האם לרכוש DVDO EDGE עבור מסך panasonic 50v20

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
רכשתי לאחרונה מסך פלזמה 50V20, אמנם עדיין לא קיבלתי אותו אבל לנוכח העובדה שאני אחבר אליו ממיר יס רגיל שקלתי לקנות מעבד תמונה DVDO EDGE. (מרחק צפייה 3.5 מ').
קראתי הרבה על המעבד וגם את הסקירה של עופר מלפני שנתיים על הנושא אך אני עדיין טרי בכל תחום המסכים וכו' ולכן לא ברור לי סופית האם הקנייה כדאית. התחושה שקיבלתי היא שחלק ממליצים בחום וחלק טוענים שלנוכח מעבדי התמונה החדשים אין בכך צורך.
חשוב לי לציין שסה"כ אני צופה די הרבה בתכני SD ובנוסף יחובר למסך XTREAMER שבו אני גם צופה בקבצי AVI וכו' שלאו דווקא ברזולוציה הכי גבוהה.
אשמח לשמוע המלצות כי האפשרות לרכישה של המכשיר רלוונטית כעת וחלון ההזדמנויות כנראה ייסגר בזמן הקרוב.
תודה רבה וחג שמח :)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #2 

ממליץ בחום על DVDO EDGE מניסיון אישי
משפר את תכני ה-SD
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי yuria
תודה על ההתייחסות (Y)
אני רוצה לשאול עוד כמה שאלות במידה ותוכל לענות לי (או כל אחד אחר שמכיר את הנושא):
1. האם השיפור בתכני SD הוא גורף - כלומר בכל הערוצים? הוא שבמידה והמקור הוא בעייתי (לדוגמה ערוץ 1) אז אין שיפור רב?
2. ע"פ דעתך האישית - עדיף לי לשדרג את הממיר לHD במקום להוציא את הכסף על ה-DVDO? או שהיית ממליץ לרכוש אותו מבלי לשדרג אותו לממיר HD?
3. שאלה עבור חבר נוסף שמתעניין (ועדיין לא רשום לאתר, תקלה (n) )- לחבר יש ממיר HD, האם יש לו טעם במכשיר כזה? כוונתי היא האם ממיר HD מעלה את איכות תכני ה-SD ואז מפחית את הצורך במכשיר כזה? עד כמה שאני מבין ממיר שהינו HD לא גורם לשיפור באיכות הערוצים שהינם SD כך שעקרונית מכשיר כזה יכול לעזור.
4. מצאתי אותו במחיר של 407$ ב- -B&H נשמע לך סביר? אשמח לדעת מה טווח המחירים שרכשת אותו (אם זה אפשרי) או אם תוכל המלצה היכן לקנות אותו?

http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... VIDEO.html

אני מתנצל מראש על החפירה, פשוט אני רוצה להשקיע את הכסף בתבונה ולדעת אם יש טעם להוציא אותו או לחסוך אותו למשהו אחר (למשל רסיבר ורמקולים)... :?

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

1.השיפור הוא כאשר השידור הוא סביר ,כאשר האיכות לא משהוא גם מעבד וידאו יקר יותר לא יעזור
2.השאלה שצריכה להשאל האם אתה רואה יותר תכני HD .אם אתה רואה יותר תכני SD אז כדאי להוסיף מעבד וידאו
3.הרכיבים שנמצאים במעבד וידאו כדוגמת ה-DVDO EDGE יותר איכותיים מאשר הרכיבים שאמורים לשפר בממיר HD
4.קיבלת מחיר מעולה.אני רכשתי דרך אמזון לפני כשנה וחצי בעלות של 520 דולר

דרך אגב במסך שרכשת יש כניסות כגון S-VIDEO או SCART :?:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

Garbage in garbage out

ככל שהאיכות במקור גרועה יותר כך לא ניתן לשפר את זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

כדי לחזק את דבריו של עפר אז השיפור המשמעותי ביותר שתקבל הוא עם מקורות שהם באיכות DVD כי יש שם מספיק אינפורמציה כדי לאפשר למעבד הוידיאו לבצע עיבוד שיביא את התמונה לקרוב לאיכות HD.

בשידורים של הערוצים הממלכתיים ומספר ערוצים נוספים המשודרים באיכות גרועה, כמו NG למשל, השיפור אינו משמעותי כי אין בתמונה מספיק מידע שתאפשר עיבוד סביר. בקצה השני של הסקאלה יש את שידורי ה HD ששם כן רואים שיפור אבל הוא יותר עדין, כמו שיפור מרקם העור או בדים, יותר עומק בכפלי בדים, העלמת רעשי רקע וכו'.

אצלי מעבד הוידאו משמש בעיקר כרכזת לכל המכשירים בסלון והוא זה המבצע את ה Upscale ל Native Rate של המסך, התאמת מרחב הצבעים ו deinterlace. יכלתי באותה מידה גם להשתמש ברסיבר שלי אבל לדעתי המעבד עדיין עושה עבודה טובה יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

yuria ועופר
תודה על ההתייחסות המהירה...
לגבי השיפור באיכות - הבנתי את העניין. לא ציפיתי שהמשפט Garbage in garbage out ירדוף אותי גם בפורום :lol: אבל מה שנכון נכון...
למען האמת אני רואה די הרבה תכני SD וכמו שכבר רשמתי מתלבט מאוד אם לקנות את המכשיר או לשדרג לממיר HD, כרגע אני נוטה לקנות את המכשיר.

yuria - לגבי שאלתך , יש לי כניסת S_VIDEO. אין כניסת SCART. אני מניח ששאלת מסיבה מסויימת, סקרנת אותי... :wink:
אני גם חושב שהמחיר הוא מחיר טוב במיוחד לנוכח כמויות הביקורות החיוביות שקראתי על המכשיר.
עוד שאלה קטנה של צעיר בתחום - הבנתי שהעדיפות היא להגדיר את הDVDO על מצב AUTO כך שהרזולוציה תותאם לNATIVE RATE של המסך, איך אני יודע אם המסך שלי תומך ב-NATIVE RATE? אני מראש מניח שכן, כי לפי מה שאני מבין העניין הזה של NR קיים כבר מס' שנים ולא רואה סיבה שדגם כזה לא יכלול זאת. יש לך מושג איך ניתן לוודא זאת בוודאות?

עופר - יש לי שאלה שאשמח אם תוכל לענות עליה. למען האמת כבר רשמתי אותה אבל אשמח לשמוע את דעתך:
האם בטלויזיות של היום (יש לי את 50V20 של פנסוניק) מעבד התמונה כבר מספק את הסחורה ומבטל את הצורך במכשיר כגון DVDO או שעבור צופה בתכני SD עדיין יש יתרון בשימוש במכשיר כזה ע"פ מעבד תמונה של המסך שהזכרתי?
אני שואל כי אני חושב (ואם אני טועה ומטעה אז אני מתנצל) שקראתי איפשהו שכתבת שמעבדי התמונה החדשים מורידים באופן ניכר את הצורך במכשירים כאלו. ניסיתי לשחזר את המקום בו אני חושב שקראתי את זה אבל ללא הצלחה ולכן אני שואל אותך שוב...

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

Catskinner
תודה רבה על החידוד - הבהרת לי את העניין. בנוסף, כמו שרשמת, אחת הסיבות שגורמות לי לרצות לרכוש את המכשיר היא היכולת שלו לשמש כרכזת.
אני מקבל את הרושם שהמכשיר סה"כ הוא תוספת טובה לחווית הצפייה ובסכום שהוא אטרקטיבי (לדעתי) מקבלים תמורה נאה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אם תרצה לשמוע גם את דעתי אז היתרון בגדול ביותר שיש למעבד וידיאו חיצוני יעודי כמו ה DVDO EDGE על פני מעבד הוידיאו הפנימי במסך הוא בזיהוי נכון של שידור Interlaced וביצוע Deinterlace טוב גם כאשר יש אי בהירות באות השידור עצמו לגבי קצב החלפת ה Fields המרכיבים את התמונה.

זה תורם ליצירת תמונה הרבה יותר חלקה שאין בה את תופעת המדרגות וה"מסרק" בקווי המתאר של הדמויות.

בנוגע ל Native Rate, זו פונקציה שהיא סטנדרטית בכל המסכים שהם HD Ready 1080p ולדעתי ה 50V20 נושא את סמל התקן הזה.

אם יש לך רק כניסת S-VIdeo זה אומר שלא תוכל להעביר RGB מהממיר דרך מחבר ה SCART. זה עלול לגרום לכך שתקבל תמונה שהיא פחות נאמנה למקור השידור וזה יתבטא בעיקר בצבעים טיפה לא טבעיים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78905
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #10 

ב hd אין צורך למעבד תמונה (אלא אם כן זקוקים לתיקון צבע או פיצ׳ר ייחודי למעבד).

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אני מניח שאתה מחובר דרך הכניסה S-VIDEO, אם לא אז כדאי שתתחבר דרך
כניסה זו לצפייה בתכני SD
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה על התגובות, אני ממש מרגיש כמו ספוג ששואב ידע... :lol:
אני מנסה לבדוק את עניין ה-NATIVE RATE לגבי הדגם שלי. מניח שאחרי מספיק חפירות אגלה משהו.

בנוגע לחיבור הממיר לטלוויזיה - יש לי 2 ממירי יס רגילים. לאחד מהם יציאת קומפוזיט ולשני יציאת סקארט.
מכיוון שבטלוויזיה אין כניסת סקארט חיברתי את הממיר בעל יציאת הקומפוזיט לטלוויזיה ובכך "זכיתי" לאות הכי נחות שיש.
בעקבות התגובות שלכם קראתי באתר לגבי החיבורים וכמו שאני מבין עדיף לי לחבר את הממיר בעל יציאת הסקארט לטלוויזיה.
ממה שאני מבין כדי לעשות זאת אני צריך לרכוש TRANSCODER שיבצע המרה מיציאת הסקארט אל כניסת הקומפוננט שבמסך (יש מכשיר שממיר בין סקארט ל-S-VIDEO? ואם כן איזה חיבור עדיף?).
העניין הוא שמבדיקה שטחית שעשיתי מדובר במחיר די יקר (400-500 ש"ח) במיוחד אם אני מתחשב בעובדה שאני מתכוון לקנות את ה-DVDO.לכן נראה לי שכרגע, לצערי, אשאר עם החיבור הנחות של הקומפוזיט עד שאקנה את ה-DVDO.
אם למישהו יש המלצות לצורת חיבור אחרת אני מאוד רוצה לשמוע כי לדעתי חבל שהטלוויזיה מחוברת בצורה הכי פחות טובה שישנה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

אין שום מכשיר שממיר בין SCART ל S-Video מהסיבה הפשוטה שזה לא נחוץ.

SCART אינו תקן או שיטת שידור אלא מחבר בן 21 פין שדרכו מועברים בו זמנית גם S-Video וגם Composite או RGB ו Composite (הגידים המעבירים Composite פעילים כל הזמן).

מכאן שכדי לחבר יציאת SCART לכניסת S-Video או Composite צריך רק מתאם פשוט (עלות משוערת 6 שקלים). RGB מועבר בדרך כלל בכבלים SCART to SCART או עם מתאם מתאים לכניסות RCA או BNC של RGBcvs.

חיבור SCART לכניסות RCA המיועדות לקבל Component באמת דורש ממיר Transcoder כדי להמיר את ה RGB. המכשירים האלו כבר לא יקרים ואפשר לקבל אחד חדש בכמה מאות שקלים או לבדוק ביד שניה.

רק כדי לתת לך עוד טיפת ידע אז בוידיאו אנלוגי יש כלל אצבע מאוד פשוט - ככל שמעבירים את השידור ביותר גידים כך הוא גם יוצא איכותי יותר כי זה מאפשר את העברת נתוני ערוצי הצבע ונתוני הניגודיות בנפרד ולתת לכל ערוץ את מירב רוחב הפס להעברת המידע. שיטת השידור הנחותה ביותר היא Composite, אחריה יש את S-Video שכבר מפריד בין צבע לניגודיות ואחריה יש RGB שמפריד כל ערוץ צבע ראשוני ומעביר אותו בנפרד.

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

Catskinner
באמת תודה רבה על ההשקעה שלך בהסברים המפורטים ויותר חשוב - הברורים מאוד! הדף הזה נכנס למועדפים אצלי (Y) אני בטוח שעוד כמה חבר'ה יעזרו בו כמוני...
גם אני חשבתי שכדאי לחפש ביד שניה, הנחתי שהרבה אנשים שהשתמשו במכשיר כזה והתקדמו למכשיר HD איבדו את הצורך במתאם כזה. אתמול חיפשתי מעט בלוחות יד שנייה מתאם שכזה , עד עכשיו ללא הצלחה מרובה. בכל מקרה אמשיך בחיפושים...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

יבל שלא בדקת קודם בלוחות כאן באתר, זה היה חוסך לך זמן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34979

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אם תחבר דרך S-VIDEO תגדיר בממיר שוציא S-VIDEO
במקרה זה תראה שיפור מקומפוזיט שאתה מחובר כיום (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה על הטיפ. למען האמת נתקלתי בזה מקודם,אבל לפני כן אני מנסה לראות אם יש טעם לקנות את זה מ-EBAY, הלינק מצורף:
http://cgi.ebay.com/SEGA-SCART-RGB-YPbP ... 3362ac07c8
עם המשלוח זה 235 ש"ח (אני מניח שיש גם תוספת מיסים במכס או משהו בסגנון. אני אבדוק גם את זה)

בכדי לנסות לעשות השקעה בצורה נבונה אני חושב לנסות בהתחלה את מה שהצעת - לקנות מתאם מSCART לS-VIDEO ולראות מה האיכות המתקבלת.
ממה שקראתי עד עכשיו אני מבין שזהו ההבדל המשמעותי ביותר באיכויות, כלומר המעבר בין קומפוזיט לS-VIDEO "מורגש" יותר מאשר לקומפוננט (תקן אותי אם אני טועה). לכן, אני חושב להתחיל בניסוי הזה ולראות מהי איכות התמונה המתקבלת.
במידה וארגיש שיש עוד מקום לשיפור אחשוב על קניית הטרנסקודר.

ד"א שאלה בהקשר לנושא המקורי של הדיון - נניח שאני רוכש את ה-DVDO, האם עדיין תהיה חשיבות רבה לסוג החיבור מהממיר ל-DVDO (כלומר אחד מ-2 החיבורים הבאים: (1) קומפוזיט מהממיר לקומפוזיט ב-DVDO או (2) סקארט מהממיר לקומפוננט/S-VIDEO בDVDO בעזרת המתאם או טרנסקודר) או שאין חשיבות לסוג החיבור והDVDO עצמו יפצה על האות הנכנסת ויוציא את אותה איכות בלי קשר לסוג החיבור?
אני לא שוכח מה שעופר רשם - Garbage in garbage out - אבל רק מעוניין להבהיר את הנקודה ולהבין גם את היכולות של ה-DVDO כך שאם צריך לרכוש אביזרים נוספים כדי לשדרג את הצפייה אהיה מודע לכך (הכל במסגרת התקציב... :wink: )

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #18 

לדעתי החיבור S-Video הוא די והותר. תנסה אותו לפני שאתה רץ לקנות מעבד.

davd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה על העצות, בשבוע הבא אבצע את החיבור בעזרת S-VIDEO ואדווח מה התוצאות (Y)

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”