האם שוב הבנות מסיאטל מדברות שטויות? (סרטון על שעוני הלחץ במכונה)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #1 

תצפו בסרטון החדש של הבנות מסיאטל קופי גיר ועזרו לי להבין האם רק אני חושב שהיא ממש ממש אבל ממש, טועה!
http://youtu.be/L0pQ8rfOFJc

יפה, עכשיו אחרי שצפיתם:
האם זה רק אני, או שממה שאני מבין ממנה היא אומרת בעצם ובהמון ביטחון שמטרתו של שעון לחץ המשאבה הוא לבדוק שהלחץ שמגיע מהחיבור ישיר של המים(לא מדברים על מיכל פנימי) לא גבוהה מדי על מנת שהמכונה לא תתפוצץ.. זה רק אני או שהיא עשתה סלט אחד גדול אם ההסבר שלה??
שימו לב היא אומרת שרק במשאבות רוטוריות יש צורך בשעון לחץ! במשאבת רטט אין צורך כי אין צורך לכוון שם שום דבר..

מה קורה פה? אני מזועזע מהחוסר מקצועיות ומהשטויות שהבחורה הזאת מרשה לעצמה להגיד בשידור!

היא ממש העליבה אותי שהיא אמרה שאין צורך בשעון לחץ במשאבות רטט! אני צריך לשלוח לה את הסיפור של ההתקנה של השעון אצלי במכונה ואת הבעיות שגיליתי בזכותו במכונה ונראה אם היא עדיין תרשה לעצמה להגיד שבמשאבת רטט אין צורך בשעון לחץ! (n)

אם טעיתי או שלא הבנתי אותה נכון , אז זה הזמן לתקן אותי שאוכל לערוךאת הפוסט בזמן :lol:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

לגבי משאבה רוטורית זה נכון ובאמת ניתן לראות את הלחץ על הקו כאשר המכונה כבויה וקרה.

לגבי משאבת הרטט אין מה להוסיף :)

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כפיר אז אני הבנתי אותה נכון? אני כבר חשבתי שאני הוזה מהכמויות קפאין המטורפות שצרכתי היום(המאצר עושה המון חשק :lol: )

גם אתה שמת לב שהיא לא הזכירה בכלל שהשעון גם מודד את לחץ הHX- שזה באמת מה שיכול לפוצץ מכונה וממש לא הלחץ מים שמגיע מהעירייה.. ועל OPV בכלל אין מה לדבר, שכחה לגמרי שיש שסתום כזה :lol:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

מזעזע :evil:

היא עומדת שם ואומרת בלי בושה שהמכונות מגיעות מהמפעל מכויילות נכון ולכן לא צריך שעון :evil:
איזו שטות, יא אללה.

מעניין איך detailer יגן עליהן עכשיו :lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

היא לא ממש התייחסה למשאבת רטט אלא רק אמרה שהיצרן שם שני שעונים בגלל שיש חיבור ישיר למים...

טוב אז כנראה שאני אתה מוטי ועד כמה אנשים סתם כיוונו את לחץ החליטה. היה נדמה לנו שאנו משנים משהו והשעון סתם הראה מספרים :lol:

שמע הן חמודות אבל מקצועיות קצת פחות :wink:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

אני בוחר לא לפתוח את הסרטון הזה בכלל
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #7 

הבנות האלה פשוט חושבות שכיוון שיש להן מצלמה, הן יכולות לפלוט שטויות ולקבל קהל. הן הוכיחו את מקצועניותן בהדרכה על ריקון מים וניקוי אבנית מדוד HX. מאז אני מבין שאין יותר מדי מה ללמוד מהן.
אדי

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #8 

[behave]נערך על ידי moti_r: אין מקום לשוביניזם זול בפורום שלנו.[/behave]

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

mrunderhill, ערכתי את ההערה הסקסיסטית שלך החוצה, ואני אבקש ממך להמנע מהערות פוגעניות בעתיד.
תודה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תגובת הבנות לתגובה שהגבתי להם על הסרט ביוטיוב,רשמתי להן שהמידע שהן מציגות בהחלט לא נכון וחסר המון המון מידע..
@elielviseman This is based on the gauges specific to this machine and provided by the manufacturer, so it is accurate. This may not be true for all gauges on all espresso machines. - Kat

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #11 

moti_r כתב:mrunderhill, ערכתי את ההערה הסקסיסטית שלך החוצה, ואני אבקש ממך להמנע מהערות פוגעניות בעתיד.
תודה.
...
זה היה לגמרי בהומור, אבל אם זה לא מתקבל בברכה אני לא אעשה את שוב.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אליאל היית שואל אותה מדוע אין צורך אף פעם לכוון את לחץ החליטה של מכונה חדשה? :)

האניטה שהיתה חדשה הגיעה עם לחץ חליטה 10.5 באר...

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הגבתי לה בהמשך ובהחלט התיאשתי ממנה אחרי התגובה האחרונה שלה.. אתם מוזמנים להצטרף... אני שלחצי אותה לעשות שיעורי בית לפני שהיא מעלה סרטון, רק שהיא שלחה אותי בחזרה כאילו שאני טועה!
היא עדיין בדעה שכל המטרה של השעון זה רק כדי לבדוק את הלחץ של המים בחיבור ישיר.

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #14 

כיוון לחץ החליטה במכונות שונה בין משאבה רוטורית למשאבה רוטטת
במשאבה רוטטת ה OPV מוריד מהלחץ שמגיע מהמשאבה (12-14 באר) ל 9 באר. כך שכיוון לחץ החליטה הוא ע"י ה OPV בלבד. בהנחה שהמכונה כוילה פעם אחת, ע"י שעון ע"ג המכונה או שעון ע"ג פילטר עיוור, לחץ החליטה יישאר קבוע.
לכן במכונה עם משאבה רוטטת לא חייבים שעון לחץ חליטה, כי בכל מקרה הוא יראה את המקסימום שכיילנו ע"י ה OPV.

במכונות עם משאבה רוטורית, כיוון הלחץ נעשה ע"י כיוונון בורג על המשאבה, כך שלחץ החליטה שווה ללחץ שמגיע מקו המים + מה מהמשאבה מוסיפה. במקרה הזה ה OPV משמש לשסתום התפשטות בלבד, כאשר המים במחליף חום עולים מעל 12 באר. למעשה ל OPV אין שום תפקיד בחליטה עצמה. כיוון שהלחץ בקו המים יכול להשתנות, הדבר יכול להשפיע על לחץ החליטה, לכן חייבים שעון ע"ג המכונה.

לסיכומו של עניין, נראה לי שזו הייתה הכוונת המשוררת בסרטון, למרות שהם לא הסבירו את זה כ"כ טוב.

arlto
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
שם מלא: Amier Levkowitz
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

benk כתב:כיוון לחץ החליטה במכונות שונה בין משאבה רוטורית למשאבה רוטטת
במשאבה רוטטת ה OPV מוריד מהלחץ שמגיע מהמשאבה (12-14 באר) ל 9 באר. כך שכיוון לחץ החליטה הוא ע"י ה OPV בלבד. בהנחה שהמכונה כוילה פעם אחת, ע"י שעון ע"ג המכונה או שעון ע"ג פילטר עיוור, לחץ החליטה יישאר קבוע.
לכן במכונה עם משאבה רוטטת לא חייבים שעון לחץ חליטה, כי בכל מקרה הוא יראה את המקסימום שכיילנו ע"י ה OPV.

במכונות עם משאבה רוטורית, כיוון הלחץ נעשה ע"י כיוונון בורג על המשאבה, כך שלחץ החליטה שווה ללחץ שמגיע מקו המים + מה מהמשאבה מוסיפה. במקרה הזה ה OPV משמש לשסתום התפשטות בלבד, כאשר המים במחליף חום עולים מעל 12 באר. למעשה ל OPV אין שום תפקיד בחליטה עצמה. כיוון שהלחץ בקו המים יכול להשתנות, הדבר יכול להשפיע על לחץ החליטה, לכן חייבים שעון ע"ג המכונה.

לסיכומו של עניין, נראה לי שזו הייתה הכוונת המשוררת בסרטון, למרות שהם לא הסבירו את זה כ"כ טוב.
...
כך גם אני הבנתי (Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

בתיאוריה אתה צודק ובפועל לא תמיד המכונה מכוילת במדויק מהמפעל ול opv שהוא חלק מכני יש נטיה לאבד קצת מהכיוונון עם הזמן ולפחות באניטה שהיתה לי וגם אצל מוטי הלחץ היה עולה לאחר חודשיים שלושה בסטיה של עד 1 באר מהכיוונון המקורי והיה צורך לכוון כל 3 חודשים בערך חזרה.

חוץ מזה בלי שעוןלחץ חליטה אין לך מושג מה הלחץ וקשה לנתח אם הלחץ תקין או לא.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

הOPV הוא חלק מכני שמאבד כיוון אם הזמן ובמקביל גם אם הזמן מתחיל לעשות בעיות- לדוגמאת הOPV הקופץ שהיה אצלי במכונה, אם הזמן הגומי שמתנגד למים ובונה את הלחץ מתחיל להתיישן והופך להיות קשה, במצב כזה הלחץ שנותן הOPV הופך להיות לא רציף ומשחק כמו שהיה אצלי, בין 6-9.
בזכות השעון יכולתי לראות את הבעיה ולאחר שתיקנתי את הOPV והתחלתי לחלוט על לחץ יציב של 8.5 אני יכול להעיד על שינוי בטעם הקפה (Y)
ושלא נדבר על ההבדל בטעם בין חליטה של 9.5-10 באר ל 8.5 באר...
שעון לחץ זה חלק בהחלט חשוב במכונה וממש אין לי מושג למה רוקט לא נוהגים להתקין אחד כזה.

מה שיפה בסרטון של הבנות, שהם ממשיכות לדבוק בדעה שכל מטרתו של השעון זה להראות את לחץ המים שמגיע מהחיבור ישיר או משאבה וזהו, לא HX ועדיין קאט לא רואה סיבה לשים שעון כזה במשאבת רטט..

עכשיו אני מבין למה הבחורה הזאת חולטת שאטים כל כך גרועים! היא בהחלט לא מבינה יותר מדי.. זו הסיבה שהיא תמיד אומרת שהיא בבוקר מעדיפה לשתות קפוצ'ינו מאוט' של JURA

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

כפיר_ש כתב:בתיאוריה אתה צודק ובפועל לא תמיד המכונה מכוילת במדויק מהמפעל ול opv שהוא חלק מכני יש נטיה לאבד קצת מהכיוונון עם הזמן ולפחות באניטה שהיתה לי וגם אצל מוטי הלחץ היה עולה לאחר חודשיים שלושה בסטיה של עד 1 באר מהכיוונון המקורי והיה צורך לכוון כל 3 חודשים בערך חזרה.

חוץ מזה בלי שעוןלחץ חליטה אין לך מושג מה הלחץ וקשה לנתח אם הלחץ תקין או לא.
...
מוזר, נראה לי ששלושה חודשים זה מעט זמן לשינוים ב OPV. לאחר שהתקנתי באוסקר OPV מעולם לא ראיתי שינוי בלחץ.
חוץ מזה שאפשר למדוד לחץ חליטה גם ללא מד לחץ בשעון, בעזרת ידית חליטה עם מד לחץ שמוברג במקום המשפכים. אפשר למדוד פעם בכמה חודשים ע"מ לוודא שאין סטייה

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

BENK אצלך הOPV ישב רק על המים הקרים??
בדרך כלל כשהOPV יושב על המים החמים כמו ברוב המכונות שמגיעות אם משאבת רטט, אז הבלאי מהמים החמים כנראה הרבה יותר גדול...
אצלי במכונה בסוף התגלה שבכלל הגומי של הOPV התיישן והתייבש ובגלל זה היו לי פעימות בזמן החליטה, בסוף אחרי שהתחלתי לברר על החלפת OPV גיליתי שזה דגם כל כך ישן של OPV שלא שווה להחליף אותו ועדיף להשאיר אותו על HX ולהוסיף OPV חדש למים הקרים ביציאה מהמכונה, יצא גם יותר זול כי הדגם של הOPV מדגמי הECM קצת קשה להשגה.
HX-11BAR PUMP-8.5BAR
 HX-11BAR PUMP-8.5BAR

benk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

eliel1010 כתב:BENK אצלך הOPV ישב רק על המים הקרים??
בדרך כלל כשהOPV יושב על המים החמים כמו ברוב המכונות שמגיעות אם משאבת רטט, אז הבלאי מהמים החמים כנראה הרבה יותר גדול...
אצלי במכונה בסוף התגלה שבכלל הגומי של הOPV התיישן והתייבש ובגלל זה היו לי פעימות בזמן החליטה, בסוף אחרי שהתחלתי לברר על החלפת OPV גיליתי שזה דגם כל כך ישן של OPV שלא שווה להחליף אותו ועדיף להשאיר אותו על HX ולהוסיף OPV חדש למים הקרים ביציאה מהמכונה, יצא גם יותר זול כי הדגם של הOPV מדגמי הECM קצת קשה להשגה.
...
כן, הOPV באוסקר ישב על המסלול של המים הקרים. באוסקר יש גם OPV שיושב על הראש, אבל הוא כוון ללחץ של 12 באר כך שלמעשה הוא לא השפיע כלל, למעשה היה לי תכנון להוציא אותו ולחבר במקומו שעון לחץ חליטה.
בדרך כלל ה OPV יושב על המסלול הקר, למעט בquick mill, שם ה OPV יושב על המסלול החם. גם ב ECM שלך ה OPV המקורי יושב בחלק הקר בכניסה ל HX.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”