DVI/HDMI
שלום,
יש לי טלויזיה LCD HDREADY עם כניסות
Analog PC RGB
Digital PC DVI
Full SCART
אני שוקל לקנות מחשב בסגנון מפרט מספר 5, כלומר מבוסס
Asus AT3IONTI ATOM 330+nVidia ION
כרטיס המסך הנ"ל תומך בHDMI וב-RGB
מה הדרך האופטימלית לחברו לטלויזיה?
האם עליי לקנות ממיר HDMI לDVI? הבנתי כי הממיר לא פוגם באיכות?
אשמח גם לקבל המלצה בנוגע למפרט עצמו. האם כדאי לעדכן, למשל לAT5IONT-I ? חשבתי להוציא כ2000 שח.
האחרון מגיע עם יציאת DVI (אך נראה שיש לו גם חסרונות, למשל Single Channel Memory לעומת הערוץ הכפול בדגם הישן?)
האם ניתן להוסיף לו כרטיס טלויזיה?
תודה רבה
יש לי טלויזיה LCD HDREADY עם כניסות
Analog PC RGB
Digital PC DVI
Full SCART
אני שוקל לקנות מחשב בסגנון מפרט מספר 5, כלומר מבוסס
Asus AT3IONTI ATOM 330+nVidia ION
כרטיס המסך הנ"ל תומך בHDMI וב-RGB
מה הדרך האופטימלית לחברו לטלויזיה?
האם עליי לקנות ממיר HDMI לDVI? הבנתי כי הממיר לא פוגם באיכות?
אשמח גם לקבל המלצה בנוגע למפרט עצמו. האם כדאי לעדכן, למשל לAT5IONT-I ? חשבתי להוציא כ2000 שח.
האחרון מגיע עם יציאת DVI (אך נראה שיש לו גם חסרונות, למשל Single Channel Memory לעומת הערוץ הכפול בדגם הישן?)
האם ניתן להוסיף לו כרטיס טלויזיה?
תודה רבה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא צריך ממיר, זה פשוט כבל HDMI ל-DVI. איכות התמונה זהה לחלוטין.
לדעתי אפשר לקחת לוח יותר מעודכן אם הפרש המחיר לא משמעותי. Dual Channel לא ממש משמעותי בעבודה עם HTPC.
ללוח יש חריץ PCI-Ex4, ולכן בהחלט ניתן להתקין בו כרטיס טלוויזיה עם חיבור PCI-Ex1.
וכמובן תוכל גם להשתמש בכרטיסי טלוויזיה חיצוניים (חיבור USB).
לדעתי אפשר לקחת לוח יותר מעודכן אם הפרש המחיר לא משמעותי. Dual Channel לא ממש משמעותי בעבודה עם HTPC.
ללוח יש חריץ PCI-Ex4, ולכן בהחלט ניתן להתקין בו כרטיס טלוויזיה עם חיבור PCI-Ex1.
וכמובן תוכל גם להשתמש בכרטיסי טלוויזיה חיצוניים (חיבור USB).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חנות מומלצת?
תודה על התשובה
תוכלו להמליץ על חנות (מבחינת מחיר וידע מקצועי של המוכר), בירושלים/ת"א?
נראה שהחנויות שמפורסמות ב"איפה קונים" כאן באתר לא רלבנטיות לHTPC, ופרט לKSP לא מצאתי מחירונים באתרי החנויות...
תודה
תוכלו להמליץ על חנות (מבחינת מחיר וידע מקצועי של המוכר), בירושלים/ת"א?
נראה שהחנויות שמפורסמות ב"איפה קונים" כאן באתר לא רלבנטיות לHTPC, ופרט לKSP לא מצאתי מחירונים באתרי החנויות...
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש את רשתות המחשבים הגדולות, אייבורי ו-KSP. אייבורי סבירה יותר בשירות שלאחר הקנייה, אבל KSP גם בסדר בסה"כ. אייבורי חלשים יותר במלאי זמין, KSP יותר חזקים בזה וניתן לראות באתר את זמינות המלאי בכל סניף עבור כל רכיב ומוצר.
אם אתה לא אוהב רשתות גדולות, אז יש את סקיי פי סי בראשל"צ, שהם גם טובים ובעלי מחירים תחרותיים.
אם אתה לא אוהב רשתות גדולות, אז יש את סקיי פי סי בראשל"צ, שהם גם טובים ובעלי מחירים תחרותיים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
erann יש שלוש נושאים שכדאי לך לברר לפני שאתה רץ ומחבר את המסך למחשב
ראשית בדוק שדרך כניסת ה DVI בטלביזיה תוכל להעביר גם רזולוציות וידיאו סטנדרטיות של 720p 1080i ו 1080p ושאתה לא מוגבל שם לקבלת רזולוציות סטנדרטיות מעולם ה PC בלבד.
שנית תסגור עם עצמך כיצד אתה רוצה לטפל באודיו. חיבור DVI סטנדרטי מעביר רק וידיאו.
ושלישית, במסכי HD Ready רבים ניתן לקלוט שידורים רק ברזולוציה של 1080i ו 720p ולא 1080p גם נושא הפאנל המכיל בדרך כלל 1366x768 פיקסלים בעייתי כי לא כל המסכים מוכנים לקבל שידור ברזולוציה זו ולכן אתה עלול להגיע לכך שהרזולוציה הקרובה ביותר שתוכל לשדר למסך תהייה 720p, מה שיגרום לטישטוש רציני של שולחן העבודה.
ראשית בדוק שדרך כניסת ה DVI בטלביזיה תוכל להעביר גם רזולוציות וידיאו סטנדרטיות של 720p 1080i ו 1080p ושאתה לא מוגבל שם לקבלת רזולוציות סטנדרטיות מעולם ה PC בלבד.
שנית תסגור עם עצמך כיצד אתה רוצה לטפל באודיו. חיבור DVI סטנדרטי מעביר רק וידיאו.
ושלישית, במסכי HD Ready רבים ניתן לקלוט שידורים רק ברזולוציה של 1080i ו 720p ולא 1080p גם נושא הפאנל המכיל בדרך כלל 1366x768 פיקסלים בעייתי כי לא כל המסכים מוכנים לקבל שידור ברזולוציה זו ולכן אתה עלול להגיע לכך שהרזולוציה הקרובה ביותר שתוכל לשדר למסך תהייה 720p, מה שיגרום לטישטוש רציני של שולחן העבודה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הייCatskinner כתב:erann יש שלוש נושאים שכדאי לך לברר לפני שאתה רץ ומחבר את המסך למחשב
ושלישית, במסכי HD Ready רבים ניתן לקלוט שידורים רק ברזולוציה של 1080i ו 720p ולא 1080p גם נושא הפאנל המכיל בדרך כלל 1366x768 פיקסלים בעייתי כי לא כל המסכים מוכנים לקבל שידור ברזולוציה זו ולכן אתה עלול להגיע לכך שהרזולוציה הקרובה ביותר שתוכל לשדר למסך תהייה 720p, מה שיגרום לטישטוש רציני של שולחן העבודה....
זו הטלויזיה:
http://www.primeview.co.il/_Uploads/26PV37TRV.pdf
אכן היא לא תומכת ב 1080P (אבל כן ב-1080I). מה קורה כשמנסים להציג תכני 1080P במסך כזה? האם התוכנה/חומרה ממירות אותו ל-1080I?
לא הבנתי את ההערה בנוגע לפאנל המכיל 1366x768 פיקסלים? הטלויזיה בנויה ברזולוציה זו אבל לא מסוגלת לקבל שידור באותה הרזולוציה? או בקיצור: האם שולחן העבודה של המחשב יוצג בברור?
תודה וחג שמח
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
טלביזיות HD Ready מחויבות לקבל אך ורק שני סוגי שידורים שהם 720p ו 1080i. כמובן שכולן מאפשרות גם קליטת שידורי SD ב 576i ו 480i כי אחרת אף אחד לא היה מתקרב אליהן. קליטת כל יתר השידורים היא אופציונלית ובמקרה של שידור רזולוציה שאינה נתמכת אתה לא תראה כלום על המסך.
ההערה לגבי הפאנל היא הופכת לברורה ברגע שאתה מבין שיש הבדל בין אפשרויות הקליטה לאפשרות הצגת השידור. במקרה של המסך שלך השידור תמיד יוצג ברזולוציה של 1366x768 כי זו הרזולוציה הטבעית של הפאנל LCD והיא נובעת ממספר הפיקסלים הפיזיים שבו. אבל זה לא אומר שהוא יכול לקלוט שידור ברזולוציה זו ורוב מסכי ה HD Ready באמת שאינם מסוגלים לכך.
כדי לגשר בין אפשרויות הקליטה לאפשרות השידור יש בכל מסך מעבד וידיאו שתפקידו לבצע את ההמרה. זה עובד מצויין בסרטים אבל לא בטקסט וגרפיקה של מסך מחשב בהצגת שולחן העבודה. אין לי דרך לאמר לך אם המסך שלך כן מסוגל או לא מסוגל לקלוט שידור שישלח מהמחשב ברזולוציה של 1366x768. אתה תצטרך לנסות בעצמך תוך הבנה שזה הימור.
ההערה לגבי הפאנל היא הופכת לברורה ברגע שאתה מבין שיש הבדל בין אפשרויות הקליטה לאפשרות הצגת השידור. במקרה של המסך שלך השידור תמיד יוצג ברזולוציה של 1366x768 כי זו הרזולוציה הטבעית של הפאנל LCD והיא נובעת ממספר הפיקסלים הפיזיים שבו. אבל זה לא אומר שהוא יכול לקלוט שידור ברזולוציה זו ורוב מסכי ה HD Ready באמת שאינם מסוגלים לכך.
כדי לגשר בין אפשרויות הקליטה לאפשרות השידור יש בכל מסך מעבד וידיאו שתפקידו לבצע את ההמרה. זה עובד מצויין בסרטים אבל לא בטקסט וגרפיקה של מסך מחשב בהצגת שולחן העבודה. אין לי דרך לאמר לך אם המסך שלך כן מסוגל או לא מסוגל לקלוט שידור שישלח מהמחשב ברזולוציה של 1366x768. אתה תצטרך לנסות בעצמך תוך הבנה שזה הימור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.