בעיה בחיבור מחשב למסך LCD ב DVI-HDMI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום,
החלפתי מחשבים בבית והמחשב הישן הפך להיות מדיה סנטר. הכרטיס מסך הוא ati x800xl ואני כרגע מחובר איתו ב VGA ורואים טוב. המסך הוא SHARP 37" HDREADY
רציתי לשדר את המחשב דרך החיבור DVI שיש לי דרך מתאם DVI-HDMI ובכך לשרשר אותו דרך המגבר שלי ולא ישירות למסך. הבעיה היא שלא משנה אם אני מחבר את ה HDMI למסך או למגבר, רואים ממש רע ולא רואים את התמונה על כל המסך אלא רק באמצע ומטושטש.
ניסיתי כל מני דברים אבל נראה לי שהבעיה היא בדרייבר, כי המערכת מוכנה להתקין רק את הדרייבר המובנה של windows )wdm( ולא של ATI. ההתקנה של חבילת הדרייבר של ATI מתקינה את הכל אבל ב catalist control center אני מקבל רק מחוונים של המעבד ולא של הכרטיס מסך.

ניסיתי להתקין powerstrip אבל אני מניח שאם אין דרייבר מקורי אז זה לא יעבוד כמו שצריך.

נורא מעצבן. מה אפשר לעשות חוץ מלהשאר עם ה VGA? שד"א גם אותו אם אני מנסה להעביר למסך דרך כניסת ה PC שבמגבר הוא לא מלא את המסך כולו אלא מכווץ את התמונה לפורמט 4:3.

תודה על העצות :)

מוטי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לא ניתן להגדיר דרך רסיבר רזולוצייה טבעית HD Ready, כלומר 1360 על 768. ייתכן גם שהמסך שלך לא תומך בזה בחיבור HDMI - תופעה ידועה בחלק ממסכי ה-HD Ready.
תנסה להגדיר רזולוציות סטנדרטיות יותר כמו 1280 על 720 או 1920 על 1080.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

בכלל מסכי HD Ready אינם המטרה המועדפת כשרוצים לחבר מסך טלביזיה למחשב.

כפי ש pixie אמר הבעיה נעוצה ביכולות של הרסיבר שלך. ברגע שהתחברת אליו הוא הפך מבחינת המחשב למסך ואם הגדרת במחשב רזולוציה שהרסיבר אינו מסוגל לקבל אז זה סוף הסיפור.

בעיה אפשרית אחרת שאתה עשוי להיתקל בה היא ששום דבר לא מבטיח לך שתוכל להעביר רזולוציה שאינה 720p או 1080i למסך שהוא HD Ready דרך חיבור HDMI. זה שהצלחת להעביר אותה דרך VGA לא אומר דבר לגבי HDMI.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”