל אלוהים איך שהם הצליחו...
ההופעה הוקלטה ביולי 2005
דבר ראשון המוזיקה.הטריו בהנהגת פונס משלב מוזיקת פלמנקו(שעליה מומנה קיקה)עם שלל סגנונות מכל העולם
סולמות אוריינטלים,מוזיקה קלאסית,ג'אז עם אימפרוביציה כמובן,צ'לו יו יו מהי במיטבו ואפילו קצת מוזיקה קלטית שמעתי שם איפשהוא
לעיתים זה הזכיר לי את הפסקול שאני כל כך אוהב של הסרט "אחוות הזאבים" וגם את "נמר,דרקון" המצוין אז למי שאהב את אותם פסקולים הדיסק הזה מאוד מומלץ
מה שעוד התלהבתי ממנו הוא הצילום של ההופעה,שלא כמו בהרבה הופעות ג'אז שיצא לי לראות יש במקרה הטוב 2 מצלמות והן סטטיות למדי אבל כאן יש לדעתי לפחות 6 וכל הזמן הזויות מתחלפות,הבמאי לא נותן לך "להרדם" אלא מכניס אותך לאווירה הנכונה וזה מאוד עוזר בהופעות מהסוג הזה
ועכשיו לאיכות ההקלטה.
מדהימה!פשוט מדהימה!
יכול להיות שאני מתלהב כרגע ובשמיעה שניה זה ישמע קצת אחרת אבל לא נראה לי כי אני בנאדם שקשה מאוד להלהיב אותו והרבה זמן(מאז הDVD הנפלא של בבו וסיגלה) לא שמעתי הקלטה כל כך טובה,כל כך שקופה,כל כך איכותית שפשוט ישבתי מול המסך וחייכתי למשך דקות ארוכות ואפילו ששמתי לב לזה שאני מחייך כמו מפגר לא הצלחתי להפסיק כי זה נשמע כל כך טוב
אני מצרף קישור למעוניינים
http://www.amazon.fr/exec/obidos/ASIN/B ... 24-6280158