עזרה בהרכבת מערכת לחבר, תודה מראש (Y)
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום,
חבר טוב שלי מעוניין לקנות לעצמו מערכת וביקש עזרה. ואני, כאחד שיותר מתעניין בוידאו מאשר באודיו בא לבקש את עזרתכם.
הוא בכיוון של מוסיקה (וגם ככה התקציב דיי לחוץ) דו ערוצית ולא ממש משנה לו אם זה יהיה רמקול ריצפתי או מדפי. שיהיה מה שהכי כלכלי.
המקור שלו זה המחשב עם כרטיס קול פשוט שמגיע עם הללוח ככה שגם המקור עצמו ראוי לקבל שידרוג.
התקציב לכל הסיפור הוא 4000 ש"ח.
מה המלצתכם ?
בנוגע למחשב - האם כדי לו לקנות כרטיס קול אודיופילי או שיש לו סיכוי לארגן DAC ברמה יותר טובה בסביבות אותו מחיר ?
תודה מראש.
חבר טוב שלי מעוניין לקנות לעצמו מערכת וביקש עזרה. ואני, כאחד שיותר מתעניין בוידאו מאשר באודיו בא לבקש את עזרתכם.
הוא בכיוון של מוסיקה (וגם ככה התקציב דיי לחוץ) דו ערוצית ולא ממש משנה לו אם זה יהיה רמקול ריצפתי או מדפי. שיהיה מה שהכי כלכלי.
המקור שלו זה המחשב עם כרטיס קול פשוט שמגיע עם הללוח ככה שגם המקור עצמו ראוי לקבל שידרוג.
התקציב לכל הסיפור הוא 4000 ש"ח.
מה המלצתכם ?
בנוגע למחשב - האם כדי לו לקנות כרטיס קול אודיופילי או שיש לו סיכוי לארגן DAC ברמה יותר טובה בסביבות אותו מחיר ?
תודה מראש.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

Re: היי
סטריאו זו המטרה... אבל כמובן שלא יאכזב גם בסרטים (אגב, אם השאלה היתה בשביל לקבוע את סוג המגבר, אז מגבר סטריאו זה בסדר).gotlivm כתב:האם לסטריאו או קולנוע ביתי?
איזה מוזיקה הוא נוהג לשמוע?
מה גודל החדר?
ביי
מוטי...
גודל החדר הוא לא גדול במיוחד (הייתי אומר 15-17 מטר).
מה הוא שומע ? אמממ אני אשאל אותו, אבל זו בוודאות לא מוסיקה קלאסית וג'אז
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני הייתי מוותר על מקור ונשאר עם המחשב.
מקסימום קונה איזה DVD כמו פיונייר 470 מיד שניה או 383 חדש.
אתה כסף הייתי משקיע ביד שניה - רמקולים מרבית התקציב ומגבר בסיסי שיידחוף אותם.
יכול מאוד להיות שדווקא בתקציבים הללו תומצא רסיבר ק"ב (עד 1000 ש"ח) שיישמע טוב יותר מכל מגבר סטריאו בתקציב הזה (אם בכלל תמצא).
מקסימום קונה איזה DVD כמו פיונייר 470 מיד שניה או 383 חדש.
אתה כסף הייתי משקיע ביד שניה - רמקולים מרבית התקציב ומגבר בסיסי שיידחוף אותם.
יכול מאוד להיות שדווקא בתקציבים הללו תומצא רסיבר ק"ב (עד 1000 ש"ח) שיישמע טוב יותר מכל מגבר סטריאו בתקציב הזה (אם בכלל תמצא).
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

שכחתי לציין - יד שניה מקובל ואף רצוי. גם יבוא אישי אפשרי (אם זה שווה את זה בכלל)
בנוגע למקור - מדובר בכרטיס קול פשוט שמשולב על הלוח והוא החליט לקנות מחשב חדש ככה שקיימת אופציה לכרטיס קול אודיופילי.
האם כרטיס קול אודיופילי (לא אכנס לדגמים) מהווה תחרות ל-DVD כמו הפיוניר 383 או 470 ?
בנוגע למקור - מדובר בכרטיס קול פשוט שמשולב על הלוח והוא החליט לקנות מחשב חדש ככה שקיימת אופציה לכרטיס קול אודיופילי.
האם כרטיס קול אודיופילי (לא אכנס לדגמים) מהווה תחרות ל-DVD כמו הפיוניר 383 או 470 ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

הוא יטפל בעניין (לא יודע עוד איך, אבל אני מאמין שזה יהיה בהתאם לתקציב שיקצה לרכישת מחשבו החדש).MartinHSabag כתב:כנראה שכן אבל גם יעלה יותר......ומה לגבי השקטה של המחשב?...
יש המלצה באיזה רמקולים להתמקד ?
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
וואלה דוקא בשביל יד שניה זה תקציב לא רע בכלל.
מגבר סטריאו לא בעיה למצוא במחירים מטורפים...אני מדבר כמובן על המגברים הישנים מאוד האלה שוואלה, לדעתי, הם אחלה של דבר!
ראיתי לא מזמן בYAD2 מגבר ישן של LUXMAN ב800 ש"ח שלטענת המוכר היה סגור בקרטון במשך 20 שנה...ועוד מגבר סטריאו חדש יחסית של אונקיו גם במחיר מטורף, לא זוכר בדיוק.
קיצר יד שניה זה ה-דבר
מגבר סטריאו לא בעיה למצוא במחירים מטורפים...אני מדבר כמובן על המגברים הישנים מאוד האלה שוואלה, לדעתי, הם אחלה של דבר!
ראיתי לא מזמן בYAD2 מגבר ישן של LUXMAN ב800 ש"ח שלטענת המוכר היה סגור בקרטון במשך 20 שנה...ועוד מגבר סטריאו חדש יחסית של אונקיו גם במחיר מטורף, לא זוכר בדיוק.
קיצר יד שניה זה ה-דבר
לא כדאי לקנות משהו שלא עבד
כמו שלא תקנה רכב שלא נסע מס' שנים,כך לא תקנה מגבר שהיה סגור בקרטון,וסביר כי הקבלים שם התייבשו לחלוטין.אם יש לבחור קצת רקע ויכולת טכנית אז אולי אין בעיה.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
Re: לא כדאי לקנות משהו שלא עבד
-avile7 כתב:כמו שלא תקנה רכב שלא נסע מס' שנים,כך לא תקנה מגבר שהיה סגור בקרטון,וסביר כי הקבלים שם התייבשו לחלוטין.אם יש לבחור קצת רקע ויכולת טכנית אז אולי אין בעיה....
20 שנה זה לא הרבה
הבחור כתב 20 שנה סגור בקרטון,לכן הגיוני מה שרשמתי לדעתי,אלא אם כן תתקן אותי מסיבה שאיני יודע על קיומה.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
ההשוואה בין מכונית למגבר במקרה הזה לא ממש נכונה, במכונית ישנם רצועות ,גומיות, שמנים ורכיבים שונים שדורשים תחזוקה שוטפת (מה שנקרא "טיפול 10,000").
במגבר ישנם מעגלים חשמליים ורכיבים כגון טרנזיסטורים, פיוזים וקבלים למיניהם שאינם דורשים תחזוקה שוטפת, לא אמורה להיות בעיה עם רכיבים מסוג זה במכשיר שנמצא סגור בקרטון בתנאי חדר רגילים.
לפני מספר חודשים אבא שלי הביא לבית שלהם מכשיר רדיו שהיה מונח סגור בקרטון במשך 13 שנה בערך בארון והוא עובד ללא שום בעיה...
במגבר ישנם מעגלים חשמליים ורכיבים כגון טרנזיסטורים, פיוזים וקבלים למיניהם שאינם דורשים תחזוקה שוטפת, לא אמורה להיות בעיה עם רכיבים מסוג זה במכשיר שנמצא סגור בקרטון בתנאי חדר רגילים.
לפני מספר חודשים אבא שלי הביא לבית שלהם מכשיר רדיו שהיה מונח סגור בקרטון במשך 13 שנה בערך בארון והוא עובד ללא שום בעיה...
-golan-