חשוב! כיצד להמנע מ YLOD!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
יש לטענת 200 השעות בסיס, אך אלו הן שעות בהן היא צריכה להתחמם ולהתקרר כאשר היא מרוחה ומורכבת ולא סתם
להיות מרוחה כאשר המעבד קר.
זו למעשה תקופת הרצה למשחה בה היא עוברת שינויים פיסיים (ברמה מיקרוסקופית) ורק לאחר מכן היא מגיעה למצב עבודה אידיאלי.
מאתר היצרן :
[left]Due to the unique shape and sizes of the particles in Arctic Silver 5's conductive matrix, it will take a up to 200 hours and several thermal cycles to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity.
[/left]
להיות מרוחה כאשר המעבד קר.
זו למעשה תקופת הרצה למשחה בה היא עוברת שינויים פיסיים (ברמה מיקרוסקופית) ורק לאחר מכן היא מגיעה למצב עבודה אידיאלי.
מאתר היצרן :
[left]Due to the unique shape and sizes of the particles in Arctic Silver 5's conductive matrix, it will take a up to 200 hours and several thermal cycles to achieve maximum particle to particle thermal conduction and for the heatsink to CPU interface to reach maximum conductivity.
[/left]
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אז ככה,
החלטתי היום גם כן להחליף את המשחה התרמית במכשיר. הצטיידתי ב AS-5 ויצאתי לדרך..
בסרטון ביוטיוב ממש לא עוזר, הדגם שיש לי שונה לגמרי מהדגם אותו הוא מדגים, כפי ש Playaz כבר ציין קודם בפירוק שלו.
הדגם שלי הוא CECHL-04 ואף רכיב בו לא דומה אפילו לרכיב שמוצג בוידאו. לכן צריך לאלתר קצת ולחשוב לבד תוך כדי הפירוק..
אני מעדכן כאן תוך כדי עבודה.
בוצע:
שלב 1 - הסרת המכסה הקוסמטי והכונן הקשיח. די פשוט. עניין של שתי דקות.
שלב 2 - פירוק ספק הכוח (דגם APS-240 . לא דומה בשום צורה שהיא לספק מהוידאו..)
שלב 3 - פירוק אנטנת ה- WiFi + פירוק כונן הבלו-ריי (די קל ומהיר - פשוט מרימים אותם והם יוצאים..)
שלב 4 - הלוח פשוט סירב להתנתק לא חשוב מה עשיתי. בדקתי 10 פעמים שוב ושוב שכל הברגים הוצאו.
פשוט כלום. חצי שעה אני עומד מעל מכשיר כמו איזה קוף ומנסה להוציא את הלוח כששום דבר לכאורה
לא תופס אותו. לך תבין עכשיו אם צריך פשוט יותר כוח או שפשוט שכחתי לפרק איזה "קנאק" פלסטיק
או איזה בורג שמסתתר. (אני מזכיר שוב - אין שום מקום, לא באתר ולא בסרטון יו-טיוב שמראים איך מפרקים
את הדגם הזה. הוא שונה לגמרי מאחרים שלכאורה קרובים אליו בשרשרת המזון..)
שלב 5 - (מוסיקה של מלאכים) המעבדים מולי. גוף הקירור מולי והתמונות קשות לצפייה.
המשחה התרמית יבשה כמו הבדיחות של יהורם גאון והיא אפילו לא מכסה את כל שטח המעבדים.
*מסתבר שנגמר לי האלכוהול לניקוי שהיה לי פה..
קופץ לקנות.
שלב 6 - יש אלכוהול. המעבדים ומשטחי גוף הקירור נוקו מהמשחה הישנה.
אגב, גוף הקירור פשוט בהרבה מהדגמים הישנים בהם היו HEAT-PIPES מנחושת וכו'..
בדגם שלי זה סתם צלעות קירור הכי פשוטות שאפשר לדמיין עשויות אלומיניום. מה גם, שטיב
פני השטח בתהליך הייצור שלהם ממש גרוע. משהו כמו N7. נראה כאילו תלמיד למלאכה ייצר אותם.
שלב 7 - נמרחה משחה תרמית Arctic Silver 5 על ה- RSX וה- CELL.
שלב 8 - הרכבת המכשיר חזרה.
שלב 9 - הפעלה ובדיקת המכשיר.
שלב 10 - המכשיר נכון לעכשיו עובד פיקס. הכל תקין. נשאר רק לפקוח עליו עין בשעות הראשונות
של העבודה כדי להיות סגור ב 100% שהמשחה עושה את עבודתה.
ב PC זה פשוט. יש תוכנות ניטור. ב PS3 העסק מבוסס יותר על תחושות בטן ולהיות קשוב
כל הזמן לעבודת המאוורר ולטמפ' המכשיר לפי תחושת יד.
החלטתי היום גם כן להחליף את המשחה התרמית במכשיר. הצטיידתי ב AS-5 ויצאתי לדרך..
בסרטון ביוטיוב ממש לא עוזר, הדגם שיש לי שונה לגמרי מהדגם אותו הוא מדגים, כפי ש Playaz כבר ציין קודם בפירוק שלו.
הדגם שלי הוא CECHL-04 ואף רכיב בו לא דומה אפילו לרכיב שמוצג בוידאו. לכן צריך לאלתר קצת ולחשוב לבד תוך כדי הפירוק..
אני מעדכן כאן תוך כדי עבודה.
בוצע:
שלב 1 - הסרת המכסה הקוסמטי והכונן הקשיח. די פשוט. עניין של שתי דקות.
שלב 2 - פירוק ספק הכוח (דגם APS-240 . לא דומה בשום צורה שהיא לספק מהוידאו..)
שלב 3 - פירוק אנטנת ה- WiFi + פירוק כונן הבלו-ריי (די קל ומהיר - פשוט מרימים אותם והם יוצאים..)
שלב 4 - הלוח פשוט סירב להתנתק לא חשוב מה עשיתי. בדקתי 10 פעמים שוב ושוב שכל הברגים הוצאו.
פשוט כלום. חצי שעה אני עומד מעל מכשיר כמו איזה קוף ומנסה להוציא את הלוח כששום דבר לכאורה
לא תופס אותו. לך תבין עכשיו אם צריך פשוט יותר כוח או שפשוט שכחתי לפרק איזה "קנאק" פלסטיק
או איזה בורג שמסתתר. (אני מזכיר שוב - אין שום מקום, לא באתר ולא בסרטון יו-טיוב שמראים איך מפרקים
את הדגם הזה. הוא שונה לגמרי מאחרים שלכאורה קרובים אליו בשרשרת המזון..)
שלב 5 - (מוסיקה של מלאכים) המעבדים מולי. גוף הקירור מולי והתמונות קשות לצפייה.
המשחה התרמית יבשה כמו הבדיחות של יהורם גאון והיא אפילו לא מכסה את כל שטח המעבדים.
*מסתבר שנגמר לי האלכוהול לניקוי שהיה לי פה..
שלב 6 - יש אלכוהול. המעבדים ומשטחי גוף הקירור נוקו מהמשחה הישנה.
אגב, גוף הקירור פשוט בהרבה מהדגמים הישנים בהם היו HEAT-PIPES מנחושת וכו'..
בדגם שלי זה סתם צלעות קירור הכי פשוטות שאפשר לדמיין עשויות אלומיניום. מה גם, שטיב
פני השטח בתהליך הייצור שלהם ממש גרוע. משהו כמו N7. נראה כאילו תלמיד למלאכה ייצר אותם.
שלב 7 - נמרחה משחה תרמית Arctic Silver 5 על ה- RSX וה- CELL.
שלב 8 - הרכבת המכשיר חזרה.
שלב 9 - הפעלה ובדיקת המכשיר.
שלב 10 - המכשיר נכון לעכשיו עובד פיקס. הכל תקין. נשאר רק לפקוח עליו עין בשעות הראשונות
של העבודה כדי להיות סגור ב 100% שהמשחה עושה את עבודתה.
ב PC זה פשוט. יש תוכנות ניטור. ב PS3 העסק מבוסס יותר על תחושות בטן ולהיות קשוב
כל הזמן לעבודת המאוורר ולטמפ' המכשיר לפי תחושת יד.
-
- רוב המכשיר לאחר שפורק לרכיבים
-
- לוח האם עם מעבדי ה RSX וה- CELL עם המשחה הישנה
-
- גוף הקירור. טיב שטח גרוע והמשחה לא מרוחה על כל שטח ה CELL
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 31/05/2011 20:49, נערך 5 פעמים בסך הכל.
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
http://www.trisaster.de/page/index.php?topic=391
אולי זה יעזור במשהו
אתה יכול להשתמש בגוגל תרגום אם הגרמנית שלך חלודה
אולי זה יעזור במשהו
אתה יכול להשתמש בגוגל תרגום אם הגרמנית שלך חלודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אוו. נחמד מאד. זה בדיוק הדגם ! איך לא מצאתי את זה קודם ?!
ראיתי את הפוסט שלך הקודם שהבאת קישור לאתר הזה, אך הקודם היה של דגם אחר..
זה אכן אותו דגם כמו שלי אחד לאחד.
בעקרון כבר הסתדרתי לבד, אני כבר אחרי הפירוק.. עכשיו רק נשאר לי לנקות, למרוח משחה חדשה ולהרכיב..
אך אני בטח עוד אחזור אליו בתהליך ההרכבה כדי להזכר טוב יותר מה הולך למה. (אני מקווה שאתגבר על מכשול השפה..)
תודה, בכל מקרה..
עוד תמונות-
ראיתי את הפוסט שלך הקודם שהבאת קישור לאתר הזה, אך הקודם היה של דגם אחר..
זה אכן אותו דגם כמו שלי אחד לאחד.
בעקרון כבר הסתדרתי לבד, אני כבר אחרי הפירוק.. עכשיו רק נשאר לי לנקות, למרוח משחה חדשה ולהרכיב..
אך אני בטח עוד אחזור אליו בתהליך ההרכבה כדי להזכר טוב יותר מה הולך למה. (אני מקווה שאתגבר על מכשול השפה..)
תודה, בכל מקרה..
עוד תמונות-
-
- ה- RSX אחרי ניקוי אלכוהול
-
- ה- RSX אחרי מריחת Arctic Silver 5
-
- המכשיר סגור, נדלק והכל עובד בנתיים פיקס.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 31/05/2011 20:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
Finally you done!
אני מקווה שאחרי מלאכת הפירוק\הרכבה לא כואב לך הראש כמו שלי כאב...
עכשיו בכל פעם שהפס3 יתחיל להרעיש קצת תמיד תעבור לך בראש המחשבה "אולי בכל זאת לא מרחתי טוב" , ומה שמבאס הוא שלעולם לא תוכל להסיר את הספק
בתמונה השניה נראה כאילו אין בכלל חומר. אני מניח שהתבלבלת בתמונה, או שאני טועה?
ד"א בנוגע לאתר - איך לא מצאת את זה קודם באמת!? (*עיין עמוד 3 *)
אני מקווה שאחרי מלאכת הפירוק\הרכבה לא כואב לך הראש כמו שלי כאב...
עכשיו בכל פעם שהפס3 יתחיל להרעיש קצת תמיד תעבור לך בראש המחשבה "אולי בכל זאת לא מרחתי טוב" , ומה שמבאס הוא שלעולם לא תוכל להסיר את הספק
בתמונה השניה נראה כאילו אין בכלל חומר. אני מניח שהתבלבלת בתמונה, או שאני טועה?
ד"א בנוגע לאתר - איך לא מצאת את זה קודם באמת!? (*עיין עמוד 3 *)
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

יש די והותר משחה תרמית על המעבדים.
בניגוד לחשיבה טבעית מוטעית שעדיף למרוח משחה בשפע, המריחה האופטימלית צריכה להיות דקה ככל שניתן.
תפקידה הוא להכנס בין חריצים ברמה המיקרונית שיש במשטחים ולמלא אותם בחומר מוליך במקום באוויר.
יותר מידי משחה = לא טוב. המשטחים יתקשו להצמד באופן טוב אחד לשני והולכת החום בינהם תפגע.
אם כבר אז אולי מרחתי מעט יותר מידי (מתוך מחשבה שטיב פני השטח של גוף הקירור כל כך גרוע ויש הרבה חריצים למלא בו)
מה שבטוח זה שלא מרחתי מעט מידי.
וכן, אני אכן לא שלם עם המגע בין המעבדים לגוף הקירור.
התכנית שלי היא אולי לפתוח אותו בסוף השבוע ולראות איך המשחה נמרחה.
אם הכל ייראה טוב, אנקה אותו שוב, אמרח מחדש ואסגור אותו שוב ללא חשש כשאני יודע שכל ההרכבה הלכה פיקס.
נ.ב - לא ציינתי את זה קודם, אבל הופתעתי מאד למצוא מכשיר נקי לגמרי מאבק.
לא היה בפנים אפילו גרגר אבק אחד. כלום.
את ה- PC שלי אני מפרק כל כמה חודשים ומוצא יותר אבק ממה שהוא צבר בכמעט שנתיים עבודה. מדהים.
לגבי האתר הגרמני של הפירוק. פשוט אוצר של מידע יש שם. עם קצת עזרה מ"גוגל תרגום" אפשר להבין ממנו המון.
בעמוד הקודם, הלינק שניתן היה לדגם אחר של PS3 ופשוט לא טרחתי לבדוק שם (חוסר תשומת לב..) אם יש גם פירוק
של דגמים אחרים, כמו שלי..
בניגוד לחשיבה טבעית מוטעית שעדיף למרוח משחה בשפע, המריחה האופטימלית צריכה להיות דקה ככל שניתן.
תפקידה הוא להכנס בין חריצים ברמה המיקרונית שיש במשטחים ולמלא אותם בחומר מוליך במקום באוויר.
יותר מידי משחה = לא טוב. המשטחים יתקשו להצמד באופן טוב אחד לשני והולכת החום בינהם תפגע.
אם כבר אז אולי מרחתי מעט יותר מידי (מתוך מחשבה שטיב פני השטח של גוף הקירור כל כך גרוע ויש הרבה חריצים למלא בו)
מה שבטוח זה שלא מרחתי מעט מידי.
וכן, אני אכן לא שלם עם המגע בין המעבדים לגוף הקירור.
התכנית שלי היא אולי לפתוח אותו בסוף השבוע ולראות איך המשחה נמרחה.
אם הכל ייראה טוב, אנקה אותו שוב, אמרח מחדש ואסגור אותו שוב ללא חשש כשאני יודע שכל ההרכבה הלכה פיקס.
נ.ב - לא ציינתי את זה קודם, אבל הופתעתי מאד למצוא מכשיר נקי לגמרי מאבק.
לא היה בפנים אפילו גרגר אבק אחד. כלום.
את ה- PC שלי אני מפרק כל כמה חודשים ומוצא יותר אבק ממה שהוא צבר בכמעט שנתיים עבודה. מדהים.
לגבי האתר הגרמני של הפירוק. פשוט אוצר של מידע יש שם. עם קצת עזרה מ"גוגל תרגום" אפשר להבין ממנו המון.
בעמוד הקודם, הלינק שניתן היה לדגם אחר של PS3 ופשוט לא טרחתי לבדוק שם (חוסר תשומת לב..) אם יש גם פירוק
של דגמים אחרים, כמו שלי..
נכון, מריחת שכבה רבה מידי פוגמת (אפילו מאוד) ביכולת הולכת החימום בין גוף הקירור למעבד , אך אם תשים כמות קטנה מידי ייתכן שלא תקבל מגע מלא בין המעבד לגוף הקירור.
אני עשיתי ניסיון קטן, מרחתי שכבה (תגיד לי אתה אם היא יותר עבה ממה שאתה מרחת) , סגרתי , הדקתי והברגתי הכל בחזרה, ויום למחרת פתחתי לראות איך זה נמרח.
אלו השבבים (אחרי שפתחתי , בגלל זה זה נראה לא משהו)
http://img694.imageshack.us/img694/5320/1002488x.jpg
והנה הגופי הקירור:
http://img820.imageshack.us/img820/4706/1002487x.jpg
מה דעתך?
אני עשיתי ניסיון קטן, מרחתי שכבה (תגיד לי אתה אם היא יותר עבה ממה שאתה מרחת) , סגרתי , הדקתי והברגתי הכל בחזרה, ויום למחרת פתחתי לראות איך זה נמרח.
אלו השבבים (אחרי שפתחתי , בגלל זה זה נראה לא משהו)
http://img694.imageshack.us/img694/5320/1002488x.jpg
והנה הגופי הקירור:
http://img820.imageshack.us/img820/4706/1002487x.jpg
מה דעתך?
אני רק רוצה להוסיף, למי שבמקרה יתקל באותה בעיה שאני נתקלתי בה:
כשמחזירים את כונן הבלו-ריי, צריך גם לחבר את כבל ה-DATA שלו. מה שאני שכחתי לעשות זה לנעול אותו במקום באמצעות הסוגר השחור הקטן שיש מעל נקודת החיבור (צריך להוריד למטה). לצערי גיליתי את זה רק אחרי שסגרתי את הקונסולה וכשבאתי לבדוק אם הכונן עובד, גיליתי שהוא לא קורא דיסקים. למזלי, הפתיחה מחדש והתיקון של הבעיה לא לקחו יותר מכמה דקות.
כשמחזירים את כונן הבלו-ריי, צריך גם לחבר את כבל ה-DATA שלו. מה שאני שכחתי לעשות זה לנעול אותו במקום באמצעות הסוגר השחור הקטן שיש מעל נקודת החיבור (צריך להוריד למטה). לצערי גיליתי את זה רק אחרי שסגרתי את הקונסולה וכשבאתי לבדוק אם הכונן עובד, גיליתי שהוא לא קורא דיסקים. למזלי, הפתיחה מחדש והתיקון של הבעיה לא לקחו יותר מכמה דקות.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

Playaz,
אכן בעייתי. המריחה שלך נראית לא רע, אבל באמת אפשר לראות שהיא לא תפסה טוב על משטח הקירור של ה RSX.
דווקא על גוף הקירור של ה CELL זה נראה סביר.
בכל מקרה, בגלל כל החששות האלה, אני אפתח את המכשיר שוב היום או מחר ואבדוק את שטח המגע שנוצר על גופי הקירור.
לפי התוצאות נראה איך ממשיכים הלאה.
לפי דעתי, סוני לא תכננו טוב את אופן החיבור בין המעבדים לגוף הקירור. הם היו צריכים לתכנן שם איזשהו מנגנון הידוק עצמי
כזה עם קפיצים שיפעיל כוח הצמדה די חזק בין המשטחים. התכנון העכשווי הוא בינוני מינוס.
דבר נוסף, טיב פני השטח של גוף הקירור הוא פשוט זוועתי. לא פלא שהמשחה לא מצליחה לשלים יפה את פני השטח עם שכבה דקה..
עריכה - כשאני חושב על זה, אולי אני אפילו אתן איזה ליטוש קטן על הדרך לשטח גופי הקירור..
אכן בעייתי. המריחה שלך נראית לא רע, אבל באמת אפשר לראות שהיא לא תפסה טוב על משטח הקירור של ה RSX.
דווקא על גוף הקירור של ה CELL זה נראה סביר.
בכל מקרה, בגלל כל החששות האלה, אני אפתח את המכשיר שוב היום או מחר ואבדוק את שטח המגע שנוצר על גופי הקירור.
לפי התוצאות נראה איך ממשיכים הלאה.
לפי דעתי, סוני לא תכננו טוב את אופן החיבור בין המעבדים לגוף הקירור. הם היו צריכים לתכנן שם איזשהו מנגנון הידוק עצמי
כזה עם קפיצים שיפעיל כוח הצמדה די חזק בין המשטחים. התכנון העכשווי הוא בינוני מינוס.
דבר נוסף, טיב פני השטח של גוף הקירור הוא פשוט זוועתי. לא פלא שהמשחה לא מצליחה לשלים יפה את פני השטח עם שכבה דקה..
עריכה - כשאני חושב על זה, אולי אני אפילו אתן איזה ליטוש קטן על הדרך לשטח גופי הקירור..
בהחלט בעייתי.
אני בזבזתי כמעט מזרק שלם על ניסיונות למריחה - ובהרבה מן המקרים זה לא בא במגע שלם עם הגוך קירור.
בסוף מרחתי כמות יותר גדולה קצת

והנה בהגדלה:
http://img37.imageshack.us/img37/9660/1002489l.jpg
שכמובן בכמות כזו זה נתפס טוב על כל השטח , אבל אני חושש עכשיו שזה אולי הרבה יותר מידי.
אתה חושב שזה קריטי כמות המשחה שמרחתי שם, וכדאי לי לפתוח שוב?
אני בזבזתי כמעט מזרק שלם על ניסיונות למריחה - ובהרבה מן המקרים זה לא בא במגע שלם עם הגוך קירור.
בסוף מרחתי כמות יותר גדולה קצת

והנה בהגדלה:
http://img37.imageshack.us/img37/9660/1002489l.jpg
שכמובן בכמות כזו זה נתפס טוב על כל השטח , אבל אני חושש עכשיו שזה אולי הרבה יותר מידי.
אתה חושב שזה קריטי כמות המשחה שמרחתי שם, וכדאי לי לפתוח שוב?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

וואו, קשה לי לענות לך..
שני המצבים בעיתיים.
מעט משחה וחוסר מגע בין המשטחים זה גרוע..
יותר מידי משחה זה גם גרוע כפי שאתה מבין..
אבל אם היו מכריחים אותי לבחור הייתי לוקח יותר מידי משחה ומגע טוב מאשר חוסר מגע.
היום אני אפתח את שלי ואז נראה מה קורה אצלי.
כמו שאמרתי קודם - זו בעיה של טיב פני שטח גרוע עם מנגנון הידוק מאעפן.
שני המצבים בעיתיים.
מעט משחה וחוסר מגע בין המשטחים זה גרוע..
יותר מידי משחה זה גם גרוע כפי שאתה מבין..
אבל אם היו מכריחים אותי לבחור הייתי לוקח יותר מידי משחה ומגע טוב מאשר חוסר מגע.
היום אני אפתח את שלי ואז נראה מה קורה אצלי.
כמו שאמרתי קודם - זו בעיה של טיב פני שטח גרוע עם מנגנון הידוק מאעפן.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב אז ככה,
הרגע פתחתי את שלי. בכי רע.
בקושי נגעו המשטחים. יש אולי שתי נקודות על כל מעבד בגודל של טביעת אצבע שבא במגע עם גוף הקירור.
כל שאר המשטח נשאר מנותק לגמרי. הזוי לגמרי.
מזל שלא הפעלתי את המכשיר לאורך זמן אתמול.. (ואני מקווה שלא הספיק להווצר נזק או משהו..)
מה שעוד יותר מוזר זה שהמכשיר לא עשה רושם שזה הטריד אותו. אם המעבדים מתחממים הוא אמור
להגביר את מהירות המאוורר. בפועל הם עבדו תמיד על מינימום.. (מוזר..)
בכל מקרה, אני נכנס עכשיו כנראה לליטוש גוף הקירור עם נייר זכוכית "אפס", ניקוי המשטחים ומריחה מחדש
כשהפעם אני אכפיל את כמות המשחה, בתקווה שזה כן יתפוס.
אעדכן בהמשך..
הרגע פתחתי את שלי. בכי רע.
בקושי נגעו המשטחים. יש אולי שתי נקודות על כל מעבד בגודל של טביעת אצבע שבא במגע עם גוף הקירור.
כל שאר המשטח נשאר מנותק לגמרי. הזוי לגמרי.
מזל שלא הפעלתי את המכשיר לאורך זמן אתמול.. (ואני מקווה שלא הספיק להווצר נזק או משהו..)
מה שעוד יותר מוזר זה שהמכשיר לא עשה רושם שזה הטריד אותו. אם המעבדים מתחממים הוא אמור
להגביר את מהירות המאוורר. בפועל הם עבדו תמיד על מינימום.. (מוזר..)
בכל מקרה, אני נכנס עכשיו כנראה לליטוש גוף הקירור עם נייר זכוכית "אפס", ניקוי המשטחים ומריחה מחדש
כשהפעם אני אכפיל את כמות המשחה, בתקווה שזה כן יתפוס.
אעדכן בהמשך..
תודה על העדכון.
ואוו, מזל שבדקת! זה יכל להגמר רע.
לפי דעתי , אפילו כדאי לך לאחר הרכבת הלוח , לפתוח ולראות שהכל נתפס בסדר. נכון , יווצרו בועות אוויר וזה לא כ"כ מומלץ, אבל עדיך להפסיד 3-4 מעלות ולהתפשר על מספר בועות שיווצרו מאשר הסיכוי שזה לא נתפס.
ואוו, מזל שבדקת! זה יכל להגמר רע.
לפי דעתי , אפילו כדאי לך לאחר הרכבת הלוח , לפתוח ולראות שהכל נתפס בסדר. נכון , יווצרו בועות אוויר וזה לא כ"כ מומלץ, אבל עדיך להפסיד 3-4 מעלות ולהתפשר על מספר בועות שיווצרו מאשר הסיכוי שזה לא נתפס.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

או קיי, אז ככה..
צרפתי תמונות איך המשחה תפסה (או לא תפסה..) בפעם הראשונה שמרחתי אותה.
רואים שזה נגע רק באיזה שלוש נקודות בגודל טביעת אצבע. מצב רחוק מלהיות קביל..
פרקתי את גוף הקירור לגמרי מהמכשיר ולקחתי אותו לליטוש. לא משהו מקצועי יותר מידי, פשוט שיוף ידני של עשר דקות עם נייר אפס.
המשטח יצא ממש חלק למגע, ללא חריצים ושריטות עמוקות (שהיו שם כתוצאה מתהליך כרסום מהיר וזול שעשו עבור סוני).
מרחתי הפעם כמות כפולה של משחה תרמית. הרכבתי את הלוח חזרה, הידקתי חזק, חיכיתי כחצי דקה ומיד פתחתי אותו שוב כדי לראות את שטח המגע עם גוף הקירור.
הרבה הרבה יותר טוב. המשחה כסתה כ- 80% משטח גוף הקירור.
לא חיכיתי יותר מידי, לקחתי כרטיס פלסטיק ומרחתי את המשחה שיושבת שם באופן אחיד על גוף הקירור (קודם להזכיר, לא נמרח עליו כלום)
חזרתי למעבדים וגם אותם מרחתי מחדש (אפילו הוספתי זרזיף של חומר טרי, אבל ממש נקודה פצפונת) על כל מעבד (בכל זאת, יש איבוד חומר לכרטיס בכל מריחה כזו..)
החזרתי מיד את הלוח והידקתי. (לא עברו יותר משתיים-שלוש דקות מרגע הפתיחה עד רגע הסגירה כאשר באופן כללי לא עברו יותר מחמש-שש דקות מהמריחה הראשונה..)
זהו, אני מקווה שבזאת סיימתי את הסיפור עם המכשיר הזה.
נותר רק להרכיב שוב הכל ולהפעיל.
*לפחות בדבר אחד אני כבר בטוח - נכון לעכשיו, אני מסוגל לפרק את המכשיר, להחליף לו משחה תרמית ולסגור אותו תוך משהו כמו עשרים דקות גג.
צרפתי תמונות איך המשחה תפסה (או לא תפסה..) בפעם הראשונה שמרחתי אותה.
רואים שזה נגע רק באיזה שלוש נקודות בגודל טביעת אצבע. מצב רחוק מלהיות קביל..
פרקתי את גוף הקירור לגמרי מהמכשיר ולקחתי אותו לליטוש. לא משהו מקצועי יותר מידי, פשוט שיוף ידני של עשר דקות עם נייר אפס.
המשטח יצא ממש חלק למגע, ללא חריצים ושריטות עמוקות (שהיו שם כתוצאה מתהליך כרסום מהיר וזול שעשו עבור סוני).
מרחתי הפעם כמות כפולה של משחה תרמית. הרכבתי את הלוח חזרה, הידקתי חזק, חיכיתי כחצי דקה ומיד פתחתי אותו שוב כדי לראות את שטח המגע עם גוף הקירור.
הרבה הרבה יותר טוב. המשחה כסתה כ- 80% משטח גוף הקירור.
לא חיכיתי יותר מידי, לקחתי כרטיס פלסטיק ומרחתי את המשחה שיושבת שם באופן אחיד על גוף הקירור (קודם להזכיר, לא נמרח עליו כלום)
חזרתי למעבדים וגם אותם מרחתי מחדש (אפילו הוספתי זרזיף של חומר טרי, אבל ממש נקודה פצפונת) על כל מעבד (בכל זאת, יש איבוד חומר לכרטיס בכל מריחה כזו..)
החזרתי מיד את הלוח והידקתי. (לא עברו יותר משתיים-שלוש דקות מרגע הפתיחה עד רגע הסגירה כאשר באופן כללי לא עברו יותר מחמש-שש דקות מהמריחה הראשונה..)
זהו, אני מקווה שבזאת סיימתי את הסיפור עם המכשיר הזה.
נותר רק להרכיב שוב הכל ולהפעיל.
*לפחות בדבר אחד אני כבר בטוח - נכון לעכשיו, אני מסוגל לפרק את המכשיר, להחליף לו משחה תרמית ולסגור אותו תוך משהו כמו עשרים דקות גג.
-
- המעבדים לאחר הפתיחה הראשונה. המשחה בקושי הצליחה להאחז בגוף הקרור..
-
- גוף הקירור לאחר הליטוש. (אך לפני הניקוי..)
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

פרקתי הרגע את המכשיר שוב, כדי לבדוק אם אכן המריחה האחרונה היתה בסדר.
אז בעקרון, המריחה ממש לא אידיאלית, יש לפי דעתי יותר מידי משחה ואני לא מת על המצב הזה, אבל המשטחים תופסים טוב.
למעשה, הם תפסו כל כך טוב שהיה מאד מאד קשה להפריד בין המעבדים לגוף הקירור. משכתי קצת מכל צד בלוח עד אשר הצלחתי להפריד.
זה היה עניין לא קל, כי אני תמיד חושש ממצב בו אפעיל יותר מידי כוח על הלוח. אבל בסופו של דבר הם הסכימו להפרד.
צרפתי תמונות. שוב, לא אידיאלי, אבל עם פחות משחה אין בכלל מגע, אז אני בוחר במצב השני בו יש מעט יותר משחה.
האמת, זה מאד מזכיר את הכמות שמגיעה מהיצרן, רק שהם שמים משחה לבנה ואני מניח שהיא לא הכי טובה שאפשר למצוא בשוק.
גם בפירוק הראשוני של המכשיר היה מאד קשה להפריד בין המשטחים. ממש כאילו הדביקו אותם יחדיו.
בכל מקרה, ניקיתי מרחתי אותו באותה השיטה בדיוק וסגרתי את הסיפור.
מקווה שהכל יהיה בסדר לטווח הארוך.
במחשבה שניה על כל התהליך אני די חושב שהיה עדיף לא לפתוח כלום מראש. לא חושב שהיה קורה משהו עם המשחה המקורית.
היה נחמד אולי להתעסק עם הפירוק וללמוד קצת על ההרכבה והכל, אבל די מיותר מבחינה טכנית.
אז למי כן שווה להכנס לזה? אם יש לכם מכשיר שמן ישן יחסית, בן משהו כמו שלוש שנים, מהדגמים הראשונים יותר אולי זה שווה.
אם יש לכם מכשיר בו המאוורר עובד חזק יותר מאשר איך שהוא עבד בתחילת ימיו - אולי המשחה עשתה את שלה ושווה להחליפה.
ככה סתם להחליף (כמו שאני עשיתי
) - לא הייתי ממליץ. די מיותר..
אז בעקרון, המריחה ממש לא אידיאלית, יש לפי דעתי יותר מידי משחה ואני לא מת על המצב הזה, אבל המשטחים תופסים טוב.
למעשה, הם תפסו כל כך טוב שהיה מאד מאד קשה להפריד בין המעבדים לגוף הקירור. משכתי קצת מכל צד בלוח עד אשר הצלחתי להפריד.
זה היה עניין לא קל, כי אני תמיד חושש ממצב בו אפעיל יותר מידי כוח על הלוח. אבל בסופו של דבר הם הסכימו להפרד.
צרפתי תמונות. שוב, לא אידיאלי, אבל עם פחות משחה אין בכלל מגע, אז אני בוחר במצב השני בו יש מעט יותר משחה.
האמת, זה מאד מזכיר את הכמות שמגיעה מהיצרן, רק שהם שמים משחה לבנה ואני מניח שהיא לא הכי טובה שאפשר למצוא בשוק.
גם בפירוק הראשוני של המכשיר היה מאד קשה להפריד בין המשטחים. ממש כאילו הדביקו אותם יחדיו.
בכל מקרה, ניקיתי מרחתי אותו באותה השיטה בדיוק וסגרתי את הסיפור.
מקווה שהכל יהיה בסדר לטווח הארוך.
במחשבה שניה על כל התהליך אני די חושב שהיה עדיף לא לפתוח כלום מראש. לא חושב שהיה קורה משהו עם המשחה המקורית.
היה נחמד אולי להתעסק עם הפירוק וללמוד קצת על ההרכבה והכל, אבל די מיותר מבחינה טכנית.
אז למי כן שווה להכנס לזה? אם יש לכם מכשיר שמן ישן יחסית, בן משהו כמו שלוש שנים, מהדגמים הראשונים יותר אולי זה שווה.
אם יש לכם מכשיר בו המאוורר עובד חזק יותר מאשר איך שהוא עבד בתחילת ימיו - אולי המשחה עשתה את שלה ושווה להחליפה.
ככה סתם להחליף (כמו שאני עשיתי
-
- המשחה על המעבדים אחרי הפירוק השני
-
- המשחה על גוף הקירור אחרי הפירוק השני
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
ראיתי לא מעט אנשים שהמכשיר שלהם חטף YLOD ולכולם יש את מכנה משותף מאוד מעניין:
הם משחקים במדבר יהודה.
המכשיר מטונף מכף רגל ועד ראש, מאובק ומלוכלך וללא שום פתחי אוורור.
חבר'ה תשמרו על הדברים שלכם ולא תכנסו לצרות האלה מלכתחילה.
הם משחקים במדבר יהודה.
המכשיר מטונף מכף רגל ועד ראש, מאובק ומלוכלך וללא שום פתחי אוורור.
חבר'ה תשמרו על הדברים שלכם ולא תכנסו לצרות האלה מלכתחילה.