מזל טוב! התחדשתי בסילביה!
אתם בטח שואלים: מה? אין לו כבר סילביה אחת?
אז זהו, שיש. וזה לא שיש ממש אחת חדשה אלא שאני מרגיש כאילו שהיא חדשה.
למה אני מתכוון?
לכבוד פסח עסקתי בנקיונות והכשרות. לכבוד כך ניקיתי את המכונה נקיון יסודי. חיצוני, פירוק הראש, קופיקלין כולל הידית וכל החלקים הנלווים, ניקוי כל אזור החליטה וכו' וכו'.
אחרי הנקיון כבר יכלתי לראות את צבעי הפליז, נירוסטה וכרום המקוריים של חלקי המכונה.
בנוסף לכל זה גם ניקיתי את המטחנה (רוקי) כולל ישום שיטת הטפלון שמפורטת פה בפורום.
חוץ מזה גם קניתי חצי קילו של קפה כשר לפסח מקפה רות - תערובת משולש טרי-טרי וגם התחדשתי בשתי כוסות חרסינה להפוך קטן של מאורו (באדיבות נני ששוב בנדיבות והנחמדות אין קץ שלהם נתנו לי אותן כמתנה לחג למרות שממש רציתי לשלם).
מאז סיום הנקיון אני לא מצליח לשחזר את טעמי הקפה הקודמים שלי ויותר מזה - אני מרגיש שאני לא מצליח להוציא שוט ראוי לשמו.
דרגת טחינה מתאימה כבר מצאתי (אחרי שלא היה מנוס משקילת מנות) אבל הקפה לא טעים וגם הזליגה מוזרה:
הקפה מתחיל לצאת אחרי 3 שניות אבל במקום זרזיף דק הוא יוצא במעין טיפות גדולות ומאוד סמיכות. אחרי כמה טפטופים שכאלה יש זרימה מאוד סמיכה ומהירה יחסית. הקרמה שיוצאת מהשוט הזה היא מאוד דקה עד כדי כך שלפעמים יש חורים שאני רואה את השחור של נוזלי הקפה ויש על הקרמה "איים" של אזור כהים שנראים כאילו שרופים.
האם יש מצב שזו התערובת הטריה? אולי זה אחוזי הרובוסטה הגבוהים בתערובת שיוצרים את הטעם החזק וה"שרוף"?
אני לא אלעה אתכם גם בטעמי לואי מוזרים שיש לי בחלב מאז - ולא, אין סיכוי שזה מחומרי הניקוי - השתמשתי במעט, רק חיצונית והרצתי המון מים אח"כ כך שלא סביר שזה זה.
להחליף לתערובת אחרת זה לא פתרון השבוע בגלל פסח (וגם אני מסכים שמה כבר יכול להיות לא כשר לפסח בקפה אבל אני לא לוקח סיכון בשביל עוד כמה ימים)
אז מה אתם אומרים? יש רעיונות? או שנגזר עלי לשתות קפה גרוע עד שהמכונה והמטחנה יהיו מזוהמות משומני קפה שרופים?
אז זהו, שיש. וזה לא שיש ממש אחת חדשה אלא שאני מרגיש כאילו שהיא חדשה.
למה אני מתכוון?
לכבוד פסח עסקתי בנקיונות והכשרות. לכבוד כך ניקיתי את המכונה נקיון יסודי. חיצוני, פירוק הראש, קופיקלין כולל הידית וכל החלקים הנלווים, ניקוי כל אזור החליטה וכו' וכו'.
אחרי הנקיון כבר יכלתי לראות את צבעי הפליז, נירוסטה וכרום המקוריים של חלקי המכונה.
בנוסף לכל זה גם ניקיתי את המטחנה (רוקי) כולל ישום שיטת הטפלון שמפורטת פה בפורום.
חוץ מזה גם קניתי חצי קילו של קפה כשר לפסח מקפה רות - תערובת משולש טרי-טרי וגם התחדשתי בשתי כוסות חרסינה להפוך קטן של מאורו (באדיבות נני ששוב בנדיבות והנחמדות אין קץ שלהם נתנו לי אותן כמתנה לחג למרות שממש רציתי לשלם).
מאז סיום הנקיון אני לא מצליח לשחזר את טעמי הקפה הקודמים שלי ויותר מזה - אני מרגיש שאני לא מצליח להוציא שוט ראוי לשמו.
דרגת טחינה מתאימה כבר מצאתי (אחרי שלא היה מנוס משקילת מנות) אבל הקפה לא טעים וגם הזליגה מוזרה:
הקפה מתחיל לצאת אחרי 3 שניות אבל במקום זרזיף דק הוא יוצא במעין טיפות גדולות ומאוד סמיכות. אחרי כמה טפטופים שכאלה יש זרימה מאוד סמיכה ומהירה יחסית. הקרמה שיוצאת מהשוט הזה היא מאוד דקה עד כדי כך שלפעמים יש חורים שאני רואה את השחור של נוזלי הקפה ויש על הקרמה "איים" של אזור כהים שנראים כאילו שרופים.
האם יש מצב שזו התערובת הטריה? אולי זה אחוזי הרובוסטה הגבוהים בתערובת שיוצרים את הטעם החזק וה"שרוף"?
אני לא אלעה אתכם גם בטעמי לואי מוזרים שיש לי בחלב מאז - ולא, אין סיכוי שזה מחומרי הניקוי - השתמשתי במעט, רק חיצונית והרצתי המון מים אח"כ כך שלא סביר שזה זה.
להחליף לתערובת אחרת זה לא פתרון השבוע בגלל פסח (וגם אני מסכים שמה כבר יכול להיות לא כשר לפסח בקפה אבל אני לא לוקח סיכון בשביל עוד כמה ימים)
אז מה אתם אומרים? יש רעיונות? או שנגזר עלי לשתות קפה גרוע עד שהמכונה והמטחנה יהיו מזוהמות משומני קפה שרופים?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אולי הטחינה הקודמת היתה מתאימה לליכלוכים שבתוך ראש חליטה ואכשיו אתה צריך להתיאם למצב הנוכחי? את הבוילר לא ניקיתה?סטימר?(אולי היתה שעיפה פנימה?)כיילת כמות - זמן ?כתבת שזרימה מתחילה מהר,וזה כנראה מביא לכמות גדולה מידי של קפה ב30 שניות , כלומר בעייה בטחינה או טימפור.שניהם לא השתנו מלפני הניקיון פסח זות אומרת שצריך לשנות פרמטר של טחינה,,אני חושב
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לפי הנסיון שלי, נשמע כמו תערובת לא טריה.
אל תתייאש עד שתנסה קפה אחר.
אל תתייאש עד שתנסה קפה אחר.
תראו, תאורטית יתכן שהקפה לא טרי: קניתי אותו ביום ראשון על הבוקר ולא סביר שהם קלו אותו ישר בפתיחה. מצד שני גם אם הוא עמד באויר הפתוח מיום שישי זה לא מספיק להרוס אותו עד כדי כך... או שכן? אני לא מאמין שהוא יותר ישן מזה - סה"כ זה קפה רות הכמות שהם עושים שם ביום זה לא סביר שמשהו יעמוד כ"כ...
אם זו הפעם הראשונה שאתה משתמש בתערובת שלהם, כנראה שה"בעיה" בתערובת. ומדוע "בעיה"? אני לא חושב שתמצא אצלם תערובות לא טריות, אבל התערובות שלהם אכן מתנהגות קצת מוזר. נסה תערובת שאתה מכיר מימים ימימה ותיווכח שאין בעיה עם המכונה.
חג שמח
חג שמח
רק דגים מתים שוחים עם הזרם
מזכיר לי דווקא טחינה גסה טיפה מדיי בשילוב טימפור חזק מדיי.avshalog כתב:א אבל הקפה לא טעים וגם הזליגה מוזרה:
הקפה מתחיל לצאת אחרי 3 שניות אבל במקום זרזיף דק הוא יוצא במעין טיפות גדולות ומאוד סמיכות. אחרי כמה טפטופים שכאלה יש זרימה מאוד סמיכה ומהירה יחסית.?...
העיקוב ביציאת הקפה - טימפור חזק מדיי.
הטיפות הגדולות מיצוי מהיר של הקפה בנקודות הלחץ.
זרימה מהירה - פריצת צ'אננל ו"בלונדינג"
אבשלוג יש לי שתי שאלות:
1. האם במקרה עשיתה טאמפינג בשתי שכבות?
2.האם לאחר הזליגה הסמיכה עובר לבלונד מהר?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תנסה קפה אחר ותבדוק
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
1. טאמפינג בשתי שכבות? ידידי - מדברי בטח הבנת שאני יהודי דתי, ויהודים דתיים לא כופרים בעיקרnimitzg כתב:מזכיר לי דווקא טחינה גסה טיפה מדיי בשילוב טימפור חזק מדיי.avshalog כתב:א אבל הקפה לא טעים וגם הזליגה מוזרה:
הקפה מתחיל לצאת אחרי 3 שניות אבל במקום זרזיף דק הוא יוצא במעין טיפות גדולות ומאוד סמיכות. אחרי כמה טפטופים שכאלה יש זרימה מאוד סמיכה ומהירה יחסית.?...
אבשלוג יש לי שתי שאלות:
2.האם לאחר הזליגה הסמיכה עובר לבלונד מהר?...
2. כן ולא, זה עובר לזליגה מהירה אבל זה לא בלונד קלאסי שהוא צהוב-לבן אלא יותר כהה עם גוונים בהירים שזורים בתוכו
אהבתי!avshalog כתב:ידידי - מדברי בטח הבנת שאני יהודי דתי, ויהודים דתיים לא כופרים בעיקרnimitzg כתב:מזכיר לי דווקא טחינה גסה טיפה מדיי בשילוב טימפור חזק מדיי.avshalog כתב:א אבל הקפה לא טעים וגם הזליגה מוזרה:
אבשלוג יש לי שתי שאלות:
2.האם לאחר הזליגה הסמיכה עובר לבלונד מהר?...
...
"Cigars change thoughts into dreams."
עדכון מהשטח:
הצלחתי להוציא שוט מצטיין - טחינה מאוד דקה, קצת פחות מ-16 גרם קפה וטאמפינג ממש חלש.
השוט היה מצויין בטעם - שכבת קרמה בינונית, טייגר סקין מרהיב.
מה שכן, אני מרגיש שהמצב הזה מאוד לא יציב, נסיון נוסף באותם תנאים רק שעשיתי טאמפינג קצת חזק יותר כבר גרם לחנק של המכונה לחמש שניות בערך עד יציאת הקפה ואז טפטוף איטי ובלונד שמגיע מאוד מהר. קליק אחד יותר גס במטחנה וטאמפינג חזק יותר מוביל למצב שתיארתי בהתחלה עם הזרימה המוזרה.
נשרוד את הימים שעוד נותרו...
הצלחתי להוציא שוט מצטיין - טחינה מאוד דקה, קצת פחות מ-16 גרם קפה וטאמפינג ממש חלש.
השוט היה מצויין בטעם - שכבת קרמה בינונית, טייגר סקין מרהיב.
מה שכן, אני מרגיש שהמצב הזה מאוד לא יציב, נסיון נוסף באותם תנאים רק שעשיתי טאמפינג קצת חזק יותר כבר גרם לחנק של המכונה לחמש שניות בערך עד יציאת הקפה ואז טפטוף איטי ובלונד שמגיע מאוד מהר. קליק אחד יותר גס במטחנה וטאמפינג חזק יותר מוביל למצב שתיארתי בהתחלה עם הזרימה המוזרה.
נשרוד את הימים שעוד נותרו...