הקמת רשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
nba7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני עכשיו בתהליך של בניית בית חדש ורציתי קצת יעוץ ועזרה.

יש לי 3 מחשבים שעובדים על רשת אלחוטית,כיום יש לי מודם וראוטר שמחוברים אחד לשני ולא למחשב שמשדרים לכל המחשבים.אבל יש הרבה חוטים ובלאגן.ואני רוצה לעשות שיהיה יעיל ובלי חוטים ובלאגן.
בנוסף אני שם מזרים מדיה בטלויזיה בסלון ככה שיהיה לי 4 מכשירים שיהיו מחוברים ברשת.
הבנתי שיש ארון תקשורת ורציתי לדעת קצת יותר על זה.
וגם לדעת מהי הדרך הטובה ביותר להקים רשת ביתית אלחוטית ברחבי הבית (2 קומות)ואיפה הכי טוב למקם ומה צריך להכין מראש בתהליך הבניה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

קודם כל - מומלץ להעביר רשת קווית לכמה שיותר קליינטים, ובוודאי שלמזרימדיה ולמחשבים נייחים.

העקרון מאוד פשוט - אל ארון התקשורת (שחובה לארגן לו גם נקודת חשמל) מגיעות נקודות התקשורת של הוט ו/או בזק. אתה שם בו את המודם והראוטר (ואולי גם סוויץ' בשביל תמיכה ביותר מ-4 נקודות רשת), ומשם יוצאים כבלי רשת בתצורת כוכב אל כל החדרים בבית.
בבית עם שתי קומות כדאי שיהיה ארון תקשורת בכל קומה, כאשר בקומה המשנית אתה שם Access Point אלחוטי ו/או סוויץ' נוסף.
מבחינת תשתית - צינורות עבים יותר (23 מ"מ במקום ה-16 מ"מ הסטנדרטיים שקשה להשחיל דרכם כבלים). צינור מכל ארון תקשורת אל החדרים באותה קומה, וכמובן צינור בין שני ארונות התקשורת. בשני ארונות התקשורת, שוב - לא לשכוח גם נקודת חשמל.

באותה הזדמנות - לא לשכוח צינורות באותו עובי בסלון מאיפה שהטלוויזיה והרסיבר יהיו אל פינות הסלון - לרמקולים הקדמיים והאחוריים.
כמו כן - צינור עבה מאוד בתוך הקיר (למשל, תעלה ריבועית של 4 על 4 ס"מ ואף יותר) מאחורי הסטנד/מזנון עם הרסיבר יהיה אל אחורי הטלוויזיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #3 

PIXIES נתן לך כאן המון מידע טוב וחשוב וגם מעבר לחיווט של רשת.
תשמור ותיישם. מומלץ בחום (Y)

אגב, אני גר בבית של ארבע קומות והראוטר (של הוט) בסלון ואני יכול לומר לך שאיכות הקליטה לא משהו ורשת קווית נמצאת בתכנון.
אם אתה בתהליך שיפוץ\בנייה לא הייתי מוותר על העברת צינור מארון תקשורת לכל אחד מהחדרים כמו שכתב PIXIES וליישם כמה שיותר רשת קווית.

לגבי הצינורות - עקב בעיית מקום בתוך הקיר השתמשתי בצינורות 11 ממ והצלחתי להשחיל,בקלות יחסית, שני כבלי רשת CAT6 FTP (שהם הכי קשים להשחלה ומוגנים נגד הפרעות) בצינורות של 20 מטר. מהארון חשמל הראשי (שמשולב ארון תקשורת - בית ישן יחסית) העברתי צינורות 25\23 ממ כדי שתהיה אופציה להעביר כבלים נוספים אבל הצינור הזה פחות גמיש ועלול "להישבר" בסיבובים.
אם יש לך אפשרות להעביר 23 מבלי שישבר ויקבל זוית בסיבוב לך על זה - זה הכי טוב!
אבל אם יהיה לך "שבר" לא תוכל להשחיל בהמשך...

שיהיה המון בהצלחה!
של כל דבר עם 4 גלגלים!

nba7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אתה אומר שעדיף לעשות רשת קווית מאשר אלחוטי?
בקומה הראשונה של הסלון יהיה ככה:
טלויזיה-הכנו כבר נקודת טלפון שם.אני רוצה שיהיה אפשר להעביר מהמחשב לטלויזיה דרך הרשת סרטים וכאלה.
מחשב נייד בחדר.
בקומה השניה יהיה:
שני מחשבים נייחים.
אבא שלי הוא החשמלאי ככה שאין בעיה.
מה זה בדיוק סוויץ' ואם יש מדריך או משהו לקרוא לדעת קצת יותר.
מבחינת הצינורות בסלון-אנחנו עושים רמקולים שקועים הכנו כבר הכנה לחמישה רמקולים + 2 בממרפסת וכמובן צינור מהטלויזיה לרסיבר שלא יראו את החוטים.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

קווית עדיף על אלחוטית. בוודאות. אין פה צל של ספק.

לגבי מדריך - תחפש כאן באתר ובכלל על גבי האינטרנט ותמצא ים של חומר שלא תסיים לקרוא עד שתבנה בית משלך :)
הסויוץ' (בקצרה) הוא כמו מפצל שמפצל את תעבורת הרשת (PIXIES ואחרים כאן בטוח יוכלו להרחיב על זה יותר :) )

מהטלויזיה לרסיבר אל תעבירו צינור אחד.
אתה צריך אחד לחשמל שזה צינור 16 סטטנדרטי בתקן ולכבלי הAV רצוי תעלה רחבה או צינורות גדולים מכיוון שמדובר הרבה פעמים בכבלים שמועברים עם הראשים שלהם ואם תרצה להעביר 21 פינים...
של כל דבר עם 4 גלגלים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

nba7, הרעיון הוא שמשתמשים ברשת אלחוטית רק להתקנים ניידים, כלומר לפטופים שאתה באמת מזיז אותם מדי פעם (לפטופים שמוצבים קבוע על שולחן דוקא מומלץ לחבר קווית), סמארטפונים עם Wi Fi כמו אייפון וסמסונג גלקסי וכו.
מחשבים נייחים ומזרימדיות אין שום סיבה וגם ממש לא כדאי לחבר באלחוטי אם אתה מרשת מראש את הבית.
יתרונות נוספים - עבודה מהירה מאוד ברשת הביתית כמו העתקה מהירה של קבצים בין המחשבים, הזרמה ללא שום בעיות של תכני HD מאחד המחשבים בבית אל המזרימדיה בסלון (באלחוטי זה פשוט עובד רע מאוד).

ולשאר שאלותיך -
ראוטר אלחוטי מצוי - תפקידיו העיקריים הם להתחבר לאינטרנט דרך המודם, לחלק כתובות IP פנימיות לקליינטים בבית, ולשדר אל האוויר רשת אלחוטית. בנוסף, יש בתוכו גם רשת קווית הכוללת סוויץ' פנימי המאפשר לחבר בד"כ 4-5 מחשבים באופן קווי - אלו הם ה-4-5 שקעי RJ45 שאיתם מחברים את המחשבים לרשת הקווית.
אם כל ה-4-5 שקעים נתפסים וצריך עוד נקודות רשת, מחברים סוויץ' "טיפש" נוסף שכל תפקידו הוא רק לפצל את אחת הנקודות הקוויות בראוטר לעוד נקודות קוויות.

nba7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אה אוקי הבנתי אבל נתקעתי קצת בביעיה תגיד לי אם זה בסדר.
בכניסה לבית בקומה הראשונה ליד ארון חשמל יהיה גם ארון תקשורת, בארון תקשורת יהיה את המודם+הראוטר שיש לי היום שיש בו כמו מה שאמרת מודם טלפון של הוט.
אבא שלי אמר לי שהוא יעביר דרך הקווי טלפון כאילו איפה שמחברים טלפון הוא יעביר לכל חדר שיש נקודת טלפון כבל רשת זה אפשרי?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

אני מניח שהוא התכוון להעברה בצינור של כבל רשת בנוסף לכבל של הטלפון. אין שום בעייה עם זה. ככה אני עשיתי כשעברתי לדירה יד שנייה שבה נקודות טלפון בלבד ללא רשת קווית היו עובדה מוגמרת.
יש שקעים מוכנים עם נקודת טלפון + נקודת רשת, וכמובן אם עשיתם שקעים של גוויס (המלבניים) אז זה מודולרי לחלוטין.
קח בחשבון שאם אבא שלך העביר צינורות סטנדרטיים של 16 מ"מ, ייתכן שפה ושם יהיה לכם קשה להשחיל את הכבל. אבל היי, אבא שלך חשמלאי בעצמו, אז הוא המומחה והמנוסה כאן בעניין הזה... :)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

האמת אין לי הרבה מה להוסיף... אפשר לצרף תמונות של התוצר עתידי...
"ארון" תקשורת לפני הסידור.
 "ארון" תקשורת לפני הסידור.
ארון לאחר הסידור והכנת נק' רשת במקום פאץ' פאנל (אין מקום להכניס אחד כזה)
 ארון לאחר הסידור והכנת נק' רשת במקום פאץ' פאנל (אין מקום להכניס אחד כזה)
וזה בחדרים, כפי שאמרו מעלי, קופסה מודולארית :-)
 וזה בחדרים, כפי שאמרו מעלי, קופסה מודולארית :-)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

kokoloko80
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

נצל"ש לעניין

לי יש גם כן בית בבנייה של שתי קומות, בעיקרון מצב הבנייה הוא אחרי חשמל ואינסטלציה ואחרי ריצוף... נזכרתי כנראה מאוחר מדיי ולכן לא אוכל להגדיל את קוטר הצינורות כפי שהוצע כאן, השאלה היא באיזה שלב להביא את איש המקצוע (ואת מי אגב?) כדי להתחיל להתקין את הרשת החוטית (יש לי נקודות טלפון בכל חדר) האם ממש לאחר כניסה ולאחר חיבור לרשת החשמל? או שאפשר כבר מעכשיו להתחיל למשוך חוטים?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

כמובן שעדיף עכשיו כל עוד ניתן לבצע שינוים בהתאם לצורך וכל זה לפני הכניסה.

ניתן להשתמש בשקעים מודולארים כפי שציינתי למעלה ולהשחיל את הכבלים יחד עם כבלי טלפון או כבלים, וניתן גם להכין שקעי רשת חיצוניות גלויות על הקיר וזה במידה ואצליך מורכב שקע טלפון מהסוג הישן ואין אפשרות לבצע חציבה.
יש פתרונות לחברת ביטוצ'ינו שניתן להרכיב שקע כפול על קופסת טייח עגולה.

עלות של כל העניין הזה נקבע בדרך כלל לאחר פגישה עם בעל מקצוע בשטח, כך הוא יוכל להעריך טוב יותר ונכון יותר את העבודה ואת התמחור.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

kokoloko80, קרא מה שכתבתי בהודעה מספר 8 - העבר את כבלי הרשת בצינורות של נקודות הטלפון. כדאי כמה שיותר מוקדם.

kokoloko80
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תודה ועוד כמה שאלות: קראתי בכמה פורומים שצריך להשאיר מקום בארון התקשורת גם למודם וגם לנתב, זה לא אותו דבר? האם להכין שם נקודת חשמל היא לצורך הנתב?
כמו כן, בצר לי רצתי לתוכניות הבית שלי וגיליתי שבאיזור שבו תהיה הטלויזיה לא טרחתי לבקש הוספת קו טלפון. האם ניתן למשוך כבל טלפון בתוך צינור שבו רצים הכבלים של YES לדוגמא? והאם התשתית של YES מתרכזת גם היא בארון התקשורת או שמגיעה מחוץ לבית?

תודה וחג שמח

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

מודם ונתב זה לא אותו דבר. מה שכן, יש לבזק מוצר הכולל בתוכו מודם + נתב.
חובה שתהיה בארון התקשורת נקודת חשמל כדי להפעיל את המכשירים הללו.
כבל רשת יחד עם הכבלים של YES - אפשר ומותר. הבעייה היא שזה יהיה קצת קשה כי הכבל של YES די עבה.
אם הכבל של YES עדיין לא הועבר והצינור עדיין ריק, זו אמורה להיות משימה הרבה יותר קלה.
גם הכבל מהצלחת של YES מגיע בד"כ מחדר המדרגות אל ארון התקשורת בדירה ומשם יש התפצלות לכל החדרים בבית.

nirst
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #15 

כיוון שגם לי יש דירה עם שתי קומות, החכמתי מאוד מההמלצות כאן. אשמח לקבל המלצות על מישהו שיקים לי רשת כזאת. אני כעת בשלב סיום תכניות חשמל ונראה לי שזה הזמן הנכון.
אגב, עד כמה בעייתי, מבחינת הפרעות לתקשורת, העברת הכבלים בצמוד לרשת החשמל?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

ממש באותו צינור - אסור ומסוכן!! בצינור עם חוטי חשמל מעבירים רק חשמל!!
צינור אחר העובר ליד בקיר - בד"כ לא אמורה להיות בעייה אם משתמשים בכבלי רשת מסוככים ותקניים. בשביל להיות ממש ממש שקט בקשר לזה, לך על כבלי CAT6 במקום CAT5E (שהם גם מעל ומעבר).

nirst
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #17 

תודה. התכוונתי להעברת חוטים בצינור צמוד נוסף.
מה הסיבה שהמלצת על ארון תקשורת נוסף בקומה התחתונה? אצלי בקומת המרתף יש שני חדרי עבודה. מה השיקול לשים שם ארון תקשורת נוסף?

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ארון תקשורת נוסף הוא מעין צומת נוספת\נק' ריכוז לכל הכבלים באותה קומה.

אצלי למשל יש ארון חשמל גדול של כל הבית בקומת הקרקע ובמרתף שעשיתי לי בו יחידה עם סלון ופינת עבודה עשיתי ארון חשמל משני וארון תקשורת קטן נפרד.
מהארון הגדול יש כמה צינורות שרשוריים שמגיעים לארון התקשורת ומשם זה מתפצל לכל הנקודות במרתף (שש נקודות).
עכשיו כשיש לי בעיה עם הכבלים בגלל הHD ורוצים להעביר לי תשתית חדשה על הפנלים אני יכול להריץ קו חדש לגמרי מהארון הראשי למשני ומשם במקום כבל רשת להשחיל כבל אנטנה (ןלוותר על נק רשת אחת...)

חוצמזה שזה חוסך במטרים רצים של כבלים כי אתה מריץ אחד מארון ראשי למשני ומהמשני מפצל לנקודות קצה שלו.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

kokoloko80
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

טוב אז אחרי שהייתי באתר היום יש לי שאלה לגבי כמות וסוג הציוד שאזדקק לו להלן פירוט הנקודות בבית העתידי

קומת קרקע: חדר אורחים ובו נקודת טלפון עם כבל רשת, נקודת טלויזיה ובה גם נקודה לכבל רשת לחיבור ps3 וכן פינת אוכל ובה גם נקודת טלפון וכבל רשת
ארון תקשורת בקומת הקרקע
קומה א: 3 חדרי שינה מתוכם אחד ממד שבכל אחד מהם נקודת טלפון עם כבל רשת וכן פינת משפחה עם נקודת טלפון וכבל רשת
ארון תקשורת בקומה א

המטרה היא ליצור מלבד החיבור החוטי בכל אחד מהנקודות שתיארתי גם כיסוי אלחוטי מלא בשני המפלסים וכל זאת על גבי רשת אחת קרי לא רשת להזרמת מדיה ורשת לקשר בין החדרים אלא שיתוף מלא בכל הרשת.

כמובן שהכוונה שהראוטרים יהיו בתוך ארונות התקשורת או סמוך להם
האם אזדקק לשני ראוטרים כל אחד בכל קומה או לראוטר אחד בקומת הקרקע עם הארכה לקומה שניה
העליונה? האם נתב יכול לעבוד מנותק פיזית ממחשב לאחר שהוגדר בצורה ראשונית?

וכן האם נתב עם מודם כולל בתוכו גם כניסת ליין מלבד כניסות ה rj45 ? או איך אוכל לבקש מבזק כי המודם יהיה בארון התקשורת?

תודה על העזרה וסליחה על החפירה
:D

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

נתב אכן יכול להיות מנותק מחיבור קווי למחשב לאחר שהוגדר ראשונית.
ההמלצה שלי היא להתחיל עם נתב בודד בארון בקומה א, ואם יהיו בעיות קליטה תמיד אפשר לקנות Access Point אלחוטי לקומת הקרקע לחיזוק הקליטה.
נתב עם מודם ADSL כולל כמובן כניסת ADSL המתחברת לקו של בזק, אם זה מה שהתכוונת. מבחינתם של בזק אתה יכול לשים אותו איפה שאתה רוצה, העיקר שתהיה שם גישה לקו של בזק.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”