חברים חג שמח
החלטתי להיכנס בפטיפון ולא לעזוב עד אשר אוציא את הפלטה (למתן שירות חלפים...)
והפעם הצלחתי......כמו שאתם רואים יש מנוע של פיוניר בפנים והפטיפון כמובן הוא DIRECT DRIVE .....
השאלה מה עושים עכשיו
ואיפוא שמים פה שמן או כל דבר אחר.......
הפטיפון הוא PL-530 PIONEER....
תודה לכולם
טיפה של שמן עדין עבור להבי מכונת תספורת על הציר המרכזי, לנגב קלות שאריות שמן מיותרות ולהרכיב הכל בחזרה. צבע השמן הוא שקוף או שקוף צהבהב חלש מאוד (שמן על בסיס סיליקוני בצמיגות נמוכה מאוד).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
chalmh כתב:טיפה של שמן עדין עבור להבי מכונת תספורת על הציר המרכזי, לנגב קלות שאריות שמן מיותרות ולהרכיב הכל בחזרה. צבע השמן הוא שקוף או שקוף צהבהב חלש מאוד (שמן על בסיס סיליקוני בצמיגות נמוכה מאוד).
...
האם שמן למכונות תפירה גם יתאים למטרה זו?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
שמן למכונות תפירה נראה לי מעט יותר סמיך, אבל באין מוצא אחר גם הוא עשוי להתאים ובמיוחד בהנעה DIRECT DRIVE הפועלת בחוג בקרת מהירות סגור. בתמסורת רצועה ו-IDLER זה עלול להכניס מעט יותר חיכוך העלול להשפיע על המהירות (הפסדי מהירות על הרצועה או ה-IDLER). לכן ישנה חשיבות רבה להשתמש בנוזל סיכה נוזלי מאוד (לא צמיגי).
במכונות תספורת חשובה מהירות תנועת הלהבים האחד על השני כדי להגיע ליעילות חיתוך טובה ומאידך שהמשטחים המתחככים (מחליקים) האחד על השני לא יתחממו (כתוצאה מהחיכוך) בשימוש ממושך. לכן שמן מכונות התספורת בעל צמיגות נמוכה וכושר סיכה מצויין מתאים מאוד גם לפטפונים (מנסיון עצמי).
חנן,
תחי המחרשה !!!
חנן ידידי היקר אני מודה לך מאוד מאוד על העזרה
אני אשים שמן ואגב יש לי מכונות תספורת אולי 5 ....עם שמן גם אורגינאלי וגם לקחתי שמן מחנות למכונות תפירה
אז כנראה שזה עונה לשאלתך דרגון היקר
בכל מקרה אנסה לשים מהשמן האורגינל שקבלתי במכונה (שמים בקופסאות קטנות )
תודה רבה חברים
חג שמח
חנן אני מוכרח לשאול..
פתחתי גם כדי לנסות ולתקן או לכוון את הARM LIFTER שמשום מה לא כלכך מרים את הזרוע ומחט מהתקליט
כאשר אני מעלה אותו למעלה....והבנתי וחשבתי שהכיוון בא מבפנים..
האם יש לך איזו עיצה בשבילי....
לגבי ה-ARM LIFTER אין לי תשובה חד משמעית כי ישנן שיטות מכניות שונות למנגנון הזה. אני לא מכיר את הפטפון הזה ספציפית כדי לתת לך עיצה. אבל בגדול ל-LIFTER יש מנגנון שיכוך להורדת הזרוע בעדינות על התקליט. בדרך כלל זאת מעין מכניקה של "בוכנה" בתוך צילינדר (ה-LIFTER עצמו) ישנו גריז "דביק" (צמיג) מהסוג של PARKER GREASE או גריז על בסיס סיליקוני צמיג. יתכן שעם השנים הגריז הזה איבד מתכונותיו והתייבש - הפך לדבק חזק מדי מה שמקשה על תנועת ה-LIFTER. אני מאמין שבגורם הזה נעוצה הבעיה. שאר המכניקות הן רק מוטות או מיתרי העברת תנועה מכני שאם הם לא ניזוקו מכנית, לא אמורים להוות בעיה.
יש צורך לפרק את ה-LIFTER ממקומו ולנקות את מכלול הבוכנה עם IPA (אלכוהול איזופרופיל) וגרז מחדש עם PARKER GREASE או גריז סיליקוני צמיג בטמפרטורת החדר.
חנן,
תחי המחרשה !!!