איכות סאונד גבוהה ביציאת אנלוגית של HTPC?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
קראתי את ההסבר על כרטיסי המסך ב-http://www.hometheater.co.il/vt76745.
אני מתעתד לקנות בקרוב HTPC, ועוד יותר בקרוב רסיבר אנלוגי ישן משודרג (כלומר, בעל כניסות אנאלוגיות בלבד).
רציתי לשאול האם כרטיס מסוג ה-Asus Xonar deluxe יאפשר לי לשמוע מוסיקה (mp3, flac) באיכות גבוהה במיוחד תוך שימוש ביציאות האנלוגיות (RCA) של המחשב. האם זה אומר שהכרטיס מבצע המרה איכותית ביותר של הביטים לאנלוגי?
שמיעת מוסיקה באיכות טובה היא הצורך המרכזי שלי בכל העניין, והרבה פחות חשובה לי איכות הסאונד בסרטים.

אם כן, תוכלו לתת מידע על כרטיסים שקיימים היום (הסקירה בלינק היא מ-2009) ומתאימים לצורך שלי?

תודה וחג שמח .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אפשר ללכת על כרטיסים פשוטים יותר בסדרת ה-Xonar, שלא כוללים תמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים לקולנוע ביתי (שציינת שפחות חשוב לך).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

או שאפשר להישאר עם כרטיס ה On Board לסרטים ולחבר ממיר DAC ליציאת USB בשביל המוזיקה הדו ערוצית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

pixies - יש לך דגמים ספציפיים?
Catskinner - ממה שביררתי עד כה מחירי ה-DACים החיצוניים המוצלחים נעים סביב 2,00 שח יותר ונראה שכרטיסי הקול זולים יותר. מבחינת יתרונות/חסרונות נוספים חוץ מהמחיר, איזה מוצר עדיף?

ותודה לשני האחראים :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

עדיף למי, למה ומתי?

הבעיה שאתה הולך להתמודד איתה היא שכרטיסי קול זה הבן החורג של עולם ה PC. אפשר להגיד במידה גדולה מאוד של ביטחון שזה מוצר שכבר אינו רלוונטי לרוב יצרני הציוד והחומרה למחשבים. רוב מי שיבנה היום HTPC ירצה להעביר את האודיו דרך ממשק ה HDMI יחד עם הוידיאו. בצד השני של הסקאלה יש את כרטיסי האודיו On Board. רובם לא רעים בכלל וכולם מציעים היום High Definition Audio (מה שפעם קראו לו Azalia). הבעיה המרכזית איתם היא שרובם גם באים עם שעון בודד הנעול על 48KHz כך שהם צריכים לעשות resampling לכל אודיו שהוא 44.1 או 96 KHz. זה די הורס את הכוונה להעביר אודיו נקי למגברים חיצוניים.

אז מה נשאר לחובבי מוזיקה? כרטיסי אודיו "חצי מקצועיים" כמו ה M-Audio Audiophile 2496 או DAC חיצוניים. אני בחרתי ב DAC חיצוני שחיברתי למגבר T-Amp בחדר התחביבים והתוצאות מסוגלות להפיל אותך מהכיסא. בסלון יש לי כמובן מערכת אחרת שמיועדת בעיקר לקולנוע ביתי ושם השתמשתי בכרטיס של Auzentech שכבר אינו מיוצר יותר.

לא עזרתי לך ממש נכון?

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ככה. בוא ננסה שוב, הפעם בעברית שיותר קרובה לעברית שלי :)
בהנחה ש-DAC חיצוני נמצא כרגע מעל מסגרת התקציב שלי, ושהצורך שלי הוא בעיקר בשמיעה איכותית של מוסיקה בחיבור אנלוגי, עדיף לי כרטיס אודיו כמו ה-2496 על כרטיסי Xonar? על אף שמדובר במוצר זול הרבה יותר? הם שונים קטגורית אחד מהשני? אז מה המשמעות לכך שכרטיסים כמו ה- Xonar מוציאים סאונד איכותי ביציאות האנלוגיות? גם האוודיופיל עושה אותו דבר?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

הכרטיס של ASUS לא תוכנן כדי להיות כרטיס אודיופילי. זה בראש וראשונה כרטיס להעברת אודיו רב ערוצי ב HDMI + מעבד וידיאו לשיפור התמונה. היות וזו לא המטרה שלך עם ה HTPC אז מדוע שתשלם עבור פונקציונליות שהיא חסרת ערך עבורך?

ואם כבר מדברים על שימוש ביציאות האודיו האנלוגי אז השאלה שלי היא למה לך בכלל? האם אתה הולך להחבר את המחשב למגבר סטיריאו או לרסיבר?

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לגבי הפונקצ' המיותרת - מסכים. אין צורך.
לגבי הציוד - ככל הנראה הולך לחבר את ה-HTPC ל-Rotel Receiver RX-875 משודרג ע"י פורמן. זה אומר שאני צריך יציאה אנלוגית "איכותית", לא?

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #9 

sofa_surfer כתב:לגבי הפונקצ' המיותרת - מסכים. אין צורך.
לגבי הציוד - ככל הנראה הולך לחבר את ה-HTPC ל-Rotel Receiver RX-875 משודרג ע"י פורמן. זה אומר שאני צריך יציאה אנלוגית "איכותית", לא?
...
כמו שנכתב לעיל, אתה צריך לרכוש DAC USB או כרטיס קול.
הדאק של VALAB מצוין. הוא עולה כ-200$ בEBAY.
אם אתה רוצה DAC טוב יותר, אני ממליץ לך על ה-RDAC של ארקאם, שעולה כ-2K ש"ח.
ההבדלים בסאונד די גדולים בין הדאקים. הVALAB נוטה לצליל החם ואילו ה-RDAC מאוד אנליטי ומאוזן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”