מקרן 3D?
שלום לכולם,
אני ממש חדש בתחום ואין לי כל כך מושג אז אשמח לקבל עזרה.
אני מעוניין להקים בבית מערכת קולנוע ביתית.
מכיוון שיש לי מקום למקרן חשבתי לבדוק אופצייה זו.
מה הכוונה במקרן 3D? האם ניתן לצפות בסרטי תלת מימד, משחקים בפלייסטיישן, ערוץ הספורט בתלת מימד וכו'?
ראיתי את המקרן הזה למשל
http://futureav.co.il/projectors/217-optoma-hd-65-.html
נניח ובוחרים מקרן שכזה האם יש צורך ברכישת משקפיים ייעודיים?
תודה לכולם,
אני ממש חדש בתחום ואין לי כל כך מושג אז אשמח לקבל עזרה.
אני מעוניין להקים בבית מערכת קולנוע ביתית.
מכיוון שיש לי מקום למקרן חשבתי לבדוק אופצייה זו.
מה הכוונה במקרן 3D? האם ניתן לצפות בסרטי תלת מימד, משחקים בפלייסטיישן, ערוץ הספורט בתלת מימד וכו'?
ראיתי את המקרן הזה למשל
http://futureav.co.il/projectors/217-optoma-hd-65-.html
נניח ובוחרים מקרן שכזה האם יש צורך ברכישת משקפיים ייעודיים?
תודה לכולם,
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש כמה מקרנים מתאימים. השאלה מה התקציב שלך, מה גודל המסך והאם אתה מודע לכך שאתה חייב להחשיך לחלוטין את איזור הצפיה?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
המקרנים מתחלקים כרגע לשלוש קטגוריות:
מקרני 3DR ברזולוצית 720P, הזקוקים למתאם ולמשקפיים, מחירם כמה מאות דולרים
מקרני 3DR ברזולוצית 720P, שאינם זקוקים למתאם, כמו Acer H5360BD, המגיעים עכשיו לשווקים
מקרני 3D FHD אמורים לתת תמונה עדיפה גם ב2D וגם ב3D והם יקרים משמעותית. הדגם הזול ביותר כרגע הוא שארפ Z17000 בעלות של 3500$ כולל שני זוגות משקפיים.
מקרני 3DR ברזולוצית 720P, הזקוקים למתאם ולמשקפיים, מחירם כמה מאות דולרים
מקרני 3DR ברזולוצית 720P, שאינם זקוקים למתאם, כמו Acer H5360BD, המגיעים עכשיו לשווקים
מקרני 3D FHD אמורים לתת תמונה עדיפה גם ב2D וגם ב3D והם יקרים משמעותית. הדגם הזול ביותר כרגע הוא שארפ Z17000 בעלות של 3500$ כולל שני זוגות משקפיים.
No place like home.......... Theater
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
עשית קצת סלט.gura כתב:אם מדובר במקרן HD ללא תלת מימד האם ניתן לצפות גם בסביבה שאיננה חשוכה לגמריי?...
שום מקרן לא יתן תמונה אופטימלית בסביבה שאינה חשוכה לגמרי, בלי קשר ל2D 3D HD או כל דבר שמסתיים בD.
ישנם מסכי הקרנה, מאוד יקרים, שמאפשרים לקבל תמונה טובה בתנאי תאורה, כמו הSI BLACK DIAMOND .
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
צפייה בסרט ממקרן הוא כמו בסרט בבית קולנוע וכמו שאתה לא תהינה מסרט בבית קולנוע שלא מוקרן בחשיכה מוחלטת אותו דבר במקרן.
הייתי לפני מעט פחות משנה בדילמה שלך האם לקנות מקרן 3D או מקרן FHD ואפילו פתחתי שרשור בנושא ואני חייב לומר שהדיעות היו די חלוקות וזאת אפילו כאשר הטכנולוגיה של מקרני ה 3D הייתה עדיין ממש בחיתולים.
בסופו של עניין קניתי מקרן FHD לא 3D ואני מאוד שמח בהחלטה הזו וחושב שעשיתי החלטה ממש נכונה.
מקרני ה 3D עדיין לא הגיעו לסטנדרטיזציה והתכנים ב 3D עדיין לא כל כך פופולריים אני חושב שכדאי להמתין כמה שנים (ההערכה שלי לפחות שלוש שנים) על מנת שהטכנולוגיה תגיע לסטנדרט מסויים ואז יהיה כדאי לקנות את מקרני ה 3D FHD אם הצפייה בתכני 3D תמצא חן בעניך.
כך שהמלצתי לך אם אתה נכנס לתחום המקרנים עכשיו אל תכנס לתחום ה 3D.
לגבי הכניסה לתחום המקרנים אתה צריך לעשות די הרבה שעורי בית לפני שאתה רוכש כמו איזה גודל תמונה מאיזה מקור אתה תנגן את הסרטים האם תרצה לצפות רק בסרטים או שהמקרן ישמש גם כטלויזיה הביתית שלך איזה מסך לקנות ועוד די הרבה פרטים כך שקח את העניינים בסבלנות ובסובלנות ותלך לרכישה רק אחרי שתרגיש שאתה שוחה בחומר טוב
בהצלחה רבה
הייתי לפני מעט פחות משנה בדילמה שלך האם לקנות מקרן 3D או מקרן FHD ואפילו פתחתי שרשור בנושא ואני חייב לומר שהדיעות היו די חלוקות וזאת אפילו כאשר הטכנולוגיה של מקרני ה 3D הייתה עדיין ממש בחיתולים.
בסופו של עניין קניתי מקרן FHD לא 3D ואני מאוד שמח בהחלטה הזו וחושב שעשיתי החלטה ממש נכונה.
מקרני ה 3D עדיין לא הגיעו לסטנדרטיזציה והתכנים ב 3D עדיין לא כל כך פופולריים אני חושב שכדאי להמתין כמה שנים (ההערכה שלי לפחות שלוש שנים) על מנת שהטכנולוגיה תגיע לסטנדרט מסויים ואז יהיה כדאי לקנות את מקרני ה 3D FHD אם הצפייה בתכני 3D תמצא חן בעניך.
כך שהמלצתי לך אם אתה נכנס לתחום המקרנים עכשיו אל תכנס לתחום ה 3D.
לגבי הכניסה לתחום המקרנים אתה צריך לעשות די הרבה שעורי בית לפני שאתה רוכש כמו איזה גודל תמונה מאיזה מקור אתה תנגן את הסרטים האם תרצה לצפות רק בסרטים או שהמקרן ישמש גם כטלויזיה הביתית שלך איזה מסך לקנות ועוד די הרבה פרטים כך שקח את העניינים בסבלנות ובסובלנות ותלך לרכישה רק אחרי שתרגיש שאתה שוחה בחומר טוב
בהצלחה רבה