אוזניות מיוחדות ל-MP3
שלום,
ברצוני לקנות אוזניות אכותיות מאוד על מנת לשמוע MP3.
נאמר לי שלא כל אוזניה מתאימה לכך.
1. מה אני צריכה לדעת על הנתונים של האוזניה על מנת לא ליפול בפח ?
2. אשמח לקבל כמה עיצות לגבי האוזניות הללו ודגמים אם אפשר.
אני מוכנה להוציא עד 700 ש"ח לערך.
תודה מראש,
סיגל
נאמר לי שלא כל אוזניה מתאימה לכך.
1. מה אני צריכה לדעת על הנתונים של האוזניה על מנת לא ליפול בפח ?
2. אשמח לקבל כמה עיצות לגבי האוזניות הללו ודגמים אם אפשר.
אני מוכנה להוציא עד 700 ש"ח לערך.
תודה מראש,
סיגל
כל אוזניה מתאימה להשמעת MP3. לעומת זאת לא כל אוזנייה מתאימה להשמעת מוזיקה....סיגל כתב:שלום,
נאמר לי שלא כל אוזניה מתאימה לכך....
כמה זה גדולות בשבילך? כאלה?
[img2=550x299]http://assets.head-fi.org/0/0d/1000x500 ... w9-m50.jpg[/img2]
k450 של חברת akg אפשר לימוע בכלי זמר בדיזנגוף צנטר
אוזניות של חברת sennehisser בחנות kilombo גם בדיזנגוף צנטר (צמוד לכלי זמר)
תוכלי להתרשם באוזניה מעולה )2000 ש"ח בארץ 300 דולר בחול בi digital גם בדיזנגוף צנטר
לאוזניה שאני מדבר עליה היא p5 של חברת bw
בההצלחה
אוזניות של חברת sennehisser בחנות kilombo גם בדיזנגוף צנטר (צמוד לכלי זמר)
תוכלי להתרשם באוזניה מעולה )2000 ש"ח בארץ 300 דולר בחול בi digital גם בדיזנגוף צנטר
לאוזניה שאני מדבר עליה היא p5 של חברת bw
בההצלחה
האוזניות הללו מחוברות להדגמה בipod touch בחנות i digital אפשר להיתרשם מהביצועים באופן אישיוכל האוזניות הללו מתאימות לשמוע MP3 ממקור כמו IPOD לדוגמא ?...
כ"א על פי הדרישות שלו זה תלוי כמה חזק רגילים לישמוע באופן כללי
אני שמעתי אותם עם מכשיר הapple שלם וגם הcowon s9 שלי
אני מסכים שכדי להוצאי את מקסימום המיץ נחוץ לימוע כבצי mp3 איכותיי0 (246.320)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
סיגל,
קצת הבהרות -
כשמדברים על אוזניות שאינן מתאימות ל MP3, הסיבה היא מכיוון שהן ברמה גבוהה מדי.
קבצי MP3 מכילים ארטיפקטים - כתוצאה ישירה של דחיסת המידע (כדי לצמצם את נפחו), נוצרים "רעשים" ובאופן כללי יש ירידה באיכות הצליל.
ככל שהדחיסה גבוהה יותר איכות הצליל תרד. הדחיסה מיוצגת ע"י ערך שנקרא bitrate (ככל שהמספר נמוך יותר, הדחיסה גבוהה יותר) ומתבטאת בגודל הקובץ. למשל, קובץ בדחיסה ל 128 kbps יהיה באיכות נמוכה יותר מאשר קובץ בדחיסה ל 320 kbps, ובהתאמה הוא גם יהיה קטן יותר בנפחו.
אוזניות טובות מאפשרות להבחין בהבדלים דקים בצליל, ולכן - אם הקובץ דחוס, ההבדלים אולי לא יורגשו בצורה בולטת באוזניות פשוטות, אבל ככל שרמתן (ורמת ההגברה) תעלה, כך גם יורגשו הפגמים בקובץ.
אם את מאזינה אך ורק לקבצי MP3, בפרט אם האיכות נמוכה מ 192 kbps, הייתי נמנע מרכישת אוזניות ברמה גבוהה (הדורשות גם הגברה טובה יותר), פשוט בגלל שאת תרגישי את הפגיעה באיכות הצליל (גם אני שאיני מתיימר להיות אודיופיל, מרגיש את ההבדל בין 192 ל 128 עם האוזניות שלי, Sennheiser HD 595).
עד כאן לגבי MP3 והתאמה לאוזניות...
לגבי אוזניות עבורך, כמה שאלות ברשותך:
1. ציינת שמרבית השמיעה מחוץ לבית - האם מדובר על סביבה רועשת (אוטובוסים, רחוב וכו') או רגועה יותר?
2. אם הסביבה שקטה, האם האוזניות יכולות להיות כאלו מהן "דולף" צליל לסביבה, או שהן צריכות להיות אטומות?
3. האם את מעדיפה אוזניות שיושבות על אפרכסת האוזן או סביבה? אלו שיושבות על האוזן עלולות להיות פחות נוחות לחלק מהמשתמשים, אולם יתרונן שהן מעט קטנות יותר ונוחות יותר לניוד.
קצת הבהרות -
כשמדברים על אוזניות שאינן מתאימות ל MP3, הסיבה היא מכיוון שהן ברמה גבוהה מדי.
קבצי MP3 מכילים ארטיפקטים - כתוצאה ישירה של דחיסת המידע (כדי לצמצם את נפחו), נוצרים "רעשים" ובאופן כללי יש ירידה באיכות הצליל.
ככל שהדחיסה גבוהה יותר איכות הצליל תרד. הדחיסה מיוצגת ע"י ערך שנקרא bitrate (ככל שהמספר נמוך יותר, הדחיסה גבוהה יותר) ומתבטאת בגודל הקובץ. למשל, קובץ בדחיסה ל 128 kbps יהיה באיכות נמוכה יותר מאשר קובץ בדחיסה ל 320 kbps, ובהתאמה הוא גם יהיה קטן יותר בנפחו.
אוזניות טובות מאפשרות להבחין בהבדלים דקים בצליל, ולכן - אם הקובץ דחוס, ההבדלים אולי לא יורגשו בצורה בולטת באוזניות פשוטות, אבל ככל שרמתן (ורמת ההגברה) תעלה, כך גם יורגשו הפגמים בקובץ.
אם את מאזינה אך ורק לקבצי MP3, בפרט אם האיכות נמוכה מ 192 kbps, הייתי נמנע מרכישת אוזניות ברמה גבוהה (הדורשות גם הגברה טובה יותר), פשוט בגלל שאת תרגישי את הפגיעה באיכות הצליל (גם אני שאיני מתיימר להיות אודיופיל, מרגיש את ההבדל בין 192 ל 128 עם האוזניות שלי, Sennheiser HD 595).
עד כאן לגבי MP3 והתאמה לאוזניות...
לגבי אוזניות עבורך, כמה שאלות ברשותך:
1. ציינת שמרבית השמיעה מחוץ לבית - האם מדובר על סביבה רועשת (אוטובוסים, רחוב וכו') או רגועה יותר?
2. אם הסביבה שקטה, האם האוזניות יכולות להיות כאלו מהן "דולף" צליל לסביבה, או שהן צריכות להיות אטומות?
3. האם את מעדיפה אוזניות שיושבות על אפרכסת האוזן או סביבה? אלו שיושבות על האוזן עלולות להיות פחות נוחות לחלק מהמשתמשים, אולם יתרונן שהן מעט קטנות יותר ונוחות יותר לניוד.
ואווו...איזו תשובה מפורטת ועיניינית.
ממש תודה. סוף סוף מישהו עשה לי קצת סדר.
לשאלותך:
1. הסביבה בד"כ היא רכבת-נסיעה של שעה לכל צד.
2. האוזניות לא חייהות להיות אטומות אבל גם לא רצוי של הרכבת תשמע את המוסיקה (לא דוגלת בלהפריע לאחרים בד"כ).
3. לגבי צורת האוזניות-אני מעדיפה אוזניות מהסוג הגדול יותר כמו שלך (כיום יש לי אוזניות In ear ואני פשוט רוצה לשמוע טוב יותר.
ממש תודה. סוף סוף מישהו עשה לי קצת סדר.
לשאלותך:
1. הסביבה בד"כ היא רכבת-נסיעה של שעה לכל צד.
2. האוזניות לא חייהות להיות אטומות אבל גם לא רצוי של הרכבת תשמע את המוסיקה (לא דוגלת בלהפריע לאחרים בד"כ).
3. לגבי צורת האוזניות-אני מעדיפה אוזניות מהסוג הגדול יותר כמו שלך (כיום יש לי אוזניות In ear ואני פשוט רוצה לשמוע טוב יותר.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אוקיי,
אם ככה - אני אמליץ לך על "פשרה", אוזניות On Ear שיושבות על האפרכסת. הן נותנות אטימה טובה יחסית ועדיין קטנות וקלות מספיק לניוד.
אני מאוד אוהב את ה Bose On Ear שעולות בחו"ל סביב 180 דולר, פחות מהתקציב שהצבת.
http://www.amazon.com/Bose-315351-0010- ... 964&sr=8-1
יש לנו שני זוגות כאלו במשפחה והאיכות שלהם לטעמי מצוינת, גם כאשר עובדים עם נגן נייד ללא הגברה נוספת.
אם ככה - אני אמליץ לך על "פשרה", אוזניות On Ear שיושבות על האפרכסת. הן נותנות אטימה טובה יחסית ועדיין קטנות וקלות מספיק לניוד.
אני מאוד אוהב את ה Bose On Ear שעולות בחו"ל סביב 180 דולר, פחות מהתקציב שהצבת.
http://www.amazon.com/Bose-315351-0010- ... 964&sr=8-1
יש לנו שני זוגות כאלו במשפחה והאיכות שלהם לטעמי מצוינת, גם כאשר עובדים עם נגן נייד ללא הגברה נוספת.
יש רק "בעיה" אחת בתשובתך....
כפי שציינת זאת- אתה אוהב את האוזניה ולא בטוח שאני יאהב אותה גם.
האם ניתן לשמוע אותה היכן שהוא במרכז ?
דרך אגב, אחת הבעיות הגדולות לפחות בארץ בקניית אוזניות שלא ניתן לשמוע אותן לפני הקניה וזו בעיה גדולה...
כפי שציינת זאת- אתה אוהב את האוזניה ולא בטוח שאני יאהב אותה גם.
האם ניתן לשמוע אותה היכן שהוא במרכז ?
דרך אגב, אחת הבעיות הגדולות לפחות בארץ בקניית אוזניות שלא ניתן לשמוע אותן לפני הקניה וזו בעיה גדולה...
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
זו רשימת הנציגויות של היבואן - http://www.elmor.co.il/Index.asp?Catego ... iceArea=-1
את יכולה להתקשר ולבדוק האם ניתן לשמוע את האוזניות בחנות הקרובה למקום מגוריך.
את יכולה להתקשר ולבדוק האם ניתן לשמוע את האוזניות בחנות הקרובה למקום מגוריך.