עזרה במציאת רסיבר ** עדכון מתלבט בין כמה דגמים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

אהלן, השימושים הם עבור HTPC (מחשב נייד שיחובר לרסיבר דרך כ. מסך RADEON 6550, הנה פרטים עליו: http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon ... 143.0.html) שבו אשמע בעיקר מוזיקה וסרטים , PS3 וממיר יס רגיל שמחובר בכבל RCA.
נדרש מהרסיבר שיהיו לפחות 2 כניסות HDMI, שיתמוך בכמה שיותר 'מפענחי קול' (הכוונה לDTS וכו' - סליחה על הבורות) אם אפשרי שיתמוך גם בHDMI 1.4 (סרטי תלת מימד) אז מה טוב למרות שלא חובה, אין כרגע חשיבה להחליף את הטלויזיה (פנסוניק LX80). החדר הוא חדר בינוני 3.80 על 4.60. אין צורך בתמיכה גבוה יותר מ5.1 .

בעיקרון אני מחליף כרגע את הימאה RX-V363לאחר שגיליתי שהוא אינו מסוגל להעביר סאונד אלא רק תמונה בחיבור הHDMI (על הדרך, יש איזה סיכוי שהוא כן מסוגל?). הימאה חובר ל5 רמקולים (סנטר, 2 אחורים ו2 קידמים, ללא סאב) של wharfedale סידרת diamond 9.

מתלבט כרגע בנוגע ליד שניה, כמה זה כבר כדאי?

התקציב כרגע הוא 2000-2500 כאשר תמורת דיל ממש ממש כדאי אני מוכן למתוח את התקציב.
בנוסף, אשמח להמלצות בנוגע לחנויות מומלצות (אם מותר לתת)

תודה וחג שמח..
נערך לאחרונה על ידי liorparente ב 19/04/2011 2:09, נערך 4 פעמים בסך הכל.

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #2 

חברה אני מקבל הרבה הודעות פרטיות בנוגע לכמה נושאים בהודעה, תדעו שאין לי דרך לענות בגלל שאני משתמש חדש.

דולב, אשמח במיוחד אם תיצור איתי קשר במייל [email protected]

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

הרסיברים שאני מתלבט בנוגע אליהם:
Onkyo TXSR508

Pioneer VSX819

Pioneer VSX D520K

מה דעתכם בנוגע אליהם?

Alparnas
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

אם אתה כבר הולך על אונקיו אז ה508 אולי לא לתקציב, אבל הוא יעשה את העבודה נפלא (אפשר תמיד להוסיף כמה מאוד ולקחת את ה578 או 608 שעושים UPCONVERSION של התמונה מאנלוגי לדיגיטלי, RCA ל HDMI לדוגמא)
אבל בתקציב שלך אולי ה308 יותר מתאים.
חג שמח!
אבי פ.
מנהל אדמיניסטריבי ותמיכה, מעבדת שירות טופ אודיו.
http://www.topaudio.co.il/
[email protected]

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

דווקא ה508 כן נכנס לתקציב שלי, השאלה היא מהם ההבדלים בינו לבין ה308 ומה ההבדלים בינו לבין דגמי הפיוניר שנתתי כאן מקודם.
בנוסף, התכני טלוויזיה בכלל לא חשובים, אפשר להגיד שהם לוקחים רק 5% מהשיקול שלי.

Alparnas
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

בין ה308 וה508 אתה לא תרגיש ביותר מידי הבדל, ל508 יש הספק גדול יותר + כמה Feature נוספים,
אם ברשותך כמה מכשירים ישנים יותר (ללא HDMI) אתה יותר תהנה מה578, הוא עושה את ההמרה שהיא PRICELESS. גם ה608 עושה זאת.
כמובן שהם יקרים יותר,
לגבי הפיוניר לא אוכל לעזור, אני לא מכיר את המכישירים הללו :)
אבי פ.
מנהל אדמיניסטריבי ותמיכה, מעבדת שירות טופ אודיו.
http://www.topaudio.co.il/
[email protected]

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

לעניות דעתי (ואולי עוד כמה מומחים בעיני עצמם ואחרים) ברמות המחיר בהן מדובר אונקיו לוקח את פיוניר בלי הרבה מאבק. ה-819 הוא דגם ישן יחסית, וה-520 לא מעמיד תחרות אמיתית לאונקיו מבחינת פיצ'רים ואיכות כוללת. ברמות הגבוהות ביותר רבים יגידו שהפיוניר שולט ללא עוררין, אבל ברמות הכניסה אין מתחרים אמיתיים לאונקיו (גם ברמות הביניים והגבוהות יש לאונקיו מתמודדים רציניים ביותר, ושם עיקר התחרות מגיעה מימאהה - פיוניר מפציצים באיכות רק ברמות הכי גבוהות כאמור...)

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

דווקא היום באחת החנויות המוערכות בפתח תקוה המליצו לי ללכת על הימאה 367 ולא על האונקיו 308 (שאגב, מה עדיף - הוא או ה309?) בהפרש זניח. מה דעתכם?
כרגע הכיוון הוא האונקיו למרות שקשה לתפוס אותו בתצוגה כדי לשמוע אותו, אבל יש לי הבטחה שאם לא אהיה שבע רצון מהרסיבר אוכל להחזיר אותו תמורת החזר מלא.

וחשבתי להוסיף גם סאב וופר בהמשך, האם יש משהו מומלץ עד ל1000 שקל שיתאים לסט רמקולים שלי או שאחכה קצת ואמתח את התקציב לכיוון ה2000?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

ההבדל בין ה-367 ל-308 הוא בעיקר באוזן שלך - לעניות דעתי, אונקיו יותר טובים מימאהה ברמות האלה, וימאהה נותנים פייט הרבה יותר טוב ברמות הביניים (667 לעומת ה-608 למשל).

עקרונית, ומבלי לעשות מבחן שמיעה אלא על סמך הנתונים היבשים, אין שום סיבה להעדיף את ה-308 על ה-309 החדש יותר (אלא אם אתה מקבל אותו במחיר מאוד אטרקטיבי במסגרת חיסול מלאים בחנויות, עכשיו כשה-309 נכנס להיצע... )

אם יש לך הבטחה שכספך יוחזר לך, אז כביכול אין דאגות? רק תדאג לקבל את ההבטחה הזאת בכתב!

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

כנראה מה שאעשה זה שאקח את הרמקולים שלי לחנות, אקשיב לימאה, אונקיו והפיוניר ואחליט.
בנוגע לסאב וואפר יש המלצות למינהם? משהו שאמור להתחבר בצורה טוב לסט שלי? או שאולי עדיף ללכת על סאב "חיצוני"?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

אין משמעות מהותית להתאמה בין הסאב לשאר הרמקולים... אתה מוזמן לחפש מציאות בלוחות יד שניה (למשל: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=35432) - אחרת, עדיף לחכות קצת עם הרכישה כדי להגדיל את התקציב.

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

אגב, שאלה אחרונה. האם יש הבדלים בין שלושת הדגמים (ימאה 367, פיוניר 520, אונקיו 308) מבחינת תמיכה במפענחי קול?
והאם סרט שמקודד בDTS X264 יעבוד עם הרסיברים הנ"ל?

בנוגע לסאב וואפר - תקציב ראוי הוא בסביבות ה2000 לחדש? כמובן שהרצון שלי תואם את הסט שיש לי כרגע ביחד עם הרסיבר - לא הטופ של הטופ (בכל זאת, חייל) אבל שיהיו דברים סבירים + בשכבות הנמוכות של החברות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

אפשר למצוא סאבים חדשים של Wharfedale בתקציב של 2,000 ש"ח...

באשר לפענוח סאונד, האונקיו והפיוניר יכולים לפענח את כל הפורמטים, כולל פורמטי HD של DTS ו-DOLBY.
לימאהה אין את המפענחים הכי עדכניים (כלומר הוא לא יכול לפענח DTS-HD Master Audio ו-Dolby TrueHD).
במילים אחרות, ימאהה יכול לפענח סאונד של DVD, אבל לא של בלו-ריי, בעוד האונקיו והפיוניר מסתדרים עם הכל.

נ.ב. לא אמרת שאתה הולך על ה-508 ולא על ה-308? אם אתה הולך על ה-308, למה לא לקנות את ה-309 החדש יתר שזה לא מכבר יצא לשוק?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #14 

liorparente כתב:הרסיברים שאני מתלבט בנוגע אליהם:
Onkyo TXSR508

Pioneer VSX819

Pioneer VSX D520K

מה דעתכם בנוגע אליהם?
...
אין מה להשוות פיוניר סידרה ישנה דגם גבוהה יותר לסידרה חדשה דגם נמוך יותר...
ובהחלט יש הבדל בין אוניקיו 508 ל 308 הפשוט.

ההחלטה צריכה להיות בין 508/578 או 467 או 520 (367 לא תומך בפורמטים חדשים).
לך ושמע את שלושתם בחנויות ותחליט בינהם.

liorparente פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

לפי התגובות שאני שומע כדאי באמת ללכת על האונקיו. מה ההבדלים בין ה308\309 לבין ה508? שום דבר שנראה על הנייר לפחות.
ואני לא נעול בכלל סאב של ווארפדל, אשמח להמלצות אחרות גם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”